Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.853
Cevap
2
Favori
77.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yalnız benim anlamadığım herkesin dilinde bir ilk lafı var, neyin ilki bu? ilk kez mi tarih konulu bir yerli film yapıldı? ilk olması ilk kez çok para harcanmış olması mı?

hayır nedir bu yapımcının kankası misali her eleştirene saldırmalar, bazıları tarih sadece kendilerinin tarihiymiş gibi anlamsız yere sahiplenmeye çalışıyor, sanki çıkıp eleştirenler filmde aslında fethetmememiz gerekiyor diyormuş gibi liseli çocuk tarzı laflar ediliyor

film beklentilere sokuyorsa, büyük bütçelerden bahsediliyorsa eğer ve bu özel şahıslar tarafından benim tarihimi ele alarak yapılan ama hatalarla dolu bir filmse herkesin yerden göğe kadar eleştirmeye hakkı var hele daha şehitlerin gömülmesi sahnesinde şehit rolündekilerin kolunun bacaklarının bile oynadığından haberi olmayan bir yapım ekibini sinemaya gidip para vermeyenin bile eleştirmeye hakkı var

gerçi eleştirilmesinin en büyük nedeni büyük bütçeye rağmen bu olması ama ben şahsen böyle sıfır senaryo bu kadar acemi oyuncu ve 80 lerden görsel efektleri kullanılarak yapılmış film için bahsedilen rakamın yarısının bile harcanabileceğini düşünmüyorum, sansasyon yaratma ve merak uyandırma amacıyla kulaktan kulağa reklam mantığıyla ortaya atılan bir rakam olduğunu düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: joz

quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

quote:

Orijinalden alıntı: burocker86

Ülkede ne kadar fazla sinema eleştirmeni varmış arkadaş?Anlamadım gitti.

Eleştiri yapmak için eleştirmen olmaya gerek var mı? Ben bu filme parayı verip gidip izliyorsam, her türlü eleştiri hakkına sahibimdir. İnsanların eleştirilerini beğenir ya da beğenmezsiniz ama düşüncelerine saygı duymalısınız.

YAPMA YAVVV KOMİK OLMAYIN LA!!! 10 lira verince her türlü eleştirme hakkın olacak öylemi!!hey Allah'ım....

kardeş hakikaten kafan çok güzelmiş güle güle kullan. öğretmen olduğunu söylemiştin sanırım, öğrencilerine acımaya başladım cidden.

yazmayayım yazmayayım dedim, 2-3 lise çağında veya lise çağını aşamamış kişi kendi aralarında eğleniyor garipler dedim ama oha yahu.

o kadar diyorum şu foruma üye alırken bir kalite kontrol yapılsın diye, adam 10 lira verip nasıl eleştiri yapabilirsiniz diyor. sen bedava saçmalıyorsun kimse çıkıp "kardeş 10 lira bile vermedin insanları eleştirme hakkını nereden buluyorsun?","sosyoloji eğitimi aldın mı ?" diyor mu ?

biraz kafa lazım çok değil, biraz mantık.

• quote:

Orijinalden alıntı: tylor

quote:

quote:

quote:

Eleştiri yapmak için eleştirmen olmaya gerek var mı? Ben bu filme parayı verip gidip izliyorsam, her türlü eleştiri hakkına sahibimdir. İnsanların eleştirilerini beğenir ya da beğenmezsiniz ama düşüncelerine saygı duymalısınız.

YAPMA YAVVV KOMİK OLMAYIN LA!!! 10 lira verince her türlü eleştirme hakkın olacak öylemi!!hey Allah'ım....

kardeş hakikaten kafan çok güzelmiş güle güle kullan. öğretmen olduğunu söylemiştin sanırım, öğrencilerine acımaya başladım cidden.

yazmayayım yazmayayım dedim, 2-3 lise çağında veya lise çağını aşamamış kişi kendi aralarında eğleniyor garipler dedim ama oha yahu.

o kadar diyorum şu foruma üye alırken bir kalite kontrol yapılsın diye, adam 10 lira verip nasıl eleştiri yapabilirsiniz diyor. sen bedava saçmalıyorsun kimse çıkıp "kardeş 10 lira bile vermedin insanları eleştirme hakkını nereden buluyorsun?","sosyoloji eğitimi aldın mı ?" diyor mu ?

+1453

• quote:

quote:

quote:

quote:

YÜKSEK BEYİN SANA DİYORUM !MESAJLARIMA ATLAMAYI BIRAK EMİ KOÇ!

• quote:

YÜKSEK BEYİN SANA DİYORUM !MESAJLARIMA ATLAMAYI BIRAK EMİ KOÇ!

olmayanlara da nasip etsin allah. belki doğru düzgün düşünebilmeyi de ilaveten ekler.
  • Faruk Aksoy'un iddiası: "Fetih, sinema sitesi IMDb'de 10 üzerinden 9.5 puan almıştı. Yunanlar ve Katolikler siteye girip filme düşük not verdi; puanı 8.5'a indirdiler.

Öte yandan ABD’de yayımlanan Time dergisi Fetih 1453 filmini sayfalarına taşıdı.

Time’de çıkan makaleden dikkat çeken detaylar şöyle: “Türkiye’nin jeopolitik yıldızı yükselişteyken ülkenin gelmiş geçmiş en büyük filminin belki de Akdeniz dünyasının en belirleyici tarihi anını kutlaması oldukça uygun. Fetih 1453, 15. yüzyıldaki Osmanlı kuşatmasının ve Konstanapolis’in -şimdi İstanbul- ele geçirilmesinin 17 milyon dolarlık, metal kaplamalı, pala sallamalı bir yeniden anlatılışı. Çin film endüstrisinin seri üretim haline getirdiği milliyetçi, ortaçağ destanı tarzındaki bir film için standart bir ücret gibi görünüyor. Ancak kuşatmanın tarihi önemi göz önüne alınınca Fetih 1453 bazılarını sinirlendirdi. Türkiye içinden ve dışından bazı eleştirmenler filmin ‘300 Spartalı’nın tersi’ doğasından, Yunanların pandomimci, tek boyutlu kötü adamlar, korkak, rüşvet alan, şeytanlar olarak resmedildiği gerekçesi ile şikayet ediyor. Filmdeki dini öğeler Arap dünyasındaki Müslüman seyirciyi çekebilir.”

• quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

quote:

quote:

quote:

quote:

+1453

-1454

• 2 Haftada "4.105.578" izlemiş en çok izlenen Türk filmi olmasına 220 bin kişi kaldı

Kaynak:http://www.boxofficeturkiye.com
  • Gittim, izledim, beğendim.
    Detaylı yorumlamaya gerek yok. Basitçe yazacağım.
    Oyunculuklar vasattı. Cidden vasattı. Hiç tanıdık yüzün olmaması iyiydi ama keşke oyunculukları da iyi olsaydı.
    Kostümler, mekanlar güzeldi.
    Efektlerde çok sırıtan sahneler dışında iyi sayılabilirdi. Mükemmel elbette değil ama kötü de diyemem. O kartal mesela berbattı. Kimi patlama sahneleri vs de oldukça vasattı.
    Kurgu ve hikayelendirme de vasattı. Kimi sahnelerde damdan düşer gibi oldu olaylar
    (gemilerin karadan geçirilmesi mesela)

Tarihi bilgim çok yok ama okuduğum kadarıyla kimi yerlerinde ciddi tarihi çelişkiler mevcut.
    En basitinden varlığı bile kesin olmayan bir Ulubatlı Hasan. Kaldı ki filmde Ulubatlı Hasan nerdeyse Fatih'ten çok göründü. Ön planda o vardı hemen hemen. Bu yanlış olmuş.

Akşemseddin'e daha fazla yer verilmeliydi.
    Mehter Marşını da duymak isterdim.

Kamera açıları, geçişler ise kötüydü. Keşke sağlam bi yönetmen bulunsaydı filme. Faruk Aksoy yapımcılığını yapsaydı sadece.

Vel hasılı izledim, beğendim. Benim için önemli olan da bu. 7/10 ancak alır gerçi. Hatta bi daha izlersem 6'ya bile düşer puan.
    Milliyetçilik duygusuna kapılmadan değerlendirdiğimizde sonuç malesef bu.
    Verilen emeğe diyecek laf yok, uğraşılmış ama keşke biraz daha uğraşıp daha güzel bir şey çıkarsalardı.
    Neyse darısı Kurtuluş Savaşı'na, Çanakkale'ye artık...

• quote:

Orijinalden alıntı: YouR@ck

Faruk Aksoy'un iddiası: "Fetih, sinema sitesi IMDb'de 10 üzerinden 9.5 puan almıştı. Yunanlar ve Katolikler siteye girip filme düşük not verdi; puanı 8.5'a indirdiler.

Öte yandan ABD’de yayımlanan Time dergisi Fetih 1453 filmini sayfalarına taşıdı.

Time’de çıkan makaleden dikkat çeken detaylar şöyle: “Türkiye’nin jeopolitik yıldızı yükselişteyken ülkenin gelmiş geçmiş en büyük filminin belki de Akdeniz dünyasının en belirleyici tarihi anını kutlaması oldukça uygun. Fetih 1453, 15. yüzyıldaki Osmanlı kuşatmasının ve Konstanapolis’in -şimdi İstanbul- ele geçirilmesinin 17 milyon dolarlık, metal kaplamalı, pala sallamalı bir yeniden anlatılışı. Çin film endüstrisinin seri üretim haline getirdiği milliyetçi, ortaçağ destanı tarzındaki bir film için standart bir ücret gibi görünüyor. Ancak kuşatmanın tarihi önemi göz önüne alınınca Fetih 1453 bazılarını sinirlendirdi. Türkiye içinden ve dışından bazı eleştirmenler filmin ‘300 Spartalı’nın tersi’ doğasından, Yunanların pandomimci, tek boyutlu kötü adamlar, korkak, rüşvet alan, şeytanlar olarak resmedildiği gerekçesi ile şikayet ediyor. Filmdeki dini öğeler Arap dünyasındaki Müslüman seyirciyi çekebilir.”

Faruk Aksoy ciddi ciddi filminin 9.5 puanı hakettiğini mi savunuyor? g. gülerim ancak. imdb de ne yapıtlar var 8 puanı zor gören adam 8.5 puana burun kıvırıyor kaldı ki filmden anlamayan sözde milliyetçilik ruhu kabarmış sürünün direk 10 puan basmasını anormal karşılasın. imdb yi bu kadar önemsiyor madem fragmanını anasayfada neden yayınlatmadılar diye sorarlar adama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tizar -- 2 Mart 2012; 23:53:15 >

• Filmden geliyorum..

10 üzerinden 9.5 veririm.

Elbette kusursuz değil ama bir risktir böyle filmleri çekmek ve kotarmışlar.

Dilerim diğer destanlarımızıda film yaparlar ve bizde izleriz keyifle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Film güzeldi fakat bazı sahnelerini yadırgadım özellikle son sahne.

Bence Mustafa Armağan güzel yorumlamış filmi ona katılıyorum
  • Fatih Aksoy böyle filmler çekmeye devam etsin ama yönetmen koltuğuna başka birisini oturtsun lütfen.Bence izleyici gereken mesajı vermiştir.Bir dahaki sefere daha iyisi yapılabilir.
  • Vee tahmin edildiği gibi an itibariyle Recep İvedik 2'de bulunan rekoru elinden aldı.

2 haftada 35 milyon hasılat.

http://www.boxofficeturkiye.com/film/2010437/Fetih-1453.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 3 Mart 2012; 0:14:29 >
  • Bir de bize okullarda Fatih'in üstün askeri zekasından bahsederlerdi ben bu filmde ne askeri zeka gördüm ne de başka bir şey, sadece hırs vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Vee tahmin edildiği gibi an itibariyle Recep İvedik 2'de bulunan rekoru elinden aldı.

2 haftada 35 milyon hasılat.

http://www.boxofficeturkiye.com/film/2010437/Fetih-1453.htm

Bu leke den kurtulduk

• Ne diye leke olsun ki, Recep İvedik'ler olmasaydı bu film de muhtemelen olmazdı.Bence Faruk Aksoy Şahanla iki film için daha anlaşsın oradan gelecek parayı cebine koysun daha sonra da tekrar bundan daha iyi bir film yapsın.
  • çağ kapatan bir olay ancak bukadar kötü çekilebilirdi.. Kötü bir film olmuş.. Tarihle ciddi çelişkiler var içerisinde.. Bi sahnede ortada biri türk digeri hristiyan askeri savasıyor güya.. Elemanların yüzleri gülüyor ne sanırsın çekimden alacakları 50 tl ye oynayacakları idda kuponunu tartışıyorlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çarşamba günü izledim filmi beğendim valla seneryoda kısıtlı kalmışlar ama görsel olarak doyurucuydu,
  • Sırf kötü olan görsel efekleri için gitmedim filme.
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.