Şimdi Ara

fiberden araba yapsak ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar filmlerdeki çarpışama sahneleri falan için arçların fiberden sahtesinin yapıldığını normal bi arabanın şasisi ve motoru üzerine oturtulduğunu duymuştum bi ara ne kadar doğrudur bilmiyorum.bunu türkiyede uygulamak mümkünmü yani bi ford tanus alıp fiberden transam kasa yapsak polis amcalar ne der? normalde renk tonu bile sorun oluyo biliyorum .bunu kılıfına uydurmanın yolu varmı.siz yaptırsanız hangi araban ın şasisine hangi kasayı monte edrdiniz.?

• polis amcalar çevirir, trans am ın camını açar ruhsatı verirsin, o da sana der ki aa burda taunus yazıyor sen pontiac a biniyon der. aracı bağlar, seni hapse atar, arabanı da bi daha göremezsin. bunu yapana kadar da pek ala bir trans am alınır.
  • Ülkemizde malesef bu tür yartıcılıkları engellemek için mümkün olabilecek her yasa var

malesef sen yapamassın satın alacaksın diyorlar
  • yaparsın ancak bilmem ne mühendisleri odasından belge alacaksın. lpg yaptıktan sonra ruhsata işlemek için bi yerden proje alıyosun ya ordan. onlar onay verirse çıkarsın yola.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucoo

Ülkemizde malesef bu tür yartıcılıkları engellemek için mümkün olabilecek her yasa var

aynen öyle biz bir tane manta şasesi üzerine yaptık anak hala izin alınamadı... yapılmayacaç şey yok. ancak bizim devletimiz bunu kabul etmiyor malesef. yoksa dünyaca ünllü çoğu spor araç corvette,ferrari gibi fiber ve türevlerinden..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

quote:

Ülkemizde malesef bu tür yartıcılıkları engellemek için mümkün olabilecek her yasa var

aynen öyle biz bir tane manta şasesi üzerine yaptık anak hala izin alınamadı... yapılmayacaç şey yok. ancak bizim devletimiz bunu kabul etmiyor malesef. yoksa dünyaca ünllü çoğu spor araç corvette,ferrari gibi fiber ve türevlerinden..

izin verilmemsinin sebebi ne.bazı body kitler var çamuluk tampon far stop derken araba zaten tanınmayacak haler geliyo.olay güvenlikse bu millet zaten yıllarca anadola binmedimi.mantalar,capriler görüyodum bi ara kasa kalmadığı için fiberden yapılmış artık görmüyorum .anlamdım gitti.

• quote:

Orjinalden alıntı: barakudaaa

quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

quote:

izin verilmemsinin sebebi ne.bazı body kitler var çamuluk tampon far stop derken araba zaten tanınmayacak haler geliyo.olay güvenlikse bu millet zaten yıllarca anadola binmedimi.mantalar,capriler görüyodum bi ara kasa kalmadığı için fiberden yapılmış artık görmüyorum .anlamdım gitti.

arkadaşım sen hiç IORJİNAL ANADOLUN FABRİKASYON KAROSERİNİ İNELEDİNMİ? o güvensiz dediğin karoser şu anki bir çok sac karoserden daha sağlamdı. sorunagelirsek. iyi hadi sen git yere yakın bir araç yop devlet bişey demesin. bi çukura hızlı gir parça kırılsın arkadan gelene kaza yaptırsın. yada dtm spoiler nolucakki yol tutuşu artırıyor tak gitsin ama bi yayaya çarpıpta arkaya atarsan o dtm giyotin gibi adamı doğramayacakmı? adamlar bunlarıda düşünüyor herşeyin bir standarıdının olması uygunluk belgesinin olması şart. bunuda vermiyolar ne belge veriliyor nede uymaları gereken standartlar söyleniyor... acayip bi devletimiz var anlıycağın..

• eyvallah kardeş anlaşıldı.yani yaratıcılığı firenlemek için napılması gerekiyosa yapıyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barakudaaa -- 3 Ocak 2007; 16:05:53 >
  • çarpışma testlerinde kaportadan beklene akordiyon gibi katlanma ve kaburgalar denen yerlerinden burularak katlanmasıdır.. bu işi sac(metal), yapısı gereği sünek olarak yapar ama onun yerine kırılgan olan fiberi koyarsak katlanma yerine direk kırılır ve daha az elastikiyet içeren bir çarpışma olur.
    son zaman larda çamurluk kaput ve kaportanın bir kaç kısmı plastik türevi malzemelerden yapılmakta ama fiber bu konuda pek kullanılmamaktadır.
    sonuçta kullanılan tüm malzemeler kompozittir ve bir takım elastikiyet testlerinden geçerek belli kısmlarda araçta kullanılır.

senin yapacağın araçta önemli olan şase ve motor numarasıdır şase ne gözüküyorsa araç o tanımlıdır yani şase jeep görülüyorsa üstüne minibüs bile yapsan trafikte araç jeep tir
    bir konuda varki oda şudur fiber öyle düzmantıkla sanayi asdabıyla yapılması pek doğru değildir.
    fiberin yapımı vakumlu ortamda uygun malzemelerle sıyırcı yağla olurki bu malzemeler hep özeldir
    ama uyduruk bir karlık yapımı için bunlar kullanılmaz

• 12 metrelik fiber teknemizin yapımında kullanılan kalıbın yapılması 10.000 dolar, kullanılan fiber, dolgu malzemesi ve iscilik 20.000 dolar civarında tuttu... Tabii ki arabada cok daha az malzeme kullanacagız, ancak girintiler cıkıntılar bir tekneye gore cok daha ayrıntılı olacak, yani kalıp ve iscilik masrafınız malzeme masrafınız kadar dusmeyecek, Muhtemelen bu konuda profosyonelseniz tum birikiminiz varsa kendiniz bir adamla beraber bu isi yapmanız size 10.000 dolar civarına mal olacaktır... Tabii ben tekne uretim mantıgı ile konusuyorum. Araba fiberi uretilirken baska yontemler kullanılıyorsa onu bilemem. Ama maliyet boyle olunca niye fiber kalıba yonelir ki bir insan?
  • eminim teknelerdeki fiber olayı farklıdır ben sanmam bu kadar tutsun teknedeki aerodinamik çok önmli olduğu ve zaten kalıbı para ettiği için bu kadar 10bin 20 bin normal.ben sanayi işi basit bişeyden bahsedeiyorum.yinede çok anlamam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.