Şimdi Ara

Fiesta 1.4 tdci(70bg) Dyno test sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, bugün 2012 ford fiesta 1.4 tdci aracı almak için hyundayin test merkezine götürdüm (iskitlerde) araça test kagıdında 90BG güç girilmiş ve sonuç 84BG cıkmış, dedim bu araç 70Bg hemen düzeltelim deyip kağıdı düzenledi geldi ve fabrika verisi 70BG, sonuç 83Bg, verim %100

orda çalışan arkadaş ise turbo diesel araçlarda sonuç böyle çıktığını beni ikna etmeye çalıştı, ben ise bu sonucun imkansız olduğunu araç kullanıldıkça beygir gücünün artmıyacagı söyledim chiptuning filan olabilir mi diyorum sonuç normal diyo , bana işimi öğretme ben 10 yıldır bu işi yapıyorum deyip geçiştirdi

sizce dyno hatası mı yoksa araca yazılım atılmış olabilir mi ?

ekleme:isteyen olursa yarın dyno grafiğini ekleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 11 Ekim 2015; 23:24:29 >

• Dynolara guvenmemek lazim. Veya farkli bir iki yerde yaptirmak gerekli. Sonuclar degisik cikabiliyor. Bildigim kadariyla en sagliklisi ise motor kompresyon testi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 155nm torklu aracım da 240nm cıkmısti.O yuzden pek guvenmiyorum bende

• 70 hp arac mi olur ya yazik gunah

• benim 140 bg , 2008 model 173bin km deki mondeom 153 bg çıktı ,,, araçta egr iptali+ performans filtre var ,, dynocular araçta yazılım olduğu konusunda ısrar ettiler, ilk sahibini tanıdığım için böyle bir ihtimal olmadığını biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

70 hp arac mi olur ya yazik gunah

Sende bugatti var dimi boyle konusuyorsun

1100 beygir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ölçümlerde vites oranlarını iyi bilmek gerekiyor adam 3.viteste bi basıyor 200 nm torklu araç 300 nm çıkıyor çünkü 3.vitesin oranı daha kısa olduğu için tork yüksek çıkıyor bu değer tekerleğe aktarılan max.tork.test en sağlıklı 4.viteste yapılır diye biliyorum.çünkü arac 5 vitesli ise 4.vitesin oranı 1.00 daha yakın olduğu için direkt motor torku ölçülebilir.

mesela kendi aracımın vites oranları ve o vitesteki max torku

I.vites

3.73 (16.78) :503 nm

II.vites

1.96 (8.82) :264 nm

III.vites

1.23 (5.53) :166 nm

IV.vites

0.9 (4.05) :122 nm

V.vites

0.66 (2.97) :90 nm

final 4,5

not:eğer yalnışım varsa bu konuda bilgilendirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai Elantra 1.6 CRDİ TEST!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10 yıldır o işi yapıyor olması 10 yıldır doğru yapıyor demek değil. Hadi araç 60 beygire düşmüş olsa 24 hp lik tunning olması lazım. Dediğiniz gibi ya dyno hatası ya yazılım var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.