Şimdi Ara

FIFA 15 - DH Orjinal Kullanıcılar Kulübü - Korsana Hayır! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
6
Favori
15.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

    quote:

    Orijinalden alıntı: avei21

    quote:

    Orijinalden alıntı: Subject16

    Aral'da kutulu fiyatı 153 TL. Biraz kazık yediniz. :D
    http://www.aralgame.com/beta/index.php?route=product/product&product_id=2865

    kimse kazık felan yemedi kardeşim bende 1-2 haftaya kredi kartım gelince originden sipariş verecem..originden sipariş edince oyunun origine özel hediyeleri var..örneğin 15 hafta boyunca her hafta bir tane bedava altın paket veriyor..bir iki tane daha hediyesi var şimdi hatırlamadığım..aradaki fiyat farkı oradan kaynaklanıyor..ayrıca aralda kutulu sürüm 153 tl değil normal cd si 153 tl...kutulu sürümle cd arasında fark var...

    Kutulu sürüm ile cd aynı dediğiniz aynı değil mi zaten?

    kutulu sürüm dediğimiz genelde koleksiyocuların satın aldığı özel kutulu oyundur adı üstünde kutulu..ve fiyatı normal cd ye göre daha pahalıdır her ülkede bulunmaz ama türkiye de varmı bilmiyorum 15 in kutulu sürümü..araldan alırsanız size normal bir cd kabı ile gönderiyorlar ..




  • yok öyle bir şey hocam kutulu oyun demek bildiğin kutulu oyun işte koleksiyoncusu falan yok ne alakası var anlayamadım. bu arada aral'da pepsi koduna 20 tl indirimle 133 liraya geliyor oyun haberiniz olsun en kısa zamanda vereceğim ben de ön siparişini aral'dan.
  • bende alıcam ama playstore'un ön siparişe çıkarmasını bekliyorum indirimli satarlarsa ordan alıcam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnk9624

    yok öyle bir şey hocam kutulu oyun demek bildiğin kutulu oyun işte koleksiyoncusu falan yok ne alakası var anlayamadım. bu arada aral'da pepsi koduna 20 tl indirimle 133 liraya geliyor oyun haberiniz olsun en kısa zamanda vereceğim ben de ön siparişini aral'dan.

    bu pepsi kodu ne oluyor hocam nereden edinebiliriz pepsi kodunu
  • Hocam her pepsi kola kapağının altından bir kod çıkıyor o kodla 20 tl'lik indirim var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 gun daha bekleyin rus keyleri cikar en fazla 70 80 kagita kapatirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • la desteğini versen ne olacak ülke içindeki kutulu satışların dışında dijital satışlar ve yurt dışından alınan kutulu oyunlar ülkeye yansımıyor. bunu yansıtmak çok mu zor değil adamların işine gelmiyor sonra derler Türkiye de orjinal satılmıyor diye hadi canım?
  • ben de bu sene orijinal almayı çok istiyorum ama öğrenci adamız indirimleri kovalayacağız mecbur

    serinin sevenleri olarak gerçekten destek olmalıyız. bu sene Türkiye ligi derken bakmışız ki seneye Türkçe dili de eklerler...
  • Arkadaşlar ucuz olarak rusya keyli alabilirmiyiz? Mesut çevik demişti rus keyleri ucuz oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Origin ID : sencerr

    Platform : PC
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnk9624

    Hocam her pepsi kola kapağının altından bir kod çıkıyor o kodla 20 tl'lik indirim var.

    sağol teşekkürler

    edit:hocam şimdi pepsinin sitesinden baktım sona ermiş kampanya son gün 31 temmuzmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 9 Ağustos 2014; 0:15:31 >
  • Millet her ne kadar kazık vesaire olsa da imkanı olan Aral'dan alsın derim oyunu. Fiyatı görünce başta sinirlendim ama yapacak bir şey yok, mutlaka satışın "Türkiye"den yapıldığını EA kanadına net bir şekilde iletecek yollardan almalıyız. Aral'dan alın ki adamlar satıştaki artışı görüp iyi ki koymuşuz desinler ve önümüzdeki senelerde de koysunlar hatta Türkçe dil bile gelebilir. Tabii illa Aral olacak diye bir şart yok, Playstore da olur ve Origin de olur hesabınız Türkiye olarak kayıtlıysa. Demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. Maksat satışlar Türkiye'den görünsün.
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    daha psnden alınan oyunlar Tr de gözükmezken böyle kazık fiyatlarla umurumda olmaz trden gözükmüş yurtdışından gözükmüş.Ben kendi oyun zevkime bakarım. Aral kadar kazıklayan bir firma yok şuan. 80 lira ön sipariş oyunu 144 liraya kakalayan bir firmadan zaten oyun alınmaz.Ha hiç mi alınmaz.Darksouls 2 gibi adam akıllı biyattan getirsin alalım.
  • Ben FIFA 12,13 ve 14'ü dijital olarak satın aldım PC'ye, fakat bu sene almayı ciddi anlamda düşünmüyordum.

    Kariyer oynuyorum, zorlu bir maçı kazanıyorum, save'leyemeden oyundan atıyor.
    Yeni uptade geldi diyoruz indiriyorum, tüm oyuncuların kramponları gitmiş dandik EA kramponları olmuş.

    Yani ben bu oyuna para veriyorum ve karşılığında sadece güncellenen kadro ve oyuncu overall'leri var. Fazla online oynayan biride değilim.
    Korsan alan kişiler ise benim kadar dert yanmıyorlardır eminim.

    Burda kesinlikle korsanı desteklemiyorum ama gidipte bir oyunu yüksek ücretle satın aldıktan sonra bu tür şeyler çileden çıkarıyor insanı.

    Neyse herşeye rağmen Sanırım Türkiye ligi fikrimi değiştirdi, çıktıktan sonraki 1-2 hafta içerisinde 80-100 TL civarı djital bulunabiliyor. Şuan çok pahalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tizar

    la desteğini versen ne olacak ülke içindeki kutulu satışların dışında dijital satışlar ve yurt dışından alınan kutulu oyunlar ülkeye yansımıyor. bunu yansıtmak çok mu zor değil adamların işine gelmiyor sonra derler Türkiye de orjinal satılmıyor diye hadi canım?

    Bu kanıya nerden vardınız bilmiyorum ama çok yanlış düşünüyorsunuz. Yada birilerinin yanlış bilgilendirmesine kanmışsınız..

    Herneyse, şunu size rahatlıkla söyleyebilirimki digital olarak (origin, steam, gamestop veya benzeri yerler) alınan oyunlar, hangi oyuncunun nerden bağlandığına, satın aldığına kadar görülüyor!

    Nasıl derseniz;

    1- Digital oyunlar nakitle satın alınmadığı için (genelde %99) kredi kartı ile ödemelerdir.
    Her bir kodun ve kart numaralarının 4 yada 8 hanesi ülkeleri yansıtmaktadır.

    2- Sizin üyeliğinizi yapmış olduğunuz site veya şirket (steam, origin vs..) sizin üyeliğini seçtiğiniz ülkeyi değil, parayı ödediğiniz ve bağlandığınız ip'den sizi bulur, görür..
    Sizin üyelik işleminde bulunduğunuz ülke konumunu ister uganda olsun, isterse amerika bu o ülkeye bir istatistik sağlamaz..

    3- Origin'de Turkey yoktur. Bu demek değildir ki Türkiye'den hiçbir satın alınan ürün Türkiye'yi göstermemektedir. Aksine yapılan her alış veriş, o adamlara yahu Türkiye'den şu kadar kullanıcıya ulaşmışız, şu kadar oyun satıyoruz.. Bizde bu adamlara DİL desteği, sonrada TL desteği verelim der.
    Buna örnek PSN ve Steam

    4- Son olarak şunu belirteyim.. KUTULU satış sadece o ülkeye O ÜRÜNÜ GETİREN FİRMAYA KAZANÇ SAĞLAR.. Bunun artıları ve eksileride vardır o ayrı bir tartışma..
    Nedir diye sorarsan;

    artıları; Kendi ülkendeki insanlara iş, maddi kazanç ve sektöre yönelik büyümedir. Yani bir nevi piyasadır. Daha derin olarakta ürünleri piyasaya koyan getiren firma eğer TEKEL DEĞİLSE fiyatlar bir standarta olur. Şu oyun çok satar 250 olsun, bu oyun az satar 150 olsun deme gibi bir lüks olmaz.

    eksileri; Eğer bu alan bir firmanın TEKELİNDE İSE fiyatları istediği kadar şişirip, istediği fiyattan satması demektir. Canı çeker 120'den satar, canı çeker 220'den satar, SATTIRIR..

    Yan etkileri; PİYASANIN oluşması sayesinde, REKABETÇİ firmalar, KULLANICILARINA yönelik arayışlar içerisine girerler. OYUN YAPIMCILARI ile ANLAŞIR, TÜRKÇE DİL eklentisi olmasını sağlar. Yada firmaları teşvik ederler..


    başımdan geçen bir olayı anlatayım; Benim ps3'ümdeki account yani kullanıcı profilim İngiltere bağlantılı.. Store'da tüm oyunları Sterlin üzerinden görüyorum. Alırkende sterlin üzerinden ödüyorum.. Hemde TR kredi kartı ve bilgilerimle..
    Fakat ne hikmetse İngiltere kayıtlı kullanıcı profilimle The Last of Us oyununu satın alıp açtığım zaman oyunun ilk ekranında Türkçe veya English dillerini görüyorum!


    edit: Elessar Eredhian, michael01

    Mesajlarınızı sonradan okuduğum için sizinde söylediklerinizlede bağlantılı olduğundan buradan editleyerek devam ediyorum..

    @Elessar Eredhian
    İmkanı olanın TR'deki her hangi bir yerden alması elbette iyidir. (ekonomi ve piyasa için) fakat yurt dışında yapılan, yurt dışı derken steam origin gibi digital yerlerden bahsediyorum, inanın paranın havaya gittiği yok. Satın alınan her ürün, neyle ve kim tarafından satın alındığı KREDİ KARTI bilgilerinden takip ediliyor..
    Yani bizim girdiğimiz NİCK veya sitedeki üyelik profiliyle alakası yok.. Yani beni originde LEE0903 diye görmüyorlar.. bu sadece kullanıcıların gördüğü..
    Asıl meblanın döndüğü şirketten başka kimsenin göremediği yerde beni GERÇEK ADIM ve SATIN ALDIĞIM BİLGİLERLE fişliyorlar..
    Yukarıda uzun uzun bahsettim, tekrar yazmam görüntü kirliliği olacaktır..

    @michael01
    PSN'de alınan oyunlar elbette TR'de gözükmüyor. Türkiye'de PSN'nin hangi resmi kuruluşu var ki muhasebe ve banka kayıtları gibi bilgileri tutulsun yada verilsin..
    Fransadaki PSN'den alınan oyunlarda Fransaya servis edilmiyor. Yada Almanya'da yada İtalya'da..
    Bu tür yayımlamaları ancak SCE yapar. (Sony Computer Entertainment)
    Türkiye'de yada Avrupa'da İngiltere dışında hangi ülkede SCE binası var.. İngiltere dışında hiçbirinde..

    Zaten niye yapsın? Adam vergi ödüyor. 20 satmışsa 15 milyon sattım der.

    Her yıl zarar açıklayıp, hiç batmayan firmalar bunlar değil mi?

    HERŞEYİ GEÇİN.. KİMSENİN KAFASINA TAKILMASIN.. İSTEDİĞİNİZ ÜRÜNÜ İSTEDİĞİNİZ YERDEN ALIN.. NAKİT ALIYORSANIZ KENDİ ÜLKENİZDEN, DİGİTAL ALIYORSANIZ HERYERDEN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ALIN.. ÜRÜNÜ SİZİN NERDEN ALDIĞINIZ GÖRÜLÜYOR VE BİLİNİYOR..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 9 Ağustos 2014; 1:44:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sMug

    Ben FIFA 12,13 ve 14'ü dijital olarak satın aldım PC'ye, fakat bu sene almayı ciddi anlamda düşünmüyordum.

    Kariyer oynuyorum, zorlu bir maçı kazanıyorum, save'leyemeden oyundan atıyor.
    Yeni uptade geldi diyoruz indiriyorum, tüm oyuncuların kramponları gitmiş dandik EA kramponları olmuş.

    Yani ben bu oyuna para veriyorum ve karşılığında sadece güncellenen kadro ve oyuncu overall'leri var. Fazla online oynayan biride değilim.
    Korsan alan kişiler ise benim kadar dert yanmıyorlardır eminim.

    Burda kesinlikle korsanı desteklemiyorum ama gidipte bir oyunu yüksek ücretle satın aldıktan sonra bu tür şeyler çileden çıkarıyor insanı.

    Neyse herşeye rağmen Sanırım Türkiye ligi fikrimi değiştirdi, çıktıktan sonraki 1-2 hafta içerisinde 80-100 TL civarı djital bulunabiliyor. Şuan çok pahalı.

    fifa 08'den fifa 12'ye kadar ps3'de oynadım.. fifa 13 ve 14'ü pc'ye almıştım.. kısmet fifa 15'ide pc'ye almak oldu..

    bu zamana kadar ne konsolda nede pc'de bahsettiğiniz sorunlarla hiç karşılaşmadım..

    ne oyunda takılma nede oyundan atma yada save sorunu..

    Oyunda en çok karşılaştığım sorun internet.. O da benden değil oyunla alakalı..

    Mesela bahsettiğin gibi kariyer modunda bazen internet kopuyor, oyuncu editlemeye girdiğin zaman satın aldığın kramponlar toplar gözükmüyor.. tekrar internete bağlanmak gerekiyor..

    onun dışında benim karşılaştığım bir problem olmadı..

    belki sizin pc ile alakalı bir sorun vardır, bilemiyorum..




  • bu dediklerin doğru olabilitesi var.Ben zaten kutulu alıcam olsam araldan almam sadece onu demek istedim.Ayrıca sabah origin canlı chatte bir sorayım ne iş bu diye o kadar oyun alıyoruz kimden sayılıyor diyeyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avei21

    quote:

    Orijinalden alıntı: mnk9624

    yok öyle bir şey hocam kutulu oyun demek bildiğin kutulu oyun işte koleksiyoncusu falan yok ne alakası var anlayamadım. bu arada aral'da pepsi koduna 20 tl indirimle 133 liraya geliyor oyun haberiniz olsun en kısa zamanda vereceğim ben de ön siparişini aral'dan.

    bu pepsi kodu ne oluyor hocam nereden edinebiliriz pepsi kodunu

    Pepsicilerden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: michael01

    bu dediklerin doğru olabilitesi var.Ben zaten kutulu alıcam olsam araldan almam sadece onu demek istedim.Ayrıca sabah origin canlı chatte bir sorayım ne iş bu diye o kadar oyun alıyoruz kimden sayılıyor diyeyim

    ben aynı şeyi steam'de support kısmında yapmıştım ordan biliyorum.

    Mesela Steamde o zamanlar Türkçe dil desteği falan yoktu. Region olarakda gözükmüyordu.

    Konuştuğum kişiye sormuştum. Bizim satın aldığımız ürünlerin ülkem ve kullandığım dil için bir geri dönüşü oluyor mu diye.

    Support'taki kişi biz sadece potansiyeli değerlendiriyoruz demişti. Yani Türkiye üzerinden satın alınanlar en çok satış yapılan ülkelerden biriyse o zaman mutlaka diliniz eklenir demişti.

    Aradan bir bir buçuk sene sonra Türkçe dil desteği gelmişti.


    Mesela Football Manager serisi içinde bu böyle. Eminim Türkiye'de oyunu kutulu alan kadar, daha fazla digital olarak alanda vardır.. 2010'dan beri..

    Ve bunun getirisi 2-3 sene içinde oldu..

    Eğer insanlar bilinçlendirilirse, digital oyun almanın yararlarını 3-4 sene içinde göreceklerdir.


    Kutulu oyunların istatistikleri, digital oyunlara göre tutulması daha kolay ve kesin bilgidir aslında..

    Çünkü kutulu oyunu getiren firmanın o oyunları nereden aldığını biz bilmiyoruz.. Belki adam Romanya'dan yada atıyorum Bulgaristan üzerindeki bir firmayla anlaşıp getiriyor.

    Ama Türkiye'de satan X firması. Sen sanıyormusun X firmasını o şirketler takip ediyor, yada o x firması yapımcı yada yayımcıya biz şu kadar sattık haberin olsun diyor.


    Ama steam, origin gibi yerlerde oyunları satın alanlarının bilgilerine bakılıyor. Hemde kendi sistemleri üzerinden.. Hem ulaşması kolay, hemde istedikleri tüm bilgiler bir tık önlerinde.

    beni lee0903 olarak görüyor. profilimdeki uyruk belki uganda yazılı. fakat onun elindeki bilgiler sadece bunlar değil. o sadece kullanıcılar arası bilgiler..

    asıl bilgiler satın aldığım oyunları, neyle ve nerden aldığımla alakalı..

    içerde ben lee0903 deniz sezer bilmem ne kredi kartı numaralı olarak fişleniyorum.

    sonra sen alıyorsun bir başkası bu böyle büyüyüp gidiyor.

    Yayıncı firma ve yapımcı firma bunları görüyor. Diyorki ulan ben 2011'den beri Türkiye'den her yıl şu kadar insana hitap ediyorum..

    2011'de 5.000, 2012'de 10.000, 2013'de 15,000 oyun satmışım.

    Adamlar bakıyor yahu en çok Fifa oyunu satın alınıyor. O zaman biz TR ligini ekleyelim yada Türkçe dilini ekleyelim diyorlar.

    Ertesi sene 2014'de satışlar 50,000 oluyor. İşte bundan sonra o firma değil sadece Fifa, Sims'inede, Battlefield'ınada gelin biz şu dili ekleyelim diyor.




  • 31 Temmuz son değil kardeşim. Aral'ın kendi sitesinde "Kampanya 31 Aralık 2014 tarihinde sonlanacaktır." yazıyor.

    http://blog.aralgame.com/2014-pepsi-kampanyasi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF9559B5B -- 9 Ağustos 2014; 3:16:40 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.