Şimdi Ara

FİAT 500L 1.6 Multijet Rockstar Test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu haftaki test konuğumuz son zamanlarda caddelerde sıklıkla görmeye başladığım Fiat'ın 500 srisi üzerine geliştirdiği 500L modeli.Araç hakkında ayrıntılı bir yorum yapamadığım için gerekli açıklamaları buradan yapma gereği buldum.Yer yer benim,yer yer de satış temsilcisinin yaptığı yorumlar umarım faydalı olur.
    TASARIM:
    Fiat 500L'nin tasarımı birçok kişiye hoş gelmeyebilir.Ama benim gibi Mini Cooper gibi kübik tasarımlı araçlardan hoşlanıyorsanız eminim sizde benim gibi bu aracı çok seveceksiniz.Aracın yuvarlak ön farları,burun yapısı önden sevimli görünmesini sağlamış.Çift renkli satın alınabilen gövde karoser yapısını da oldukça çekici.Aracın arkadan görünüşü de oldukça şık.Koyu plastik malzemeden oluşan ön-arka difüzör ve aracın yerden yüksek yapısı,bir arazi aracı yapısı oluşturmuş.17' aliminyum alaşım jantlar ve kış lastikleri de aracın bu yapısını vurgular nitelikte.
    İÇ MEKAN:
    Aracın iç mekanı dışı kadar sevimli ve eğlenceli değil.Direksiyon simidi küçük kardeşi 500'den alınma.Gösterge grubunun aydınlatması başarılı ve rengi hoş.Ön konsolda kullanılan malzeme kalitesi pek başarılı değil.Yer yer sert plastik malzemeler kullanılmış.Ön konsolda en çok beğendiğim şey ise aracın dış renginin piyano kaplama olarak sunulması.Ayrıca kapı kenarlarında kullanılan nubuk kaplamalarda kalite hissini yükseltiyor.
    MOTOR:
    Aracın 1.6 litre hacmindeki motoru 1750 d/d da 320nm tork, 3750 d/d'da da 105 hp güç üretiyor.Araç sunduğu tork sayesinde 1370kg ağırlığındaki gövdesini taşımakta ve hızlanmada hiçbir sıkıntı yaşamıyor.0'dan 100km'ye hızlanmasını 11.3 saniyede gerçekleştiren araç, fabrika verilerine göre 175km'lik bir maksimum hız değeri sunuyor.Aracın fabrika verilerine 100km'de ortalama yakıt tüketim değerleri ise şehir dışında 3.9 lt, şehir içinde 5.5 lt,ortalama ise 4.5 litre yakıt tüketiyor.Testim sırasında aracın ortalama yakıt tüketimi 6.3 litre civarındaydı.
    KONFOR/GENİŞLİK:
    Araç iç mekanda geniş bir alanı kullanıcılarına sunuyor.Arkada yer alan diz mesafesi yeterli.Aracın ön konsolunda ve kapı kenarlarında yeterince eşyalar için yeterince alan mevcut.Ayrıca 412 litrelik bagaj hacmi de "C" sınıfı birçok araçla yarışır nitelikte.Aracın genel konforu yeterli.Kabine yüksek yapısı ve aynaların geniş yüzeyli tasarımı nedeniyle rüzgar sesi alıyor.Ayrıca bir miktar motor ve asfalttan gelen teker sesini de aldığını belirtmeliyim.
    DONANIM:
    Aracın donanım listesi oldukça kabarık.Çift bölgeli otomatik klima,hız sabitleyici,5.8' dokunmatik ekran,bu ekrana entegre geri görüş kamerası ve navigasyon sistemi,bluetooth,cam tavan,kol dayama,start-stop sistemi,17' jantlar...Ayrıca bu araca özgü direksiyonu park halinde yumuşatan city modu ve "beats audio" ses sistemide mevcuttu.Ses sisteminin kalitesini çok beğendiğimi söylemek istiyorum.
    SONUÇ:
    Aracın sevimli tasarımı, sunduğu donanımlar ve geniş iç hacmi göz önüne alınırsa bence alınabilecek bir araba.Yalnız 70.000 tl'lik fiyat etiketi biraz yüksek.Aracı kampanya döneminde 65.000'ye alırsanız daha iyi olur.Çevremde daha sık görmeye başladığım bu araç özellikle sağlamlığını kanıtlamış motoruyla 3 yıl/150.000km garanti sunuyor.Yüksek sürüş pozisyonunu seven ve farklı olmak isteyenlere bu aracı tavsiye ediyorum.Bir Mini Cooper Countryman'iniz olmaya bilir ama bu Fiat 500L'ye binemeyeceğiniz anlamına gelmez...
    TEST VİDEOSU LİNKİ:
    http://www.youtube.com/watch?v=UzmXO_q1YrM

• Eline sağlık.

Fiyat yüksekliği konusu maalesef ki,genel olarak hemen hemen bütün markalar için geçerli bir durum.
  • 1.6 otomatiği olsa çok satardı.Ama 1.3 otomatik gitmiyor.Onun dışında çok tatlı bir araç ben çok seviyorum.

Elinize sağlık güzel inceleme.Manuel olan iyi gidiyormuş.
  • Tam bi rockstar
  • Ayrıca görevli motorun JET motoru olduğuna da vurgu yapmış
  • Medcezir dizisinde yeterince reklam yaptilar. Hos bir arac ama belirli bir kitle alir fazla satamazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize saglik. Bu hafta ammada tes yapmışsınız imrendim resmen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai Elantra 1.6 CRDİ TEST!
    9 yıl önce açıldı
    Fiat Egea 1.3 Multijet ,2017
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk geldiğinde 47'-49 gibi bi rakama gelmişti de almamıştım.. 70'e mi alacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmer88

Medcezir dizisinde yeterince reklam yaptilar. Hos bir arac ama belirli bir kitle alir fazla satamazlar.

Bu tip mpv araçlar yerine biz sedan tercih eden bir ülkeyiz

avrupa ise bu tip araçları kullanmayı tercih ediyor

biraz da hız meraklısı olanlar güçlü sw leri tercih ediyor.

bizde ise sw yerine doblo gibi ticariler gidiyor
  • umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Hepsini bir haftada yapmadım Fırsat buldukça paylaşıyorum. Nissan Qashqai 1.2 turbonun da testi var elimde.yakın zamanda yüklerim.
  • akifsari A kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi avrupalılar Mpv ya da SW tercih ediyorlar.Mesela benim en çok beğendiğim araçlardan biri Ford C-Max 1.6 tdci Titanyum X paket.Araç bence hem donanım hemde görünüş olarak çok iyi.Ama fiyatı bu aralar 84.000tl'yi buluyor ne yazık ki!
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencuse

Hepsini bir haftada yapmadım Fırsat buldukça paylaşıyorum. Nissan Qashqai 1.2 turbonun da testi var elimde.yakın zamanda yüklerim.

1.2 turbo mu var qq de ?

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Yeni kasasında var.Renault'un 1.2 energy motoruyla aynı.İnternettn bakabilirsin.Gayette başarılı bir motor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.