Şimdi Ara

Feminist Gece Yürüyüsü'ndeki marjinal pankartlar hakkinda..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cok güzel bir tweet serisi buldum. @al_karisi nick'li bir liberal-feminist hesabin görüsleri. Forumda bu görüsleri okumaniz iyi olacaktir.

Tweet'ler:

Simdi Allah icin... Kim bu genc kadina haksiz diyebilir? "Gelin ya gelin ALLAH TÜRKLÜK FEMİNİZM diye döviz açın." diyor. Cidden, niye hic sosyalistler disinda kimse gitmiyor bu yürüyüslere? Gidin, siz de kendi pankartinizi acin.

İdeal feminist gece yürüyüşü: Türk töresinde kadın el üstünde tutulur. Kadın dövmek yoktur. Cengiz Han hanımına bu da benim hanım demiş. Araplaşıp kadınları kısıtlamayalım. Bozkırda ata binen Kırgız kadın.jpeg

böyle mi olmasi gerekiyor acaba? böyle olacaksa buyursunlar ülkücü kadinlar gelip kendi pankartlarini acsinlar.

Ama yooook. Sizden olmayan herkes = terörist, HDP'li, ahlaksiz, dinsiz

• Evet, feminizm eşitliği savunmaz. Birisi gerçek anlamda kadın-erkek eşitliğini savunduğu halde feministim diyorsa da kendisini yanlış tanımlıyordur.
    Nafaka da kötüye kullanılmıyor kendisi kötü bir uygulama, çocuk dışında nafaka verilmesi mantıksız. Nafaka, kadın beyanı esastır bunlar sadece anayasa önündeki pozitif ayrımcılıklar. Peki kadının mağdur olduğu hangi yasa var anayasada ?

Toplumsal alanda da pozitif ayrımcılıklar yaygın. Geride kalmış bazı kırsal bölgelerde, kadınlar mağdur mu ? Evet öyleler. Ama modern şehir hayatında mağdur olan taraf da erkekler.
    Bunlar da sosyal alandaki pozitif ayrımcılıklardan bazıları:

Feminizm gibi bir ideolojiyi de Türklükle bağdaştırıp karşıtlarına Arapçı dediniz ya diyecek bir şey bulamıyorum.
    Kadın, erkekten daha aşağıda olsun diyen yok zaten ama feministlerin amacı da eşitlik değil.
    Adı bile cinsiyetçilik barındıran bir ideoloji nasıl eşitlik savuncusu oluyor ?

O kadar pozitif ayrımcılık varken, erkeklerin yürüyüş yapması lazım "yeşili sev aleti kaldır" pankartlarıyla.
    Bir de Türkiye'de bu çıktı, feminizm karşıtıysan direkt Arapçı oluyorsun.
    ABD'de Avrupa'da Japonya'da da o kadar anti-feminist grup var onlar da mı Arapçı ?
  • Feminizm gibi bir ideolojiyi de Türklükle bağdaştırıp karşıtlarına Arapçı dediniz ya diyecek bir şey bulamıyorum.
    Kadın, erkekten daha aşağıda olsun diyen yok zaten ama feministlerin amacı da eşitlik değil.
    Adı bile cinsiyetçilik barındıran bir ideoloji nasıl eşitlik savuncusu oluyor ?

O kadar pozitif ayrımcılık varken, erkeklerin yürüyüş yapması lazım "yeşili sev aleti kaldır" pankartlarıyla.
    Bir de Türkiye'de bu çıktı, feminizm karşıtıysan direkt Arapçı oluyorsun.
    ABD'de Avrupa'da Japonya'da da o kadar anti-feminist grup var onlar da mı Arapçı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 10 Mart 2019; 20:7:27 >
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Cesit cesit feminist akim var. "feministlerin amacı da eşitlik değil" gibi bir yorum yapamazsin.

O kadar pozitif ayrimcilik varmis... Nafaka meselesinin kötüye kullanildigi birtakim durumlar haricinde kadinlara hangi alanlarda pozitif ayrimcilik yapiliyor?
  • Sıktı bu feministlerin mide bulandıran hareketleri. Dünyanın genelinde yaptıklarıyla zaten mide bulandırıyorlar. Ülkemizdekiler de onlardan çok farklı değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Civitas Terrana

Cesit cesit feminist akim var. "feministlerin amacı da eşitlik değil" gibi bir yorum yapamazsin.

O kadar pozitif ayrimcilik varmis... Nafaka meselesinin kötüye kullanildigi birtakim durumlar haricinde kadinlara hangi alanlarda pozitif ayrimcilik yapiliyor?
    Evet, feminizm eşitliği savunmaz. Birisi gerçek anlamda kadın-erkek eşitliğini savunduğu halde feministim diyorsa da kendisini yanlış tanımlıyordur.
    Nafaka da kötüye kullanılmıyor kendisi kötü bir uygulama, çocuk dışında nafaka verilmesi mantıksız. Nafaka, kadın beyanı esastır bunlar sadece anayasa önündeki pozitif ayrımcılıklar. Peki kadının mağdur olduğu hangi yasa var anayasada ?

Toplumsal alanda da pozitif ayrımcılıklar yaygın. Geride kalmış bazı kırsal bölgelerde, kadınlar mağdur mu ? Evet öyleler. Ama modern şehir hayatında mağdur olan taraf da erkekler.
    Bunlar da sosyal alandaki pozitif ayrımcılıklardan bazıları:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.