Şimdi Ara

Fender Stratocaster Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

6 aydır elektro gitar çalıyorum. Cort KX5 ile başladım gitara. elimden düşmüyor çok sevdim gitarı. Rock ve Metal müzikler yapıyorum ve yapmak istiyorum. 15 wattlık Ibanez amfim var (Ibanez 15GR). Gitarı çok sevdim. Elimden düşmüyor çok istekliyim. Hayalimdeki gitarda Fender Stratocaster. Her gün resimlerine bakıyorum. Yılbaşından sonra bir fender strat almayı düşünüyorum. 2000-3000 tl civarı para verebilirim. İnternetten araştırdım .ok ama düzgün bilgi yok. Bana bir fender strat kasa tavsiye verir misiniz? Rock ve metal çalıyorum. Bana uygun sizce ne olur?

• Öncelikle Fender Metal müzik için çok tavsiye edilen bir gitar değil ama buda demek değilki bu gitarla metal yapamassın.
    Dinlediğin grupları söylermisin çok sert toları varmı.Amfi + pedal desteğiyle halledilir bence.
  • Meksika SSS Stratım var ve metal müzik yapabiliyorum. Tabii ben boğuk ses sevmediğim için singlelar bana ayrı bir güzel geliyor ama bazıları beğenmeyebilir tabii. Tek sorun dip ses oluyor ama manyetikleri noiseless pickuplarla değiştirince o sorun da ortadan kalkıyor. Tabii Jackson, Schecter kalitesi beklemeyin sert tonlar için. HSS stratlar da var ama ben o Humbucker'ın klasik strat görünüşünü biraz bozduğunu düşünüyorum. Tabii bu tamamen kişisel bir şey :)
  • Eğer metal müzik seviyorsan ve illa fender strat diyorsan HSS manyetikli almalısın lakin fender stratlar metal müzik değil de rock, jazz, blues gibi müzik türleri için çok uygun. Çünkü manyetikleri hem pasif hem de single, humbucker olanlar bile sana yeterli gelmeyecektir. Fender stratım var ve bir jackson almayı planlıyorum sırf metal çalabilmek için... 2-3bin lira verebilirim demişsin gibson (epiphone), ESP(LTD) veya jackson bakmalısın en uygun gitarlar bunlar, gibson daha genel bir aralığa sahip ancak jackson ve ESP/LTD tam olarak metal müzik için tasarlanmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: OyunCasusu

Çok sert müzikler dinlemiyorum. Rock n roll dinliyorum daha çok. Grup olarak Iron Maiden, Black Sabbath, Pantera, ACDC, Guns N Roses, Led Zeppelin, Judas Priest, Mettalica, Scorpions, Van Halen, Twisted Sister, Warrant, ZZ Top gibi gruplar dinliyorum. Fender strat hep hayalimdeki bir gitar olduğu için onu tercih ederim fakat doğrusu neyse onu yapmak gerekebilir tabi. Bu gruplara ne önerirsiniz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASP -- 3 Ağustos 2014; 12:17:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RASP

quote:

Çok sert müzikler dinlemiyorum. Rock n roll dinliyorum daha çok. Grup olarak Iron Maiden, Black Sabbath, Pantera, ACDC, Guns N Roses, Led Zeppelin, Judas Priest, Mettalica, Scorpions, Van Halen, Twisted Sister, Warrant, ZZ Top gibi gruplar dinliyorum. Fender strat hep hayalimdeki bir gitar olduğu için onu tercih ederim fakat doğrusu neyse onu yapmak gerekebilir tabi. Bu gruplara ne önerirsiniz arkadaşlar?

Oyş naptın hocam ya Jim Root Strat 3.6 milyar fiyatı var ama bu dinlediği guruplara sert gelebilir

Hayalimdeki gitar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fender Usa Jim Root Stratocaster. Ne diyosunuz arkadaşlar iyi midir alırsam bunu mu aliyim?
  • Bence bu türlere gitse gitse o jim root strat gider.normal sss stratların sizi tatmin edeceğini sanmıyorum hayal kırıklığına uğrarsınız
  • Hocam anladığım kadarıyla hardrock alternative rock ve metal dinliyorsunuz.Rock için fender iyidir ama metalde sınıfta kalır zannımca .Bütçenizi biraz daha arttırıp gibson sg modellerine bakabilirsiniz fakat bütçe o kadarsa hss bir fender işinizi görür .
  • 8 yıldır çalıyorum, şu anda da Telecaster kullanıyorum. Elimden Musicman JP6'dan tut Deluxe ve Standart Strat'a kadar her model gitar geçti desem yeridir. Bir dönem luthierlik de yaptım. Metal çalacağım diyorsan kesinlikle Strat'tan uzak dur.

Ve yine kesin bilgi, o kadar bütçen varsa kesinlikle Amerikan bir Strat al. İkinci el olması da faydana olur. 3 ay önce 3 bin liraya bir Amerikan Deluxe Strat satın aldım İstanbul'dan, şimdiye kadar çaldığım en güzel strat idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayPorsuk

Meksika SSS Stratım var ve metal müzik yapabiliyorum. Tabii ben boğuk ses sevmediğim için singlelar bana ayrı bir güzel geliyor ama bazıları beğenmeyebilir tabii. Tek sorun dip ses oluyor ama manyetikleri noiseless pickuplarla değiştirince o sorun da ortadan kalkıyor. Tabii Jackson, Schecter kalitesi beklemeyin sert tonlar için. HSS stratlar da var ama ben o Humbucker'ın klasik strat görünüşünü biraz bozduğunu düşünüyorum. Tabii bu tamamen kişisel bir şey :)

HSS ile SSS arasında ses yelpazesi olarak fark az mı ne kadar acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zenci Forvet kullanıcısına yanıt
    Ben single'ların sesini daha çok beğeniyorum açıkçası. Ama tabii metal tonlarını bire bir almak için HB daha iyi. O yüzden HSS biraz daha geniş ton yelpazesine sahip. Benimki kişisel ama siz deneyin kendiniz.
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar. Sanırım yeterli param olunca Jim Root Strat alacağım. Teşekkürler.

Jim Root biraz sert gelebilir denemeden almamanızı öneririm.
  • http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=11364&gid=109#.U_WQQaPv2ww

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Floozie -- 21 Ağustos 2014; 9:26:41 >
  • Epiphone - Gibson sg ve les paulleri bir gitarcıda karşılaştır çalarak derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.