Şimdi Ara

Fiber çekilme sürecinde işletmeci değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, arkadaşlar 2 yıldır uğraştığım fakat ne kadar fiber altyapı çalışmaları başlatılacağı söylense de inanmadığım altyapı çalışmaları başladı.(Gözle görülür bir durum yok sadece müşteri hizmetleri beyanı + üyelik şikayetinde yazılı beyan)

Şimdi sizlere danışmak istediğim konu şu. Benim sözleşmem 26 mart 2022'de bitiyor ben de TürkNet geçmeyi düşünüyorum. Malum çalışmalar henüz gözle görülür bir şekilde başlamadığı için biraz çekincelerim var. Operatör değiştirirsem Türk Telekom altyapıyı yapmama gibi bir durumu olur mu? Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Tekrar söylüyorum gözle görülür fiziksel bir çalışma henüz başlamadı.

Müşteri hizmetlerinin beni arayarak beyan ettiği sözler "Fiber alt yapı talebi ile ilgili yapılan kontrollerde bulunmuş olduğu adres için Fiber alt yapı çalışmalarının başlatılacağı ancak tamamlanacağı süre hakkında net bir tarih verilemediği bilgisi verilmiştir." şu şekilde oldu. Bu beyanı tüketici şikayet numarası ile de bildirdiler.

• +++++++++++++++++++++++++

Sizi arayacaklardır. Zaten bizden hizmet alıyorsunuz nasıl bir altyapı sorunu yaşıyorsunuz diye. Siz de belirttiğiniz BTK şikayetini, bildirinizi ve size söyleneni iletip acil olarak projenin son durumunu ve tahmini olarak sonlanması planlanan tarihi öğrenmek istediğinize dair bilgi almak istediğinizi iletin.

Yetkili bunu altyapı birimine ileteceğini ve sizi daha sonra tekrar arayacağını söyleyerek görüşmeyi sonlandıracaktır.

Sonra sizi birkaç saat sonra ya da bir gün sonra arayıp altyapı biriminden istinaden aldığı bilgiyi tarafınıza iletecektir.

göknet İletİşİm a.ş.
    İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
    https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/

Ara sıra buradan sorgulama yapın FTTX-v1 GPON olan satırda altyapı var şeklinde bilgi düşerse altyapınız hizmete sunulmuş demektir. Buradan sıklıkla kontrol edebilirsiniz.

Eğer TT henüz projelendirmeye başladı ise hizmet alacak hane sayısı az ise vazgeçme ihtimali bulunuyor ama bu düşük bir ihtimal. Boşu boşuna altyapı çalışmalarına başladıklarını düşünmüyorum. Bölgenizde büyük ihtimal müşteri potansiyeli var ya da VDSL hizmet yeterli gelmiyor. Bu sebeple FTTH dönüşümü gerekiyor.

• High Sierra kullanıcısına yanıt

Hocam dediğinizi çok anlamadım. Şikâyettik bir durum yok sadece bana iletilen bilgi ne anlama geliyor. Ben 15 gün sonra İSS değiştireceğim. Türk Telekom'dan çıkarsam altyapıyı değiştirmeyi iptal ederler mi? Çünkü başvuruyu bizzat tarafımdan yapıldı.

Büyük ihtimalle edilmez. Çünkü ben de benzer bir aksiyom almıştım geçen sene.

Fakat bu size verdiğim önerme ile sürecin hızlanma ve tahmini işleme koyulma süresini öğrenmeniz için anlattım.

Üyelik üzerinden Tüketici Şikayetlerine yazdığım zaman da arıyorlar ama cevap yukarıda belirttiğim gibi oldu hocam. Önerileriniz için teşekkür ederim. Umarım kısa zamanda yapılır da bizde kurtuluruz.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.