Şimdi Ara

FHD-2K-4K Çözünürlükleri için VRAM Kullanımı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
407
Cevap
12
Favori
18.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu gidişle 2 gb ekran kartlarını yalan edecekler gtx760ı alalıda 1 ay olmadı daha :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

@mur88

Onlar, sözde yeni nesil grafiklere giriş yapalım derken oyunun içine ettiler gibi.Gelecek patchler ile durum düzelir belki.

Bu arada NFS RIVALS' i ekledim, deneme fırsatın olursa yorumlarını paylaşır mısın ? Most Wanted 2012' de olan sorunları gidermişler gibi gözüküyor.

@FrE3d0m

Şu an için görünen öyle, 8x ' e bile yettiği söylenebilir.Çünkü; performans kaybı yaşanmıyor gördüğüm kadarıyla.

@evohan

Teşekkürler paylaşımın için.

Bu arada 2240*1400 nedir ? Sende 1080P monitör yok muydu ?

Need For Speed RIVALS V-RAM Kullanımı (FULL HD - 2K - 4K) konuya eklendi.

Hocam Rivals'da ki Vram kullanımının azlığı, oyunun 30 FPS'ye sabitlenmiş olmasından ötürü olabilir mi?

Çünkü yüksek çözünürlükt bile çok az görünüyor Vram kullanımı.

Eğer Fix çıkarırlarsa 30 FPS iptali için, o zaman durumu merak ediyorum

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Onla pek alakası yoktur diye düşünüyorum.

Birde %200 ayarını açmadıktan sonra testlerde 60 FPS (min) - 60 FPS (avg) almış kartlar.O ayar açıldıktan sonra 30 FPS' ye sabitleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 23 Kasım 2013; 18:08:31 >
  • quote:

Onla pek alakası yoktur diye düşünüyorum.

Birde %200 ayarını açmadıktan sonra testlerde 60 FPS (min) - 60 FPS (avg) almış kartlar.O ayar açıldıktan sonra 30 FPS' ye sabitleniyor.

Oyundaki %200 ayarı nedir (site rusça olunca seçemedim) bf4 deki resolutıon scaleyle aynı mı şayet aynıysa bf4 te %200 scalede vram 3 gb fpsde 30 a sabitleniyor.
  • Evet aynı ayar, zaten ikiside bildiğin üzere FROSTBITE 3 grafik motoruyla tasarlandı.

Ben daha bu oyunları kurmadığım için tam olarak oyuna ne gibi bir etki kattığını bilmiyorum.Senin izlenimlerin neler ? Gerekli bir ayar mı, görünüş genişliğini mi artırıyor ?
  • quote:

Evet aynı ayar, zaten ikiside bildiğin üzere FROSTBITE 3 grafik motoruyla tasarlandı.

Ben daha bu oyunları kurmadığım için tam olarak oyuna ne gibi bir etki kattığını bilmiyorum.Senin izlenimlerin neler ? Gerekli bir ayar mı, görünüş genişliğini mi artırıyor ?

Ben daha indirmedim ama bf4 ile aynıysa yaptığı şey çözünürlüğü 2 kat artırmak desem yanlış olmaz.Bir nevi downsampling gibi görüntü daha canlı ve net oluyor ama fps yerle bir bu sefer.
  • quote:

Evet aynı ayar, zaten ikiside bildiğin üzere FROSTBITE 3 grafik motoruyla tasarlandı.

Hocam bende merak ettim o ayar neredeydi acaba? Grafik ayarlarında falan da göremedim. Çünkü zaman zaman 30 FPS yetersizliği hissediliyor.

Peki hocam ayrıca Vram kullanımı değişmiyorsa sorun yok, Frosbite 3 olmasına rağmen çok iyi o zaman Vram kullanımı

30 FPS sabitlenmesinden ötürü kart diğer oyunlarda 78 derecede çalışırken, bu oyunda 58 derecede çalışıyor. Sanırım GPU kullanımı oldukça kısıtlanıyor 30 FPS'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Call Of Duty Ghost gibi çamur grafikli bir oyunda bile 1080pde 3 gb vram kullanımınıda görmek ilerisi için pek ümit vermedi bana.Yeni nesil buysa ben eski nesilde kalmaktan yanayım.BF4 gibi grafikleri tavan yapan bir oyun bile zar zor 2 gb kullanırken cod neden nesil farkına taktı acaba?Birde nvidia destekli idi daha physx işin içine girmedi oda girerse vram yetmez olacak bu oyuna

bf 4'e karşı yapılmış bir hamle.ama ortada ne bir grafik var ne de bir oyun.sisitemi boşuna kullanan çöp bir oyun ile karşı karşıyayız.

• @mur88

Tahmin ettiğim gibi birşey o zaman.

FPS' nin 30' a sabitlenmesi; sanki konsola benzetilmiş gibi birşey olmuş o ayar ile. Ayrıca 3GB V-RAM' de iyi değermiş.

@buraoca2

Yukarıda @mur88 dostum yazmış ne olduğunu.

Ve, BF4' te 2GB ve altında olan V-RAM kullanımı o ayar ile 3GB' a ulaşmış.Bence o ayarı bulup kapatarak sabit 60 FPS ile oynayabilirsiniz (testlerde bunu gösteriyor).Zaten 30 FPS ile yarış oyunu oynamak tam bir işkence.Bayağı uzun bir süredir oyun oynamadığımdan dolayı; 2 sene önce çıkmış olan NFS THE RUN' ı kurdum mesala, akabininde Most Wanted 2012 falanda kurulu.RUN' daki 30 FPS limiti gerçekten oyunu işkenceye çeviriyor, MW 2012' de de limit falan yok gayet güzel ama; onuda en yüksek ayarlarda sabit 60 FPS ile oynamak, sorunlu optimizasyonundan dolayı hayal oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Kasım 2013; 2:01:39 >

• quote:

@mur88

Tahmin ettiğim gibi birşey o zaman.

FPS' nin 30' a sabitlenmesi; sanki konsola benzetilmiş gibi birşey olmuş o ayar ile. Ayrıca 3GB V-RAM' de iyi değermiş.

@buraoca2

Yukarıda @mur88 dostum yazmış ne olduğunu.

Ve, BF4' te 2GB ve altında olan V-RAM kullanımı o ayar ile 3GB' a ulaşmış.Bence o ayarı bulup kapatarak sabit 60 FPS ile oynayabilirsiniz (testlerde bunu gösteriyor).Zaten 30 FPS ile yarış oyunu oynamak tam bir işkence.Bayağı uzun bir süredir oyun oynamadığımdan dolayı; 2 sene önce çıkmış olan NFS THE RUN' ı kurdum mesala, akabininde Most Wanted 2012 falanda kurulu.RUN' daki 30 FPS limiti gerçekten oyunu işkenceye çeviriyor, MW 2012' de de limit falan yok gayet güzel ama; onuda en yüksek ayarlarda sabit 60 FPS ile oynamak, sorunlu optimizasyonundan dolayı hayal oluyor.

Hocam işte ayarın nerede olduğunu bulamadım

• Bi sorum var 3d açtığımızda vram artıyor mu
  • @buraoca2

Oyunu yükledikten sonra size yardımcı olacağım. Ama internette var olan incelemelerden bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Bu kadar gizli bir ayar mı acaba ?

BF4' te tam olarak neredeyse, NFS RIVALS' de de oradadır diye düşünüyorum.

@zeuss424

3D kullanmadığım için sağlıklı bir yorum yapamayacağım.Ancak; kullanan arkadaşlarımız daha sağlıklı yorum yapacaklardır.

Buradan Volkan abime (@SaLVaToRe) bir haberdar etme göndereyim, kendisi daha sağlıklı yorumlar yapacaktır (3D ve 770 SLI kullanıyor).

• quote:

@buraoca2

Oyunu yükledikten sonra size yardımcı olacağım. Ama internette var olan incelemelerden bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Bu kadar gizli bir ayar mı acaba ?

BF4' te tam olarak neredeyse, NFS RIVALS' de de oradadır diye düşünüyorum.

@zeuss424

3D kullanmadığım için sağlıklı bir yorum yapamayacağım.Ancak; kullanan arkadaşlarımız daha sağlıklı yorum yapacaklardır.

Buradan Volkan abime (@SaLVaToRe) bir haberdar etme göndereyim, kendisi daha sağlıklı yorumlar yapacaktır (3D ve 770 SLI kullanıyor).

Hocam internette direk ayarı arattım ama, nereden ayarlandığıyla ilgili bilgi veren biryer göremedim. Ayarların hepsini de kurcaladım ama. BF4'te de hiç bakmamıştım hocam nerede diye, FPS kilidi olmadığı için hiç ihtiyacım olmadı.

• Renegade X Black Dawn V-RAM Kullanımı (FULL HD - 2K - 4K)

Enslaved - Odyssey to the West V-RAM Kullanımı (FULL HD - 2K - 4K)

Battlefield 4 China Rising V-RAM Kullanımı (FULL HD - 2K - 4K)

konuya eklendi.
  • 2 gb yalan olacak
  • BF 4'de resolution scale % 200 olmadıkça 2 gb 1080p'de sorun olmuyor, yetmediğinde elveda deriz sorun değil. İleride GPU gücünden dolayı GTX 770 gibi kartlar yetersiz kalacak, ama 4 gb olanına ve 3 gb R9 280X'e birşey olmaz 10 sene kullanılır. En iyisi firmalara mail yollamak lazım, neden bu kadar düşük bellek kapasitesi kullanıyorsunuz diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Aralık 2013; 9:26:54 >
  • World of Tanks 0.8.10 Sürümü V-RAM Kullanımı (FULL HD - 2K - 4K) - (GTX 780Ti - R9 290X)

konuya eklendi.
  • geçen birisi bilgisayar konusunda yok winli sistemlerde 4k hayal vs. ps4 şöyle böyle diyordu bunu ona havale etmek gerekiyordu da nicki unuttum,

bu arada emeğe saygı hepinizin ellerine sağlık süper çalışma olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: meter90

geçen birisi bilgisayar konusunda yok winli sistemlerde 4k hayal vs. ps4 şöyle böyle diyordu bunu ona havale etmek gerekiyordu da nicki unuttum,

bu arada emeğe saygı hepinizin ellerine sağlık süper çalışma olmuş

Teşekkürler.

(Wasteland 2 Beta V-RAM Kullanımı (FULL HD - 2K - 4K) - (GTX 780Ti - R9 290X) konuya eklendi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 23 Aralık 2013; 2:07:19 >
  • Tekrar hatırlatmak gerekirse: Bellek kullanımı, grafik kartının bellek miktarına göre değişebilmekte.

Örneğin, 3 GB kartla, BF4 1080p-Ultra-4x MSAA'da 2300 MB görmeniz, 2 GB'ın yetmediği anlamına gelmiyor. 2 GB kartla denerseniz, kullanım 1850 MB düzeyini geçmeyecektir. Nerdeyse 200 MB boşluk kalıyor.

Ancak tabi, "kartımı uzun süre kullanacağım, gerçek next-gen UE4 oyunları bu kartla karşılayacağım" diyorsanız, 1080 için bile 3 GB kart almakta fayda var. Örneğin, PS4 exc KZ Shadow Fall, 1080p + vram yemeyen AA metoduyla, 3 GB vram tüketebilecek şekilde tasarlandı.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.