Şimdi Ara

FİBER GELDİ AMA ( SS Lİ ) İNTERNET GELDİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT: Yeni gelişmeler oldukça konuyu uplayacağım.

Arkadaşlar selam;

Uzun uğraşlar sonucu fiber kablomuz geldi fakat bir panel koyulması gerekiyormuş. Bu panelin koyulma süreci devreye alınması felan uzun bir iş mi?
    Aşağıda fotoğrafı koydum duruma göre benim internetim ne zaman gelir tahminen? Çok beklermiyim?

Hangi internet sağlayıcısını tercih etmeliyim? Ve fiber olarak alacağım maximum hız nedir? 24 mbps gördüm ama maximum bumu? ve hangi paketi kullanmalıyım?

NOT: Yeni gelişmeler oldukça konuyu uplayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuzuXx -- 9 Kasım 2016; 16:46:57 >

• hayırlı olsun. kablo geldiyse yoğunluğa göre 1-2 ay içinde cihazı da bağlarlar. yanlız cihazdan dairenize de internet kablosu olması lazım. eğer binanız yeniyse muhtemelen telefon kablosu yerine internet kablosu döşemişlerdir. eğer eski binaysa zaten telefon kablosu vardır. o zamanda sizin bina içine internet hattı döşemeniz gerekecek. bunu da apartman yönetimi yapacak. o iş de biraz sizi uğraştırır.
  • Hangi firma getirdiyse fiberi sadece ondan hizmet alabiliyorsun. 100mbit e kadar hizmet alabilirsin. Bekleme süresi değişkenlik gösteriyor. Bazıları bir kaç haftada oldu, bazıları ise 1-2 ayda geldi diyor. Bu arada fiber getirmek için nasıl bir yol izlediğinizi yazarsanız insanlara yardımcı olursunuz ne yapmaları gerektiği hakkında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemrety

Hangi firma getirdiyse fiberi sadece ondan hizmet alabiliyorsun. 100mbit e kadar hizmet alabilirsin. Bekleme süresi değişkenlik gösteriyor. Bazıları bir kaç haftada oldu, bazıları ise 1-2 ayda geldi diyor. Bu arada fiber getirmek için nasıl bir yol izlediğinizi yazarsanız insanlara yardımcı olursunuz ne yapmaları gerektiği hakkında.

Valla ne yapmadık ki? desem daha doğru olur. Öncelikle gittik Türk Telekom Müdürlüğüne yapılandırma bölümüne dilekçe verdik. Sonra Türk Telekom Ofisinden talep açtırdık vs bir sürü uğraştık btkya şikayet başvurusu yaptım sonra getirdiler.

Türk Telekom getirdi çünki logar kapağı koydular Türk Telekom yazıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KuzuXx

quote:

Hangi firma getirdiyse fiberi sadece ondan hizmet alabiliyorsun. 100mbit e kadar hizmet alabilirsin. Bekleme süresi değişkenlik gösteriyor. Bazıları bir kaç haftada oldu, bazıları ise 1-2 ayda geldi diyor. Bu arada fiber getirmek için nasıl bir yol izlediğinizi yazarsanız insanlara yardımcı olursunuz ne yapmaları gerektiği hakkında.

Valla ne yapmadık ki? desem daha doğru olur. Öncelikle gittik Türk Telekom Müdürlüğüne yapılandırma bölümüne dilekçe verdik. Sonra Türk Telekom Ofisinden talep açtırdık vs bir sürü uğraştık btkya şikayet başvurusu yaptım sonra getirdiler.

Türk Telekom getirdi çünki logar kapağı koydular Türk Telekom yazıyor..

Alıntıları Göster
    vdsl2 üzerinden hizmet verecekler, kutuda normal telefon kabloları var. ama 100 mbps sorunsuz alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: engink

vdsl2 üzerinden hizmet verecekler, kutuda normal telefon kabloları var. ama 100 mbps sorunsuz alırsınız.

TTNet in sitesinde 100 mbps göremiyorum? Max 24 var

https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/Sayfalar/hepsi-dahil-kampanyasi.aspx?r=4acd4dee-89df-450a-996e-2851965a0409&m=0&gclid=CJDSjd-Ey84CFZUYGwodDuEBNQ

• KuzuXx kullanıcısına yanıt
    Bak en aşağıda şu seçenekler var:
    İnternet ve Alo Paket tercih edenler için kampanya dahil tüm paketler
    Yalın İnternet tercih edenler için kampanyaya dahil tüm paketler
    Sabit telefonu olanlar için kampanyaya dahil tüm internet paketleri
    Tıkla hangisi sana uygunsa. Çoğu kampanyanın en altında oluyor bunlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber geliyor ama ?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vodafone 100 megabit bağlat olmaz ise turk telekom baglatırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

Vodafone 100 megabit bağlat olmaz ise turk telekom baglatırsın.

Vodafone un yeni tarifeleri biraz fazla pahalı değil mi? Eski tarifelere kayıtlar kapatıldı sanırsam. FTTC kabin koyarlarsa turknet in alabildiğin kadar hız 150gb akk 60tl daha mantıklı olmaz mı? Hem sorunsuz 100mbit kullanır.
  • Sitemi mustakil evmi kardesim bilgi vermemissin bizede nasip olsa keske 16 mbpsye kabülüz

• Evet fiyatları biraz artmış ve akk düşmüş gibi görünüyor ancak mobil internette var şuan yanında turknette düşünülebilir. Ayrıca turk telekomdan farklı olarak upload hızı bir tık daha yüksek o
    yüzden öneriyorum turknet ve vodafoneyı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

Vodafone 100 megabit bağlat olmaz ise turk telekom baglatırsın.

Vodafone un yeni tarifeleri biraz fazla pahalı değil mi? Eski tarifelere kayıtlar kapatıldı sanırsam. FTTC kabin koyarlarsa turknet in alabildiğin kadar hız 150gb akk 60tl daha mantıklı olmaz mı? Hem sorunsuz 100mbit kullanır.

FTTC fiber to the cabinet demek. Yani mahalledeki kutuya kadar fiber. Sizin binanıza gelince fiber to the building oluyor, yani FTTB.

Malesef FTTB olunca Türknet abonelik vermiyor. Aboneliği başlatıyor fakat Telekom burda fiber var diyor, Türknet de hiç müzakere etmeden aboneliğiniz teknik sorunlar sebebiyle ücretsiz iptal edilecektir diyor. Geçen hafta bizzat yaşadım. Önce telefonu bağlayıp numara tahsis ettiler, sonra internet veremiyoruz diyerek iptal ettirdiler. Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar da var.

Henüz hiçbir mesajıma cevap vermeye de tenezzül etmediler. Ya telefonu Telekom'dan alıp interneti Fibernet veya Netgalaksi'den alacaksınız, ya da Telekom'a 24 ay taahhüt verip fahiş fiyatlarla 75 GB AKN'li paketi alacaksınız. Fiberiniz hayırlı olsun.

• yetkin58 Y kullanıcısına yanıt
    Apartman 7 kat 14 daireli
  • Hala gelmediler beklemedeyiz.
  • quote:

Hala gelmediler beklemedeyiz.
    Dün şirkette biraz boşluğum vardı. Bende bu işe biraz el atmak amacıyla ve okuduğum birkaç şikayet edin yorumundan mütevellit gerek sosyal medya facebook, twitter gerek btk gerek telekomun mail adresine gerekli şikayetleri yaptım. Habire biyerlerden telefonuma mesaj atıp kod gönderdiler işleminiz sıraya alındı gibisinden ayrıca bana dönüş yapacaklarından vb bahsedildi. Hala bekliyorum bugün aradıklarında buraya tekrar yazacağım ( ararlarsa :) ) Son olarak yapılandırmaya gitmeyi düşünüyorum gün içi gidersem onuda buraya yazalım.
  • quote:

Dün şirkette biraz boşluğum vardı. Bende bu işe biraz el atmak amacıyla ve okuduğum birkaç şikayet edin yorumundan mütevellit gerek sosyal medya facebook, twitter gerek btk gerek telekomun mail adresine gerekli şikayetleri yaptım. Habire biyerlerden telefonuma mesaj atıp kod gönderdiler işleminiz sıraya alındı gibisinden ayrıca bana dönüş yapacaklarından vb bahsedildi. Hala bekliyorum bugün aradıklarında buraya tekrar yazacağım ( ararlarsa :) ) Son olarak yapılandırmaya gitmeyi düşünüyorum gün içi gidersem onuda buraya yazalım.

Alıntıları Göster
    Şimdi 444 0 375 'den aradılar. Sosyal medya aracılığı ile yaptığım şikayeti okudu ve bu şikayeti ilgili müdürlüğe ilettiğini söylediler. Ne zaman dönüş sağlanır dedim bilgi veremeyeceğini söyledi. Şuanlık son durum bu

• Arkadaşlar şikayetlerimi her gün dahada sıklaştırarak uğraş verdiğim fiber internet kutusu dün takılmış. İşten geldiğimde gördüm bir an sevinçle yöneldim fakat fiber kablo daha kutuya girilmemiş. Şimdiki şikayetlerimi bu yönde sıklaştırmayı planlıyorum.

Kutunun fotoları aşağıda yer almakta kutudan bahsedecek olursak içerisinde fan var anladığım kadarı ile fakat epey sesli çalışıyor ayrıca kutuya bir enerji kablosu çekmişler bakmadım ama muhtemelen kendileri bir sayaç taktı o sayaçtan verdiler enerjiyi ve faturalarını da ttnet ödeyecek diye tahmin ediyorum. Ayrıca diğer fiber kutuları gibi eşek kadar kutu koymamışlar bu biraz daha slim Şimdilik son gelişme bu kutunun buraya gelmiş olması.

edit: fotolar gelmemişti düzeltme yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuzuXx -- 26 Ağustos 2016; 8:23:44 >

• KuzuXx kullanıcısına yanıt
    birşey sorucam bende böyle hırslı bir şekilde neti hızlandırmaya çalışıyom ancak burda türktelekomun fiber haritasına bakınca ultranet yani adsl var diyo ben bu konuda çok sıkıntı çekiyorum son bir haftadır böyle bi güncel konu görünce yazayım dedim. müşteri hizmetlerini aradım sonun da araştırma yapmadan ben bunlarla baş edemem dedim ve eşşek gibi 2 gün içinde acemi bi teknisyenin bildiği çoğu bilgiyi sindirdim şimdi bu internet yavaşlığı saha kutusunun uzaklığından telefun kutusundan modeme tek hat eklemesiz kablo çekme daha sonra modem güncellemesi alt yapı kablo döşeme şekillerine kadar ne gerekiyosa araştırdım çünkü hızım normalde 5-6 mb geçmiyo veya en fazla 8 mb gördüm bide akk bi ara kaldırıldı sizde duymuşsunuzdur bi 1 haftalık filan bi o ara 16 mb gördüm oda sanırım şimdi ben tüm bunları araştırıp dersime hazır bi şekilde müşteri hizmetlerini aradım kadına 45 dk olan herşeyi anlattım daha sonra benim pek ne paketi kullandığımı bilmediğimden sordum ben ne kullanıyom diye tabi bundan önce bi test filan yaptı herşey normal dedi sonra işte bana ultranet plus 100 gb 16 mbit e kadar hız var dedi ama akk var diye bu düşmüş dedi sonra dedim normaldede 5-6 mbit hız var dedim kadın bana dedi ki şu an akk oldğu için test edemiyoz dedi ayın başında arayın dedi sonra tabi bunlar 45 dkk konuyşma sonrası kadın çok bilgi veremedi türk telekom müdürü ile konuşun dedi o sizin sorularınızı cevaplar dedi sonra devam edeyim işte dedi alt yapınıza bakam dedi ben hipernet fibernet filan sorunca dedi sizin olduğunuz bölgede hipernet var üzerine fiber alt yapısı var ama yapılmamış dedi bende okuduğum kadarıyla 10-15 abone olunca fiber getiriliyomuş işte sonra kadın bunu doğruladı bunun için türktelekom müdürlüğüne gitmeniz gerek dedi filan şimdi benim aklımdaki sorular bizim binanın hemen dibinde hatta yapışık bi metek kutu var böyle kocaman ama nu saha kutusu mu bilmiyom çünkü türktelekomun saha kutuları petek desenli ve biraz daha ince onların aynısından bi 30mt filan ötede var şimdi hangisi saha kutusu çünkü hiperde biliyosunuz saha kutusuna kadar fiber gerisi bakır işte bunları öğrenmek istedim ama olmadı sonra bizim telefon kutusu na hani minik dikdörtgen prizma şeklinde kutulardan zamanında bi şahıs bi top atmıştı o da yamulmuştu sonra ailem bi ara telekom yetkililerini çsağırmıştı hatta arıza çıktı diye ama bu olaydan 1 yıl sonra filan ardından orda gelenler kutunun sıkıntılı olduğunu ve tamir edilmesi gerektiğini amaonlar sadece idare eder duruma getirmişlerdi çünkü bazı kısımlar gitmiş demişlerdi sonra sıkıntı bu olabilir ve ya düz eksiz bi hat çekmediğimizdendir ama kablo baya eksiz modem lan portu eskimiş olabilir modeme güncelleme gerek olabilir bunlar sıkıntı yapabilirmi bide kadın hipernet var dedi ama haritada adsl ve ultranet var diyo hangisi doğru son olarak eğer hipernet varsa fibernet altyapısıda uygunsa buraya ben nasıl fibernet getiririm insan sayısını dert etmeyin siz nasıl bi yol çizdiniz yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: xbea

birşey sorucam bende böyle hırslı bir şekilde neti hızlandırmaya çalışıyom ancak burda türktelekomun fiber haritasına bakınca ultranet yani adsl var diyo ben bu konuda çok sıkıntı çekiyorum son bir haftadır böyle bi güncel konu görünce yazayım dedim. müşteri hizmetlerini aradım sonun da araştırma yapmadan ben bunlarla baş edemem dedim ve eşşek gibi 2 gün içinde acemi bi teknisyenin bildiği çoğu bilgiyi sindirdim şimdi bu internet yavaşlığı saha kutusunun uzaklığından telefun kutusundan modeme tek hat eklemesiz kablo çekme daha sonra modem güncellemesi alt yapı kablo döşeme şekillerine kadar ne gerekiyosa araştırdım çünkü hızım normalde 5-6 mb geçmiyo veya en fazla 8 mb gördüm bide akk bi ara kaldırıldı sizde duymuşsunuzdur bi 1 haftalık filan bi o ara 16 mb gördüm oda sanırım şimdi ben tüm bunları araştırıp dersime hazır bi şekilde müşteri hizmetlerini aradım kadına 45 dk olan herşeyi anlattım daha sonra benim pek ne paketi kullandığımı bilmediğimden sordum ben ne kullanıyom diye tabi bundan önce bi test filan yaptı herşey normal dedi sonra işte bana ultranet plus 100 gb 16 mbit e kadar hız var dedi ama akk var diye bu düşmüş dedi sonra dedim normaldede 5-6 mbit hız var dedim kadın bana dedi ki şu an akk oldğu için test edemiyoz dedi ayın başında arayın dedi sonra tabi bunlar 45 dkk konuyşma sonrası kadın çok bilgi veremedi türk telekom müdürü ile konuşun dedi o sizin sorularınızı cevaplar dedi sonra devam edeyim işte dedi alt yapınıza bakam dedi ben hipernet fibernet filan sorunca dedi sizin olduğunuz bölgede hipernet var üzerine fiber alt yapısı var ama yapılmamış dedi bende okuduğum kadarıyla 10-15 abone olunca fiber getiriliyomuş işte sonra kadın bunu doğruladı bunun için türktelekom müdürlüğüne gitmeniz gerek dedi filan şimdi benim aklımdaki sorular bizim binanın hemen dibinde hatta yapışık bi metek kutu var böyle kocaman ama nu saha kutusu mu bilmiyom çünkü türktelekomun saha kutuları petek desenli ve biraz daha ince onların aynısından bi 30mt filan ötede var şimdi hangisi saha kutusu çünkü hiperde biliyosunuz saha kutusuna kadar fiber gerisi bakır işte bunları öğrenmek istedim ama olmadı sonra bizim telefon kutusu na hani minik dikdörtgen prizma şeklinde kutulardan zamanında bi şahıs bi top atmıştı o da yamulmuştu sonra ailem bi ara telekom yetkililerini çsağırmıştı hatta arıza çıktı diye ama bu olaydan 1 yıl sonra filan ardından orda gelenler kutunun sıkıntılı olduğunu ve tamir edilmesi gerektiğini amaonlar sadece idare eder duruma getirmişlerdi çünkü bazı kısımlar gitmiş demişlerdi sonra sıkıntı bu olabilir ve ya düz eksiz bi hat çekmediğimizdendir ama kablo baya eksiz modem lan portu eskimiş olabilir modeme güncelleme gerek olabilir bunlar sıkıntı yapabilirmi bide kadın hipernet var dedi ama haritada adsl ve ultranet var diyo hangisi doğru son olarak eğer hipernet varsa fibernet altyapısıda uygunsa buraya ben nasıl fibernet getiririm insan sayısını dert etmeyin siz nasıl bi yol çizdiniz yardım
    Yapılandırmaya gittim sosyal medyadan bastırdım btk ya şikayet ettim bimere şikayet ettim habire arayıp şikayet ettim. Ama şikatetlerim sonucundamı kablo çektiler yoksa zaten çekilcekti de mi çektiler ondan bilgim yok. Sizde yukarda yazdığım mercilere şikayetlerde bulunun. Ayrıca Türk Telekom Müdürlüğüne gidip yapılandırma servisi ile görüşün. Onlara dilekçe bırakın. En net bilgiyi onlar veriyor çünki.

• teşekkürler bilgi için denicem ama 2 veya 3 ay içinde cevap alamassam türk telekomun yüksek hız kampanyasından hipernet 50mbit hıza kadar olandan alı cam 200gb akk kotası 113 lira yerine modem dahil vds2 modem 87 lira 2 yıl kalma şartına ama 3 ay içinde elimden geleni yapıcam

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.