Şimdi Ara

Cort cec5 Elektro Klasik gitar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Direk konuya geçmek istiyorum. Gitar çalmayı öğrenecem ve bunun için cort cec5i buldum fakat şöyle bi sorun var, gitarda pozisyon işaretleri olup olmadığı hakkında bi bilgim yok. Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Orijinalden alıntı: Expiarr

Direk konuya geçmek istiyorum. Gitar çalmayı öğrenecem ve bunun için cort cec5i buldum fakat şöyle bi sorun var, gitarda pozisyon işaretleri olup olmadığı hakkında bi bilgim yok. Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Pozisyon işaretleri tabiki de var bu gitarda.Bende almıştım zamanında bu gitardan ve kesinlikle tavsiye etmiyorum hele öğrenmek için aslaaa! Akustik gitar klavyesine naylon teli takmışlar.Sap ve cızırtı problemi yaşaman kaçınılmaz bu gitarda.Ne tarz müzik sevdiğini ve çalmak istediğini yazarsan tavsiyede bulunabilirim gitar konusunda.Parana yazık edersin derim abartısız!

Orijinalden alıntı: ARMANDO

quote:

Direk konuya geçmek istiyorum. Gitar çalmayı öğrenecem ve bunun için cort cec5i buldum fakat şöyle bi sorun var, gitarda pozisyon işaretleri olup olmadığı hakkında bi bilgim yok. Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Pozisyon işaretleri tabiki de var bu gitarda.Bende almıştım zamanında bu gitardan ve kesinlikle tavsiye etmiyorum hele öğrenmek için aslaaa! Akustik gitar klavyesine naylon teli takmışlar.Sap ve cızırtı problemi yaşaman kaçınılmaz bu gitarda.Ne tarz müzik sevdiğini ve çalmak istediğini yazarsan tavsiyede bulunabilirim gitar konusunda.Parana yazık edersin derim abartısız!

hiç bir şekilde katılmıyorum sana.. o aldığın cızırtılar akustik performansında olabiliyor.. akustik çalacaksan eğer gitarı tel yüksekliğini ayarlayarak kullanabilirsin.. gitar sahne için çok rahat.. 2 yıldır sahnede kullanıyorum hiç bir arızasıyla karsılasmadım.. üzerinde fishman 4band eq var ve gayet kaliteli.. gitar öğrenmek için değil sahne gitarı olarak kullanılırsa gayet iyi verim alınabilir.. akustik gitardan daha kalın bir klavyesi var..

Bir insanı öldürebilirsiniz, işkence yapabilirsiniz ama fikirlerini asla değiştiremezsiniz.
    ♫ ♫

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutineer26

quote:

Orijinalden alıntı: ARMANDO

quote:

hiç bir şekilde katılmıyorum sana.. o aldığın cızırtılar akustik performansında olabiliyor.. akustik çalacaksan eğer gitarı tel yüksekliğini ayarlayarak kullanabilirsin.. gitar sahne için çok rahat.. 2 yıldır sahnede kullanıyorum hiç bir arızasıyla karsılasmadım.. üzerinde fishman 4band eq var ve gayet kaliteli.. gitar öğrenmek için değil sahne gitarı olarak kullanılırsa gayet iyi verim alınabilir.. akustik gitardan daha kalın bir klavyesi var..

Sevgili Mutineer26 arkadaşım,
    Tabiki bu gitar hakkında aynı fikirleri paylaşmıyor olabiliriz.Yorumunda, senin bu gitara sahip olman ve 2 yıldır kullandığını söylemenin etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum.Bahsettiğin Fishman eq,piyasadaki birçok farklı markanın farklı gitarları üzerlerinde de bulunmaktadır dolayısı ile bu gitarı seçmek için bir kıstas değildir.Klasik gitarların standart klavye ölçüleri vardır ve bunlar hemen hemen tüm klasik gitarlarda birbirine yakındır.Yine klasik gitar,tırnak tekniği ile çalmak için geliştirlmiş,naylon tellerin kalınlıkları ve teller arasındaki mesafelerde bu tekniğe göre ayarlanmıştır.Tabiki ben illa penayla çalıcam dersen çalabilirsin ama dediğim gibi klasik gitar tekniğine uygun değildir.Bence bu gitar ne olduğu belli olmayan, ''çakma,deneme modeli olarak üretilmiş çok kötü bir gitardır. Bir klasik gitar alırken,bu bir elektro-klasik gitar olsa bile ''akustik sesi kötü ama sahnede iyi'' falan gibi yorumlar çok yanlıştır.Öncelikle gitarın akustik sesinin iyi olması gerekir ki akustik sesi iyi ise zaten iyi bir manyetik-ekolayzır ile sahnede de iyi bir performans verecektir.Bu gitarın klavyesinin akustik gitardan birazcık daha kalın olduğu doğrudur ama bu durum bu klavyenin naylon teller ve tırnak tekniğine uygun olduğunu göstermez.Bende zamanında bu gitarı alırken senin düşündüğün gibi üzerindeki Fishman'a ,klavyesinin ve kasasının inceliğine ve estetik görünüşüne kanmıştım! Ama aldıktan çok kısa bir süre sonra ne kadar büyük bir hata yaptığımı farkettim.Tabi iş işten geçmişti ve geri almadılar gitarı.Hemen elden çıkardım sonra gittim birtane Admira Juanita aldım kendime,Konya'da bir gitar tamircisine götürüp kestirdim,üzerine de önceki gitarımdan elimde kalan Fishman manyetik-eq'ı taktırdım ve inanılmaz güzel bir gitarım olmuştu.Sonrada güzel fiyata satmıştım onu Tabi yıllardır klasik gitarı elime almıyorum artık akustik ve elektrogitar çalıyorum.
    Birde şu var eğer gitar çalmayı böyle yanlış bir klavyede öğrenirseniz daha sonra profesyonel bir klasik gitara geçiş yapacağınız zaman oldukça zorlanırsınız.Parmaklarınızın alışmış olduğu pozisyonları değiştirmeniz,genişletmeniz gerekir,buda zor gelir.Klavyenin daha ince olması kesinlikle o gitarı daha rahat çalabileceğinizi göstermez.Rahatlık,sap,klavye,köprü yapısıyla ilgili farklı bir kavramdır.
    Sonuç olarak eğer normal bir klasik gitarın klavyesi sana zor geliyorsa ve rahat edemiyorsan sana çelik telli bir akustik gitar tavsiye ederim,ince klavyede rahat edersin istediğin gibi,çelik teller sert gelirse 0.10 yada 0.9 inceliğinde teller kullanarak ister penayla,ister tırnak ile rahatça kullanabilirsin tabi alışmak biraz zaman ister.Ama buradan yeni başlayacak arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. Tekrar söylüyorum ;klasik gitarla gitar çalmaya başlayacak arkadaşlar için olabilecek en kötü seçimlerden biri bu gitardır.Yine sahnede kullanmak için yada herhangibiryerde kullanmak içinde kesinlikle tavsiye etmem.Tabi bunları söylerken 9 yıl amatör ,yaklaşık 6 yıldır da profesyonel gitar çaldığımı,birçok farklı kalitede gitarlar kullandığımı da belirtmek isterim.Sana müzik hayatında başarılar dilerim.Sevgiler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Crafter Elektro Akustik Gitar
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.