Şimdi Ara

Filim arşivi depolama sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şahsıma ait bir filim arşivim mevcut. Ancak talihsiz bir şekilde External WD HDD nin kafasının bozulması sebebiyle 2TB çöpe gitti.
    Bu olayın tekrar olmaması için RAID sistemi ile korumayı düşünüyorum ama konuya çok yabancıyım.
    Tavsiye istiyorum.

    Asus media player üzerinden harici HDD ile filim izliyorum. Yani PC yada laptop aracılığı ile TV ye bir bağlantım yok ve olamaz.
    Media Player ile çalışacak bir RAID sistemi aklıma gelen ilk şey ancak nasıl yapılır bilmiyorum.

    Qnap ve Promise markalarının ürünlerine baktım ancak konuya yabancı olduğum için neye bakmam lazım anlayamadım.



  • Onlara bakmaniz mantikli ama pahali oyuncaklar... disksiz hali 1000 tl ve daha uzeri olabilir bu cihazlarin... buna gore secim yapmaniz mantikli olabilir.
  • Merhaba hocam raid olayı zahmetli bir iş kolay değil ve hiçbir şey bilmiyorsanız yapamayabilirsiniz . WD Blue serisinden bir HDD alabilirsiniz uzun ömür ve sağlam oluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hpBloke -- 17 Şubat 2013; 2:54:24 >
  • ben de bir ara film arşivi yapıyordum canımdan bezdirdi artık hepsini sildim durdukları yer de bozuluyorlardı bir şeyler oluyordu böylesi daha iyi kafam rahat hiç değilse
  • WD sağlam marka diye biliyorum ancak kısmet işi bir yandan da. Bir gümleme ile 2TB gitti.
    Bu konuyu çözecek bir sistem önerisi olan yok mu?
  • Bu konuyu cozecek oneri veririmde siz maddi olarak ne dusunuyorsunuz aklinizdaki nedir bilmeden bu oneri pahali gelebilir... ayrica onerilecek sistemlerin usb baglantisi olmayabilir. illa ethernet ustunden baglanti isteyebilir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Bu konuyu cozecek oneri veririmde siz maddi olarak ne dusunuyorsunuz aklinizdaki nedir bilmeden bu oneri pahali gelebilir... ayrica onerilecek sistemlerin usb baglantisi olmayabilir. illa ethernet ustunden baglanti isteyebilir...

    Astarı yüzünden pahalıya gelecek bir çözüm mantıklı değil ancak 1 kere alırım kafamda konuyu komple bitirecekse alırım.

    Mevcut kullanımım sadece filim depolamak ve sık sık izlemek oluyor. Yani veri yazılıp silinecek bir sistem olmayacak. 1 kere veriyi yazacağım ve arşivlenecek.

    İndirme işlemini torrent ile yapmıyorum. çeşitli forumlardan zaman zaman VIP üyelikler alıyorum ve öyle indirme işlemi yapıyorum. Bu esnada mevcut sistemimde tüm diskler External olduğu için bilgisayarın olduğu yerde indirmeleri yapıp sonradan asus media player için salonuma getiriyorum. Ancak yeni bir sistem alacaksam ethernet işime gelir; indirme yapıyorum diye HDD yi içeri getir - götür yapmama gerek olmaz, ethernet kablosu ile HDD lerin bağlı olduğu sisteme ethernet kablosunu bağlarım bilgisayarı böylece HDD lerde kıpırdamamış olur. (indirmeyi odada, izleme işini salonumda yapıyorum)

    Özetle; Sadece filim yükleyeceğim. İnternette paylaşmayacağım, evde kendi zevkim için kullanacağım. Alacağım sistem asus media player ile çalışabilmeli, filmlerim daima korumada olmalı. O yüzden ya RAID 1 yada RAID10 yapmak mantıklı gibi...

    12TB dan aşağı desteği olan bir sistem işime gelmez. En az 4 adet 3.5luk, Sata 3 destekleyen HDD slotu olan bir sistem bakıyorum şuan.

    QNAP TS-412 ve QNAP TS-419P II bakıyorum ama farkları tam olarak nedir anlayamadım.
    Promise DS4600 de işimi gayet güzel görür gibi görünüyor. Hatta RAID 5 önermişler benim ihtiyacıma göre video dan anlaşılan. Ancak sata 2 olması hoşuma gitmedi.

    Konu hakkında tecrüben var ise paylaşırsan çok memnun olurum. Bütçe için; almışken en iyisini alan bir yapım olduğunu ekleyeyim. Marka ve model önerilerin var ise rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Austin powers -- 17 Şubat 2013; 15:38:28 >




  • Asus ile birlikte calisir mi bilemem bunu bastan soyleyeyim. bende buna benzer zyxel in var ve modeme direk bagli ve netten film indirebiliyor. sata2 olmasi bu urunu yavaslatmiyor. mekanik diskler icin zaten maksimum okuma kapasitesinin sata 2 yada sata 3 icin cok fazla degismedigini bilirseniz sıkıntı olmayacaktir. sata2 konnektore bagli anca ssd lerde bu durum cok bariz belli olmakta.
    Sadece bu durumda bilmeniz gereken bu cihazlarda raid yaparsaniz raidi bozdugunuz anda verilerin gidecegidir. 8tb gibi bir alan yedeklenmez. bunlari goz onune alin ...

    Aradigin nas sunucu. bununla 4 degil 24 tane disk bile baglarsin destegi oldugu surece. sonucta urunun ne oldugu onemli. 4 tane raid 5 li ve kendi sistemi olan suruculer 1000 tl ve civarinda. qnap ta buna dahil zyxel de ... seagate ve western in bu tip islemler icin direk nas cozumleri de bulunmakta. Fiyatlandirmasida buna gore olacaktir ama en iyi downloader Zxyel de... Ben emule ve torrent indirebiliyorum hatta ayni anda indirebiliyorum yalniz hiz isteniyorsa mumkunse 2 diskli sistemler kurulmasi mantikli oluyor(biri temp biri download icin) bitmis download diski surekli calismayacagindan dolayi media player a diskte olabiliyor. Bu cihazlar kendilerine verilen downloade edilecek linkleri kendileri download edebiliyor bilgisayardan bagimsizlar. DLNA destekleri oldugu icinde bir cok urun icin birlikte kullanim ozelligi mevcut.




  • NAS bir işimi lüks olarak halleder ancak asıl acilen istediğim DAS gibi de görünüyor.

    Bu arada 8TB birşeyin yedeği olmaz demenizi anlamadım.

    Yani RAID 5 ile 4 adet 3TB lik bir HDD lerim var diyelim. Anlatılana göre 3 tanesi verileri depolarken 1 tanesi yedeklemelerini yapıyor. Nasıl yapıyor bende bilmiyorum ama anlatılan buydu. Yoksa RAID 1 yapmak lazım birebir yedekleme için...

    Şuan thecus markasına bakıyorum ancak fiyatları epey yüksek. Özellikle beğendiğim thecus N4800eco modeli.

    İndirme işlemi için bilgisayar kullanacağım ve indirdiğim filmleri zamanla bu sisteme atmayı planlıyorum. Bu yapılamaz mı?
  • Şundan kullanıyorum, direkt raid kurulu geldi:

    http://www.wdc.com/tr/products/products.aspx?id=210

    media player'ın da desteği varsa usb'den bağlayabilirsiniz.
  • Media player ın desteği olup olmadığını nasıl anlarım?
    Makine içindeki bilgileri okuyamaması mı söz konusu RAID yapıldığında?
  • Media player'ın kullanma kılavuzunda veya internet sitesinde yazar. Raid'li olması etkilemez, yine okur ama harici bir disk bağlama imkanı varsa okur tabiki.
  • Aşağıdaki ürünü kullanıyorum media player olarak.
    Asus Medya Player

    Şuan WD nin harici HDD leri ile film izliyorum.
  • Kafam allak bullak oldu.
    Ürün tavsiyesi rica ediyorum.

    Şuan fiyatı bu tip bir hobi için astronomik olduğunu düşündüğüm bu ürünü beğendim: Thecus N4800 eco
  • Tamam, yazılan özelliklere göre Media playerîn harici disk ve NAS desteği var.
    Şöyle bir şey kullandığınızda, kaydettiğiniz her şey hdd kutusunun içindeki iki farklı fiziksel diske yazılacak, tabi bu durumda mevcut kapasitenin yarısını kullanabiliyorsunuz.

    http://www.vatanbilgisayar.com/Harici%20Harddisk/seagate-st320005lsd10g-rk-2-tb-blackarmor-nas-220-gigabit-ethernet-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=41762

    Media player'ın da bu raid 1'li verileri okumak konusunda sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ama yine de emin olmak için aldığınız yere sorabilirsiniz.




  • Benim baktığım ürünler hakkında bir bilgi rica etsem?

    thecus N4800
  • Bu model gibi NAS server'lari genelde orta olcekli isyerleri profesyonel kullanim icin tercih ediyor. Arsiv tutmak ve oynatmak konusunda blackarmor veya wd studio serisi gibi daha ufak modelleri tavsiye edebilirim. Tabiki birkac tane nas hdd almak daha maliyetli olacaktir ama herhangi bir ariza durumunda arsiv komple yanmamis olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığım asus marka media player ın sadece 2 tane usb girişi olması da tüm sistemi bir sisteme toplama isteğimi ortaya çıkardı. Eskiden 4 tane ayrı HDD yi bir çoğaltıcı ile bağlıyordum oda bazen saçmalamasına sebep oluyordu.
  • Halen Qnap, Thecus markalar arasında gidip geliyorum.
    SATA 3 destekli
    4 HDD girişi olan
    12TB toplam kapasiteyi görebilen

    bir sistem olması şartlarını arıyorum.

    WD RED serisi 3TB alacağım HDD olarak 4 adet, en azından şuan aklımdaki bu.

    Konuya katkı sağlayacak başka kimse yok mu?
  • Ne kadar sıklıkla diskin acildigi yada download da kullanilacagina gore diski degistirmenizi oneririm. Mesela seagate survaliance diskler tercih edebilirsiniz. Surekli disk calisir durumda kalacaksa o zaman en iyisi surekli calisma ozelligi olan bir disk almak en iyisi.
    qnap bu konuda benim duydugum bir isim. snyology olabilir. zyxel olabilir. diger marka tr de kim getiriyor bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.