Şimdi Ara

FIAT EGEA 1.4 BENZİNLİ MOTORDA YAĞ YAKMA PROBLEMİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
123.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • burda bazı arkadaşlar yetkili serviste selenia koydurduğunu yazmış. gittiğim yetkili servislerde opar dışında seçenek yok. selenia kullananlar hangi şehirlerde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede 2020 egea var lpg li

52000 de 38000 de lpg taktırdım

servis sonrası bakımdarda motül 5-30 koyduk 5000 km de cubukda yağ bitti

sonrasında liquı moly 5-40 mor bidon olandan koydum 3500 km de 1 litre eksiltti

liqui molyde araba aşırı rahatlıyor mor bidon fiatın onaylı yağı değildi

tekrardan liqui moly topteg 4100 aldım fiat onaylı onu deneyecem yağ ile birikte mos2 katkısıda koycam

yağ ve katkıyı koymadan motor temizleme katkısı koycam

2 bakım böyle gitcek sonuç alamaz isem

eganın katoloğunda opar değil petronas selana 5-40 multipower lpgli araçlar içinde petronas selena multipower gas onaylı yağ tavsiye bunları deneyecem ki bu periyot yaklasık 20000 km yada iki yıl

5 litre liqumoly 2500-2600tl arası

3 litre petronas multipower gas ise 1300-1400 tl

ben sakin kullanırırım 2500 devirde vites yükseltir düşük devirlerde kullanırım yüksek devirle kullanma ile alakası yok

sonuçda tsi motorlar vs hemen hemen hepsinde yağ eksiltme olayı var

2 milyon üstü bir araçda yağ eksltince canı yanar insanın ama egeda 1 miilyon altı arac en azından insanın canı yanmıyor

son çare rektefe yaptırma

100 bin altı mos2 100 bin üstü ceratec katkılarını kullanmakda fayda var liqui moly nin ürünleri alman malı

disbiritör kesmez ama azaltır diyo gayet dürüst bir şekilde

BİRDE YAĞ ALIRKEN 5-40 OLAYI İLE BİTMİYOR SERTİFİKASYON KODLARI VS DE ÖNEMLİ

CASTROL MOTÜL FARK ETMEZ ORJİNAL VE SERTİFİKASYON KODLARININ TUTMASI ÖNEMLİ

ALTTAKİ FOTORAF EGENIN KATOLOĞUNDAN EKRAN RESMİ ÜSTTEKİ LİQUİ MOLY YAĞ SECİCİ TOPTEC 4100 SERFİTİFİKALARI BİREBİR UYUYOR BİLGİNİNE

SORUNU CİDDİ MANADA GERÇEKTEN ÇÖZEN VARSA BANADA ULAŞIRSA 0532 791 5134 NUMARAM SEVİNİRİM

FIAT EGEA 1.4 BENZİNLİ MOTORDA YAĞ YAKMA PROBLEMİ

FIAT EGEA 1.4 BENZİNLİ MOTORDA YAĞ YAKMA PROBLEMİ

• Gordon Milne kullanıcısına yanıt

KATALOGDA SELENA AMA ESKİ SERVİS FATURALARIMDA OPAR FIÇI KATOLOGDA OPARDAN BAHSETMİYOR BİLE EKRAN RESMİNİ PAYLAŞTIM

BENDE 3 BAKIM YAPTIRDIM OPAR KOYDULAR

• Egea cross larda da mı aynı motor var arkadaşlar?

• quvardci Q kullanıcısına yanıt

evet

2023 egea cross sıfır aldım. 300km'de dışarıda lpg taktırdım(en iyi marka model : brc platinium ), 36 bin kmde şuan aracım, amorti vs hiç umrumda değil, en azından arabam az yakıyor. kesinlikle yağ eksiltiyor, bakımlarını 10 bin kmde bir yapıyorum, yine dışarıda yaptırıyorum

30 bin bakımında 5w 40 konuldu, bundan sonra 5w40dan devam edeceğim. ek olarak araç kesinlikle yağ lambası yakmıyor, 30 bin bakımında ustam şaşırdı baya, çok az yağ çıktı.

• birkuşgibi kullanıcısına yanıt

Hocam bende cross almayı düşünüyorum, genel olarak memnun musunuz?

Bir de bu yağ eksiltme olayı düşündürüyor.

• Şuan memleketteyim son model güvenlik paketli egea 1.4 kiraladım.

Araç iyi hoşta şu 1.4 Fire motorun üretimini neden bitirmiyorlar anlamıyorum hem çok yakıyor hem gitmiyor.

Uzun yolda tatlı bir rampayı çıkarken 3.000 devir altı ölü.
    Vites düşürüp 3.000 devir üstüne çıkıyorum bu sefer elektrikli süpürge gibi bağırıyor ama gitmiyor.
    Gaz pedalını köklemekten sağ ayağım ağrıdı.

6 ileri manuel vites koymuşlar fakat oranları rezalet.
    6.vites 2.000 devirde 75 kmh yapıyor.

• quvardci Q kullanıcısına yanıt

hocam yağ eksiltme olayını ve performans düşüklüğünü (özellikle rampada) bilerek alın. bana göre performansı da yeterli, yokuşa girerken öngörülü olmak gerekiyor, devri yakalayamazsan 3 vites düşürmen gerekir. Ben aracımı alırken 50cc scooterdan iyi gitsin bana yeter dedim bu sebepten beklentimi çok karşıladı :)

mutlaka lpg taktırmak lazım, performansı bu kadar düşük bir araç yüksek devir çevirmek gerektiği için çok fazla yakıyor, lpg ile bu durum göze batmaz. serviste taktırsanız landeronzo takılıyor, dışarıda taktırsanız seçenek çok fakat motor garantisi bitiyor.

ben aracı sıfır aldım, 300 km lpgsiz kullandım bu süreçte performansını deneyimledim, lpg sonrası bir gram performans düşüşü olmadı, doğru montaj ve ayar çok önemli. brc platinium piyasadaki en iyi lpg kitidir. lpg yağ eksiltmeyi arttırır diyorlar fakat ben lpgsiz yağ yakımı ve lpgli yağ yakımı gibi bir ölçüm yapmadım, her türlü eksilttiği için ve 3000-5000 kmde bir kontrol+ekleme ve 10.000 kmde bakım muhakkak gerekli.

benim araç 36 bin km'de,

Trip B'yi 28.000 kmdir sıfırlamıyorum, ortalaması 7.3.

uzun yolda 5,5 bile yaktırabilirsiniz, ama istanbul şehir içi klimada açıksa 12-13....

söyleyebileceklerim bu kadar hocam

• Bu araçlarda yağ eksiltmenin yağ soğutucusu ile alakası yok. Dışarıdan yağ soğutucusu takıp deneyen oldu. Sonuç gene aynı. Bir deli bir kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış.
    Gelelim yağ eksiltme olayına. Atmosferik bir araç motorda conta kaçağı yoksa yağ segmanı harici hiçbir yerden yağ eksiltmez. Fabrikasyon hatası bence...

• 2021 model 1.4 egea kullanıyorum ilk aldığımda servisin kullandığı yağı kullanırken yag yakma oldu sonradan tavsiye üzerine castrol yag kullanmaya başladım be iki bakimdir yag yakma kesildi sizde deneyin arakadaslar 60.000 km de aracım suanda yine bakıma geldim yine eksiltme yok deneyin farkı görün

• sadik51 S kullanıcısına yanıt

Castrol kullanin farkı goreceksiniz ustam ben iki bakimdir kullaaniyorim eksiltme yok

• birkuşgibi kullanıcısına yanıt

Castrol yag kullanmadiysaniz kesinlikle kullanin iki bakimdir tavsiye üzerine castrole gectim kesildi yag eksiltme

• 2023 model egea cross aracim var, 2. bakimini yeni yaptirdim. Yag eksiltme hic olmadi, lpg taktirmadim. Servisin koydugu yagin markasi selenia mis.

• şirketin 300 bin km de dizel loganını kullanıyoruz sanayide 20 binde 1 bakım yapılıyor yağ felan eksiltmiyor, yeni araçlar nasıl eksiltir arızalı motorlar bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ yakıyorsa ekleyin geçin kardeşim 1 litre yağın maliyeti nedir ki? o turbolu araçlarınız arıza yapınca 20k dan aşağı çıkamazsınız.

• Yağ yakıyorsa ekleyin geçin diyen fanboylara bişey anlatamazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scknaltin S kullanıcısına yanıt

castrol ün hangi modelini kullanıyorsunuz 5w40 edge mi yada hangisi bidonun fotoğrafını gönderebilir misiniz. değişik değişik herhalde castrol ün de bir sürü modeli var hangisini koyduysanız onu denemek isterim daha önce shell hx8 5w40 koydum eksiltti bu bakımda liqui moly 4100 5w40 koydum daha 1000 km oldu şu anlık iyi gibi ama bu da eksiltirse sizin koyduğunuz yağdan denemek istiyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.