Şimdi Ara

💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ (4486. sayfa)

5 Kayıtlı Üye ve 26 Misafir (3 Mobil) - 28 Masaüstü3 Mobil
5 sn
91.601
Cevap
374
Favori
2.201.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
9. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 44844485448644874488
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shieldwall

Bu arada transferlerle sorun çözülmeyecek. En basit örneği verelim:

Oğuz Aydın'ı GS çok istiyordu ve eminim ki alsalardı şu an banko 11 oyuncuları olacaktı. Fakat biz devreye girdik ve aldık. Peki GS o eksiği nasıl kapattı? "Hoca"ları baktı elde kimse yok, Yunus'a şans verdi, istediği şeyleri anlattı gösterdi ve Yunus da anlamış belli ki müthiş skor katkısı veriyor. Bizdeki Oğuz da 2-3 maç oynasın diye bekliyoruz.

Kısacası takımın başında "hoca" olursa eldeki futbolculardan verim almayı, eksik kısma çözüm üretmeyi bilir. Sürekli transfer fetişi yapmaz.

Mesela hocamız sağ bekimizi (Osayi) beğenmiyor ve farkındaysanız saçma sapan dakikalarda onun yerine Mert'i sokuyor oyuna. Sezon başı da bayağı haberler çıkmıştı hoca Mert'i önde görüyor diye. Ama bizim lige baktığında Osayi > Mert. Neden çünkü hızlı, fizikli, atletik. Oyun zekası çok düşük evet ama buna gerek yok zaten Mert ile arasında fark yok o konuda. (Sezon başı ben de Mert'in 11 olmasını savunmuştum ama şansı değerlendiremedi.)

Hoca Osayi'den verim alacağına onu da öldürdü. Şimdi de hem sağ hem sol bek istiyormuş ama sağ bek alınmaz elde 2 isim var diye.

Yani yeri gelince ben de kadroyu eleştiriyorum. Ama bu kadro kendi sahanda gsden 3, gelenin geçenin yendiği Beşiktaşa puan kaybedecek bir kadro değil. Ben hep diyorum lig zaten uzun maraton, Gsnin asıl zor maçları şimdi geliyor. Onlar da illa takılacak ama sen kazanabilecek misin bu futbolla? Bizim kulübeden üç futbolcu Gsye gitse hem ligi hem Avrupayı götürür adamlar.

Bazı taraftarımız diyor Gsnin kadrosu bizden falan iyi tamam bazı mevkilerde haklılar da ama adamların as kadrodan bir iki kişi sakatlansa yerine koyacak adamları yok. Mourinho efendi de buldu pısırık yönetimi nasıl olsa ben bunları parmağımda oynatıyorum diye sallamıyor takımı. Takımın bir kere baştan sistemi yanlış. Acun hangi tecrübeyle, bilgiyle transferden sorumlu mesela? Adamın canı sıkılıyor kafasına göre Talisca alıyor takımın menfaatini düşünmeden. Herkes kulüpte kendi işini yapsa sorun kalmayacak aslında.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bir kere başarı ısıran, basan oyuncularla gelir. Bizde Amrabat, Maximin, Nesyri dışında koşup mücadele eden adam yok. Gs kadro olarak o kadar yetenekli olmasa da adamlar sahanın her yerine koşuyor. Kaleye yirmi otuz kere gelseler ikisini üçünü ille atıyorlar. Bizim takımda herkes Bjkdeki Almeida gibi eli belinde bekliyor.

Mesela en başta Tadic adam tekniğim ben diye geziniyor daha kale ağzındaki topu kaleciye nişanlıyor. Eyüpteki Ahmet Kutucu falan geliyor 30 metreden kaleye bazuka yolluyor, Tsdeki Muhammed Cham bir toplar kesiyor hepsi adrese teslim. Gsde Yunus topa öyle vuruyor ki kaleci topu bile göremiyor şutun şiddetinden. Bizdeki vitaminsizlerin daha topu kaldırmaya mecali yok. Ama bu sadece oyuncuların suçu da değil. Mourinho rakip fark etmeksizin koca takıma otobüs çektirtiyor. Bu kadar kontrollü oynamaya gerek yok. Bak mesela Okan her maç patır kütür gol yiyor ama adam ligin farkında. 20-30 dakika pres yaptırıyor zaten rakip golü yiyince açılmaya başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice Platypus -- 30 Aralık 2024; 23:37:27 >

• Shieldwall kullanıcısına yanıt

Çok güzel yazmışsınız, Osayi Samuel bence lige 2000'lerde gelmiş en iyi bek. Ligin üstünde bir oyuncu. Mert Müldür denen hıyar ancak onun yedeği olabilir.

Osayi Samuel şuanda Galatasaray'da oynasaydı Cafu gibi tapılırdı ligde.

Elimizden gidince kıymetini anlarız.

Fenerbahçe'nin Sağ Bek ihtiyacı kulübün en önemli 160. ihtiyacı filan öyle söyleyeyim.

• defaulticus kullanıcısına yanıt

Çoluk çocuk bunlar, 38 atsan ne yazar? İleride hepsi bölgesel amatör ligde oynayacak.

• Ice Platypus kullanıcısına yanıt

Hocam ısıran basan adam olmamasının sebebi tamamen hoca kaynaklı. Gecen sene ligin ilk yarısı bu kadrodaki oyuncuların hepsi o dediğini yaptılar. İkinci yarı bir kaç maçta daha yaptılar sonra takımın kondisyonu yetmedi yapamadılar.

Buda aslında normal çünkü bizden daha genç kadrosu var görünen Gs bile kondisyonu tüm sezona yetecek kadar değil. Önceki sezon ve gecen sezon Gs ligin ilk yarılarında gecen seneki FB kadar bile koşmadılar. İkinci yarı başladılar koşmaya.

Bu sezonda sezonun başında yine o dediğin oyunu oynamıyorlardı. Sonradan açıldılar.

Bizim gecen sezon hatamız aslında buydu. Bu sezon Gs taktiğinin aynısını bizim Mourinho yapar diye düşündüm ama maçlar geçtikçe takımın kondisyonu artacağına yerinde saydı.

FB bu sezon sorunu hem taktik hem kondisyon problemi var. Tadic ve Dzeko sayma geri kalan takımın tamamı koşarak, pres yaparak ve ısırarak oynayabilecek kadro ama bunu ofansif oynarlarsa yapabiliyorlar.

Bu takıma iyi bir kondisyon yüklemesi yapılıp gecen sezon başındaki oyun sistemine dönse (Teknik adamın kim olduğu önemli değil. Bu Mourinho da olabilir ama son bizim bildiğimiz Mourinho onu yapmaz o ayrı mesele) oyun olarak bu ligin içinden geçer. Bu sene şampiyon olamaz artık ama dedğim gibi oyun olarak istediğimiz oyunu görürüz.

Gecen sezonu hatırlar pres yapıp ne toplar kazanıyorduk. Bu sezon o pres yok. Gecen seneki duran top organisazyonlarını hatırlar. Taç atışlarından bulduğumuz golleri hatırla. Bu sezon 3 tane duran toptan mı ne gol attık ama biri bile çalışılıp atılmış gol değil. Taç atışlarını gecen sene saniyesinde hızlaca kullanan takım bu sene taç atışlarını ağırdan alıp kullanıyor.

Ferdi'nin ve Bats gidişini sayma oyuncu grubu aynı. Zaten o duran topları ve taçları kullananlar hala kadromuz da.

Bu duruma bakınca bu sene takım taktik olarak hiç çalıştırılmıyor gibi duruyor.

6 ay boyunca yan gelip yatılmış gibi.

FB sorunu oyun sistemi ve takımın bazı konularda çalıştırılmamaması. Takımın dediğim konularda çalıştırılmadığı maçları izlerken çok net belli oluyor. Ha burada tek suçlu teknik adam değil. Takımın başında gerçek bir başkan olsa ve futboldan anlayan biri olsa tesislere gider teknik adama hoca sen bu takıma duran top ve taç atışı çalıştırmıyormuşun diye sorardı.

Bir dipnot. Gecen yıllarda özellikle gecen sene Ali Koç'un sık sık tesislere gidip antrenman izlerken çekilmiş fotoğraflarını ve videolarını görüyorduk. Üstelik takımın iyi olduğu zamanlarda filan oluyordu bu. Bu sezon hiç öyle fotoğraflar, videolar ve haberler gördük mü. Takım dökülürken.

Resmen Mourinho eline vermiş ibi istediğin gibi oyna ben ne olursa olsun karışmayacağım demiş. En karışması gereken zamanda adam ortalıkta yok. Pardon hakkınıy emeyelim ortalıkta var ama FB tesisleri yerine başka yerde gözüktü. Nerede gördük rakiplerimizden birinin teknik adamı transfer görüşmeleri için Avrupaya gitmişken bizim Ali efendi bankasının yeni yıl eğlencesine Hande Yenerle sohbet ediyordu orada gözüktü. Adam bizle neyse

Anlayan anlamıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 31 Aralık 2024; 0:10:6 >

• defaulticus kullanıcısına yanıt

1 iyiler mutlaka kazanmaz

2 git branşın anlamını öğren

3 max gsli

• 💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ ya sabırrr zaten alamazsınız 6 yılda ne getirdınız ki zaten ismail dıyolar bide gelsın kurtarsın takımı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESURYUREK_ -- 31 Aralık 2024; 0:34:31 >

• ublt34 U kullanıcısına yanıt
    Osayiyi de bozdu bu ılıntı, beceriksiz yönetim... 1 senedir çocukla sözleşme uzatacaklarmı belli değil... her işi sürümcemede bıraktıkları gibi bu işi de bitiremediler... irfan da aynı durumda, ismail de hala iyileştirme bekliyor...
    Ben hayatımda bu Ali koç kadar yavaş, kararsız, beceriksiz bir başkan görmedim... yanına aldığı yöneticilerde ya bunun gibi, ya da bu engelliyor onlarıda...

• aberdi kullanıcısına yanıt

Koç un Yonetim Kurulundan kaç kişiyi ezbere sayabiliriz ki? Kongre üyesi olarak ve oy kullanmaya gitmiş biri olarak söylüyorum bunu. Bir zamanlar diktatör dediğim Aziz Yıldırım yönetiminde hepsini tanırdik. Hepsi de yeri gelince kameralarin önüne geçer çatır çatır konuşurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MOSMORİNYO kullanıcısına yanıt

Yüzsüz yüzsüz gelip yazıyorsun bile malum yapının kolladigi takımın taraftarı..

• CESURYUREK_ kullanıcısına yanıt

Tam da bunu paylaşacaktım. Maalesef bu doğru. Yıldız transferi unutun arkadaşlar. Hatta transferi bile unutun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 44844485448644874488
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.