Şimdi Ara

Fikir Verin Arkadaşlar [ Çok Önemli ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ya herru yada merru durumundayım. Şimdi ben aşçılık kursuna gittim. 4 aylık staj dönemimin 1 ayını tamamladıktan sonra yapılan haksızlıklardan dolayı bıraktım stajı. (12.500 TL'yi yaktım). Şimdi kurs başka bir yerde kendin bul stajını o şekilde devam et dediler. Ama artık bu işi yapmak istediğimden emin değilim. Çünkü giriş saatini belli olup çıkış saati belli olmayan bir iş. Hayat düzeni yok yani açıkçası. 18 yaşıma girmeme 2 ay kaldı. Eğer şimdi her şeyi bırakıp okula dönersem şöyle olacak;

Şuan açık öğretimde 70 kredim var ( 192 kredi de lise bitiyor. Dönem başına 30 kredi alabiliyorsun ve yılda 3 dönem oluyor) Bu durum da yaklaşık 2 sene de liseyi bitirmiş oluyorum. Yani 20 yaşımda olacağım. Ufaklığımdan beri dillere ilgim ve yeteneğim olduğunu biliyorum bunu kanıtladım ve hepte söylendi. Bu yüzden bu 2 senelik boşluğumda çalışıp aynı zamanda dil kursuna gitmeyi planladım. İngilizceyi son seviyeye kadar öğrenmek istiyorum. Üniversite sınavına da dilden girip iyi bir üniversitede mütercim tercümanlık okurum diye düşündüm. Üniversitedeyken ingilizce kursuna gittiğimden ve ingilizcem iyi olacağından dolayı tercümanlık bürolarında çalışarak para kazanırım diye düşündüm. Sonrasında tek bir dille kalmayacağıma da eminim. Çok kararsız ve çok zor durumdayım o verdiğim para beni bağlıyor.

Yani büyüklerim varsa bana akıl versin lütfen. Cidden zor durumdayım

• Önemli
  • Yok mu bir Allah'ın kulu yazacak
  • Kendin demisin istedigin isi yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PwaGG kullanıcısına yanıt
    Doğru olan bu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

Doğru olan bu mu ?

Bence o kendini gelistirirsen cok fena para kazanirsin

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    Tercümanlıktan mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

Tercümanlıktan mı ?

Evet ama sadece dil bilmen yeterli olmaz sanirsam onun icin

• Üstte kalsın
  • keşke o 12,500 lirayı dil öğrenimine yatırsaydın. dil öğrenmekten zevk alıyorsan, yabancıları, dünyayı anlayabilme arzun varsa ve yeteneğin de varsa kesinlikle dil öğrenmeye bak. türkiye de zaten eğitim sıfır, dil eğitimi ise eksilerde seyrediyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HünkarBeğendi kullanıcısına yanıt
    Dil öğrenmek zevklidir. Ve iyiyim de cidden bu konuda. Gittiğim her okulda istisnasız dil konusunda ilk sıralardaydım hep. Ayrıca bir şey sormak istiyorum. Üniversite sınavına sadece dilden girebilir miyim yani Türkçe Fen Matematik falan çözmeden
  • benim bildiğim dil sınavı ayrıydı zaten, sadece yabancı dil soruları. ancak ygs de barajı geçme şartı da mı vardı emin değilim tabi 6-7 sene geçti üstünden değişmiştir sistem. neyse inşallah hakkında hayırlısı olsun...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bitirebiliyorsan(aynı yerde devam edebilecek veya başka yerde bulabileceksen) ilk önce stajını bitir. 12.500 TL az para değil ve sadece 3 ayın kalmış. Tabi aşçılık nasıl bir iştir, stajı bitirdiğin gibi iş bulabilir misin bilmem de bu eğitimi bir tamamla(stajdan sonra yine eğitim varsa problem tabii). Sonra liseye devam etmek istersen yine et. Aynı anda açık liseyi bitirip çalışabilirsin bile ya da istemezsen çalışmadan liseyi bitirip YGS/LYS kasarsın. Ancak 3 ay için bitirmeden bırakma. Benim fikrim tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 21 Kasım 2013; 23:32:45 >
  •  Fikir Verin Arkadaşlar [ Çok Önemli ]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.