Şimdi Ara

Fiber için Modem'e ayar mı gerekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba VMG3312-B10B modem alındı ttnetten...Bizim bir önceki evimizde hız 16mbit/0.7mbit şeklinde idi..Babam taşıma ve fiber için yeni evimizde başvuru yaptı.Her neyse ayın ortası falan diye sandım fakat hızım hala 16/0.7 mi görünüyor yoksa bana mı öyle geldi.Hatta gelen 20/1 mbit görünüyor sanırım.Şu değerleri bir yorumlar mısınız acaba ? bu fiber için modemin arayüzünde ayar mı yapmam gerekiyor ? ben üyelik ıd pass bile girmedim.Telefon hattını bağlayınca modem otomatik yaptı her şeyi.Verilen hız ulaşamıyorum hala.Neden olabilir sizce ?

Fiber için Modem'e ayar mı gerekiyor?

• Fiber değilki bu adsl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VDSL

Fiber değilki bu adsl.

Hocam bizim bu binada hat cat 5 ile taşınmıyor.Binaya kadar fiber bina içinde telefon hattından devam ediyor.Acaba o yüzden olabilir mi ? yani telefon kablosu üzerinden vdsl söz konusu olabilir mi ?
  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    Vdsl veriyorlar saha dolabına kadar fiber sonra bakır modem markan nedir vdsl2 destekliyorsa ara müşteri hizmetlerini.
  • quote:

Vdsl veriyorlar saha dolabına kadar fiber sonra bakır modem markan nedir vdsl2 destekliyorsa ara müşteri hizmetlerini.

Destekliyor hocam.Babam bizim eski modemimiz desteklemiyor diye sırf gidip onlardan fiber modemi aldı.Cihaz da telefon hattının taşındığı gün alındı yani modem de bir kaç haftalık bir şey.Kitapçığa baktım destekliyor görünüyor.ışık turuncu yanmalıymış bende sarı yanıyor.Zaten o yüzden bir kıllanmıştım.Hemen arıyorum.Eğer bina içinde cat kablosu dolaşmadan telefon hattından gelsede modem onu ADSL değil Fiber olarak algılıyorsa sorayım bakalım durum neymiş. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 1 Haziran 2015; 12:06:00 >
    Sen fiber filan deme vdsl sinyali istiyorum de hipernet 24 mbit tarifesinde olman gerekiyor yanlız.
  • quote:

Sen fiber filan deme vdsl sinyali istiyorum de hipernet 24 mbit tarifesinde olman gerekiyor yanlız.

Hmmm.paket ne yaptı bilmiyorum hocam babam.Bir sorayım bakayım..Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Başkan şimdi aradım eski hızınız görünyür dedi.Ben babama sorduğumda 20 olacak demişti hızımız.Adama bilmiyormuş gibi sordum.Sorun olmadığı taktirde 24 mbit verilecek dedi.Arıza kaydı oluşturuldu.Santral ve kutuyu kontrol edeceklermiş. Teşekkürler ilginiz için.
  • Hadi hayirlisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hadi hayirlisi

Hocam aradık arıza kaydı vs 24 yapılmış sözde ama yeni binanın hattı desteklemiyor görünüyor.Modemi resetledikçe 19-20 arası gidip geliyor modem arayüzünde.Hala adsl+ yazıyor.Vdsl sinyali için cat kablosu ile mi bağlanmak lazım bilemedim.Sinir oldum yani -_-
  • O değişir yoğunluğu göre takılma çat6 gereksiz ben normal kablo ile alıyorum boşa masraf yapmayın VDSL kart varsa geçiş olur siz Türk telekom müdürlüğüne gidin orada halledin mhler anlamıyor.

• Bazı arkadaşlar 16 yükseltmiştirler demişte ozman modeminde değişmesi gerekiyor 16 mbit hiperin modemi farklı ttnet kendisi veriyor.Sırf satış için böyle bişey yapıyo4 bu ttnet aslın modemlerimiz destekliyor.

• @Galatas4ray

Hocam vallaha biz o yoldan geçtik babam 150 liraya bir modem aldı..Zaten bendeki modem smileadsl zamanında alınmış 2007 model bir şeydi.İyi de oldu aslında fakat şu internet hızı olayı canımı sıktı açıkcası.4 mbit 4mbittir sonuçta niye taviz vereyim.Hız düşünce 3 lere iniyor.100 kb daha hızlı olsa diye neler vermem durumuna düşüyoruz.

@VDSL

Teşekkür ederim başkan.Babama söyledim.Binaya bizden önce taşınmış 2-3 kişi daha var.Onlara sorup kesin ardına düşeceğim.Altyapı sorunumu değil mi anlarız böylece. Bize yakın ttelekom'un yerini de buldum.Bakalım ne olacak.
  • Santralin hattını adsl porttan söküp VDSL2 portuna takıcak başka işlem yok.

• quote:

Santralin hattını adsl porttan söküp VDSL2 portuna takıcak başka işlem yok.

Onu modemde görebiliyoruz değil mi usta ? mesela şu an adsl porttan vdsl2 portuna taktı diyelim.Benim modemi resetlemem gerekiyor mu ? adls'i sıfırlayıp vdsl kullanması için ?
    Baglanti ayarlarınızı otomatike alın(tahminimce otomatiktedir zaten) . Vdsl sinyali geldiğinde otomatik bağlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

Baglanti ayarlarınızı otomatike alın(tahminimce otomatiktedir zaten) . Vdsl sinyali geldiğinde otomatik bağlanır.

hmm..Hocam bir vdsl örneği görsem arayüzden her şey bir açıklığa kavuşacak benim açımdan ama bilemedim nerde ne yazacak.Şu ilk postta paylaştığım resimdeki adsl2+ mı nedir orası VDSL olarak mı görünecek ? Ben nasıl anlayacağım arayüzde adsl den vdsl e geçtiğini ?
    Adsl2 yazan yerde Vdsl2 yazacak hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

Adsl2 yazan yerde Vdsl2 yazacak hocam.

Tamamdır teşekkürler.
    Sinyal kesilir anlarsin zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.