Şimdi Ara

'Fes'teki masonik semboller ve yazılar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araştırmacı arkadaşlar beklenmekte konuya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 2 Aralık 2011; 1:19:36 >

• Fesin geçmişi masonlara kadar dayanır. Avrupaya taşınır.

• Masonların köküde eski mısıra firavunlara kadar gider

bakınız: Kabbala ( tabiki google )
  • Bilmeyen vardır belki Osmanlıdan sonra fes yasaklanmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: corser

Bilmeyen vardır belki Osmanlıdan sonra fes yasaklanmıştır.

Hee hele şu Atatürk düşmanı tipler...Ataya saldırmak için bunu çok kullanır.
    Fesi yasaklayıp gavur icadı şakpayı getirdi diye...
    Aç bak bakalım Fes nerden gelmiş Yunanlılar ve öncesine dayanmakta....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 2 Aralık 2011; 1:31:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: corser

Bilmeyen vardır belki Osmanlıdan sonra fes yasaklanmıştır.

Bilmiyen vardır belki ama osmanlının hanedan soyu Ertuğtul Handa iken 400 idi.

birde karamanoğulları vardı. onbinlerce sayıda nüfusu vardı.

Ama selçuklunu bayrağını karmanoğulları değilde , osmanlı aldı. Zaten bu olaydan sonra Karamanoğlu Mehmet Han devlet dilini türkçe yaptı.

Birde şu var. Koskoca anadoluda bir osmanlının sancağında yahudi yerleşimi vardı. Bu ilişki o kadar gelişmişti ki, Kral konstantin ( bizans kralı ) , o zamanki konstantinapoldaki tüö yahudileri , osmanlıya yardım ettikleri gerekçesiyle ya kestirdi yada sürdü.

Dikkat ederseniz osmanlının beliri yerlerinde hep yahudiler de vardı. Özellikle hazinede. yeri geldi vezir olanı vardı.

hayır bunları dememin iki sebebi var.

ilki : Amerikayı da yahudiler kurdu ve bugün AMERİKANIN TÜM İNCE YERLERİNDE YAHUDİ VAR ! TIPKI YER YER OSMANLIDA OLDUĞU GİBİ.

ikincisi : ben bu mason , yahudi olaylarına çok taktım. özellikle muhafazakar kesimin hitamlarından dolayı bir konuda ve malesef onları tatmin edecek bir belgeye ulaşmadım ama beni asıl şaşırtan , katolik hristiyanlarının türk bayrağının yani osmanlı bayrağının bu şirina lardaki sembol olması yani masonic. İddaya göre osmanlının kurumundaki mason izine işaret.

tabi bunlar söylem.

• bu ara yukarıdaki bir arkadaş

Mustafa Kemal Feshi değil sarığı yasaklamıştır cahilce davranıp kardeşlerini üzme !

http://www.tarotofthepomegranate.com/Kabbalah&Tarot.html

http://www.x-paylasim.com/ilginc-bilgiler/49538-illuminati-kabbala-ve-yeni-dunya-duzeni-part-3-a.html

http://www.uyandirmaprojesi.com/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip ve Komik Mekan İsimleri
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Allah allah arkadaş, ben kötü bir şey mi söyledim?Fes Osmanlıdan sonra yasaklanmıştır dedim.Ben fesle ilgili bunu okudum yasaklanmış olduğunu.Sanırım Yunan kültüründen geldiği için.Çünki dikkat ederseniz Cumhuriyetten sonra askerlerin giydiği şapka değişik.(adını bilmiyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluecaplan

bu ara yukarıdaki bir arkadaş

Mustafa Kemal Feshi değil sarığı yasaklamıştır cahilce davranıp kardeşlerini üzme !

http://www.tarotofthepomegranate.com/Kabbalah&Tarot.html

http://www.x-paylasim.com/ilginc-bilgiler/49538-illuminati-kabbala-ve-yeni-dunya-duzeni-part-3-a.html

http://www.uyandirmaprojesi.com/

Bildiğim fes de buna dahil.

Sebebi Atatürkün anılarından anlıyoruz. Atatürk alman subaylara bir konu hakkında birifing verir. ama subaylar Atayı dinlemez ve fesiyle dalga geçerler.

bu nasıl etki ettiyse kaleme aldığı bir anısı olmuş.

ekleme: buldum

“Birinci Dünya Savaşı’ndan önceydi. 1910′larda Osmanlı ordusunu temsilen Fransa’da yapılacak olan Picardi manevralarını izlemeye davet edilmiştik. İki arkadaştık. Öteki kişi binbaşı Selâhattin idi. Birçok ülkelerden kurmayların davet edildikleri o manevrada çeşit çeşit milletlerin değişik üniformalı subayları vardı. Bizleri önce bir yere aldılar, orada manevraların teorik tartışmaları yapılacaktı. Harita ve durumlar büyük harita üzerinde işaretlenmişti. Yeterince izahat da verildikten sonra:
    — Kuvvetler nereden saldırıya geçecekler?
    Diye ortadan sorulunca ben hemen atıldım ve elimle de göstererek:
    — Şu yönden… dedim.
    Çeşit çeşit yabancı üniformalı ve yüksek yüksek rütbeli birçok subay dönüp bir bana baktılar bir de basımdaki fese! Sonra burun kıvırarak bana önem vermediklerini belli ettiler. Anlamıştım. Onlar belliydi ki fesli adamların aklından da, bilgisinden de kuşkuluydular. Bu hal çok gücüme gitmişti.
    Manevra başladı ve sonunda da benim dediğim gibi oldu. Bazıları gelip beni tebrik bile ettiler. Ettiler ama işte o günden itibaren ben de fese düşman oldum. Elime fırsat geçerse, biz Türkleri küçük düşürmekten başka hiçbir şeye yaramayan şu fesi kaldıracağım diye kendi kendime ahdettim.”
    (Hikmet Bil, Atatürk’ün sofrası)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinobilly -- 2 Aralık 2011; 1:55:10 >

• Osmanlı ve cumhuriyetin ilk zamanlarında fesh dedikleri başa konulan Aksesuarın takke ve sarık oldgunu herkez bilir. Ancak fesh dedğimiz şeyler yahudi ve hristiyaların günümüüzde ve geçmiş tarihlerindeki kullandıkları dini aksesuarlarıdır. nasıl ki bizde cübbe şalvar sarık varsa onlarda benzer şeyler var. Örnek olarak yukarıdaki siyonistlerin kulladnıkları aksesuara bakabilirsiniz.
  • quote:

Osmanlı ve cumhuriyetin ilk zamanlarında fesh dedikleri başa konulan Aksesuarın takke ve sarık oldgunu herkez bilir. Ancak fesh dedğimiz şeyler yahudi ve hristiyaların günümüüzde ve geçmiş tarihlerindeki kullandıkları dini aksesuarlarıdır. nasıl ki bizde cübbe şalvar sarık varsa onlarda benzer şeyler var. Örnek olarak yukarıdaki siyonistlerin kulladnıkları aksesuara bakabilirsiniz.

O zaman Üsküplü Atıf hoca neden şapkaya taktı ? neden boş yere insanların canını yaktı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinobilly

quote:

Osmanlı ve cumhuriyetin ilk zamanlarında fesh dedikleri başa konulan Aksesuarın takke ve sarık oldgunu herkez bilir. Ancak fesh dedğimiz şeyler yahudi ve hristiyaların günümüüzde ve geçmiş tarihlerindeki kullandıkları dini aksesuarlarıdır. nasıl ki bizde cübbe şalvar sarık varsa onlarda benzer şeyler var. Örnek olarak yukarıdaki siyonistlerin kulladnıkları aksesuara bakabilirsiniz.

O zaman Üsküplü Atıf hoca neden şapkaya taktı ? neden boş yere insanların canını yaktı ?

Çorum/Iskilip demek istediniz herhalde + Araştırma yaparsanız Atıf hoca kimsenin canını yakmamıştır sonuda haketmediği bir şekilde olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

quote:

quote:

Çorum/Iskilip demek istediniz herhalde + Araştırma yaparsanız Atıf hoca kimsenin canını yakmamıştır sonuda haketmediği bir şekilde olmuştur.

doğru ya , kafa karışıklığı İskipli.

canı yakmış derken, o kadar kişiyide ayaklandırdı. o manada demek istedim. belki bilerek yapmadı ama ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

quote:

quote:

doğru ya , kafa karışıklığı İskipli.

canı yakmış derken, o kadar kişiyide ayaklandırdı. o manada demek istedim. belki bilerek yapmadı ama ...

İskilipli nin isyan çıkarttığını hiç duymadım ben, Şeyh Saitle karıştırıyo olmayasın.

• Mustafa Kemal gittiği bir gezide fransa askerleri tarafından alaya alınır ve fesiyle dalga geçilir.

Aradan yıllar geçer Mustafa Kemal şapka kanununu çıkarır ve yeni şapkaların üretimini tek bir fabrikanın yapmasını ister.

Not: Bu fabrika Mustafa Kemal in arkadaşı Namık Bey e aittir.

Not: Bu şapkalar günün parasıyla bir memurun 3 maaş ı kadardır.
  • Konu nereye gelmiş.Herneyse fes yunan kültürünüde aittir.Hatta yunan özgürlük savaşçılarının resimlerine falan bakarssanız sürekli fes vardır başlarında arnavutlarında galiba beyazdı feslerinin rengi herneyse osmanlıya ise tamamen avrupa özentiliğinden geçmiş diye biliyorum veya rum tüccarlar getirmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.