Şimdi Ara

Fiat punto 1.3 multijet 2008 nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu araç hakkında bilgisi yada kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 1.3 multijet kendımı kanıtlamış bir motor. Doblo da bile kullanılan ve performansı çok iyi olan bir motor. Ama kaporta plastik aksamı nasıldır 2. Eli yol kalitesi nasıldır?



  • punto'nun ön tasarımı ve iç mekan konsolu fiat linea ile birebir aynıdır. linea'ya bindiyseniz daha önce birebir aynısıdır. crash test olarak 5 yıldız almış ilk fiat modelidir (gerçi 2013'te tekrar girip 0 yıldız aldı ama onu geçiyorum)

    1.3 mjet motoru az yakar ve kasasını gayet yeterli çeker. kaportası tipik bir fiat'tır. vites geçişleri yumuşaktır. linea ile aynı iç mekandır dedim ama işçilik kalitesi italyan üretimi olması sebebiyle linea'dan daha bir güzeldir. eğer bütçeniz el veriyorsa 2010 evo öneririm. punto evo'lar daha bir güzeldir ön göğüs yenilenmiştir ön tasarım yenilenmiştir..
  • Rakiplerinden hiçbir eksiği olmayan şasisi rijit ve sağlam, yol tutuşu iyi ,motoru sağlam güzel bir araç.Sürüş zevki de güzel bir araç.ilk çıkan serilerde elektrikli direksiyon arızası,ve göğüs airbag şişmesi gibi kronik sorunları vardır ama 4 tane punto değiştirdim ve bu sorunların hiçbirisiyle karşılaşmadım.Yedek parçası uygun bir araç.Multijet motor zaten sağlamlığı ve parça bolluğu ile bilenen bir motor.Komple motor gitse bile yüzlerce çıkması var.N-cap testinden sıfır yıldız alması umrumda bile değil.Aracın kaputunu açıp ön tamponunu söküp bir bakın bakalım bu araca nasıl bir şasi koymuşlar.Eğer punto sıfır yıldız alıyorsa 2005 de çıkan tüm iki hava yastıklı golf asra polo corsa focus jetta gibi araçlar da sıfır yıldızdır.
  • 2007 model 1.3 mj active modelini 7yil kullandim. Tam bir fp araci. Kronik city direksiyon arizasi var ve basima da geldi. Servis, garantisi bitmesine ragmen degistirmisti. Hic yolda birakmadi. Yolda birakacak mi diye de hic dusundurtmedi beni. Kontagi cevir uzun yola gonul rahatligiyla cik o derece.
  • 4 yılı aşkın süredir,şu anda da kullandığım araç. Kısmetse ay sonu satmayı düşünüyorum. 2008 1.3 75hp grande punto.

    Son derece memnun olduğum bir araç kendisi, yakıtı çok iyi, masrafı az, parçası bol. Motoru kendini kanıtlamış motor. İç mekan kalitesi oldukça iyidir. Corsa D almak isterken ve aklımda punto hiç yokken denk geldi, punto sahibi oldum. Fiat kalitesizdir vs algısı bende de vardı ancak punto beni fazlasıyla şaşırttı. Oldukça sade ve şık göğüs tasarımı vardır. Göstergeler standart fiat göstergesi. Sınıfındaki diğer araçlara göre oldukça konforlu ve geniştir(206,fiesta vb aynı yaş olmak şartıyla).

    120.000 km' de aldım, şu an 177.000 kmde. Bakımları haricinde ve bir kaç ufak tefek masraf dışında üzmedi. Hatta ben aldıktan 2 yıl sonra, 2012 model 1.3 punto da babama aldık. Hiç bir sorun çıkarmadılar çok şükür.

    Ama kronik sorunları yok mu her araç gibi bunlarda da var. En başta city modu(direksiyon) ve sürücü tarafı airbag şişmesi. City modu sorunu 2008 yılından sonra düzeltildi diye biliyorum. Ama servis bakımlı araçları ücretsiz hallediyor servis. Sorun çıkartırlarsa mahkeme vs ile yaptırabiliyorsunuz. Grande punto forumunda örnek mahkeme evrakları vs mevcut.

    Bir de can sıkan küçük sorunları oluyor, bunlar bir arabada nasıl olur diyorsunuz ama oluyor işte :) Mesela yaz aylarında özellikle arka kapılar zor açılır, kapı gergileri genleştiğinden dolayı, kışın bu sorun kalmaz ama sıcak aylarda ortaya çıkar. Yine çözümü var ve 1 saatte halledilecek sorun.veya bazı modellerde kapılar açıp kapanırken gıcırdama yapar. Gacur gucur öter. Bununda çözümü vardı punto forumunda. Ya da ön cam önündeki ızgaranın genelde sürücü kısmından tırnakları atar, göğüs eğimli olduğu halde fiat mühendisleri düz ızgara koymayı tercih etmişler :) Sıcak havayı ön cama verdiğinizde özellikle kışın atar, ufak bir dokunuşla oturtursunuz tırnakları, bi süre sonra yine atar. Ama bunların hepsi ufak, çözümü olan sorunlar.

    Bakımları düzgün yapılmış bir punto uzun yıllar üzmez diye düşünüyorum.




  • daha önce 2 kere bu araca sahip oldum.

    2'sindende acaip memnundum az yakar . 1.3 göre güzel gidişi vardır.Kolay kolay Masraf açmaz yolda bırakmaz
  • 2011 modeli var,6 yıldır kullanıyorum.Kronik arızalardan arkadaşlar bahsetmiş,benim başıma gelmedi.Ancak ustası ,parçası bol bir araç.Genel olarak memnunum.Özellikle punto forumu çok iyi,her soruna uygun fiyatla halledilebilen çözüm sunan arkadaşlar mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.