Şimdi Ara

FIAT EGEA'NIN NCAP TESTİNDE KIRILAN KOLTUĞU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
1
Favori
16.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O kadar derin fizik okumadım.
    Ancak koltuk kafalıklarının sadece başımızı yaslamak için değil,
    arkadan çarpmalarda boynun geriye doğru gidip zarar görmesini engellemek için olduğunu biliyorum.
    Koltuk geriye kırılırsa sürücünün sırtını tutacak kemer lazım.

Geçen senelerdeki linea'da da koltuk geriye kırıldığı için sürücünün omuriliği zarar görmüştü.
    Yanlış mı düşünüyorum. Fizik ne diyor bu konuda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

fiyatına göre iyi araç tutupta bir iki eksiği var diye karalama yapmak anlamsız.

test sürüşü yapmıştım o fiyatlardaki en ideal araba rakipsiz.

Bir iki eksiği diye geçiştirdiğiniz, en önemli eksiği.

Size göre güvenlik önemsizse o ayrı konu tabi.

güvenlik önemli tabiki aracımda 2000 tllik araç koltuğuna koyuyorum çocuğumu ama güvenlik demek sadece çarpma testi demek değildir. esp abs hava yastığı hepsi var araçta. gayet güvenlikli bir araç. daha 10 yıl öncesine kadar bu markalarda abs yoktu. şimdi esp bile koyuyorlar daha ne olsun. zaten esp oldumu kaza yapman çok zor.

o fiyata o sınıfta alabileceğin araç sayar mısın bana? içi geniş bagajı büyük yerden yüksek. yani fiyatına göre sahibindeni aç uyduruk 95 model bmwlere 50 bin istiyorlar ne esp var ne abs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

bi alemsiniz ya sanki size zorla araba satıyorlar :)
    bu araba için mükemmel diyen mi oldu ?
    yollarda reno12 ,tofaş-şahin ile gezenler dahi sizin kadar bunları dert etmiyordur :)
    birinin koltuğu kırılır alma ,diğerinin göğüs leğen plastiği ,diğeri çok pahalı
    siz bu kafayla araba sahibi dahi olamazsınız
    gerçi çoğunuzun kendine ait arabası bile yok ,babanızın yada akrabanızın arabası üzerinden atıp tutuyorsunuz :)
    ne kadar ekmek ,o kadar köfte

hocam ne diyorsun sen ya? biz burda neyden bahsediyoruz sen okudun mu yazdıklarımızı? hiç zannetmiyorum. bol keseden sallamaca. sen bizi 14 yaşında bebe zannettin galiba?

15 yaşında mısın :)

yazdıklarımda anormal olan nedir ?

41 yaşındayım. biz burda arabayı öven göklere çıkartan arabaya 5 yıldız muamelesi yapıp aslında 3 yıldız almış bir arabadan bahsediyoruz. menfaatim uyar alırım. uymaz almam. o benim bileceğim şey. ama okumadan kalkıp yok almazsın olur biter diyen kişi burda anlatmak istediğimi anlamamış demektir. oku. bol bol oku..

• Ben iihs small overlap passenger testinde yaptığı üç kağıt yüzünden toyota almayı düşünmüyorum adamlar çatır çatır fiat savunuyor. Helal olsun...

http://www.iihs.org/iihs/news/desktopnews/vehicles-with-good-driver-side-protection-may-leave-passengers-at-risk
  • bir otomobil markasını, siyasi partiyi veya futbol takımını tutar gibi tutan ve fanatiklik yapan ilginç insanlar...
  • duggac kullanıcısına yanıt
    Güvenlik paketi sadece hb kasada var ama, sedanda yok, en çok da sedan satıldığına göre ? Ayrıca hb kasanın sedana göre daha sağlam olduğunu herkes biliyor o nedenle sedan teste girseydi anca 2 yıldız alırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 13 Mart 2017; 14:12:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yüzden diyoruz ki: En iyisi Mercedes Benz...

Sloganimiz bile "ya en iyi ol, ya da hic."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merso V12

O yüzden diyoruz ki: En iyisi Mercedes Benz...

• quote:

quote:

Showroomlarimizda araclarimiz sizleri beklemektedir. Bekleriz kardesim.

• quote:

quote:

quote:

Showroomlarimizda araclarimiz sizleri beklemektedir. Bekleriz kardesim.

inşallah..

• Hanımın aracı 500L, ara sıra ben de kullanıyorum. Uzun yıllar doblo ve linea kullandım, en son egea yı da kiralık olarak deneme şansım oldu. Gördüğüm kadarını söylüyorum. İthal olan Fiat ile yeri üretim Fiat arasında malzeme kalitesi anlamında, kapı sesinden tutun da yol tutuşuna kadar dağlar kadar fark var. Aracın kokpitine oturduğunuzda da bunu hissediyorsunuz. Fiat kötü bir marka değil ama bizim ülkede üretilen modeller kaliteli araçlar değil bu da bir gerçek.
  • sonuç olarak 4 yıldız aldı 1 yıldızı elektronikten kaybetti... güvenlik paketi ile 5 yıldızı kovalardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutankenshta

sonuç olarak 4 yıldız aldı 1 yıldızı elektronikten kaybetti... güvenlik paketi ile 5 yıldızı kovalardı...

4 yıldızı full donanımla aldı. başka markalar niye boş versiyonla 5 yıldız alırken bu egea full donanımla 4 yıldız aldı? bunu sorguladın mı hiç?
  • değerlendirme değişince puan düştüde ondan... geçen seneki değerlendirmeye göre kaç yıldız alıyor baktın mı? standart donanımla 5 yıldız almadığını iddia edemezsin... bazı açılardan almam diyemiyorsunuz kötülemeye çalışıyorsunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutankenshta

değerlendirme değişince puan düştüde ondan... geçen seneki değerlendirmeye göre kaç yıldız alıyor baktın mı? standart donanımla 5 yıldız almadığını iddia edemezsin... bazı açılardan almam diyemiyorsunuz kötülemeye çalışıyorsunuz...

ben kötülemiyorum. markanın kendi kötülüyor kendi aracını. daha güvenli araç yapabilirdi. ama yapmamış. benim suçum mu şimdi?
  • duggac kullanıcısına yanıt
    Verecek cavabı olmayan boş insan nasıl da belli ediyor kendini. Zoruna gitmesin gerçekleri söylüyorum ben, teste girse 2 yıldız anca alır sedan kasa. Teneke dediğin araba da euro ncap'ten 96 puan aldı haberin olsun, egea'yı ikiye bölme riski var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 13 Mart 2017; 15:30:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duggac

quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Güvenlik paketi sadece hb kasada var ama, sedanda yok, en çok da sedan satıldığına göre ? Ayrıca hb kasanın sedana göre daha sağlam olduğunu herkes biliyor o nedenle sedan teste girseydi anca 2 yıldız alırdı.

yav he he siz ağlamaya devam edin egea satış rekorları kırmaya devam etsin :D güvenlik arıyosan yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi mercedes'e bineceksin. chevrolet tenekesine biniyorsun geliyorsun utanmadan güvenlik yorumu yapıyorsun :D adamlar ülkeden kaçtı gitti :D

mercedes, audi, volvo, bmw marka araçlara binseniz hadi derim haklısınız onlara göre araç çok daha güvensiz. bu markalar harici araca binenler gelip yorum yapmasın. egea dan hiç birinin farkı yok hepsinde testlerde kabin sağlam kalıyor.

aynı özellikteki araçlara 20 30 fazla vermek ENAYİLİKTİR. gelip burada ağlamayın

Hayatımda gördüğüm en boş yorum

• aynı yıl girmiş 2 aracın testini paylaşıyorum. madem yıl konusunda konuşuyorsunuz. iyi bakalım görelim neymiş.

www.euroncap.com
    Resmi Hyundai Ioniq 2016 güvenli derecelendirme sonuçları
    http://www.euroncap.com/tr/results/hyundai/ioniq/25556

www.euroncap.com
    Resmi Fiat Tipo 2016 güvenli derecelendirme sonuçları
    http://www.euroncap.com/tr/results/fiat/tipo/25457

2 si de 2016 yılında test edilmiş. şimdi burda bu hyundai niye 5 yıldız almış da tipo 3 yıldız almış?????

• Adamlar "Neden böyle olmuş?" demiyor da "Ama Renault da öyle vik vik" diyor ancak.

Bi tanesi de çıkıp "Evet arkadaş bu durum normal değil" desin. Ama yok, bunlar 3 yıldızlı çarpışma testini bile savunan adamlar. VW fanları bile bu kadar olmadı.

Şu Megane'ın üç yıldızına laf edip duran arkadaşa da desin birisi, Megane değişen güvenlik testlerine tabi tutuldu. 3 yıldızın sebebi aktif güvenlik önlemlerinin eksik olması. Euro Ncap bile bunun hakkında açıklama yaptı, eski yıldızlarla bunları kıyaslamayın diye. Bravo'yu aynı teste tabi tutun üç yıldızdan fazlasını alamaz. Tıpkı aktif güvenlik donanımları olmayan diğer bütün modeller gibi.

Ya da boşverin kimse söylemesin, şu güvenlik ayıplarını savunan insanlar bu detaya mı dikkat edecek de fikir değiştirecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DolceVita. -- 13 Mart 2017; 15:49:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnymnkrsn

Hanımın aracı 500L, ara sıra ben de kullanıyorum. Uzun yıllar doblo ve linea kullandım, en son egea yı da kiralık olarak deneme şansım oldu. Gördüğüm kadarını söylüyorum. İthal olan Fiat ile yeri üretim Fiat arasında malzeme kalitesi anlamında, kapı sesinden tutun da yol tutuşuna kadar dağlar kadar fark var. Aracın kokpitine oturduğunuzda da bunu hissediyorsunuz. Fiat kötü bir marka değil ama bizim ülkede üretilen modeller kaliteli araçlar değil bu da bir gerçek.

aynı şey renault modellerinde de geçerli. Fakat bunu kabullenemeyen "insan"lar var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.