Şimdi Ara

Fiat 500L nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk araç olarak almayı düşünüyorum genel olarak nasil bir aractir bir cok ozelligi beni tatmin etti ama ozellike otomatik sanziman konusunda soru isaretlerim var. Araci bilenler yorumlarsa sevinirim. 1.3 multijet otomatik vites almayi planliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Fiat 500L: Geniş ve Şık Bir Mini SUV

Fiat 500L, şehir içi ve uzun yolculuklar için mükemmel bir seçenek olan çok yönlü bir mini SUV'dir. Fiat 500'ün ikonik tasarımından ilham alan 500L, benzersiz ve dikkat çekici bir görünüme sahiptir.

İç Mekan ve Özellikler:

500L, beş yolcuyu rahatça ağırlayacak kadar geniş ve ferah bir iç mekana sahiptir. Yüksek tavanı ve büyük pencereleri sayesinde iç mekan ferah ve aydınlıktır. Standart özellikler arasında klima, elektrikli camlar ve çok işlevli bir direksiyon simidi bulunur.

Performans ve Yakıt Verimliliği:

500L, 1,4 litrelik benzinli veya 1,3 litrelik dizel motor seçenekleri sunar. Benzinli motor 95 beygir gücü ve 127 Nm tork üretirken, dizel motor 95 beygir gücü ve 200 Nm tork sağlar. Her iki motor da altı vitesli manuel veya çift kavramalı şanzımanla eşleştirilebilir. 500L'nin yakıt verimliliği, seçilen motor ve şanzımana bağlı olarak değişir.

Güvenlik ve Teknoloji:

500L, yedi hava yastığı, elektronik denge kontrolü ve yokuş kalkış desteği gibi bir dizi güvenlik özelliğiyle donatılmıştır. Ayrıca, Bluetooth bağlantısı, USB bağlantı noktaları ve Uconnect bilgi-eğlence sistemi gibi teknolojik özellikler de sunar.

Sonuç:

Fiat 500L, şık tasarımı, geniş iç mekanı, güçlü performansı ve kapsamlı güvenlik özellikleriyle öne çıkan çok yönlü bir mini SUV'dir. Şehir içi ve uzun yolculuklar için pratik ve rahat bir seçenek arayanlar için idealdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kendi adıma pişmanlıktır. Aracın neresi kötü derseniz şurası diyemem ama tavsiye edeceğim bir araç değil.

Daha önce 1.6mj bravo kullanıyordum, aynı şanzımana sahip. Fazlasıyla memnundum(tek kavramalı yarıotomatik eksiklerini kabul ederek).

Model yükseltelim, km düşürelim düşüncesiyle 2017 model, 25bin kmde 500L 1.3mj otomatik aldık. 5-6 ay anca dayanıp satıp 308 aldık.

Arabayı sattığım gün dahi sürüş pozisyonumu bulamamıştım, eşimde aynı şekilde. Sürüş pozisyonu, koltuk ayarı, direksiyon ayarı bir türlü tutturamamıştım nedense. Gaz tepkileri bir garip, park ederken geri geri kısa mesafe gitmek aşırı derecede zor. Direksiyon hissiyatı berbat. Dıştan çok güzel olsa da içine oturunca bir doblo/fiorio nun içinde gibi hissediyorsunuz. Araba çok nazlı davranıyor gibi, hızlanmak istediğinizde gaza basıyorsunuz adeta çocuğunu ekmek almaya zorla gönderen anne gibi, ya şimdi mi hızlanıcaz, dur hızlanırız modunda ağır ağır davranıyor. Arabaya 6 ay boyunca alışamayan eşim, 308i 1 gün kullanması yetti(benim içinde aynı şekilde). Bu olay 308in iyi olmasından değil de 500L nin garip bir araç oluşundan kaynaklı.

Ama aracın artıları da çok. En başta sorunsuz motor, düşük masraflı şanzıman. Düşük yakıt tüketimi, düşük vergi. baya iyi derece ferah iç hacim, inanılmaz kullanışlı bagaj. 1.3mj 95 bg idi benim kullandığım. Gücü fazlasıyla tatminkar(dikkat çekmek isterim hızı değil gücü). Karavan, 2 yetişkin bisikleti, araç full dolu, 4 yetişkin sorunsuz şekilde kullandım 2bin km.

İlk aracınız olacağı için benim açımdan eksi olan şeyler sizi rahatsız etmeyebilir. Eğer "araca alışırsanız" gerçekten mantıklı bir araç TR şartlarında. Ama biz 6 ay boyunca alışamadık ve satıp başka araç aldık. Ve aracın bir sorunu/problemi olduğundan değil alışamadığımızdan.

• ben en cok dik yokuslarda zorlanmıştım. yani yokusu çıkarken yokusta durdunca cıkmak çok zor. veya bir yokuşta az hızlanıyorsun 2 ye atıyor, 2 de çekmeyince 1 e atıyor sürekli bir kararsızlık içinde. bunu sordugumda yokuslarda manuele alın demişlerdi.

hissiyat olarak doblo hissiyatı hakm. sankı dobloyu modifiyecide binek araca cevirmissiniz gibi.

İkisi de 500 ailesi olmasına rağmen X'in L ile alakası yok deniliyor birçok bakımdan.

L hiç kullanmadım ama bir X kullanıcısı olarak tavsiye ederim  

Sadece 2 kötü yanı var... İlki 1.4 motor biraz yakıyor (ama kaçıyor şimdi hakkını yiyemem) bir de bagaj çok büyük değil.

Ondan hariç otoparktaki duruşu yeter

Ben de sahibi olarak tavsiye ettim zaten  

Geniş iç hacım.
    Mükemmel görüş açısı.
    Minimum yakıt tüketimi.
    Evde diğer araç megane dizel otomatik.
    Ondan az yakıyor aynı güzergahta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hyundai Tucson 4x4 nasıldır?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • san_jose kullanıcısına yanıt

Hocam degerli yorumlariniz icin sagol aracin hizlanmasinin kotu oldugunu bende duymustum ama sanirim dertsiz sorunsuz olmasi cok daha hos peki sanziman konusunda beklentinizi tatmin etti mi? Gecisleri hissettirdigini soyluyorlar ciddi bir hissiyata var mi one hafif atma gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdemsahin34 -- 6 Eylül 2023; 0:37:39 >

Hocam sanirim aracin hizlanmasi genel olarak kotu performans beklentim pek yok ama cok mu uzer genelde istanbul’da kullanilacak arac ve cogu yer yokus cidden birakiyor mu yokusta

500X benimde hosuma gitti ancak butcemi astigi icin 500L daha makul geldi X cidden cok guclu onun farkindayim

Hocam peki cidden pisman ettigi oldu mu kronik sorunu falan sanzimansan memnun musunuz?

Normalde aracı eşime almıştım.
    Daha önce hanım hep tam otomatik araç sürdüğünden vites geçişlerine alışamadı.
    Ben 1 hafta sonra alıştım.
    Kendi meganımı ona verdim.
    Aracın tek eksisi vitesi.
    Geçişler hissediliyor.
    Ayrıca araç 5 ileri vites.
    Şehirlerarası yollarda 6.vitesi istiyor.
    Yoksa geniş ve yüksek araç.
    Bizdeki cross plus.
    Yani en fulu.
    Cam tavan,çarpışma önleyici fren sistemi, soğutmalı torpidoya kadar herşey var araçda.
    Ben genelde şehir içi kullanıyorum.
    Güzel bir ses sistemi var.
    Klima buz gibi yapıyor adana sıcağında bile.
    Bagaj hacmi idare eder.
    Aracın en iyi yanı görüş açıları.
    Benim araç 2020 model.
    16.000 km de.
    Darbesiz boyasız.
    Piyasası 1 milyon civarı .
    Bu fiyata bu temizlik de,bu doluluk da başka marka araç yok gibi yerden yüksek.
    2 yıldır tık demedi.
    Araç İtalyan üretimi.
    Venezia şehrin de üretilmiş.
    Yazın adana mersin gittim.
    Full klima açık,ortalama 108 km hızda 4,1 litre mazot yaktı.
    Ben yeriniz de olsam önce kiralarım.
    1 hafta binerim.
    Sonra alırım.
    Vites den çift kavrama ya da tam otomatik konforu beklemeyin.
    Fakat 500ün vitesi bozulursa yaptırması çok uygun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Erdemsahin34 E kullanıcısına yanıt

gerçekten bırakıyor. yapabilirseniz fiat birmot vardı mecidiyeköyde. orda test sürüşü yapın arkalarda kuştepede vs yokusta test edebilirsiniz. anlayacaksınız.

Özellikle performans, ikinci el piyasası ve malzeme kalitesi noktasında eksileri var ama diğer sundukları ile fiyatının hakkını verdiği kanaatindeyim.

Tasarım noktasında ikonik bir araç olduğu için göze hoş geliyor. Trafikte de çok olmadığı için dikkat çekici bence.

Genişlik ve donanım noktasında da C segmenti SUV ve C-MPV lere yakın bir hissiyat sunduğu kanaatindeyim.

1.3 Multijet motor iyi bir motor. Fiat ve bazı başka markalar bu motoru uzun yıllar kullandı ve kullanmaya devam ediyor. Fakat 500L'nin kasası o motora göre ağır sayılabilir. İşin içine robotize şanzıman girdiğinde de performans iyice törpüleniyor. İlla ki yokuşlarda biraz bayılacaktır fakat çok ta üzeceğini zannetmem. Yakıt tüketimi, sorunsuzluk ve yürütme maliyetleri bakımından üzeceğini zannetmiyorum. Uzun yıllar kullanacağım derseniz ustası da bol bir motor.

Kısacası dediklerimi göz önünde bulundurarak alırsanız alınabilir bir otomobil.

Alternatif olarak Suzuki Vitara önerebilirim. O da 500l gibi kıyıda köşede kalmış fakat fiyat performans bakımından iyi gibi.

Şimdiden hayırlı olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.