Şimdi Ara

..::: * FIAT FIORINO FAN CLUB * :::.. (553. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.224
Cevap
61
Favori
2.302.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Coilover

Aracımızın 20.000 Km Bakımını Bugün İtibariyle Hallettik Çok Şükür

Geçmiş olsun ne kadara patladı?

Orijinalden alıntı: 8TORnADO9

Teşekkür Ederim. 340 TL'cik

Aracımızın 20.000 Km Bakımını Bugün İtibariyle Hallettik Çok Şükür

Güle güle bin dostum.

quote:

:) Olsun OLsun,Allah kaza bela vermesin de güle güle kullan...

Orijinalden alıntı: fio48

Güle güle bin dostum.

Amin Hocam Hep Birlikte İnşallah.
    Bu Arada Mesajınızı Aldım Teşekkür Ederim. İlk Fırsatta Arayacağım

quote:

:) Olsun OLsun,Allah kaza bela vermesin de güle güle kullan...

Amin Arkadaşım Cümlemize Kazasız, Belasız İnşallah Teşekkür Ederim ..

quote:

Hayırlı olsun. Bize alt dökümünü de verebilirseniz çok sevinirim. Fiyatınız güzel. Bu fiyata neler dahil bilirsek iyi olur.
    Birde Polen filtresini 20.000 de değiştiriyorlarmış. Bunun için torpidoyu söküyorlarmı siz şahit olabildinizmi?

Orijinalden alıntı: fio48

quote:

Orijinalden alıntı: simsek69

Bizim araçlarda da bunu yapabilirsiniz. Geçen yıl yoğun kar döneminde sabahları uyguluyordum. Sıcaklığı sıcağa ayarlayın + Ayarı dışarıya getirin + Buğu çözmeye ayarlayın + 4.kademe fan çalıştırın + Klima düğmesine basın. Sonuçta buğuyu çözecek kadar ılık estiğini göreceksiniz. Zira sistem +30-35 derece ısıyı 18-22 derece düşürmek için tasarlanmıştır. Aynı gaz evaparatörden geçerken bu sefer ısınacak ve kondansörde bu ısıyı bırakacaktır. Zira ortam sıcaklığı düşürmeye çalıstığı değerin dahi altındadır.

Fiorinoda hiç denemedim.Siz denediğinize göre sonuç değişmeyecek demek ki.

Evet sistem çalışıyor ama çok uzun süre değil. 4-5 dakika sonra motorun sıcaklığına geçmek daha mantıklı.

• Arkadaşlar merhaba benim satılık aracımın ilanı ek' tedir ilgilenen olursa bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-34-bin-km-de-2008-sigara-icilmemis-38546545/detay

Orijinalden alıntı: PamirSAROS

Arkadaşlar merhaba benim satılık aracımın ilanı ek' tedir ilgilenen olursa bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-34-bin-km-de-2008-sigara-icilmemis-38546545/detay

Hayırlı Satışlar...

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009

• dün servisteydim..20000km bakımı için gittim bakımda tüm filtreler motor yağı ön fren balataları değişti ve tam 500tl ödedim...bence bu fiorino gibi bir araç için çok yüksek bakım maliyeti,10000km bakımı ile tek fark filtrelden bazılarının eklenmasi...

20000km bakım işçiliği 120 tl. ön fren balataları 102 ve 160tl olmak üzere 2 çeşit ben 102tl olanını tercih ettim.servisin söylediği bu 2 balata arasında hiçbirfark yok sadece 160 olan ses yapmazmış...

audi a4 aracımı bakım götürüorum o dahi en fazla 550 tl buluor...fiorino sonuçta ticari üretilmiş bir araç

servisde gaanti nezaman bitiyor baktırdım...1 eylül 2009 tarihinden itibaren tarfiğe çıkan tüm fiorinolar 3 yıl 100000km hangisi önce dolarsa garantiye sahip...ben kasım 2009 da almıştım dolayısı ile 3 yıl garantili...

garanticen ön kapı fitili değişti...emniyet kemeri kopçaları yan direklere vurup ses yapıordu bunun için birşey yapamıoruz dediler...debriyajda gıcırtı sesi vardı daha önce değişmişti şimdi içerdeki pedalı yağladılar...ben bir çok fiorinoda araıza olark gördüğüm ön debriyaj merkezini servis değiştirömişti bir çok arkadaşın.ben sesin ordan geldiğini söyledim ama ısrarla yağladık dediler..parça 50 tl imiş bende o ahmakalarla uğraşıcama 50 tl verdim değiştirdim...ama inanın debriyajın kavraması en alta indi yani araba performansı arttı..çıkan parça evet yağlanmış ama kir tozla yağladıkları için parça deforme olmuş yeni takılan daha iyi bir parça idi...debriyaj sesisi gıcırtısını sessiz ortamada kapalı otoparkta duyarsınız aksi taktirde içeri çok ses geldiğinden duyulmuyor...

fiorino fiyatına göre çok iyi araç ama ben aldığım zmanda yani yüzde 8 ötv ile satılıyor ben emotion 1.3 dizel 25100tl ye almıştım şuan fiyatına bakıorum 28000tl civarı bence bu kadar para etmez...fiorinonun fiyat aralığı 24000tl ile 26000tl arası olmalı ötv si çok düşük...

bakım maliyetide en fazla 350tl civarı olmalı...ama tofaj fiorino segmentini tek elinde tutuğu için ve 3 yıl boyunca 24 saat fiorino satacak anlaşmayıda yaptığı için artık müşteriyi zorunlu kılıyor isterse gelmesin mantığı var ganati dışı bırakırız diyor...

bu arada frene basıpı birdne bırakınca cuff die bir hava boşalma sesi gelior çok dikkat etmek lazım fren silindirinin hasının boşalma sesi bu tüm fiorinolarda varmış servis birşey yapamadı.

bu arada polen filtresi için torpido gözü sökülüor,debriyaj merkezi değişince fern sıvısı eklenmeli..çünkü debriyaj hidroliği ve fren hidroliği aynı fren hidroliği kabına bağlı...

• ön fren blataları deişmez ise 350 tl tutuyor 20000km bakımı.

klimayı kışın ara ara çalıştırmak lazım..eğer klimayı açıp sıcağıda ayarlarsanız .şu oluyor.fiorinodaki klima kompresörü ve devresi siz klimayı açıp en soğuğa ayarladığınızda herzaman 20 derceğe düşürüyor sıcaklığı bu sabit yani elektronik bir klima değil herzaman bu dercede...zaten dışarıdan gelen havada herzman polen filtresinden geçiyor...şimdi içi sıcaklığı ayarlamak için sıcaklığı ayar dümesinden artırırken kalorifer peteği vanasını yavaş yavaş açıp içini motorun sıcak antifirizli suyu ile doldurunca kaliamdan glen soğuk havada bu radyotörden geçiyor böylece biraz ısınıp içeri veriliyor..alt segmen arabaların çoğunda bu böyle.yani hava herzamn klima radyatöründen ve kalarifer radyatöründen geçiyor siz klimayı açınca soğuk gaz klima radyatörüne girer ve havayı soğutur klimayı açıp sıcağı ayarlarsanız bu sefer bir radyatör soğuk diyeri sıcaktır ve hava önce soğuktan geçer sonra sıck radyatöre gelip ısınıp içeri sıcak hava üfler ama bu hava nem oranı düşük olduğu için kışın buğ çözer zaten dah öncede bir arkadaş açıklamış klima gazı havayı 20 derece civarına düşürü dış sıcaklık sıfır derece ise aynı klimadan çıkan hava dışlarıya göre ılık hissedilir...

ama bu otomatik klimalı üst segment arabalarda farklıdır yani klimada ev klimaları gibi termostat ve ısı ayarı memcut fiorinoda bu yok.ama bunu akıllıca kalorifer radyatörü ile çözmüşler.

mesala klima açıkken tükettiği enerji herzaman aynıdır siz içeriyi fazla soğutmayım diyip klimayı soğuktan sıcağa almanız birşey değiştirmez çünkü motora bağlı klima kompresörü devamlı çalışır...yani yakıt tüketinmie etkisi fiorino için aynıdır herzman..ama bazı araçlarda elektrik motoru gibi motora kısmen bağlı yada bağımsızdır işte ozaman yakıtı azaltır...mesela aynı şey direksiyon hidroliği içind egeçerlidir bazı araçlarda focus gibi elektirik takviyeli audi gibi tamamen elektrik motoru kontrollüdür...

• quote:

Orijinalden alıntı: PamirSAROS

Arkadaşlar merhaba benim satılık aracımın ilanı ek' tedir ilgilenen olursa bekliyorum.

hayırlı satışlar....
  • quote:

Hayırlı olsun. Bize alt dökümünü de verebilirseniz çok sevinirim. Fiyatınız güzel. Bu fiyata neler dahil bilirsek iyi olur.
    Birde Polen filtresini 20.000 de değiştiriyorlarmış. Bunun için torpidoyu söküyorlarmı siz şahit olabildinizmi?

Teşekkür Ederim. Aracın İşlemleri Bitene Kadar Başında Bekledim ve Değişen Herşeye Şahit Oldum.
    Evet Polen Filtresinin Değişimi İçin Torpido Gözü Açılıyor, Fakat Yerinden Çıkarılmıyor.
    Bu Arada Çıkarılan Polen Filtresini Gördükten Sonra Herkesin Mutlaka Her Bakımda Değiştirmesi Gereken Bir Parça Olduğuna Karar Verdim

* 20.000 Km Bakımında Değişenler ve Yapılan İşlemler İse Şöyle ;

- Yağ Filtresi
    - Yakıt Filtresi
    - Hava Filtresi
    - Polen Filtresi
    - Motor İç Temizleyici 200 ML
    - Opet OXT Formula 5W/40 4LT Yağ

Ekstra Olarak İse, Klima Işıklarımın Ampüllerinden 6 Tanesi Patlamıştı Onlar Değişti.
    Aracın Tüm Sıvıları ( Fren Hidroliği, Direksiyon Hidroliği, Silecek Cam Suyu vs. ) Gözden Geçirilip, Eklemeler Yapıldı.
    Tüm Kapı Kilitlerine Sprey Sıkılıp Hassas Kapanması İçin Ayar Yapıldı.
    Araç Bilgisayara Bağlanıp Herhangi Bir Elektriksel Hata Verip Vermediği Kontrol Edildi.
    Torpido Gözü Ayarı Yapıldı ( Kronik Bir Sorun )
    Aracın Tüm Elektriksel Aksamı Gözden Geçirildi.
    Ön Sağ Kapının Yukarı Sol Bölümünde Bulunan Ufacık Plastik Bir Parça Var.
    Kapının Kapanmasında Tampon Görevi Yapan Bir Parça. Onu Düşürmüştüm O Takıldı.
    Yere Düşse Eğilipte Almaya Tenezzül Etmeyeceğin Bu Ufacık Plastik Parçaya Dahi 5 TL Almalarına Sinir Oldum. Altını Çizmeden Geçemeyeceğim
    Daha Önce Verdikleri Sözü Yerine Getirerek Bir Çift Yeni Silecek Hediye Edildi.
    Sileceklerim Artık Ses Çıkarmadığı İçin Çok Mutluyum
    Son Olarak İse Aracım İç ve Dış Yıkanıp Pırıl Pırıl Temizlenerek, Motor Koruma İşlemi Uygulandı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coilover -- 15 Ocak 2011; 13:46:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaizma

dün servisteydim..20000km bakımı için gittim bakımda tüm filtreler motor yağı ön fren balataları değişti ve tam 500tl ödedim...bence bu fiorino gibi bir araç için çok yüksek bakım maliyeti,10000km bakımı ile tek fark filtrelden bazılarının eklenmasi...

20000km bakım işçiliği 120 tl. ön fren balataları 102 ve 160tl olmak üzere 2 çeşit ben 102tl olanını tercih ettim.servisin söylediği bu 2 balata arasında hiçbirfark yok sadece 160 olan ses yapmazmış...

Hocam Bende 2 Gün Önce 20.000 Km Bakımımı Yaptırdım.
    Fakat Balatalarımın Daha 30.000 Km'ye Kadar Gidebileceğini Söylediler.
    Balatanızın Değişmesi Gerektiği Zaman Balata Arıza Işığı Yanıyormuş Zaten,
    O Yüzden Değiştirmesinizde Olurdu Diye Düşünüyorum.
    Bu Arada Benden 105 TL İşçilik Alındı, Acaba Balatalar Değiştiği İçinmi Sizden 120 TL Aldılar ?
    Kafama Takıldı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coilover -- 15 Ocak 2011; 13:47:03 >

• benimkinin takozları amortisorleri ve yıllık bakımı yapıldı 290 tl alındıtakoz+amortisorleri garanti kapsamına soktular)

fiorino moto yağı 3 tl mi aşıyor faturada selena 5w30 3 lt yağ almış 86tl kdv hariç

birde debriyaj merkezi bugün bir arkadaş daha garantiden değiştirdi acayip fark etti..dünde işlem yanlı yapılmış bugün müdürü arası servisin özürdiledi geri iade edeceklermiş aldıkları 60 tl yi...
  • Bugün 2011 Model Emotion için pazarlığı yapıp arabayı almak üzere anlaştım. Allah hayırlısını versin. İnşallah utandırmaz..

Orijinalden alıntı: takirti

Bugün 2011 Model Emotion için pazarlığı yapıp arabayı almak üzere anlaştım. Allah hayırlısını versin. İnşallah utandırmaz..

Hayırlı Olsun

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • quote:

quote:

Teşekkür Ederim. Aracın İşlemleri Bitene Kadar Başında Bekledim ve Değişen Herşeye Şahit Oldum.
    Evet Polen Filtresinin Değişimi İçin Torpido Gözü Açılıyor, Fakat Yerinden Çıkarılmıyor.
    Bu Arada Çıkarılan Polen Filtresini Gördükten Sonra Herkesin Mutlaka Her Bakımda Değiştirmesi Gereken Bir Parça Olduğuna Karar Verdim

* 20.000 Km Bakımında Değişenler ve Yapılan İşlemler İse Şöyle ;

- Yağ Filtresi
    - Yakıt Filtresi
    - Hava Filtresi
    - Polen Filtresi
    - Motor İç Temizleyici 200 ML
    - Opet OXT Formula 5W/40 4LT Yağ

Ekstra Olarak İse, Klima Işıklarımın Ampüllerinden 6 Tanesi Patlamıştı Onlar Değişti.
    Aracın Tüm Sıvıları ( Fren Hidroliği, Direksiyon Hidroliği, Silecek Cam Suyu vs. ) Gözden Geçirilip, Eklemeler Yapıldı.
    Tüm Kapı Kilitlerine Sprey Sıkılıp Hassas Kapanması İçin Ayar Yapıldı.
    Araç Bilgisayara Bağlanıp Herhangi Bir Elektriksel Hata Verip Vermediği Kontrol Edildi.
    Torpido Gözü Ayarı Yapıldı ( Kronik Bir Sorun )
    Aracın Tüm Elektriksel Aksamı Gözden Geçirildi.
    Ön Sağ Kapının Yukarı Sol Bölümünde Bulunan Ufacık Plastik Bir Parça Var.
    Kapının Kapanmasında Tampon Görevi Yapan Bir Parça. Onu Düşürmüştüm O Takıldı.
    Yere Düşse Eğilipte Almaya Tenezzül Etmeyeceğin Bu Ufacık Plastik Parçaya Dahi 5 TL Almalarına Sinir Oldum. Altını Çizmeden Geçemeyeceğim
    Daha Önce Verdikleri Sözü Yerine Getirerek Bir Çift Yeni Silecek Hediye Edildi.
    Sileceklerim Artık Ses Çıkarmadığı İçin Çok Mutluyum
    Son Olarak İse Aracım İç ve Dış Yıkanıp Pırıl Pırıl Temizlenerek, Motor Koruma İşlemi Uygulandı ..

yağı nie selenia koymadılar ki?

• 
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.