Şimdi Ara

Fenerbahçe 2020 / 2021 Sezonu [ANA KONU] (2920. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
114.229
Cevap
118
Favori
4.177.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
202 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29182919292029212922
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rikuride

    Tanrının Kırbacı Attila

    Heeeeyt beee

    Bunun tartışma yeri değil ama bilmeyenler için diyerek bilgi verme amacın olduğu için özellikle yazayım diyorum: Macarlar Türk kökenli değildir, Macarlar HUNgarian denen, (h)Ungric dediğimiz halktır.(Ya da kabile isimleriyle: Magyar) Kuzey asya halkı yani, Fin-Ugric denen dil ailesine mensuplar. Yani onları biriyle ilişkilendirceksek illa Finlerle kuzen olabilirler. Türk ise orta-asya Xiongnu(Hun) kabilelerinin genel adı bugün. Tabii kimisi her kabileyi katmıyor ama bizim kaynaklarımızda Xiongnu tamamen Türk kabul edildiği(Ya da önce olan Xiongnu geldiği için: Türkler Hun kabul edildiğinden diyelim, zirâ Türk ismi Hun isminden yüzlerce yıl sonra çıktı) için öyle diyelim.



    Daha basit anlatımla dillerden örnek vereyim: Ural-Altay dil ailesi var. Magyarlar Ural kolundan, Türkler ve Hunlar ise Altay. Yani çok çok geçmişe gidersen Ural-Altay'ın ortak atasında belki bir ortak atamız çıkabilir. Ancak tarihi sınıflandırma açısından Magyar ve Türkler aynı halk değil. Dilleri benzer olma sebebi Magyarların Türklerle birlikte yaşadıkları yüzyıllarda elde ettikleri kelimeler.



    Not: Tarihçi falan değilim, çok belgesel izliyorum sadece; hatamız varsa düzeltilebilir. Ancak Magyarlar Türktür demek vehamet olacağından bir uyarı geçeyim dedim, herkese iyi forumlar.





  • BlackLead kullanıcısına yanıt

    Bi' Shaun Wright-Phillips veya yerli versiyonu Colin-Kazım Richards olmasa da fena değil adı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Sokratis in talipleri çoğaldı, özellikle italyadan. Aradığımız adam olsa da zor ne yazık ki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macar topraklarının yerel halkı ve Hunlar karışıktır. Yerel halkın ve Hunların(yani atalarımızın) karışması sonucu bugün nerdeyse tüm halk ucundan bir yerden bile olsa Türk kanı taşır. Yıllarca Yunanistan ve Bulgaristana insan yşrletirdiğin halde dilini öğretip etkileyememişsin.Hiç iskan yapmadığın macarların dilini etkilediğini iddia ediyorsun komik. Hadi kelime kattın gramer de yerleştirdin?


    Macar halkı ve hükümeti bile kan bağını kabul ederken sen ne hakla değil diyorsun. Böyle boş beleş yazanlara itimat etmeyin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider-Man

    Bi' Shaun Wright-Phillips veya yerli versiyonu Colin-Kazım Richards olmasa da fena değil adı.

    Chelsea'nin efsane kanadına benziyor adı, bir Kazım reis var ikisinin karışımı olsa ligi dağıtır paramparça pinçik eder


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokratis geleceğine 6 tane ucuz stoper gelsin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    Macar topraklarının yerel halkı ve Hunlar karışıktır. Yerel halkın ve Hunların(yani atalarımızın) karışması sonucu bugün nerdeyse tüm halk ucundan bir yerden bile olsa Türk kanı taşır. Yıllarca Yunanistan ve Bulgaristana insan yşrletirdiğin halde dilini öğretip etkileyememişsin.Hiç iskan yapmadığın macarların dilini etkilediğini iddia ediyorsun komik. Hadi kelime kattın gramer de yerleştirdin?


    Macar halkı ve hükümeti bile kan bağını kabul ederken sen ne hakla değil diyorsun. Böyle boş beleş yazanlara itimat etmeyin.

    Benden bahsettiğin için blokunu açtım, niye blokladım hatırlamıyorum. Cevap vermiş olalım:


    Macar topraklarının yerel halkı Roma dönemi orada yaşan Dacia halkı diye biliyorum.(Edit: Panonya olacak) Roma altında yaşamış bir kabile millet. Bugünkü Macarlar kendilerini yerel halk ile değil, Magyarlarla ilişkilendirdiği için yerel halkın önemi yok.


    Hunlar Türk değildir, tekrar ifade ediyorum: Türk kelimesi İLK OLARAK M.s 6.yy'da ortaya çıkmış, Hun ise, bizim ilk hunlar kabul ettiğimiz Xiongnu hanedanlığıdır, bu da M.Ö'ki döneme tekabül eder. Yani "Hunlar Türktür" demek tarihi bir vehamet. 80 model chevrolet, 2010 model chevrolet'ten türemiştir demek gibi bir şey bu... Önce gelen, sonra geleni etkiler.


    Sonuç olarak, Magyar'ların atası hun değildir. Ugric halklarıdır bu yüzden isimleri (h)ungarian, UNGRIC.


    Velev ki Magyarların Hun ataları var, bizim de var. Bu Magyarları Türk yapmaz, bizi Magyarlarla kuzen yapar, ortak ATA kuzen yapar. Birini diğerinin üst soyu/alt soyu yapmaz.



    Dil konusunu zaten açıkladım anlayamamışsın sanırım: İki millet de Ural-Altay dil ailesine mensup. Yani ikisi de çok eskiye gidersen ortak ataya sahip, bu yüzden gramerlerimiz benzer. Ortak kelimeler ise kesinlikle o kadar eskiye dayanmıyor, ortak kelimelere bakarsanız hep Türk kabilelerinde kullanılan kelimeler, proto-Türkler'de DEĞİL.



    Macar halkı ve hükümeti nerede Türk'üz biz dedi?



    Quora'da bu konuda yüzlerce yazı var. Ucuz milliyetçilik duygularınızla ABİĞ KIZILDERİLER DE TÜRKMÜŞ tarzı, alakasız milletleri sırf binlerce yıl önce ortak ataya sahiptik diye TÜRKLERMİŞ diye yanlış bilgiler yaymayın.



    Son olarak, son cümleni okuduğumda neden seni önceden blokladığımı anlıyorum. Eğer yazını tekrar okuyup saygısız tonuna dikkat edersen, sen de beni neden alıntılayamadığını anlarsın.


    Bu konunun yeri burası değil. Özellikle tartışmak isteyen saygı çerçevesinde özele gelebilir.


    Şöyle bir post bırakalım hemen ulaşmak isteyen için bir Quora linki: https://www.quora.com/Are-Hungarians-Turkic

    https://www.quora.com/Are-Hungarians-Turkic/answer/User-13029560245812183939 Bu da en beğendiğim yorum, çok detaylı ve TARİHİ KAYNAKLARA(saf milliyetçi duygularla yapılan abartılara değil) atıflar yaparak derlemiş. Neden genetik olarak Macarların Türk olmadığını, ancak dillerimizin benzediğini çok iyi anlatmış. Benim yüzeysele bilgilerimin detaylı ve kanıtlarla süslenmiş hali adeta, zamanı olana tavsiye ederim, görsellerle okuması çok keyifli.


    Edit: Bir de bir Macarın Türk müsünüze cevabını bırakayım. https://www.quora.com/What-do-Turks-and-Hungarians-think-of-each-other/answer/T%C3%B3th-M%C3%A1rton-%C3%81ron


    Dünyada hiçkimse Macarlar Türktür demez arkadaşlar. Türkiye'de size öğretilen tarihe o kadar güvenmeyin. Yabancı kaynakları incelediğinizde, hatta Macarların kendilerine sorduğunuzda bile alacağınız cevaplar dünyanızı değiştirir. Her zaman birden fazla pencereden bakın, bakış açınızı genişletin.



    İyi forumlar, iyi geceler herkese.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 16 Ocak 2021; 1:29:29 >




  • sokratis transferi yatarsa üzülmeyin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: We Will Dominate

    bence saçma değil. beleş ve çok kolay çalım atabilen hızlı bir adam. en kötü bruma gibi satarsın sıkıntı olmaz. 5-6'ya satsan yine sıkıntı olmaz çünkü beleş geliyor.


    kafası biraz daha çalışırsa, daha iyi kararlar verirse çok işimize yarar. mesut da geliyor topu bırakır önüne koşsun dursun.



    Alıntıları Göster

    Hocam beleş diye şey yok 4 senelik kontrat yapıyosun gene nerden baksan senelik 2,5 milyon maaş vermişlerdir...söylendiği gibi 10 klüp falan istiyosa imza parasıda verirler buna...Ne deyim inşallah iyi çıkar...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Crystal Palace, 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Max Meyer'in sözleşmesini feshettiğini açıkladı.
  • Bir yabancı forumu kaynak olarak sunmak enterasanmış.


    Açıkçası Hunların Türk olmadığını iddia eden yabancı bir tarihçi var ismini unuttum. Söyledikleri ciddiye bile alınmayacak şeyler. Bunca Macaristan devletinin tonla araştırmasını Tonla Türk tarihçiyi inkar edip tek bir kişinin iddiası üzerinden yola koyulmak senin dar bakış açın. Hunlar Türk değil demek zaten tam bir fiyasko.


    Hani konusu bura değil gereksiz uzatıp gerek etnik gerek bir kinsel politik görüşlerin doğrultusunda burada ikilik çıkarmaya çalışıyorsun. İddia ettiğin şeyler asılsız.


    Yaptığın ucuz laf çevirmeler ise Macar halkının aşağı yukarı yarısının Hun olmamasından mütevellit başka bir ırk olduğunu iki taraf da kabul ettiği halde bunun üstüne gitmen. Kızılderili konusu ile efsaneler üzerinden başka bir konuyu yaftalaman. Kaldı ki kilimlerin ve takvim konusunda orta asyadan amerika kıtasına bir geçiş olduğu tarihçiler tarafından kabul edilir. En başta insan bile yerleştirmeden sadece boyundurukla bir sürü ortak kelime bırakıtğımızı iddia edip sonra bunun yanlış oludğunu görünce hemen konuyu dil ailelerine taşıman. Aynı koldan geldiğimiz başka diller de var ama bu kadar ortak kelime yok. Neyse o konulara girmeyilim hiç. Zira yabancı forumlar tek kaynağın. Macar halkı içinde onlara zulüm yaptığımız düşünüp bize düşman olan insanlar da var. ONların sözleri ve iddiaları bir şey ifade etmiyor ne yazık ki.


    Varsa bir tartışmak istedğin ve cesaretin gelTarih bölümünde konu açalım burayı meşgul etmeyelim. Bakmak isteyenlere de buraya linkini bırakırsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 16 Ocak 2021; 1:27:20 >




  • https://twitter.com/assburner31/status/1349718921159602180?s=19

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Phil Jones gelsin savunmayı anca o toparlar, ayağı iyi ve hızlıdır. Kuş uçurmaz, skorerdir, sezo sonu sözleşmesi bitiyor bosmanla alalım, bu Man Utd teknik direktörüyle atıştıkları için sözleşme uzatmıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange

    https://twitter.com/assburner31/status/1349718921159602180?s=19

    Bu taraftar gruplarının hiç birini sevmiyorum


    Ayrıca o dönemlerde bitti artık


    Artık münferit taraftarlar meydanlarda en büyük örnek çarşı yok oldu


    Bizde de yok gfbymis yok bilmem neymiş bitsin gitsin


    Hayır amigolukta yapamıyorlar artık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andres Escobar -- 16 Ocak 2021; 1:35:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasımpaşa maçının var hakemi Trabzon maçının hakemiymis almışlar adamı


    Aynı maçın orta hakemide Ümit Öztürk var hakemi olmuş bu hafta onu da almışlar


    Ahgshsgsjs


    Güzellll işte böyle Ali Koç yapıştır başkanım gelsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andres Escobar kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle hocam


    https://twitter.com/account/suspended


    Bu da o maç guiza


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La gerçekten olacaksa da heyecanı kaçıyor, şöyle bütün hesaplardan aynı dakika video düşse izlesek en son Mesut falan ben mi söyleyeyim yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Mandalorian

    Phil Jones gelsin savunmayı anca o toparlar, ayağı iyi ve hızlıdır. Kuş uçurmaz, skorerdir, sezo sonu sözleşmesi bitiyor bosmanla alalım, bu Man Utd teknik direktörüyle atıştıkları için sözleşme uzatmıyorlar.

    Santrafora da Welbeck 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 29182919292029212922
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.