Şimdi Ara

Fiesta 1.5 tdci yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni kasa 2013 model ikinci el bir fiesta aldım. Araç 55 bin kilometrede. Alalı daha bir hafta oluyor fakat ne yaparsam yapyım Ortalama yakıt tüketimini 6.7-6.2'den (şehir içi) aşağı çekemiyorum. Acaba aracımda bir problem mi var? Ne olabilir sorun bilgisi olan arkadaşlardan yardımları rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twistedlogic -- 4 Aralık 2015; 21:07:31 >

• ABİ SAKIN AMA SAKIN BU KATOLOG MUAHaBBETİNE GİRMEYİN ÜZÜLÜRSÜNÜZ.. haa bide emekli tayfasının tavsiyeri ile de araba almayın 1,2 tdi den 1,3 multijetten 2,0 TDİ den 1,4 (d4d) ye kadar arabalara bindim katologların en az 1-1,5 litre üstünde tüketimim oldu ş.içi tüketimlerim tabi uzunda hıza bağlı değişkenlik olur ama ş.içi ankara trafiğinde hep fazla çıkmıştır hep hayal kırıklığına uğramışımdır... ama en yakın tutturan kim oldu dersen renonun dizelleri ne yalan söyleyim diğerlerine göre makul yakınlıkta idi (dCi)
  • Şehir ici derken ortalama hızınız kaç? Yoğun trafikte o kadar yakabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğun trafik değil genelde e5'den gidiyorum beylikdüzü tarafına ve boş oluyor, dur kalka girmiyorum. yol bilgisayarım ortalama hızı göstermiyor ama benim tahminim 60-70 arası.

katalog değeri 4.5 olan araç nasıl bu kadar yakabilir? işin ilginci vites yükselt uyarısına uysam sanki daha çok yakıyor.
  • 60 70 ortalama hizda o arabanin 4.5 lt falan yakmasi lazim. Bakimini yaptirdiniz mi soguk havalarda biraz daha fazla yakar ama bu kadar da fark olmaz.

• Hocam daha bakıma gidemedim alalı bir hafta oluyor. araç 55 binde acaba şimdiden bir 60 bin bakımına soksam mı diye düşünüyorum. Neyinde problem olabilir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twistedlogic -- 4 Aralık 2015; 21:21:19 >
  • ABİ SAKIN AMA SAKIN BU KATOLOG MUAHaBBETİNE GİRMEYİN ÜZÜLÜRSÜNÜZ.. haa bide emekli tayfasının tavsiyeri ile de araba almayın 1,2 tdi den 1,3 multijetten 2,0 TDİ den 1,4 (d4d) ye kadar arabalara bindim katologların en az 1-1,5 litre üstünde tüketimim oldu ş.içi tüketimlerim tabi uzunda hıza bağlı değişkenlik olur ama ş.içi ankara trafiğinde hep fazla çıkmıştır hep hayal kırıklığına uğramışımdır... ama en yakın tutturan kim oldu dersen renonun dizelleri ne yalan söyleyim diğerlerine göre makul yakınlıkta idi (dCi)
  • 6 lt normal gibi de yukarısı biraz fazla. Benim aracım 4.4 it ortalama uzun zamandır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi!
    9 yıl önce açıldı
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Jetta 1.9 TDI Yakıt Tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejavufth

ABİ SAKIN AMA SAKIN BU KATOLOG MUAHaBBETİNE GİRMEYİN ÜZÜLÜRSÜNÜZ.. haa bide emekli tayfasının tavsiyeri ile de araba almayın 1,2 tdi den 1,3 multijetten 2,0 TDİ den 1,4 (d4d) ye kadar arabalara bindim katologların en az 1-1,5 litre üstünde tüketimim oldu ş.içi tüketimlerim tabi uzunda hıza bağlı değişkenlik olur ama ş.içi ankara trafiğinde hep fazla çıkmıştır hep hayal kırıklığına uğramışımdır... ama en yakın tutturan kim oldu dersen renonun dizelleri ne yalan söyleyim diğerlerine göre makul yakınlıkta idi (dCi)

hocam valla yalan yok katalog değerlerine inandım açıkcası. ama 5,3 falan da yaksa kabulum aba 6.5 falan çok fazla sanki c sınıfı araç kullanıyoruz gibi. Evet haklısınız clio kiralamıştım gerçekten çok iyiydi yakıt tüketimi.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

6 lt normal gibi de yukarısı biraz fazla. Benim aracım 4.4 it ortalama uzun zamandır.

Hocam valla sinirim bozuluyor 6.5'u falan gördükçe sinirleniyorum sıfırlıyorum tüketimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twistedlogic -- 4 Aralık 2015; 21:31:45 >
  • twistedlogic kullanıcısına yanıt
    Yol bilgisayarını sifirladiniz mi?
    Sifirlamadiysaniz dusuremezsiniz.

Edit: son yorumunuzu yeni gördüm sifirlamissiniz. 6küsur lt ler tarif ettiğiniz güzergah için gerçekten çok.
    Ama havalar soğuk, bide arabaya acemisiniz onun da etkisi var. Yazın kafadan 1lt daha düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 4 Aralık 2015; 21:35:31 >
  • Yakıt tüketiminiz normal, ortalama hızınızı 60-79 demişsiniz ama bu çok yüksek, İstanbulun her yeri için bu hız ancak pazar sabahı saat 03.00 da e5 de yakalanabilir yoksa yok. Sizin ortalama hızınız 20 km civarıdır aracınızın sol silecek kolunun ucundaki tusa sıra sıra bakarak ortalama hızınızı gorebilirsiniz, tabi önce sıfırlamanız lazım. Biri 1.4 dizel fiesta olmak üzere 3 tane 1.4-1.6 arası hacimli dizel araç kullanıyorum b-c ve d sefmentleri hiçbirinin İstanbul içinde ortalaması 7 lt nin altında değil, fiestam dahil

• bunlari gorunce biraz once sehirdisi balikesir izmir ortalamasi 3.5 olan(yol bilgisayarının verisi bu gariptir her stoptan sonra sifirliyor arkdas kendini) 1.4 tdi findik motor cordobami daha cok seviyorum..ki manisa cikisinda yarim saat dur kalk trafik ve izmir de mesai cikisi trafigi vardi ona ragmen bu ortalaama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı aracı ben de kullanıyorum. Ortalama hız 27-29 civarı değişmekle beraber yakıt tüketimini 4 litre civarı. ( 3.5-4 arası)

Bence aracınızda bir sıkıntı var. Hava filtresi tıkanıklığı vs.

Bir servise baktırmanızda fayda var.

• trafik yoksa, soğuk motorla sadece kısa mesafe de gezmiyorsa, bir sorun var, o hızlarda 6-7lt yakmamalı
  • Hayırlı olsun kaç tl ye aldınız ? Renk nedir ?
  • twistedlogic kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu fordlar da bi sorun var sizin yine iyi sayılabilir benim de dizel focus aracım var 10 litreye yakın tüketimim var

• Yeni aldıysanız bakımı yapılmadan satılmış olma ihtimali yüksek. Doğru yağ ve temiz filtreler ile normal değerlere yaklaşırsıniz diye umuyorum. Ayrıca kış olduğunu da unutmayalım, bir miktar da böyle artar. Gittiğiniz mesafe de önemli, 5 km sonra araçtan iniyorsaniz az bile yakmissiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ibrahim eymen.

Sanırım bu fordlar da bi sorun var sizin yine iyi sayılabilir benim de dizel focus aracım var 10 litreye yakın tüketimim var

Hocam sizinkide uçmuş, Kia ve Hyundai'nin bol keseden yakan dizelleri bile 10 lt değil.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bi yerde bir sıkıntı bir arıza var ondan dolayı böyle diye düşünüyorum ama arızayı bulamıyor ustalar

• Yakit normal . Hava soguk ondan. Kisin cok yakar. Yazin da klimadan cok yakar. En iyisi baharda binmek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.