Şimdi Ara

Fiat/Alfa/Lancia/Jeep 1.6 dizel 120bg motorun 80.000km bakimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alfa Romeo, Lancia, Fiat ve Jeep markalarında kullanılan 1.6 dizel 120 beygirlik motorun bakımı hakkında bilgi almak istiyorum.

Öncelikle belirteyim; aracım 2012 Lancia delta 1.6d 120bg.

Malum 4 markada aynı motoru kullanıyor.

Motor bakımı olarak farklı bir işlem yada parça uygulanmıyor. O sebeple genel bir konu actım.

Alfa, Lancia ve Jeep yetkili servisleri olan mengerler 1000 lira civarı bir ücret istedi.

Birmot "830 lira" fiyat verdi.

Birmot Nilüfer'de geçen sene yaptırdığım 60.000 bakimi 470 lira idi!

Yapılacak işlemler bire bir aynı olmasına rağmen "360 lira" fark olması pek normal gelmedi.

Parçaları alıp dışarda yaptırabilirim yada Bursa'da önereceğiniz başka bir özel servise de gidebilirim.

Değişecek parçalar;
    5 litre 5w30 yağ,
    Mazot filtresi,
    Yağ filtresi,
    Hava filtresi,
    Polen filtresi.

Belki fren hidrolik yağı.

Benzer parçaları internetten sipariş geçmiş arkadaşlar var ise linklerini gönderebilirler mi..

Cevaplar icin şimdiden cok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 15 Mart 2016; 22:22:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ozellikle 5w30 yağ önerisi alabilir miyim?

İnternette cok çeşitli fiyatlar var.

• 830 aslında fazla olmus biraz,buyuk ihtimalle lancia diye abarti fiyat vermisler.Bravo olarak fiyat alsan aynisini mi diyecekler ?

Bu arada mazot filtresi 60binde degismedi mi? Genelde 60binde degisir.Fiyati parca olarak cok etkilemiyor ama mazot filtresi olunca isciligi direk 1 saat arttiriyorlar.

Castrol-Mobil1-Shell yag degerleri olarak iyi ve birbirlerine yakinlar.Sitelerinde arac icin yag secici mevcut.Fiyatlar her zamanki gibi degisken.
  • Bursadasiniz ve özel servis bulamiyor usta bulamiyorsaniz biz napalim. Parçaları dışarıdan alın fakat orjinal olsun. Motor yağı da tamamen parayla alakali magnetic de alabilirsiniz shell helix de ya da edge de. En kaliteli edge ve mobilin özel serileri 5-30 tam sentetik olduğu takdirde hepsi uygundur. Özel lancia servisine giderseniz ki eminim vardir iki üç markayla birlesmis bir şekilde 300-400 liraya bakımı yaptirirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Bursadasiniz ve özel servis bulamiyor usta bulamiyorsaniz biz napalim. Parçaları dışarıdan alın fakat orjinal olsun. Motor yağı da tamamen parayla alakali magnetic de alabilirsiniz shell helix de ya da edge de. En kaliteli edge ve mobilin özel serileri 5-30 tam sentetik olduğu takdirde hepsi uygundur. Özel lancia servisine giderseniz ki eminim vardir iki üç markayla birlesmis bir şekilde 300-400 liraya bakımı yaptirirsiniz

Açıkcası usta veya ozel servisler ile bir bağlantımız olmuyor.

Seneden seneye bakım icin uğruyorum.

Haliyle Fiat'ın memleketinde pek fazla ustada bilmiyorum :)

Eski aracımda ustadan kaynaklı yaşadığım bir sorundan dolayı da cok sıcak bakmıyordum.

Ancak fiyat tahminlerimin cok üzerine çıkınca ve "etik dışı" fiyat verilince ister istemez farklı bir arayışa girdim.

Memnun olunan bir servis/usta var ise yeni bir müşterisi de ben olurum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

830 aslında fazla olmus biraz,buyuk ihtimalle lancia diye abarti fiyat vermisler.Bravo olarak fiyat alsan aynisini mi diyecekler ?

Bu arada mazot filtresi 60binde degismedi mi? Genelde 60binde degisir.Fiyati parca olarak cok etkilemiyor ama mazot filtresi olunca isciligi direk 1 saat arttiriyorlar.

Castrol-Mobil1-Shell yag degerleri olarak iyi ve birbirlerine yakinlar.Sitelerinde arac icin yag secici mevcut.Fiyatlar her zamanki gibi degisken.

Evet, mazot filtresi 60.000 km'de değişmişti.
    Ancak servisin söylediği ve kitapçıkta yazan her 20.000'de bir değişmesi.

Gecen sene ki bakımı bahsettiğiniz şekilde yapmışlardı yani "bravo" olarak.

Ancak sevgili Fiat'ın servislere uyarı göndermesinden sonra "birebir aynı parçalar" için 200 lira fark ödemek zorunda kalıyorsunuz.

Servis yetkilileri de bu saçmalığın farkında ancak uyarıdan sonra farklı hareket edemiyoruz diyorlar.

Açıkcası etik olmayan bu davranışa kimseninde ses çıkardığı yok.

Aracımın garantisi devam ediyor olsaydı veya "etik" davranıyor olsalar yetkili servise giderdim ancak bu koşullarda gitmenin mantığı yok.

Mazot filtresi olayını birdaha araştıracağım ama

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 250 tllik işe 1000 TL istemişler ne para be.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    160 bine Alfa 156 vs Fiat Albea
    3 yıl önce açıldı
    Yeni Renault Clio RS 200 EDC
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

250 tllik işe 1000 TL istemişler ne para be.

Mengerler sağolsun :)

• Filtre değişmek için servise gidilmez. İşçilik dâhil 300 lira maximum

• Mazot fitlresi nasil 20 bin ? Emin misin kitapcikta oyle yazdigina. Mazot filtresi 2 bakimda bir degisir. 120 hp dizelde 20+20 40 da degisir. Lancia delta bizde de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Mazot fitlresi nasil 20 bin ? Emin misin kitapcikta oyle yazdigina. Mazot filtresi 2 bakimda bir degisir. 120 hp dizelde 20+20 40 da degisir. Lancia delta bizde de var.

Yakıt filtresinin değişim periyodu 20.000km olarak belirlenmiş.

Bu mesaja eklenen görseller:

Fiat/Alfa/Lancia/Jeep 1.6 dizel 120bg motorun 80.000km bakimi hakkında Fiat/Alfa/Lancia/Jeep 1.6 dizel 120bg motorun 80.000km bakimi hakkında

• Hocam mudanya yolundaki çalışkanel oto dan fiyat almanizi tavsiye ederim.

Yetkili Fiat servisi

• quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

Hocam mudanya yolundaki çalışkanel oto dan fiyat almanizi tavsiye ederim.

Yetkili Fiat servisi

Mengerler 790tl.
    Birmot 750tl.
    Çalışkanel 650tl.
    Teknomak 650tl fiyat verdi.

Parçalar 200 lira tutmuyor.

80.000 km bakim icin birde karbon temizliği demiş.

Karbon ve işçilik dahil 350 lira tutmaz gibi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 16 Mart 2016; 11:41:30 >
  • Gidin dışarıda yaptırın. Bunun adı resmen soygun. Bursa'da tanıdığım güvendiğim ustalar var, sizin de vardır. Yağınızhttp://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx sitesinde Mobil 1™ ESP Formula 5W-30 olarak belirlenmiş. Yağınızı filtrenizi internetten temin edin. Yanına gidin cüzi bir işçilik ücretine işlemi yapsın.
  • desiya D kullanıcısına yanıt
    Hocam 5w30 yağ tavsiyesi: Mobil 1 5w30.

Ben çok ama çok araştırdım bundan daha iyisini bulamadım. Periyodikte bunu kullandım.

Eğer siz araştırıp daha iyisini bulabilirseniz beni de bilgilendirin. Bir sonraki periyodikte onu kullanayım.

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Hocam 5w30 yağ tavsiyesi: Mobil 1 5w30.

Ben çok ama çok araştırdım bundan daha iyisini bulamadım. Periyodikte bunu kullandım.

Eğer siz araştırıp daha iyisini bulabilirseniz beni de bilgilendirin. Bir sonraki periyodikte onu kullanayım.

Saygılar

Mengerler ile konuştuğumda kullandıkları yağın castrol olduğunu söylediler.

Bir önceki bakım da Birmot opar olio kullanmıştı.

Mobil1 ile yağları icin yapılan yorumlar yüksek oranda olumlu görünüyor.

Petronas Syntium içinde olumlu yorumlar mevcut.

Yeni nesil yağ modellerinin birbirinden cok farkı kaldığını düşünmüyorum.

Ama bakım sonrası hangi yağı aldığımı yazarım tabiki :)

• desiya D kullanıcısına yanıt
    Hocam punto forum da bir kullanıcı:

Aracına castrol 5w30 koydu, sonrasında araç içerisinden desibel ölçümü yaptı. Sonra mobil 5w30 koydu ölçüm yaptı. Sonra her iki markanın 10w40'larını koydu.

En az sesi 5w30 da yakaladı.

Onun dışında youtube'dan yağın -18 derecelerdeki akışkanlığına bakın mobil 1 hep ya birinci ya ikinci gelir. Castrol ise tam tersi ya sonuncu ya sondan bi önceki.

Petronas hk. da çok fazla yorum bulamadığım ve kafamı karıştırmak istemediğim için ben mobil 1'a yöneldim. Karar sızın.
  • bakım 650ye patlıyorsa çalışkanel normal fiyat vermiş.B segmenti dizellere 400 500lira istiyorlar.Bence yetkili servisten şaşmayın.
  • Mazot filtresinin 20bin aralikla degismesi ilginc geldi.i30umda 60binde bir degisiyor.

60bin bakimini serviste yaptirdim 560tl odedim,sizin dediginiz parcalarin hepsi degisti.Yag olarak shell helix 5-30 kullaniyorlar.650tl verenlerin fiyati fena degil o zaman
  • Filtre ve yağ değişimi ise ve aracın garantisi bitmisse sanayi de yaptırın. En fazla 200TL tutar zaten. Yağı Mobil 1 0w40 alın, 100TL, filtreler de 60-70TL, 30 TL de işçilik, 200TL toplam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.