Şimdi Ara

Fenerbahçe'nin Önümüzdeki Sezon Yapması Gereken Hamleler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarafsız biri olarak Fenerbahçe'nin yapması gerekenleri söylemek istiyorum.

Öncelikle Aziz Yıldırım yine başkan seçilecek. Şike yaptı yada yapmadı sonuçta bu adamın Fenerin buralarda olmasında ki katkısı çok büyük. Fener'e resmen bağlı. Bence Aziz Yıldırım tekrar başkan olmalı (zaten olacaktır)

Teknik Direktör olarak Aykutla yolların ayrılması lazım. Taa 7 Aralıktaki Galatasaray maçından itibaren bunları söylüyordum. Taktik anlayışı bana göre zayıf. Galatasaray maçında (7 Aralık ve son maçta) çıkardığı kadrolar resmen komediydi. Deplasmanda sen forvete Alex'i koyarsan zaten galip gelemezsin. Dediğim gibi Aykut Fenerbahçe için çok önemli biri olabilir ama bu onu iyi bir teknik direktör yapmıyor. Misal Georghe Hagi.

Andre Santos, Niang, Lugano gibi isimler gitti ve onların yerleri kağıt üstünde doldurulamadı olarak gözükmesine rağmen yerine transfer edilen isimler bence çok iyi performans gösterdiler. Reto Ziegler, Sow ve Bekir'i ben çok beğendim. Tabii ki Andre Santos yada Lugano olsaydı daha da iyi olabilirdi fakat bu isimlerde takıma tam katkı verdi. Ziegler sezon başından beri beğenilmedi. Ben neden beğenilmediğini gerçekten anlamadım. Sol bek olarak alabileceğin en iyisi Ziegler'di. Ezeli rakiplerine bak, sol beklerinde Hakan, İsmail ve Cech var. Al birini vur ötekini. Üçüde çok yetersiz oyuncular. Ziegler bun üçüne göre hem hücüma destek veriyor hemde süratli ve yürekten oynuyor. Bekir ise sezonun süpriz oyuncusu. Tıpkı Semih Kaya gibi. Kesinlikle Yobo ile birlikte takımda kalmalı. Ayrıca Caner ve Serdar Kesimal'da bu sezonun dikkat çeken isimlerinden oldular. Kanatlara gelirsek Stoch kalmalı, Dia ve Özer kesinlikle gönderilmeli. Özellikle bu iki oyuncunun Fenere geldiğinden beri toplasan 5 kere iyi oynadıgını görmedim. Hep hayalkırıklıgı. Orta sahanın göbeğinde ise Baroni ve Emre çok iyi ikili oluşturdular. Emre gidicek deniliyor ama gitmemesi lazım. Bu oyun şablonunda takımın kilit isimlerinden biri. Mehmet Topuz ise şans verilince iyi oynuyor ama Fener iyi bir kadro oluşturacaksa Mehmet'in 11 de oynaması zor bence.

Hücumda ise Bienvenu ve Semih'ten artık umut kesilmesi lazım. Bunlarla Şampiyonlar liginde falan birşey yapamazsın. Sow ve Alex zaten takımın en iyilerinden.

Kısaca gönderilmesi gerekenler;

-Özer
    -Bienvenu
    -Dia
    -Semih
    -Bilica
    -Sezer

Transfer Edilmesi Gerekenler;

+Emre gidicekse yerine Fernandes gibi iki yönlü bir isim alınabilir.
    +Webo gibi Sow'un yedeği olabilecek kaliteli bir alınabilir.
    +Kanata Dia ve Stoch gibi fiziği zayıf bir oyuncu değilde misal James Milner yada Farfan gibi fiziği kuvvetli ve teknik bir oyuncu alınabilir.

Son olarak Fenerin tıpkı Galatasaray gibi gençlere şans vermesi lazım. Mesela Semih Kaya ve Emre Çolak geçen sene forma bile giyememişken bu sezonun en iyi isimlerinden oldular. Fenerde Recep Niyaz, Mert Günok, Gokay İravul gibi isimlere inşallah şans verir.

Benim diyeceklerim bunlar.

• Güzel yazmışsın hocam ama Aykut Kocaman takımda kalmalı. Teknik Direktörlükten fazlasını yapıyor ve transferlerde de başarılı olduğunu düşünüyorum. Bienvenu ve Semih de takımda kalmalı, Türkiye kupası maçlarında ya da avrupa maçlarından sonraki lig maçlarında kullanılmalı diye düşünüyorum. Olmadı Bienvenu kiralanabilir.
    Ayrıca Emre gitse de kalsa da, kaliteli bir önlibero şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Something

Genel olarak katılıyorum ama Türk kalitesi önemli o yüzden Semih, Özer ve Sezer gitmemeli. Sezer daha oynamadı bile zaten sakatlıktan dolayı.

Sezer kalsın, Özer ve Semih gitsin bence.

Walk on, walk on, with hope in your heart and You'll never walk alone!
  • 1-Sözleşmesi biten oyunculardan sadece emre kalmalı ama o da gidici.
    2-Recep Niyaz kesinlikle oynayabileceği bir takıma kiralanmalı.
    3-Baroni-Dia-Ziegler gönderilmeli.
    4-Kesinlikle orta sahaya 2 adet full çalışan adam alınmalı (diarra-emre ballı kaymak olur)
    5-Defansın göbeğine sert, yıkılmayan, tırsmayan adam lazım
    6-Bienvenu kullanılmalı , ben gerçekten iyi olacağına inanıyorum yaşı daha 21-22 gibi birşeydi.
    7-Bu seneyi geride bırakıp "ama" gibi mazeretleri arkamıza saklamayıp , son derece hırçın istekli konsantre bir şekilde oynadığı tüm kulvarlarda başarı isteyen teknik direktöre sahip olmalı.En azından Aykut Kocaman'dan bu istenilmeli.

Orijinalden alıntı: Something

Genel olarak katılıyorum ama Türk kalitesi önemli o yüzden Semih, Özer ve Sezer gitmemeli. Sezer daha oynamadı bile zaten sakatlıktan dolayı.

+1 Ben türk oyuncuların kalmışından yanayım selçuk haric

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİZİM ÜLKEDEKİ FENERBAHÇE HAYRANLIĞI Bİ GARİP (LEHTE VE ALEHTE) ŞAMPİYON GS OLUR HEP FB KONUŞULUR TÜRKİYE KUPASI ALINIR YİNE FB KONUŞULUR BU NORMAL. HATTA BAŞKA TAKIMIN TARAFTARLARI BİZİM İÇİN REÇETE FALAN YAZAR İLGİNÇ
    Bienvenü'de ise müthiş bir potansiyel var, kesinlikle kalmalı. (Ek, Sow'un yedeği Webo olacaksa Bienvenü City'nin as forveti olur.)
    Özer gönderilmeli, Semih'in ise askerlik yaşı geçiyor, o da gidecek sanırım.

Aykut Kocaman'ın son GS maçındaki 11 seçiminde hiçbir hata yoktu bu arada.

Recep Niyaz kiralanmak için daha çok genç bence. Henüz 16 yaşında.

Orijinalden alıntı: Lord Kinross

Sezer Öztürk kesinlikle kalmalı. Bu sezon yanılmıyorsam iki maça çıktı, ikisinde de Emre'nin yokluğunda orta sahayı müthiş topladı. Adam etti.
    Bienvenü'de ise müthiş bir potansiyel var, kesinlikle kalmalı. (Ek, Sow'un yedeği Webo olacaksa Bienvenü City'nin as forveti olur.)

İlk 2 yorumunu hayretler içinde okudum.Diğerlerine katılıyorum.
    1-Sezer Öztürk orta sahayı hangi maçlarda müthiş topladı,adam etti ?
    2-Bienvenu'deki müthiş potansiyel

• quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Sezer Öztürk kesinlikle kalmalı. Bu sezon yanılmıyorsam iki maça çıktı, ikisinde de Emre'nin yokluğunda orta sahayı müthiş topladı. Adam etti.

Arkadaşımız yerine ben yanıt veriyorum. Sezer sadece 2 maç oynadı. Birin de son 15 dakika girdi. Ama 45 dakika oynadığı İ.B.B maçında takıma çok büyük yararı oldu. İlk yarısında doğru düzgün ileri çıkamadığımız maçın ikinci yarısı oyuna girdi ve orta alanımız top yapmaya başladı. 1 asist yaptı ve bir asist öncesine rakip den topu alarak güzel bir pas çıkardı.

Sezer onun dışında sakatlığı yüzünden oynamadı.

• Bienvenü'de potansiyel falan yok hocam. Webo çok daha kaliteli Bienvenüden.

Birde bi arkadaş Türk kalitesi önemli demiş ama Sezer ve Özer bu takımın oyuncusu değil bence.

İki maça çıktı topu topu zaten. Biri Sivas maçıydı, karıştırmışım, zaten onda hiçbir Fenerbahçeli sahada değildi. Bu konuda Sezer'i suçlamamıza gerek yok.
    Diğer maç da İBB maçıydı, sonradan Emre'nin yerine girmişti. Çok iyi oynamıştı.

Evet, Bienvenü'de gerçekten potansiyel var.
    En basitinden ilk geldiği zamana ve şimdiki oyununa bakın. Kendisini ultra bir düzeyde geliştirdi. Fiziği olsun, şutları, pasları, top taşıyabilmesi, oyun zekası, adam eksiltebilmesi, top sürmesi gibi. Fenerbahçe'nin bu sezonki 3-4 maçı hariç hepsini izledim, Bienvenü'de gözle görülür bir gelişme var.
    Daha da gelişecek, bunu seziyorum.

Bir örnek vereyim isterseniz, Niang 24 yaşındayken Fransa'da bir ikinci lig takımında yedek forvetti.

• Bien kesinlikle kalmalı bu adam daha 21 yaşındaydi sanırım gelecek sezon cok daha Iyi olacak 2 sene sonra vazgeçilmezimiz olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

İki maça çıktı topu topu zaten. Biri Sivas maçıydı, karıştırmışım, zaten onda hiçbir Fenerbahçeli sahada değildi. Bu konuda Sezer'i suçlamamıza gerek yok.
    Diğer maç da İBB maçıydı, sonradan Emre'nin yerine girmişti. Çok iyi oynamıştı.

Evet, Bienvenü'de gerçekten potansiyel var.
    En basitinden ilk geldiği zamana ve şimdiki oyununa bakın. Kendisini ultra bir düzeyde geliştirdi. Fiziği olsun, şutları, pasları, top taşıyabilmesi, oyun zekası, adam eksiltebilmesi, top sürmesi gibi. Fenerbahçe'nin bu sezonki 3-4 maçı hariç hepsini izledim, Bienvenü'de gözle görülür bir gelişme var.
    Daha da gelişecek, bunu seziyorum.

Bir örnek vereyim isterseniz, Niang 24 yaşındayken Fransa'da bir ikinci lig takımında yedek forvetti.

Bienvenu de gözle görülür bi düşüş var bence. Young Boys ta çok daha iyiydi.

• Semih,Selçuk,Bilica,Özer gidecekse Emre gitsin ama yerine iyi bir oyuncu alınacaksa gitsin.Sol kanada,defansa ve en önemlisi orta sahaya mücadele edebilecek 2 yönlü bir oyuncu alınsın.(umarım bunlar olur) Birde forvete iyi yedek olacak bir transfer şart.

F.Kafka
  • quote:

Orijinalden alıntı: PulpFictioN

Yanlış anlamayın ama, İsviçre Ligi maçlarını nereden izliyorsunuz/izlediniz?

quote:

Yanlış anlamayın ama, İsviçre Ligi maçlarını nereden izliyorsunuz/izlediniz?

İzlememize gerek yok ki. Bienvenu YB deyken zaten takımın en önemli futbolcusuydu Degen ile. En azından Fm oynayanlar yada iddaa oynayanlar bilir Ayrıca YB de baya golde atmış. Kısaca Fenerde ki performansı, YB deki performansından daha kötü. Zaten kötü oldugu için devre arasında Sow transfer edildi.

• quote:

İzlememize gerek yok ki. Bienvenu YB deyken zaten takımın en önemli futbolcusuydu Degen ile. En azından Fm oynayanlar yada iddaa oynayanlar bilir Ayrıca YB de baya golde atmış. Kısaca Fenerde ki performansı, YB deki performansından daha kötü. Zaten kötü oldugu için devre arasında Sow transfer edildi.

Hayır hayır, böyle bir kıyas yapmak için kesinlikle izlememize gerek var.

Şöyle ki, istatistiğe bakarak yorum yapamayız asla.
    İsviçre'de oynadığı defanslarla bizimkiler aynı mı?
    Young Boys ile Fenerbahçe'nin oyun yapısı aynı mı?
    Bienvenü'nün orta sahadan beslenmesi iki takımda da aynı derecede mi?

Bu soruların hepsi iki takım için de denk olursa belli bir kıyas yapabiliriz.

Kaldı ki, Bienvenü zaten Aykut Hocanın önceden izliyor olduğu, ve Niang gidince alelacele alının bir forvetti. 11 olarak alınmadı. Kimsenin ondan zaten mükemmeller yaratmasını bekleyen yoktu. Yetersiz olduğu için Sow alındı evet, fakat dediğim gibi, Fenerbahçe'deki ilk oyunuyla şimdiki oyunu arasında çok çok büyük fark var.

Kısa bir istatistik çıkardım bu arada.

Henri Bienvenü ilk üç maçında topu topu 90 dakika görev alıyor, 1 gol atıyor, Antep maçı.
    İBB maçında 4-2 kazanıyoruz, Bien 45 dakika görev alıp 1 asist yapıyor.
    Mersin maçında 90 dakika görev alıyor, 1 gol atıyor, ve 2-1 galip geliyoruz.
    Karabük maçında 70 dakika görev alıyor, 1 de gol atıyor, 1-0 galibiz.
    Eskişehir maçı, 90 dakika oynuyor, 1 gol atıyor, 1-0 kazanıyoruz.
    Ankaragücü maçında bir asist yapıyor.
    Ankaragücü maçından Manisaspor maçına kadar (Yani bu 7 maç demek.) en fazla 52 dakika görev alıyor.
    Kayserispor maçında 4-0 kazanıyoruz, 1 de gol atıyor Bienvenü.
    Mersin maçı, 77 dakika, 1 gol.
    Son Antalya maçı, 2-0 kazanıyoruz, 1 gol atıyor.
    Playofflarda TS'ye karşı 90 dakika forma şansı buluyor, 1 gol 1 asistle süslüyor güzel oyununu. Bir de GS maçında Stoch'a yapmış olduğu asist var.

Yani, diyeceğim o ki, bütün bir sezon(Playofflar haricinde) berbat oynamış bir takımın golcüsüyseniz, takıma katkı verememeniz normaldir. Orta sahadan sizi besleyen adam yok, kanatlardan sizi besleyen yok. Ama Bienvenü Fenerbahçe'de 49 maça çıkıyor, bunların 14üne 11 başlamış, ve toplam 13 gol 7 asist yapmış.

Axpo Süper Ligi'nde yani, İsviçre Liginde ise 55 maça çıkmış. Bunların 24üne 11 başlamış, 21 gol atmış.

Örneğin Burak Yılmaz da Trabzon'un herşeyi. Tam anlamıyla herşeyi. (Tıpkı Bien ve Young Boys gibi.) Bu sezon 30 küsür gol attı. Peki kaliteli bir golcü mü? Açık ve net, cevap hayır. Keza bu hesapla Burak Yılmaz'ın Falcao'dan daha iyi bir oyuncu olması gerekiyor. Ki bu saçmalık.

Bütün bu uzun mesajla tüm demek istediğim ise, istatistik hiçbir şeydir.

quote:

İstatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez.

Alex Ferguson.

• Ah pardon, Bienvenü bizde 49 değil 30 maç yapmış, playoffları ve TR Kupasını da eklersek 39 maç oluyor. Ki bu da 39 maçta 13 gol atmış demek.

quote:

Hayır hayır, böyle bir kıyas yapmak için kesinlikle izlememize gerek var.

Şöyle ki, istatistiğe bakarak yorum yapamayız asla.
    İsviçre'de oynadığı defanslarla bizimkiler aynı mı?
    Young Boys ile Fenerbahçe'nin oyun yapısı aynı mı?
    Bienvenü'nün orta sahadan beslenmesi iki takımda da aynı derecede mi?

Bu soruların hepsi iki takım için de denk olursa belli bir kıyas yapabiliriz.

Kaldı ki, Bienvenü zaten Aykut Hocanın önceden izliyor olduğu, ve Niang gidince alelacele alının bir forvetti. 11 olarak alınmadı. Kimsenin ondan zaten mükemmeller yaratmasını bekleyen yoktu. Yetersiz olduğu için Sow alındı evet, fakat dediğim gibi, Fenerbahçe'deki ilk oyunuyla şimdiki oyunu arasında çok çok büyük fark var.

Kısa bir istatistik çıkardım bu arada.

Henri Bienvenü ilk üç maçında topu topu 90 dakika görev alıyor, 1 gol atıyor, Antep maçı.
    İBB maçında 4-2 kazanıyoruz, Bien 45 dakika görev alıp 1 asist yapıyor.
    Mersin maçında 90 dakika görev alıyor, 1 gol atıyor, ve 2-1 galip geliyoruz.
    Karabük maçında 70 dakika görev alıyor, 1 de gol atıyor, 1-0 galibiz.
    Eskişehir maçı, 90 dakika oynuyor, 1 gol atıyor, 1-0 kazanıyoruz.
    Ankaragücü maçında bir asist yapıyor.
    Ankaragücü maçından Manisaspor maçına kadar (Yani bu 7 maç demek.) en fazla 52 dakika görev alıyor.
    Kayserispor maçında 4-0 kazanıyoruz, 1 de gol atıyor Bienvenü.
    Mersin maçı, 77 dakika, 1 gol.
    Son Antalya maçı, 2-0 kazanıyoruz, 1 gol atıyor.
    Playofflarda TS'ye karşı 90 dakika forma şansı buluyor, 1 gol 1 asistle süslüyor güzel oyununu. Bir de GS maçında Stoch'a yapmış olduğu asist var.

Yani, diyeceğim o ki, bütün bir sezon(Playofflar haricinde) berbat oynamış bir takımın golcüsüyseniz, takıma katkı verememeniz normaldir. Orta sahadan sizi besleyen adam yok, kanatlardan sizi besleyen yok. Ama Bienvenü Fenerbahçe'de 49 maça çıkıyor, bunların 14üne 11 başlamış, ve toplam 13 gol 7 asist yapmış.

Axpo Süper Ligi'nde yani, İsviçre Liginde ise 55 maça çıkmış. Bunların 24üne 11 başlamış, 21 gol atmış.

Örneğin Burak Yılmaz da Trabzon'un herşeyi. Tam anlamıyla herşeyi. (Tıpkı Bien ve Young Boys gibi.) Bu sezon 30 küsür gol attı. Peki kaliteli bir golcü mü? Açık ve net, cevap hayır. Keza bu hesapla Burak Yılmaz'ın Falcao'dan daha iyi bir oyuncu olması gerekiyor. Ki bu saçmalık.

Bütün bu uzun mesajla tüm demek istediğim ise, istatistik hiçbir şeydir.

quote:

İstatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez.

Alex Ferguson.

Dediğiniz doğru bir bakıma. İstatistiğe takılmak doğru olmaz. Güiza gibi bir örnek varken hemde

Ama benim diyeceğim Bienvenu'nun potansiyeli belli. Yani ilk geldiğinden beri üstüne çok fazla birşey koymadı (bana göre).

Mesela Emre Çolak üstüne çok fazla koydu. Eskiden fiziği ve şutları çok kötüyken şimdi kendini geliştirdi. Hem fiziği bir nebze daha iyi hemde şutları.

Ama Bienvenü'nün ''ultra'' bir şekilde kendini geliştirdiğine inanmıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.