Şimdi Ara

Fiber Net Modem yer değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, fiber modemimin yerini değiştirmek istiyorum.

Şu fotodaki prizlerden birkaç odada var fakat sadece bir tanesinden kendinden kablo çıkışı var.
    Modem kutusundaki kabloyu kullanarak diğer prizlerde modemi denedim fakat internet ve wan ışığı yanmıyor.
    Modemin yerini değiştirmek istiyorum ne yapmam lazım sorun kabloda mı?

Edit: ARKADAŞLAR YOK MU YARDIMCI OLACAK?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocker123 -- 28 Temmuz 2019; 12:45:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, kablo kanallarından (duvardaki) sadece birisi aktifse modemin yerini değişmeniz için oraya da kablo çekmeniz gerekiyor. WIFI yetersiz kalıyorsa access point alabilirsiniz.
    Söz konusu kablo CAT kablo mu yoksa OBK tarzda bir kablo mu? Bina içi tesisatı bina mı yaptı, ilgili operatör mü? Bina içerisine kadar(daireye) FİBER geliyorsa bu durumda prizdeki kablonun bağlantısını diğer bir prize taşımak masraflı olacaktır.Eğer CAT bir kabloysa ilgili prizden bir ek yaparak istediğiniz yere çekebilirsiniz.
  • Denediğim kablo CAT kablosu olması lazım.Şu resimdekinden yani.

Acces point var fakat 5ghz bandını desteklemiyor ve ara ara kopmalar oluyor bu nedenle modemi taşısam daha iyi olur.
    Alt yapıyı kimin yaptıgı hakkında bilgim yok.
    Şu anda halihazırda wan girişine bağlı kablo fiber mi değil mi onu da bilmiyorum ki :(

Bu girişler aktif olmayabilir dediniz belki sorun budur, bunu nasıl açabiliriz acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocker123 -- 29 Temmuz 2019; 0:36:5 >

• nocker123 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Dilerseniz hiç uğraşmayıp modeminizden bir ethernet kablosu çekin, daha sonra bu kabloyu diğer odadaki acces point noktasına bağlayın, böylece veriyi kablo ile taşımış olursunuz.
    Yok ben modemi taşıycam diyorsanız;
    Öncelikle diğer prizlerin aktif olup olmadığını denetleyin. Bu konuda site yöneticisi kimse bilgi sahibidir. Eğer aktifse modemi o noktaya götürüp taktığınızda çalışması gerekir. Çalışmıyorsa dediğim gibi kabloyu diğer prize almak gerekecek ve bu da maliyetli.
  • Cevabınız için teşekkürler. Bir şekilde halledeceğim artık.

• Bizim evde de bunlardan 5 tane var ama 1 tanesi aktif :D wan ışıgı kırmızı yanıyorsa aktif degil demektir! uzun ethernet cat6 kablosu ile problem çözülebilir. veya türk telekom u arayın elit ekip hizmeti isteyin eve gelsinler oraları aktif etsinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcanoa

Bizim evde de bunlardan 5 tane var ama 1 tanesi aktif :D wan ışıgı kırmızı yanıyorsa aktif degil demektir! uzun ethernet cat6 kablosu ile problem çözülebilir. veya türk telekom u arayın elit ekip hizmeti isteyin eve gelsinler oraları aktif etsinler.
    Tamamdır teşekkürler bende öyle yapacağım büyük ihtimalle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.