Şimdi Ara

Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (262. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.935
Cevap
130
Favori
842.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş
  • Bu sıralarda aracımla çok fazla uzun yol yapıyorum ve usb deki Şarkıları yenilemektrn üşendiğim içinde sürekli aynı Şarkıları dinlemek zorunda kalıyordum. :) malum uzun yolda radyo çekmiyor.
    Sorunu şöyle aştım belki bilmeyenlere de alternatif olur.

Telefondan radyo karnavalı açıyorum, U connect sisteminde media dan Bluetooth şeçip gelen listeden radyoyu açtığım telefonu seçiyorum. sonra radyoyu araç hoparlörü üzerinden dinliyorsun, buraya kadar normal güzel olan kısmı direksiyon tuşları ile ses ve kanalı değiştire biliyorsun dahada Güzeli araç ekranında şarkı bilgilerinde gösteriyor.
    Bu Sırada cep telden navigasyon açıksa navigasyon seslendirmeleride yine ses sisteminden geliyor. Benim için beklenen üstü:) U connect sistemi başarılı.

Bilmeyenler belki denetler, bilginize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mayback35

2.el temiz bi rockstar denk getir hocam, iyidir :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-yon-otomotiv-den-2013-model-fiat-500-l-1.6-m.jet-105-hp-rockstar-220698270/detay/

Hayırlı bayramlar dostum. ne dersin bu araca. Bu arada ikizlerle birlikte sorun yaşadın mı 500lde. Sanırım c4picassodan az daha ufak.

• Herkese iyi bayramlar. Direksiyonda hafif bosluk hissi ile ilgili bir gelisme var mi?

• Herkese iyi bayramlar arkadaşlar. İki konu hakkında bilginize ihtiyacım var. Birincisi eski aracımız Fiesta'da benzer şekilde kullanım yapıyorken ayda bir defa yakıt alıyordum. 500L (1.3 85hp) ile ayda iki kez. Kilometresi 3310 şu an. Bu rodaj dedikleri doğru mu yani bir süre sonra düzelecek mi?
    Sakin kullanıyorum, start&stop açık

İkincisi komşumuz sabah aracı 4-5 dakika rölantide çalıştır dizel araçlarda öyle yapılması gerekir dedi, evet eski araçlarda öyle yapıyordum ama bu araçta da yapılması gerekiyor mu?

Teşekkürler

• Çalıştır, devam et bekleme diye bişey yok. Bende dci den sonra garipsedim. Bu multiketlerde daha düşük devirde vites atmak gerekiyor. Dci de 2500 3000 arasında vites atmak gerekiyor yakıt ekonomisi için . Multijet te ise 1900 2300 arasında... Bence durum böyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: omentum

Çalıştır, devam et bekleme diye bişey yok. Bende dci den sonra garipsedim. Bu multiketlerde daha düşük devirde vites atmak gerekiyor. Dci de 2500 3000 arasında vites atmak gerekiyor yakıt ekonomisi için . Multijet te ise 1900 2300 arasında... Bence durum böyle.

Aynen yeni nesil araçlarda beklemek yok çalıştır devam et.
    Maksimum tork 1500 devirde olduğu için yakıt ekonomisi için devir aralığınız doğru.
    Maksimum güç de 3500 devirde olduğu için Hız lazım olduğunda bu civarlarda kullanmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperd82 -- 26 Eylül 2015; 19:05:21 >

500 l 1.6 Rockstar 17 jant bijon aralığını bilen var mı acaba. Mini stepne alacağım için gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemabay -- 28 Eylül 2015; 11:46:08 >
  • Benim aracım zaten 1.3 dizel otomatik. Yani deviri de zaten araç kendi ayarlıyor ama tüketim 6.5 - 7 litre arası... Düşmüyor bir türlü... Uzun yolda bile. Servise söyledim ama araç devrine dikkat edin dediler sadece... Zaten ECO moddayım, neyine dikkat edeceğim...

530 km sonunda yol bilgisayarı ortalaması 5.7 litre.

Yola çıkarken fullemistim yolculuk bitişi yine fulledim 150 TL lık benzin aldı.

530 km 150 TL benzin. Araçta 4 yetişkin her biri 90 kg civarı ve bagaj tamamen dolu.

Benzinli bir araç için çok iyi.

eco mode devredeyken araç çok devirsiz kalıyor ve dolayısıyla yakıt tüketimi artıyor, ve araç çok cansız kalıyor. ilk aldığımda ben de ecomode devrede kullanıyordun şimdi ise devre dışı bıraktım böyle daha memnunum. uzun yolda çok sıkıştırmazsam 4.6 lt yakıyor. performanslı kullanımda ise 5.1 yakıyor.

Orijinalden alıntı: cemabay

Merhaba

500 l 1.6 Rockstar 17 jant bijon aralığını bilen var mı acaba. Mini stepne alacağım için gerekli.

Fiat 500L 1.6 Rockstar 17 Jant, bijon aralığı 5*98 imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemabay -- 30 Eylül 2015; 11:16:07 >
  • 500l Rockstar modellerinde ASR OFF tuşu bulunmamaktadır. Sanıyorum Popstar modellerinde var. Rockstarlarda ASR veya ESC yi kapatmak mümkünmüdür?

Aracın kullanım klavuzunda kar zinciri takıldığında ASR nin kapatılması gerektiğinden bahsediyor. Kar zinciri takılırsa Rockstar kullananlar ne yapması gerekir.? Acaba ASR OFF tuşu olmaması TRACTION Plus tuşu ile bağlantılımıdır.?
  • Aynı kitapçıkta 17'' lastikler zincir kullanımına uygun değildir diye de yazar :)

Rockstarda Asr kapatılamıyor maalesef bir tuş koymamışlar. Traction özelliğinden dolayı sanırım

Orijinalden alıntı: feedbackx

Aynı kitapçıkta 17'' lastikler zincir kullanımına uygun değildir diye de yazar :)

Rockstarda Asr kapatılamıyor maalesef bir tuş koymamışlar. Traction özelliğinden dolayı sanırım

Kitapçıkta "225/45 R17 91 H Tipi lastiklere kar zinciri takılamaz" yazıyor. Ben buradan şunu anlıyorum. Sadece 17 inc lastik dememiş, lastiğin diğer ölçülerinide tamamen değinmiş. 215/45 R17 lastik takılabilirse zincir olabilir veya 225/45/R17 94 V lastik olursa olabilir diye anlıyorum. Olamaz derken lastiğin hız koduda verilmiş. Sanki farklı hızlardaki lastiklerde olabilir diye anlıyorum. Belki kitapçıkta yanlış açıklamış olabilir.

Fakat şöyle bir durumda var. Kitapcığa göre araca 16 ve 15 inç. lastikte olabiliyor. Bu durumda kar zinciri takılabileceğini düşünebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemabay -- 1 Ekim 2015; 13:59:15 >

• Tüm 17 inçlerden bahsediyor.... Zaten 15 ve 16 ya takılmaz demedim. Gerçi Rockstar olup 16 inç lastik olan araç yok bildiğim kadarıyla

Kalın kitapçık sayfa 167

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feedbackx -- 1 Ekim 2015; 14:36:07 >

Orijinalden alıntı: feedbackx

Tüm 17 inçlerden bahsediyor.... Zaten 15 ve 16 ya takılmaz demedim. Gerçi Rockstar olup 16 inç lastik olan araç yok bildiğim kadarıyla

Kalın kitapçık sayfa 167

Haklısınız. Siz kitapcığın başka sayfasından baktınız bende başka bir sayfadan (256. sayfa) . Benim baktığım sayfada da belirttiğim ibare vardı. Sonuç olarak 17 le kar zinciri takılamıyor. Evet belki rockstar olupta 16 inc. olan yoktur. Fakat bazen kullanıcılar araç üzerindeki lastik ebatlarından bıkıp lastik ebatlarını değiştirebiliyorlar.

ASR nin bir şekilde kapatılması gerekli olduğunu düşünüyorum. Zira daha önceki aracımda Kia Rio ASR vardı. Toprak olan yokuşta araç patinaja düşmemek için gazı kesiyordu ve araç yokuşta takılıp kalıyordu. ESP OFF yaparak (ESP Off ASR yi de kapatıyordu) yokuşu rahat çıkabiliyordum. Belki rockstarda bu şekilde olunca Traction Plus devreye sokulunca bu durum olmaz diye düşünüyorum. Henüz deneyemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemabay -- 1 Ekim 2015; 16:16:02 >

• Selam dostum,

ikizlerle çok rahat ettik, normal gezmelerde arka diz mesafesi çok geniş. googledan baktım şimdi, 500L için 187 diyor, eski kasa c4 picasso için 143. Diz mesafesini söyle özetleyeyim, arka koltukları en öne çektiğinde, ön koltuğunda en arkaya yakın olarak geri çekili olduğundaki diz mesafesi, yeni kasa clionun arka koltuk diz mesafesiyle aynı oluyor.

bu diz mesafesini bagaj ihtiyacı olduğunda koltukları öne kaydırarak ta değerlendirebiliyorsun, bagaj işe yarar biçimde genişliyor. Normal bagaj kapasiteleri, eski kasa picasso da 530, bizimkinde 412. Buna rağmen çok eksikliğini hissetmedim, araç biraz daha yüksek, koltukları öne çekip tavana kadar yükleme yapınca tüm işimi görüyor. 2 park yatak, bir (ikiz) bebek arabası, yatak süngerleri, 1 büyük 2 küçük valiz, 3-4 sırt çantası..

Özetle; bagaj konusunda rakamlardaki 118 litre eksikliğini, kullanışlılığıyla kapattı. Bagajından da kullanışlılığından da memnunum. C sınıfı olmamasına rağmen bi çok C sınıfı arabaya kafa tutuyor.

Baktığın araba temiz görünüyor, sen manuel seviyorsun zaten, serviste ok verirse alınır. Fiyat olarak hep 1,3 otomatik baktığım için 1,6 ile ilgili burdaki tecrübeli arkadaşlar yönlendirme yapabilir.

• mayback35 M kullanıcısına yanıt
    Olay budur arkadaş Tavana kadar yüklersin, bebek arabalarını koca valizleri falan dikine koyarsın, eşya koyarken eşya alırken sinir harbi yaşamazsın
    SEDAN'a savaş açtım ben Z Sınıfı bile olsa SEDAN'lar bitti gözümde
    Aracım Sedan ama bütçe olunca değiştireceğim inşallah...
  • Tabi ki dediğiniz gibi 225/45/17 yerine çap oranını fazla değiştiremeden 15 ve 16 inç jant-lastik takılabilir bu durumda zincir takılmasında sorun yok onunla ilgili bir detay verilmiş. Bu durumda traction çalıştırılmalı bence asr off yerine

Traction sistemi biraz daha farklı çalışıyor Asr off durumuna göre. Tam detayını bilmiyorum ancak mevcut gücü ön tekerleklere dağılımını ayarlıyor. Mesela patinaj yapan tekerleğe daha az güç, tutan tekerleğe daha fazla güç gönderiyor.

Eminim işinizi görecektir. Şurda videosu var biliyorsunuzdur gerçi.

https://www.youtube.com/watch?v=OYpHpDrxRE0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feedbackx -- 1 Ekim 2015; 18:20:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mayback35

Selam dostum,

ikizlerle çok rahat ettik, normal gezmelerde arka diz mesafesi çok geniş. googledan baktım şimdi, 500L için 187 diyor, eski kasa c4 picasso için 143. Diz mesafesini söyle özetleyeyim, arka koltukları en öne çektiğinde, ön koltuğunda en arkaya yakın olarak geri çekili olduğundaki diz mesafesi, yeni kasa clionun arka koltuk diz mesafesiyle aynı oluyor.

bu diz mesafesini bagaj ihtiyacı olduğunda koltukları öne kaydırarak ta değerlendirebiliyorsun, bagaj işe yarar biçimde genişliyor. Normal bagaj kapasiteleri, eski kasa picasso da 530, bizimkinde 412. Buna rağmen çok eksikliğini hissetmedim, araç biraz daha yüksek, koltukları öne çekip tavana kadar yükleme yapınca tüm işimi görüyor. 2 park yatak, bir (ikiz) bebek arabası, yatak süngerleri, 1 büyük 2 küçük valiz, 3-4 sırt çantası..

Özetle; bagaj konusunda rakamlardaki 118 litre eksikliğini, kullanışlılığıyla kapattı. Bagajından da kullanışlılığından da memnunum. C sınıfı olmamasına rağmen bi çok C sınıfı arabaya kafa tutuyor.

Baktığın araba temiz görünüyor, sen manuel seviyorsun zaten, serviste ok verirse alınır. Fiyat olarak hep 1,3 otomatik baktığım için 1,6 ile ilgili burdaki tecrübeli arkadaşlar yönlendirme yapabilir.

Arka koltuklar hareketli miydi rockstarda. Nasip forumdan Picasso11 nickli arkadaşla da anlaşacak gibiyiz. Test aracı galiba linkteki pandayı verip onu mu alsam bilemedim.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.