Şimdi Ara

Fen liselerinde verilen eğitim çok mu farklı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
30.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru açık aslında ben bir anadolu lisesindeyim fen liselerinin çok başarılı olması eğitimi çok mu iyi olmasından yoksa öğrencilerin türkiyenin 4 bir yanında gelen çalışkan
    öğrenci olmasından ve herkesin gaza gelerek çalışmasından mı ?

Ben kötü bir anadoludayım ama asla ortama uymadım 9 ve 10 .sınıfta devamsızlık 0 - hasta olsam bile geldim - 11 de 0.5 ondada dershaneye kaçtım.
    Dershanede sınıfımda 7-8 tane fen lisesi öğrencisi var . Özelikle fen lisesi öğrencilerinden mesaj gelirse sevinirim :)

• Çalışma azmi. Etrafındaki adamlar boş boş geziyosa doğal olarak sen de onlar gibi olmak isticeksin. Tabi böyle olmayıp güzelce çalışırsan onlar gibi olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wut is Giriş -- 24 Mayıs 2015; 19:31:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle rekabet faktörü
  • Hayir herhangi bir egitim farki yok hatta bazi anadolu liselerinde fizik dersleri bizim okuldan daha iyiydi, bu yuzden gecen sene degistirdim okulumu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadolu Liseleri arasında çok büyük eğitim farkları yok diyebilirsin lakin fen lisesine bunu söylemessin.Oraya girenler 490-500 arası puanlarla giriyor.Yani bu ne demek.6. sınıftan itibaren düzenli çalışmayı bilen insanlar.Haliyle üni sınavında da başarılı oluyorlar.Benim sbs puanlarımı söyliyeyim sana.6. sınıf 445 7. sınıf 386 8. sınıf 489 ama 8 sınıfta iş işten geçmişti biz hergelelik yaparken o çocuklar çalışıyordu.Şu an haklarını alıyorlar.Evet çok fark var
  • Ben özel bir fen lisesindeyim, okulumun anadolu lisesi kısmı da var. Tüm sınıflarda genel olarak aynı öğretmenler ders veriyor ama başarı farkı ortada. Demem o ki ortam çok önemli, tabi hoca kalitesi farklı bir durum.

• Fen Lisesinden mezun biri olarak is tamamen rekabette. Arkadas ortami da dahil. 110 kisiden max 10 kisi bos cikiyordur zaten 10 kisi ayni grup takilirlar. Onlar da son sene hayvan gibi kasarlar zaten. Soru sordugumda cozemeyen cok hocam vardi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ciddiyet ve disiplin daha yüksek fen liselerinde. Başarıda bu sebeple geliyor zaten. Öğretmende öğrencide işini ciddiye alıyor

• Hicbir farki yok valla. Bende Fen lisesi mezunuyum anadoludada olsam bu kadar calisip bu kadar siralama yapardim. Ogrencide bitiyor her sey ogretmenler falan ayni egitimi veriyor gidipte ozel olimpiyat kitaplarindan ders islenmiyor.

• herkes söylemiş rekabet ortamı en büyük faktör. Bir de fen lisesinde fen dersleri 10. ve 11. sınıfta 4, 12. sınıfta 5 saat. Bu da derslerin daha ayrıntılı işlenmesini sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamabout -- 24 Mayıs 2015; 20:24:07 >
  • casaryus C kullanıcısına yanıt
    Ne yani sen 489 puan alıp anadolu lisesine giden adamı mı aşağılıyosun. O adamlar fen lisesine gidenlerden bile iyi yapabiliyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamabout

herkes söylemiş rekabet ortamı en büyük faktör. Bir de fen lisesinde fen dersleri 10. ve 11. sınıfta 4, 12. sınıfta 5 saat. Bu da derslerin daha ayrıntılı işlenmesini sağlıyor.

aynen öyle biz sayisaliz 2 ders fkb 2 geo 4 mat goruyoruz 5 ders edebiyat 2 ders cografya :(((((

• sinifinda bir suru varmis iste sorsana onlara.

• biz 10 de fen derslerini 3 er saat 11 de 4 er saat gördük - şu an 11 im - . Mesela bizim ilçede deneme olurdu hep 1. olurdum ama ilçede fen lisesi yok iyi bir anadolu lisesi var onun 1.si bu yıl ygs de ilk 5 k ya girmiş . Matematiğe özel ilgim var mesela diskriminantın nerden geldiğini bilirim ya da fizikte ince yaydan kalın yaya geçtikten sonra
    oluşan iki dalganın genliğinin toplamı ile başlangıçtaki genlik arasında bir bağıntının neden olamayacağını bilirim. Ama mesela 11 de geo zayıf bende biyolojiyi bitirdim 9-10-11 bir tek ekoloji konuları kaldı matematiğe yeni başladım lys ye plinomlar bitti ikinci dereceden denklemlerdeyim gelecek hafta trigonometri -1 i bitirecem salı günü sınavlar bitiyor rahatım. Şu an zaten dershanede ygs görüyorum 15 ağustosa kadar kurs var seneye ya temele geçicem ya da özel liseye şu an bulunduğum okulda kalmam.Bizim okula göre ben kralım ama benden çok daha iyi olanlar var bunu biliyorum mesela dershanede ygs denemesi olduk ben 2.oldum 1. fen lisesinden aramızda 2 puan fark var ama onun lys si daha iyi gibi.Sbs puanlarım 360,390477 evet baya bir artış var ama keşke yatmasaydım 6 VE 7 DE benim eğitim kastım fen liselerindeki hocalar falan aslında ama galiba öyle çok aham şaham değil neyse zaten bir fen lisesinde toplanıyor 90 çalışkan öğrenci adamlar birbirine gaz veriyor diyorsunuz çoğunuz .

Okulda konferans falan oluyor işte 23 nisan dır 19 mayısdır falan ben inmiyorum.ders çalışıyorum - kızmayın ama inenlerin çoğunu derdi ooo ders kaynıyor kimse bu günleri önemsemiyor en azından gördüğüm kadarıyla hem önemsese azcık çalışkan olurlar ülkelerine faydaları olur.

fen liselerinde daha iyi bir eğitim veriliyor oladabilir ama bu demek değil ki ben çalışmayacağım çünkü emek sonucu ne olursa olsun başarıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

sinifinda bir suru varmis iste sorsana onlara.

Hocam haklısnızda 15 martta beri birbirimizi tanıyoruz bir ikisiyle konuştum mesela fuat sezgin fen lisesinden bir kız dediki ilk dönem öyle bir fizikçi giriyordu ki sınıfta millet uçak yapıp birbirine atıyordu . Bir diğeride ben seneye fen lisesinden ayrılcam çünkü bazı hocalar iyi anlatsalarda ygs lys tarzında gitmiyor dershane tarzında değil diyor. daha 12 lerden biriyle konuştum 10.sınıf geometrim 0 diyor giren hoca kötüymüş ama o arkadaş 12k yaptı bu yıl. Sanırım eğitim çok farklı değil inşallah öyledir.Ama hiç bir fen lisesi benim gibi benden çok daha iyi eğitim alanlar var diyip gecelerini gündüzlerini bir etmezler.( dün gece 4.30 da uyudum sabah 8.30 da dershane vardı )

• quote:

Orijinalden alıntı: leon123321

quote:

Hocam haklısnızda 15 martta beri birbirimizi tanıyoruz bir ikisiyle konuştum mesela fuat sezgin fen lisesinden bir kız dediki ilk dönem öyle bir fizikçi giriyordu ki sınıfta millet uçak yapıp birbirine atıyordu . Bir diğeride ben seneye fen lisesinden ayrılcam çünkü bazı hocalar iyi anlatsalarda ygs lys tarzında gitmiyor dershane tarzında değil diyor. daha 12 lerden biriyle konuştum 10.sınıf geometrim 0 diyor giren hoca kötüymüş ama o arkadaş 12k yaptı bu yıl. Sanırım eğitim çok farklı değil inşallah öyledir.Ama hiç bir fen lisesi benim gibi benden çok daha iyi eğitim alanlar var diyip gecelerini gündüzlerini bir etmezler.( dün gece 4.30 da uyudum sabah 8.30 da dershane vardı )

sen 11 misin? eger 11 isen bu yaptigin yanlis diye dusunuyorum. sinavda konsantre olup bilgiyi kullanamazsan bilmenin manasi kalmaz. gunde 7-8 saat uyumak en sagliklisidir.

• Fen lisesinden fen lisesine göre değişir.Benim okuduğum fen lisesinde kimse okula gitmek istemiyor.Bizim dönem 4 yıl boyunca biraz dışlandı mesela.Eğitim fen lisesinde ders saatinden dolayı etkileyebilir onun dışında kesinlikle eğitim kalitesi için genelleme yapılamaz.İşin sırrı çoğu arkadaşın dediği gibi ortam da olsa bence iş yine tamamen öğrencide biter.Bi şekilde kendini motive edebiliyorsa çok da ekstra bi fark olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapçi doktor

quote:

herkes söylemiş rekabet ortamı en büyük faktör. Bir de fen lisesinde fen dersleri 10. ve 11. sınıfta 4, 12. sınıfta 5 saat. Bu da derslerin daha ayrıntılı işlenmesini sağlıyor.

aynen öyle biz sayisaliz 2 ders fkb 2 geo 4 mat goruyoruz 5 ders edebiyat 2 ders cografya :(((((

sizin idare baya özürlüymüş hocam o ne öyle biz 10 da 3 er saat b yıl 4 er saat görüyoruz . ayrıca eğer 11 seniz coğrafya yok diye biliyorum ama seçmeli mi koymuşlar ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rapçi doktor

quote:

sizin idare baya özürlüymüş hocam o ne öyle biz 10 da 3 er saat b yıl 4 er saat görüyoruz . ayrıca eğer 11 seniz coğrafya yok diye biliyorum ama seçmeli mi koymuşlar ?

12yiz secmeli koymuslarda 5 ders edebiyat ne ya birde her ders isledik hala aciyorum o giden zamanima

• quote:

quote:

quote:

sen 11 misin? eger 11 isen bu yaptigin yanlis diye dusunuyorum. sinavda konsantre olup bilgiyi kullanamazsan bilmenin manasi kalmaz. gunde 7-8 saat uyumak en sagliklisidir.

11.hocam ama kendimi durduramıyorum bilmediğim çok şey var diyip uyumamaya çalışıyorum. o saatler de babam kahvehaneden geliyor - işi - o kızıyor baya - öyle kötü anlamda değil benim için -. mesela bizim sınıftaki fen lisesinin birincisine bakıyorum o benden iyi diyorum ondan iyiler var diyorum . Keşke zaman makinem olsa da 6.sınıfa dönebilsem varsa bunu okuyan teog öğrencisi seneye için iyi çalışssın. bu arada alıştım hocam 3-5 saat uykuya :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.