Şimdi Ara

FİFA 2011 DEMO KASILMA SORUNU (DETAYLI BİLGİLER)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
13.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün sabırsızlıkla beklediğimiz Fifanın demosu nihayet çıktı .Büyük bir zevkle yükleyip kurdum oyunu .Ancak sadece bende olmayan bazı kişilerde olan bir sorun kasılma sorunu
    İlk başta aklınıza sisteminiz kötüdür diyeceksiniz ama onunla alakası yok .Bence fizik motorunda bir problem var oyunun (kesinlikle oyuna b.k atmıyorum en az sizin kadar çok beğendim sadece tartışmak ve çözüm bulmak için açtım konuyu)
    Evet ilk önce oynadığım ayarları gösteren resme bakın;

FİFA 2011 DEMO KASILMA SORUNU (DETAYLI BİLGİLER)

Genel olarak AA hariç üst seviyelerde sayılabilecek bir seviyede oyunumu açıyorum .
    Bu arada sistemimim özelliklerinide yazıyım
    İntel t6600 2.1 ghz core 2 duo işlemci
    Nvidia geforce g105m 512 mb vram ekran kartı
    4gb ddr3 ram

Çok iyi bir sistemim yok doğruya doğru. Şimdi asıl garip olan olay bu vakitten sonra başlıyor . Fraps'ı açıp oyuna giriyorum maça başlamadan arenada kaka ile bayağ bi oynuyorum en ufak bile olsa kasılma yok fps 50 civarlarında dolanıyor.Daha sonra maça giriyorum
    stabil olarak 27-32 arası fps .Herkez bilirki ortalama 30 fps kasmadan oynamak için yeterli . Ama oyunda PAS VERDİKTEN SONRA, TOPU HAVADAN ATARKEN VE TOP HAVALANINCA BAZENDE NORMAL TOP SÜRERKEN , birden oyun yavaşlıyor kasılmada denmez aslında
    Çünkü FPS DÜŞMÜYOR HALA 30LARDA , bi 10-15 saniye böyle geçiyo bazen daha fazla sonra yine hızlanıo belli bi süre geçince (en fazla 1 dakika) gene bi yavaşlıyor sonra devam ediyor.Burda en garip olanıda kasılırken oyun FPS düşmüyor

Başka forumlardan yaptığım araştırmalardan bir kaç yazıyıda paylaşmak istiyorum;
    quote:

Ya cidden anlam veremiyorum nasıl böyle kasıyor? Hadi ben beni geçtim arkadaşta 4gb ram var yinede kasıyor diyor ki işlemciside kötü değil. Sen gel bütün oyunları highda oyna fifayı very lowda bile oynayama. Neyse çok sinirlendim gece gece

quote:

demodan ya da easportstan kaynaklanan bi problem bu bence. bende de kasma oluyor. PES11 i sorunsuz highta oynarken fifa kasıyor. cok saçma

quote:

arkadaşlar benim sistemim: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 930 @ 2.80GHz işlemci - Team Group Tri-Xtreem-2000 6 gb ram - ATI Radeon HD 5830 1 gb ekran kartı olmasına ragmen bendede kasıyor.piyasadaki btn oyunları full ayarlarla oynuyorum.en zor sartlarda bile 170 frps altına düsmedigi sistemim fifa 2011 demoda kasması cok sacma bence demoda bir sey var .

quote:

Arkadaşlar FİFA11 nedense kasıyor ilk açtıgımda birsey yoktu kasmadan oynanılıyordu 5,6 kez kapatıp actım sorun yoktu sımdı nıyeyse actıgımda kasıyor :S lowda da normaldede hıghtta :S ilk actıgımda hıghta kasmadan oynayabiliyormudum :S sorun ne olabilir

quote:

Malesef bende de aşırı kasma sorunu var ve bu yüzden sildim demoyu. 1 gb ram 512 ATI x1550 ekran kartım var ama Fifa 11'in demosunu very low'da bile oynayamadım.Pes 2011'i highda oynarken Fifa 11'i very lowda bile oynayamamak ilginç geldi biraz bana.Mecburen Pes 2011'i evde Fifa 11'i internet kafelerde oynaycağım.

quote:

Bendede kasıyor :S Bir şey Anlamadım Ya. Şu ana Kadar Pes ve Fifa Serisini Son Görüntü kalitesiyle oynarken pes 2011 Highta oynarken Fifa Very Low'da bile kasıyor ilginç... :/

iyi yada kötü yorumlarınızı bekliyorum.İnşallah tam sürümde bu sorun çözülür.Herkeze iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Jimador -- 16 Eylül 2010; 16:00:16 >

• Malesef bende her oyunu highda açarken ve 0 kasma ile oynarkan Fifa da low da bile AA kapalıyken kasıyor.Aynen anlattığın gibi oluyor.İnşallah Full de olmaz bu.Olursa yandık.
  • optimizasyon yok çünkü.3 kuruşluk oyunları için 15 kuruşluk sistem istiyorlar..

• Oyun harkukade ama birde kasmasa. Pesi high ta sorunsuz oynarken Fifayı very low da bile akıcı bir şekilde oynayamıyorum. Tam sürümde inşallah bu sorunu hallederler.

çözüm bulunursa burdayım

Low'a alıyorum analising vs kapalı yinede kasıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :Fatih: -- 16 Eylül 2010; 16:20:44 >
    Sükut-u hayale uğramaktan korkan çiçeklerin derdiyle hem derd olmuşum nicedir&amp;amp;amp;amp;#8230; Nicedir dizginsiz binerim sevdâ atına! Yoksa ne mümkün ermek&amp;amp;amp;amp;#8230; Mecnunların, Keremlerin, Yusufların katına! Süflî melekelerden sıyrılarak kanat çırpmaktayım, kendimin dahi fark eylemediği kesif bir bâtına&amp;amp;amp;amp;#8230; Ve kaderin kûfî yazan kalemi usulca iliştirmekte hayatımı, hayatına&amp;amp;amp;amp;#8230;
  • ustam aynı sorun yazdığının birebiri bendeki hatada low a aldım düzgün şimdilik :) fullde inşallh böyle olmaz yada driver felan cıkar umarım ekran kartları için
    Daha Fazla Göster
  • Dual Core E5200 2.4 GHz
    2GB RAM
    9800 GT 1 GB

1680x1050 ile kasma yok
    2 gb ram
    ile
    1920,1080 çözünürlük ve high ayarda sabit 60 fps ile oynuyorum, golden sonraki replaylarda fps düşüyor sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi84 -- 16 Eylül 2010; 19:06:14 >
    Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!
    Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur !!!

• core i5
    4gb ram
    hd 5650 1gb

aynı şekilde kasılmalar oluyor,çok kasılıyor diye oyunu kapadım,optimizasyonu iyi yapmaları lazım ki zevk alalım.
  • Bazı oyunlarda nedeni anlaşılamayan teknik hatalar olabiliyor... Geçen sene nbak210 oynarken orta sahayı geçişlerde takılmalar oluyordu, birçok sistemle denemiştik arkadaşlarımla, hatta formlardada tartışmıştık. O takılmalar olurken fps değerlerinde de hiçbir şekilde düşme olmuyordu ama oyun takılıyordu. Fifada da buna benzer bir olay var herhalde, umarım çözülür.
  • Bende aynı sorun vardı, sistemim senden biraz kötü . şu ayarlarda oynadım ve sorun çözüldü :

Resolution : 1024x768

Rendering Quality : Medium

MSAA Options : OFF

En alttaki kutucuk işaretli değil.

Kötü gibi gözüküyor ama oyun bence gayet kaliteli oynanıyor. Sadece çimlerde biraz sorun var o kadar. iyi oyunlar.

Not : Kalitesi çok düşük gelirse deneme yanılma yoluyla ayarlayabilirsiniz büyük ihtimalle.

Orijinalden alıntı: GencayA

Arkadaşım bu grafikleri değiştirme ekranını nereden açabiliyoruz? Bir de klavye tuşları değiştirilmiyor mu?

Buldum şimdi.
    Konsoldaki gibi olmasa da burada da çok güzel olmuş oyun, orjinalini alırsınız artık. :)

Konuya da cevap vereyim aa hariç herşey full gram kasma yok.
  • bendede 4 gb ram t6600 işlemci 2.2 core 2 duo 1 gb hd 4650 ekran kartı çok süper bir sistem değil ama şuana kadar full ayarda açmadığı oyun hatırlamıyorum neyse 2xAA da çok hafif frame düşüşleri oluyor hissedilir şekilde ama aa kapalı iken full ayarda yağ gibi ama ozamanda çimler b.k gibi ve oyuncular kare kare gibi kötü gözüküyor ve pek tat vermiyor.1366*768 de bence çoğunluk laptoptan oynayanlarda 16.9 ekran ufak kalıyor ve grafikleri tam aktaramadığı için optimizasyon sorunları oluyor.grafikler o kadar netki pesinki halt etmiş yanında o yüzden tam sürümde bu işe el atılır diye düşünüyorum.
  • İlk başta hiç kasma olmuyordu sonra aa yı 4x yaptım ve çözünürlüğü arttırdım 1 maç yaptım maçın ortalarında takılmalar başladı neyse sonra çözünürlüğü biraz düşürdüm aa yı 2x e aldım kasılmalar gitti ama yinede bazı maçlarda kasıyor şunun çözümü bulunsada yüksek çözünürlük 4x te oynasak
  • adamlar zamanında demişti pc'ye çıkarırsak çoğu kişi rahat oynayamaz diye.. bizimkiler de kıraysis oynuyom ben adam mısın ea demişti.. demek ki easports belediye çalışanlarının bi bildiği varmış. bu oyun motoru konsollar için dizayn edildi ilk başta arkadaşlar. yani konsollar çıktığında çok güçlüydü.. iş sadece ekran kartında bitmiyor, fizikler çok iyi oyunda ki bu da merkezi işlemciye yük bindirir. o kasılmalar ekran kartı kasılması değil nadiren ben de yaşıyorum çünkü.. mesela ps3'de fifa09 oynadığım zamanlarda oyun hiç akıcı gelmemişti orada bile sorun var gibiydi. xbox360'da ise cillop gibi olduğu söylendi her zaman. pes2008 pc'ye ilk çıktığında replaylarda kasıyordu ama pes2009 aksine cillop gibiydi, pes2010 da öyle 2011 de öyle.

full sürüm çıkınca update ile düzelir diye düşünüyorum veya seneye çıkacak olan fifa12 çok daha performanslı çalışabilir.

• Beyler yanlış hatırlamıyorsam pes2003 te de aynısı olmuştu ps2 den pc ye aktarmışlardı ve çoğu kişinin sisteminin çok rahat yetmesine rağmen oyun kasmaktan oynanmıyordu
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.