|
Merhabalar, 2022 model Egea 1.6 dizel otomatik bir araca sahibim. Aracım 35 bin km'de. Aracımın herhangi bir sorunu (ses, kaza, titreme vs) hiç bir şey yok. Zaten kullanılmıyor pek. Periyodik bakımlarını yaptırmak için İstanbul Beylikdüzü Otokoç Servisine götürdüm. Aracıma 3.yıl ve 60 bin km bakımları yapılacağı söylendi. Tamam dedim. Motor yağı, hava, polen filtresi vs. klasik bakım işlemleri ile birlikte şanzıman yağı ve alternator (v) kayışı değişecek denildi. Tamam dedim. Ancak aracı teslim aldıktan sonra araştırdığımda gördüm ki; Alternator (v) kayışının yıl bazlı değil, 60 bin Km'de bir değiştiği bilgisine ulaştım. Zaten resmi kullanım kitapçığında da yıl bazlı değişir şeklinde bir ibare bulunmuyor. 60 bin km'de değişir deniyor. Ayrıca alternator (v) kayışı daha kaput açılmadan değişime alındı. Yani kontrol dahi edilmedi. Belki de direkt işlemleri kabul etmekle hata bende de olabilir ancak OTOKOÇ servisi olduğu için güvenip herhangi bir şey demedim. Daha sonra teyit etmek maksatlı Otokoç Zincirlikuyu ve çeşitli OTOKOÇ servislerini arayıp sordum. "KESİNLİKLE Alternatör kayışı 35 bin km'de değişmiyor, yıl bazlı da değişmiyor, sadece kontrol ediyoruz, değişmesi gerekiyor ise değiştiriyoruz" cevabını aldım. Yani 3. yıl doldu, haydi alternator kayışını değiştirelim denmiyormuş. Ama 60 bin km'de değiştiriliyormuş. Bu arada birden fazla OTOKOÇ servisini arayıp sordum, hepsi aynı cevabı verdi. Sadece OTOKOÇ BEYLİKDÜZÜ servisi farklı cevap sağlıyor. Şikayetim üzerine OTOKOÇ BEYLİKDÜZÜ servisinden olumsuz dönüş aldım. 3-5 bin lira beni fakir etmez, koskoca KOÇ'ları da zengin etmez ama itibarınızı zedeler. Araç garanti kapsamında ve periyodik bakımda değişmesi şartmış gibi fazladan parça değiştiriyorsunuz. Yaptığınız şey çakallıktan başka bir şey değil. Ayrıca milli servete de ihanet ediyorsunuz 3 kuruş para kazanacağız diye. Buradan herkese duyururum. İstanbul'da yaşayanlar, aracını OTOKOÇ BEYLİKDÜZÜ servisine götürmesin. Kesinlikle kontrol etmeden işlem açıyorlar ve fazladan parça değiştiriyorlar. Bu rezaleti de böylece buradan duyurmuş olayım. Herkese kolay gelsin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Külyutmaz -- 25 Ağustos 2025; 7:25:36 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı