Şimdi Ara

Fiat linea neden sevilmiyor? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
507
Cevap
3
Favori
62.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 10emre

Bence haklılarda yanı.

Kardes bu sekilde peş peşe mesaj kasmaya devam edersen ustunu cizerler,demedi deme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belenenses B kullanıcısına yanıt
    linea c sınıfı sedan bir araç altea c sınıfı mpv bir araç sen elmayla armudu kıyaslayabilir misin?
    belli ki aldığın araç en full donanım. o yıllardaki c segmenti mpv araçlarda senin aracındaki hemen hemen aynı özellikler bulunmakta. zaten sedan bir araçtan bu özellikleri bekleyemezsin kaldı ki linea ile kıyas yapıyorsun. gelelim öve öve bitiremediğin aracının özelliklerine. aracın belli full donanım o yüzden lineanın da full donanım özelliklerini yazıyorum.
    deri direksiyon , direksiyondan kumanda lineada mevcut
    yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon lineada mevcut
    çift taraflı dijital klima lineada mevcut
    yağmur , ışık , park sensörü lineada mevcut
    ön koltukların altında eşya gözü lineada yok
    yükseklik ayarlı sürücü koltuğu lineada mevcut yolcu koltuğunda yükseklik ayarı yok ayrıca çok merak ediyorum kaç kez yükseklik ayarıyla oynadın
    arka koltuklar ileri geri hareket eder , orta koltuk yatıp bardaklık dahil masa halini alır
    sürücü tarafında güneş gözlüğü için bölme yok
    lastik basınç sensörü lineada mevcut
    ESP , ASR , TCS , 4 teker disk fren lineada mevcut (1.6 lineada özellikle) ayrıca ABS EBD ESP ASR MSR HBA Hillholder TPMS GSI da vardır
    8 hava yastığı lineada 6 tane kesin var da 8 de olabilir tam emin değilim
    son derece başarılı fren mesafesi altea gibi bir aracın fren mesafesi tabiki iyi olmalı lineada düşük olabilir
    önden bakınca görünmeyen dikine saklı silecekler seat grubunda silecekler genelde saklı markaya özgü birşey lineada yok tabiki
    2 bölmeli orta kolçak lineada mevcut
    16'' 205 55 16 e uygun çelik jant lineada 16" 195/60 R16 çelik jant
    ön arka sis farları lineada mevcut
    hız sabitleyici lineada mevcut
    elektrik destekli hidrolik direksiyon lineada mevcut
    1450kg boş ağırlık linea 1290 kg
    430lt bagaj hacimi lineada 500 lt bagaj hacmi
    bağımsız süspansiyon lineada mevcut (MacPherson tipi bağımsız süspansiyon)

yani neymiş basit diye hor gördüğün bir c sınıfı araçta bile senin aracının özelliklerinin en az %90 ı varmış o kadar da büyütmeye gerek yokmuş ayrıca özellikleri piyasadaki araçlara göre yüksek bir araca binmen insanları hor görüp aşağılamanı gerektirmez parası olan alır parası olmayan alamaz hayır sanki 100.000 $ lık araç var da altında caka satıyor millete lineaya binmek zorunda değilsin kötülemenin amacı ne yani aracın yol tutuşu, konforu, özellikleri ki o kadar da boş bir araç değil her neyse çok iyi değil sonuçta f/p aracı

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

iki gün önce arabamla kaza yaptım. arabam serviste bu nedenle sigorta şirketi aracım servisten çıkana kadar 2014 fiat linea 1.3 multijet pop tahsis etti bana. kartal'dan maltepe'ye kadar geldim ve şunu söyleyeyim kimse bana kızmasın veya darılmasın ama bindiğim en dandik arabaydı. ben küçükken doğan vardı bizde doğan bile daha kaliteli gelirdi bana. direksiyon desen ağır hidrolik demişler ama ben inamıyorum ayrıca direksiyon simidinin plastik kalitesi vasatın altında, içeri öyle bir motor sesi alıyor ki bazı yerlerde arabada değil köyde traktör üzerinde olduğumu hissettim. üstelik daha 2700 km'de öyle hor kullanılmış bir araba değil. vites aralıkları çok kısa ve araba kalkışta çok yavaş kalıyor üçüncü viteste toparlıyor anca. iç mekan kalitesi vasat. tek beğendiğim nokta vitesi debriyajı hafif ve frenleri başarılı. gösterge tablosu da fena değil krom detaylar şıklık katmış ve renkleri göz yormuyor. kısacası bir gün bu segmentte bir araba alacak olursam en son tercihlerimden biri linea olucak.

Geçmiş olsun hocam,

Söylediklerinizde nispeten Haklısınız ama Donanım farkını da atlamayalım. Linea'yı övecek Değilim. Maalesef pop versiyon tam bir tenekedir. Doğru bir değerlendirme için full donanıma da bakmak gerekir. Her Aracın full donanımı iyidir ancak Sıfır araç olarak linea full donanımı daha ucuza sunuyor.

• Dizeli benzinli gibi yakiyor. NCAP testi yok. Opetten mazot aliyosun motoru bozuyor daha sayimmi

• tipsiz bence , konforunu bilmiyorum.Motor ömrü iyi az yakıyor parça ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10emre

quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Sevilmemesinin en buyuk etkisi bana gore, sirket araci imaji vermesi.aractan beklentin ne bilmiyorum ancak ayagimi yerden kessin, beni gotursun az yaksin ,masrafi diger araclara gore ucuz olsun dersen, tabi ki al multijet gercekten iyi bir motor

Bu mantıkla bakılırsa doğru ama artık kimse 40-50 bın lırayı sadece ayağımı yerden kesin diye vermıyor

Dostum doğru diyorsun sende ama maalesef insanlarımız sırf prestij için sırf hava ıcın araba alabılıyor kımse darılmasın kac kişi biliyorum evi kira aracı 100 Bn lik valla benım aracım Fiat ama Fiat seven degilim aksine yemin ettim almamaya bir daha linea ya da işte az yaksin araba diye alıyor olmalılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 24 Ocak 2015; 16:56:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Escossie

tipsiz bence , konforunu bilmiyorum.Motor ömrü iyi az yakıyor parça ucuz.

çok da az yakmıyor
  • Kasaptan ucuz et alip bir barbeku keyfi yapalim
    Birde kasaptan pahali et alip barbeku keyfi yapalim

• Taksicilerin kullandığı tüm araçlar çöp gibi görünür çünkü. Mesela hyundai accent blue gibi

Duygu sömürüsü mesajlar da beğenilmiş.
  • Otomatiği olsa alacağım araba. Ben beğeniyorum.

• Sende haklısın arkadaşım. Sen memnunsan sorun yok

• çöpü kim sever?

linea alacağınıza punto alın. bir arabanın orjinal karoseri neyse asıl araba odur, sedandan devşirme hatchback çöptür( örnek : subaru ) , aynı şekilde hatchbackten sedana çevirme de çöptür ( örnek : linea )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr Thoth -- 24 Ocak 2015; 21:11:35 >
  • Şu resimdeki araca çöp denirmi ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kusursuz_ruh

linea c sınıfı sedan bir araç altea c sınıfı mpv bir araç sen elmayla armudu kıyaslayabilir misin?
    belli ki aldığın araç en full donanım. o yıllardaki c segmenti mpv araçlarda senin aracındaki hemen hemen aynı özellikler bulunmakta. zaten sedan bir araçtan bu özellikleri bekleyemezsin kaldı ki linea ile kıyas yapıyorsun. gelelim öve öve bitiremediğin aracının özelliklerine. aracın belli full donanım o yüzden lineanın da full donanım özelliklerini yazıyorum.
    deri direksiyon , direksiyondan kumanda lineada mevcut
    yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon lineada mevcut
    çift taraflı dijital klima lineada mevcut
    yağmur , ışık , park sensörü lineada mevcut
    ön koltukların altında eşya gözü lineada yok
    yükseklik ayarlı sürücü koltuğu lineada mevcut yolcu koltuğunda yükseklik ayarı yok ayrıca çok merak ediyorum kaç kez yükseklik ayarıyla oynadın
    arka koltuklar ileri geri hareket eder , orta koltuk yatıp bardaklık dahil masa halini alır
    sürücü tarafında güneş gözlüğü için bölme yok
    lastik basınç sensörü lineada mevcut
    ESP , ASR , TCS , 4 teker disk fren lineada mevcut (1.6 lineada özellikle) ayrıca ABS EBD ESP ASR MSR HBA Hillholder TPMS GSI da vardır
    8 hava yastığı lineada 6 tane kesin var da 8 de olabilir tam emin değilim
    son derece başarılı fren mesafesi altea gibi bir aracın fren mesafesi tabiki iyi olmalı lineada düşük olabilir
    önden bakınca görünmeyen dikine saklı silecekler seat grubunda silecekler genelde saklı markaya özgü birşey lineada yok tabiki
    2 bölmeli orta kolçak lineada mevcut
    16'' 205 55 16 e uygun çelik jant lineada 16" 195/60 R16 çelik jant
    ön arka sis farları lineada mevcut
    hız sabitleyici lineada mevcut
    elektrik destekli hidrolik direksiyon lineada mevcut
    1450kg boş ağırlık linea 1290 kg
    430lt bagaj hacimi lineada 500 lt bagaj hacmi
    bağımsız süspansiyon lineada mevcut (MacPherson tipi bağımsız süspansiyon)

yani neymiş basit diye hor gördüğün bir c sınıfı araçta bile senin aracının özelliklerinin en az %90 ı varmış o kadar da büyütmeye gerek yokmuş ayrıca özellikleri piyasadaki araçlara göre yüksek bir araca binmen insanları hor görüp aşağılamanı gerektirmez parası olan alır parası olmayan alamaz hayır sanki 100.000 $ lık araç var da altında caka satıyor millete lineaya binmek zorunda değilsin kötülemenin amacı ne yani aracın yol tutuşu, konforu, özellikleri ki o kadar da boş bir araç değil her neyse çok iyi değil sonuçta f/p aracı

akıl tutulması diyelim fazla uzatmaya gerek yok
    bir arabanın koltuğuna oturucam
    emniyet kemerini takıcam , toka kıçmın seviyesinin altına takılıp fena halde rahatsız edecek
    önce gidip lineanın koltuğuna otur emniyet kemerini tak
    arabanın yol tutuşunun rezilliğini gör
    adı hidrolik olan direksiyonun 23 yaşında bir corolla kadar hafif olmadığını gör
    vs.
    vs.
    vs.

bazı şirket araçlarını kiralık araçları hor kullanırlar ya , işte onlara tepki olarak üretilmiş bir araç
    zaten söylediklerimi onaylayan bir çok kişi var yukarılar da
    f/p mi ? ona da tamam , ama ben çoluğum çocuğum ile 45 bin verip bu arbaya bineceğime
    gider modelli bir altea xl alıp en azından arabaya binerim
    lineayı zaten biliyoruz ne donanımı

arkadaşım linea çok iyi bir araç demiyorum zaten ayrıca aracı kullandım yol tutuşunu, konforunu vs. biliyorum. aracı övme gibi bir amacım da yok. alteayı bu kadar tepelere çıkarmanın anlamı yok anlamadığın için tekrar yazıyorum biri sedan biri mpv tabiki fark olacak arada linea çok iyi bir araç değil fakat şu da var ki altea da çok iyi bir araç değil böbürlenmenin anlamı yok yani çaktın donanım konusuna gelince sanki dünyanın donanımı varmış gibi yazmışsın da aynı donanımların bir benzeri lineada da mevcut işinize geldiği gibi yorum yapmaktan vazgeçin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kusursuz_ruh

arkadaşım linea çok iyi bir araç demiyorum zaten ayrıca aracı kullandım yol tutuşunu, konforunu vs. biliyorum. aracı övme gibi bir amacım da yok. alteayı bu kadar tepelere çıkarmanın anlamı yok anlamadığın için tekrar yazıyorum biri sedan biri mpv tabiki fark olacak arada linea çok iyi bir araç değil fakat şu da var ki altea da çok iyi bir araç değil böbürlenmenin anlamı yok yani çaktın donanım konusuna gelince sanki dünyanın donanımı varmış gibi yazmışsın da aynı donanımların bir benzeri lineada da mevcut işinize geldiği gibi yorum yapmaktan vazgeçin

altea baya iyi araç merak etme
    çok merak ediyorsan 245bin de olan aracı gel gör
    kasasını içini incele anlıyorsan
    ama salı-çarşamba gibi satıyoruz muhtemelen
    hatta 100bin de herhangi bir linea yı alıp gelirsen daha iyi karşılaştırma yaparız
    ve ya 150bin de 8 yaşında megane da olur

yolda dursan 3 ay geçmeyecek araç hakkın da linea yı bildiğin gibi yorum yapma bence

yav he he
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Şu araca bir kez bindim, arka koltukta habire kafam tavanla kapının birleştiği kısma vurdu..
    Boydan uzun, yanlardan dar, tavandan ise dasdar, tasarım faciası..

Aynı şeyi bende yaşadım 2 saat yolculuktan sonra boynum felaket ağrıdı melesef. Boyumda öle uzun bir boy da değil 1.77 yim.
  • öncelikle taksicilerin kullandığı araba dandik değil aksine dayanıklı ve başarılı bir araçtır, bunu bindiğiniz taksilerde şoförlerle konuşunca öğrenirsiniz

ayrıca b sınıfı bir sedan araçtan beklentiler de önemli, ses yalıtımı iyi olmaz araç içi geniş olmaz ve kullanım çok yumuşak olmaz, bunlar normal bir durum ama her türlü ultra lüks spor arabaya da binmiş biriyim linea dan hiç de öyle çöp rezalet denilen şekilde bir rahatsızlık hissetmedim, hem dikkatimi de çekiyor linea sahipleri de araçlarından gayet memnun, bahsettiğim insanların çoğu da otomobil işinde olanlar, insignia sını satıp dizel linea alan adam a gayet memnun, ne kadar ekmek o kadar köfte durumunda en fazla faydayı sağlayan araçlardandır bence linea, hepsi bir yana o multijet motor isterse şahin de olsun yine o araca binilir, düz vites dizel bir linea yı dağa bayıra ovaya çayıra yüzbinlerce km sürersiniz birşey olmaz

• Bizim milletimizi anlamak mumkun degil. Oncelikle bircok marka model arac kullanmis ve 3 yildir linea emotion 1.3 mtj kullanan biri olarak soylemem gerekirse bizler daha 10 yil oncesine kadar renault 12, murat 131 vs kullanan insanlariz. Avrupa 50 yildir mercedese vs binerken, 70 model arabalarinda klima ve hava yastigi vs vs mevcutken biz 90 larda torosa lux diyen bir milletiz. Ne olduda simdi lineayi cop yerine koyar olduk? Bu simariklik neredrn geliyor? Konuya gelecek olursak tabi ki 40 bin tl lik linea ile 60 binlik jetta yi kiyaslayamayiz, bu iphone la nokia yi kiyaslamaya benzer, ne kadar paran varsa o kadar luxe ulasabilirsin, bizler orta veya dar gelirli insanlariz, butcemiz belli, 10 yil once hava yastigi klima esp den bi haberdik, tum bunlara bakinca linea o paraya bizim icin en uygun araclardan birisi, bos yere camur atmayalim araca, tasariminda eksiklikler var, malzeme kalitesi o kadar iyi degil ama sonucta az yakan, saglamlik ve bakim konularinda sizi hic ama hic uzemeyecek (daha bir kere rutin bakimlar disinda servise gitmedim), donanim olarak full, orta sinif bir aile arabasi. Eger benim aracin 8 sn de 100 km ulassin, 20 tane hava yastigi olsun, deri koltuk 3 bolgeli klima olsun vs vs diyosan o zaman vereceksin 50 bin euro alacaksin mercedes, volvo, audi. Ben linemadan memnunum, 30 binde aldin suan 115 binde, 1 depoyla karma 750 km gider, dijital klimasi var, dana gibi bagaji var, camlari elektrikli, ses sistemi guzel, usb den caliyo, far yagmur vs sensorleri var bugunun fiyatlariyla vergisi dusuk ve yillik bakimi 200 tl yi gecmiyor, parcalari internette dolu ve ucuz... e daha ne olsun dimi?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.