Şimdi Ara

FİAT PUNTO ZİNCİR DEĞİŞİM ÜCRETİ 1.3 MULTİJET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler herkese aracım 2008 model ve 140 binde. Aslında seneye satacağım ama koparsa başıma iş almak istemiyorum. Daha önce bu işlemi yapan varsa değişim ücreti parça ve işçilik kaç tl dir acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Zincir pahalı bir parça... İşçilik 300 alsalar... Değiştirme bişey olmaz... Üstüne yük gelmiyor kayış olsa sıkıntı olabilirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi servise sordum 160 bine kadar değişmiyomuş bendede 1.3 2008 linea var bence erken değiştirme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam parça 180 tl civarında aslında. Ama sıkıntı işçilik. Bana servis 700 dedi hatta geçen kampanya vardı 450 idi kaçırdık. Özel servis 700 diyor. Bu sıkıntı var. Pulpa hocam değiştirmeyelim de koparsa 1500-2000 vermeye gerek var mı ki? Riskin ciddiyetini bilmiyorum yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarik156

    Hocam parça 180 tl civarında aslında. Ama sıkıntı işçilik. Bana servis 700 dedi hatta geçen kampanya vardı 450 idi kaçırdık. Özel servis 700 diyor. Bu sıkıntı var. Pulpa hocam değiştirmeyelim de koparsa 1500-2000 vermeye gerek var mı ki? Riskin ciddiyetini bilmiyorum yani.

    fabrika 160000 km ye kadar binebilirsin diyo bu resmi veri değişme km si 160.000 onun için söyledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zincir öyle kopacak bir yapıda değil. ben 120 binde servise sormuştum değişim yapalım mı diye gerek olmadığını, bakımlarda kontrol ettiklerini söylediler. üstteki arkadaşın dediği gibi 160 bin dolunca duruma göre değişimi yapılır.
  • tarik156 kullanıcısına yanıt
    160bin km mantıklı bir rakam değişmeye lüzum yok... Zaten zincir öyle kopacak bir parça değil... 20 senelik bisikletimde bile zincir orjinal ki üzerine abaniyorum arabada böyle bir durumda yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet okadar zamanda kayış bile değiştirmiyor.
    zincirin ömrü okadar kısa olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 160 bin de değişecek diye bir kaide de yok. kimisi 200 binde değiştiriyor. Ne zaman ses yapmaya başlarsa o zaman değiştirirsiniz. Zincir kopmaz
  • Nasıl yani hocam? Bu zincirin vakti dolduğu zaman kayış gibi kopmuyor mu? Sadece ses mi yapacak bu?
  • Zincir kopmaz diye bir şey yok. Zincir kayış gibi değil. Daha sağlam bir düzenek. Bana serviste gösterdiler. Bisiklet zincirine benziyor ama daha kalın ve sağlam. Değişim istediğini ses yapınca belli eder. Servis dürüst ve güvenilir bir servisse 160 binde durumuna bakarız diyor. Uyanık ve paragöz servisler 120 binde değiştirelim diyor. 120 çok erken. Bu zincir temiz kullanılan bir arabada rahat 180-200 bin km gider. Ticariler zinciri 140,160 bin civarı değiştiriyor. O da normal neredeyse kontak kapatmadan geziyorlar. Siz rahat olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650 veya 750 TL gibi bir rakam yanlış hatırlamıyorsam. Kaliteli yağ ve daha çok uzun yolda kullanırsanız 200 bin km civarına kadar gider.Ben 200 bin km de değiştirdim ses yapmaya başladıktan hemen sonra.Ama araç hem uzun yolda kullanıldı hem de piyasadaki en kaliteli yağı kullanıyordum,standart servis yağı değil.

    Fakat şu da var burada arkadaşlar yazmışlar zincir bu kopar mı ses yapar diye ama tecrübeleri var mı bilmiyorum.Zincir ses yapmaya başlar, hafiften bir şıkırdama sesi duyarsınız ama arabadan anlıyorsanız hissedersiniz bunu.Bir de şıkırdamaya başladığı zaman tam olarak ne kadar ömrü kaldı belli olmaz,örneğin rampaya vurursunuz ve tam gaz vermek zorunda kalırsınız kopar.Sesi tam alamazsınız o esnada motor kulağı da aşınmıştır titreşim yapar,başka yerden gelen sesler sizi yanıltır. Şangırı şunuguru ortalığı yıkan bir ses gelmiyor yani,hafif bir şıkırtı sesi ve rampada daha çok belli ediyor.

    Servisin tavsiye ettiği aralık bu motorlar için 140-160 bin km diyebilirim.Bir de şu var satın alacak kişi illaki triger değiştimi diye soracak,biliyorlar artık insanlar bunları.Değişmediyse ona göre pazarlık ederler,zannetmiyorum kar edeceğiniz bundan. Karar sizin artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 30 Ekim 2016; 22:9:17 >




  • Yanlis hatirlamiyorsam kullanim kilavuzunda 5 yil yada 160.000 km degisim zamani ,italya 250.000 km gibi rakam alinmis fakat Türkiyede ki araclar ( genelliklede ticari kullanima yonelik yani hor kullanilan araclar), 160.000 km civari zincir kirarak geldigi icin Türkiye de bu rakam asagi cekilmis...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben her ihtimale karşı dün rutin bakımla beraber(mazot,hava,polen,yağ filtresi ve yağ değişimi) triger seti,v kayışı ve gergi bilyası artı antifrizi değiştirdim. 670 parça 230 işçilikle 800 liraya geldi. İyi mi oldu kötü mü bilmem ama sonuçta kafam rahatladı yolda kalır mıyım diye bir düşüncem yok. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.