Şimdi Ara

FERRARİ VE LAMBORGHİNİ ARASINDAKİ FARK NEDİR? (BOĞA & AT) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
145
Cevap
1
Favori
10.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

FERRARİ VE LAMBORGHİNİ ARASINDAKİ FARK NEDİR? (BOĞA & AT)

(En Son Oy Tarihi: 15.1.2020)
Giriş

Orijinalden alıntı: gltknln

quote:

Orijinalden alıntı: keremersoy

Aynı sürüş dinamiğine rağmen Ferrari günlük kullanıma Lamborghini'ye oranla biraz daha uygun ve konforlu olduğu için Ferrari diyorum.

hiç ferrari yada lamborghini sürdün mü:)

Bu mantıkla gidersek bu konunun açılmaması veya kullanmayanların oy vermeyip görüş belirtmemesi gerek

Ayrıca Lamborghini bir çok insanda yeri ayrı olan ve çok iyi araçlar üreten bir marka olsa da benim için Ferrari her zaman başkadır..Ferrari artık bir efsane olmuştur ve ben bu tarz karşılaştırmalarda gözü kapalı Ferrari derim (bkz mesaj avatar uyumu )

• quote:

LAMBORGHİNİ

servis ışıgı araç çalışmadığı içinmi yanıyor?
    çalışmıyorsa farlar neden açık?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

quote:

LAMBORGHİNİ

güzel soru

• Lamborghini 0-100 değeri hızlı çıksın diye 1. viteste 100'ü aşan, son hızı yüksek görünsün diye son vites oranlarını haddinden uzun tutan bir marka. Ara hızlanmalarda bu yüzden aynı düzey araçlarda daha yavaş Ferrari'den.

Ferrari ise bunlar için değil, gerçek pist performansı için araçlar üreten bir marka.

Lambo her zaman 4WD, Ferrari her zaman RWD araçlar üretir.
  • Yarış modelleri [değiştir]

Ferruccio Lamborghini şirketinin yarışlara girmesini istemedi. O bunun çok pahalı ve şirketi maddi yönden zorlayacağını düşünmüştür. Bu sebeple onun yönetiminde şirket hiç yarış arabası üretmedi. Şirket sadece ama sadece test pilotu Bob Wallace için var olan modellerin yüksek performanslı prototiplerini üretmiştir. Bunlardan göze çarpanlar Miura SV baz alınarak yapılan Jota ve Jarama S'ten yapılan Bob Wallace Special'dir.
    Rosetti yönetiminde, Lamborghini BMW ile bir anlaşma dahilinde homologe edilmesi için yeterli sayıda yarış arabası üretimi yapmıştır. Bununla beraber Lamborghini anlaşmadaki şartları yerine getirememiştir. Araç neticede BMW motorsporları bölümü tarafından geliştirilmiş ve BMW M1 olarak üretilerek satılmıştır.

Yine Lamborghini C klasmanında yarışmak için QVX'yi geliştirmiştir. Bir araç yapılmıştır fakat sponsor bulunamayışından sezonu bitirememiştir. Sadece bir yarışa katılmıştır. 1986 yılında şampiyona dışında Southern Suns 500 km yarışında Güney Afrika'da bulunan Kyalami pistinde Tiff Needell tarafından sürülmüştür. Aracın yarışı başlangıca göre iyi bir yerde bitirmesine rağmen sponsor bulunamadı ve yarış programı iptal edildi.

Gallardo GT3
    Lamborghini 1989 ve 1993 yılları arasında Formula 1 yarışlarına motor tedarikçisi olmuştur. Müşterileri arasında Larrousse, Ligier, Lotus ve kendi takımıdır. Her ne kadar takımın ismi Lamborghini olsa da fabrika takımı olarak görülmemiştir. 1992'de Larrousse/Lamborghini takımı rekabetçi olmasada dikkate değer biçimde egzozlarından yağ fışkırtıyordu. Larrousse takımının yarış arabalarını yakından takip eden öteki arabalar çoğunlukla yarışın bitiminde sarımsı-kahverengi renklere bürünüyorlardı. 1991'in ilerleyen günlerinde Lamborghini'nin Formula 1 için ürettiği motorlar Konrad KM-011 Grup C araçlarında kullanılmıştır. Fakat bir kaç yarış kalmışken proje iptal edildi. Aynı motor kardeş firma Chrysler markası ile 1993 sezonunun sonuna yaklaşırken McLaren tarafından 1994 sezonunda kullanılması için test edilmiştir. Her ne kadar takımın sürücüsü Ayrton Senna tarafından motorun performansı olumlu not almışsa da, McLaren görüşmeleri askıya almış ve Peugeot motorunu tercih etmiştir. Böylece Chrysler bu projeyide bitirmiştir.

Murcielago R-GT
    Diablo Supertrophy için iki Diablo modeli üretilmiştir. Tek model yarış serisi 1996 ile 1999 yılları arasında yapılarak devam etmiştir. İlk yıl kullanılan araçlar Diablo SVR iken, kalan üç yılda ise Diablo GTR kullanılmıştır. Lamborghini 2004 yılında FIA GT Şampiyonası'nda, Super GT ve Amerika Le Mans Seri'sinde yarıştırmak için Murcielago R-GT modelini geliştirmiştir. Ulaşılan en yüksek derece FIA GT Şampiyonası'nın Valencia'daki açılış yarışında elde ettiği üçüncülüktür. Yarışa Reiter Mühendislik adına katılan araç beşinci sıradan başladığı aracı podyumda bitirmiştir. Super Gt Şampiyonası'nın açılış yarışı olan Suzuka'da Japon Lamborghini sahipleri tarafından kullanılan araç ilk zaferini kazanmıştır (kendi sınıfında) R-GT ile.
    Gallardo'nun GT3 versiyonu Reiter Mühendislik tarafından geliştirilmiştir.
    All-Inkl.com yarış takımı tarafından FIA GT Şampiyonası'na katılan Murcielago R-GT, Christophe Bouchut ve Stefan Mücke tarafından kullanılarak sezonun açılış yarışı olan Zhuhai Uluslararası Pisti'nde kazanarak Lamborghini'ye uluslararası yarış alanında ilk büyük başarısını getirmiştir.
    Lamborghini 2009 yılında yeni bir yarış serisine başlayacaktır. Blacpain Super Trofeo [2] adındaki yarış serisinde Lamborghini Gallardo LP 560/4 araçların yarış versiyonları kullanılacaktır. Araç standart Gallardo LP560/4'e göre daha hafif ve biraz daha güçlüdür (570 bg). İlk yarış 2 Mayıs'ta İngiltere'nin Silverstone pistinde yapılacaktır. Daha sonraki etaplar ise sırası ile İtalya'da Adria Raceway, Almanya'da Norisring,Belçika'da ünlü Spa pisti, İspanya'da Barcelona ve Fransa'da Paul Ricard pistinde koşulacaktır. Toplam 30 araç takımlar için üretilmiş olup bir tanesi Lamborghini adına seride yarışacaktır. Şimdi yarış arabası olarak Lamborghini Gallardo kullanılmaktadır.

• Lamborghini

• quote:

quote:

LAMBORGHİNİ

Araç çalışmıyor ,devir sıfırda..Yanan ışık gündüz lambası ışığıdır..Araç akü konumundayken yanar gündüz lambaları..

• LAMBORGHINI AVENTADOR der ve giderim
  • quote:

Orijinalden alıntı: errddm

quote:

quote:

LAMBORGHİNİ

Araç çalışmıyor ,devir sıfırda..Yanan ışık gündüz lambası ışığıdır..Araç akü konumundayken yanar gündüz lambaları..

Alıntıları Göster

O zaman servis lambasıda çalıştıksan sonra sönecek,mantıklı.Ayrıca ;
    Gündüz farının araç çalıştıktan sonra yanması gerekmezmi?

• Hiçbir teknik detay ya da sürüş tecrübesine dayanmayarak, sadece duygusal olarak ferrari diyorum.
  • Ferrari, Lamborghini tasarımları bana cok duz ve sert geliyor ferrari daha estatik
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

80 ve 90'lı yılların arabalarını çok seven biriyim.

Ferrari ve Lamborghini'nin o yıllara ait hafızalara kazınmış araçları var. İkisi de birbirinden iyi, bu kötü o iyi deme hakkımız olduğunu sanmıyorum. İki markada mühendislik harikası, tasarım harikası.

Ama son yıllarda bana göre Ferrari eski çizgilerinden uzak.

Sanırım gruplar buna etken.

güncel
  • ferarri der susarım.
  • Biri gercek bir yaris arabasidir. spor otomobil profilinin temsilcisidir. Digeri onun izinden giderek bu noktalara gelmistir. ama ikisi de kendi cizgisinde iyidir estetiktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sesi o gidişi Anlayamazsın...
  • Testarossa mı Countach mı ?
    Cevap veremeyeceğim sorulardan.

• F12'yi çok beğeniyorum.
  • Ferrari'yi yakında Çinliler satın alır. Lambo almanlarda zaten

• Aventador hatrına lamborghini diyorum.

• Gallardo ve F430 kullanma şansım oldu. Kullanana kadar Lamborghini'ye daha çok hayrandım. Ferrari biraz şişiriliyor diye düşünüyordum. Gallardo kağıt üstünde daha iyi olduğu için. 3 hakkımın 2'sini Lamborghini, son hakkımı da F430'dan yana kullandım. Pişman oldum. Şimdi olsa, 3 hakkımın 3'ünü de Ferrari F430'dan yana kullanırırm.

Lamborghini boğa gibi, Ferrrari de at gibi gerçekten. İkisi de seni üzerinden atmak istiyor. İkisi de mükemmel hızlanıyor, mükemmel duruyor. Ama Ferrari'nin motor sesi, direksiyonun verdiği his, frenler; muazzamdı gerçekten. Özellikle motor sesi. İsterse Gallardo 2 kat daha hızlı gitsin. Ben Ferrari'yi alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilsever -- 25 Şubat 2015; 2:56:39 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.