Şimdi Ara

FegeyaOS - Sıfırdan geliştirilmiş işletim sistemi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
632
Cevap
20
Favori
56.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
137 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok hocam estağfurullah. Sadece sizin hayranınızım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Time Lord

    sana ben hata verecek bir yer göstereyim o zaman


    https://github.com/FerhatGec/fegeyake-kucukv/blob/master/takaslautf.cpp


    kodun her yeri ayrı bir rezillik ve dediğin gibi kernel seviyesinde çalışacak bir kodun bu basitlikteyken bile uyarılar yollaması pek iç açıcı olmazdı.

    Alıntıları Göster
    FegeyaOS kodlarında daha bir cok, oradan buradan alınıp alelacele editlenmiş yarım kodlar o kadar dolu hangi birini alıp göndereceğimi şaşırdım bir de tam onu gönderecekken, Guest-5993D5759 rumuzlu biri, yemeğin üstüne konan sinek gibi cins mesajlar sayıklayınca gönderemedim. Bilirsin sinek küçüktür ama küçük boyutuyla angarya iş çıkartır. Neyse şimdi bir SS
    sağdaki FegeyaOS reposundaki UTFDonusturme.h dosyası, soldaki ise Haiku OS reposundaki convertutf.cpp dosyası, yanyana karşılaştırınca sagdaki dosya, soldakinden koplayanıp, altına 3 satırlık "göstermelik" "görücüye çıkmalık" struct eklemiş."convertutf.cpp" olan dosya adını "UTFDonusturme.h" seklinde türkçeleştireyim derken, bir fiyaskoya imza atmış: UTFDonusturme.h dosyasının İngiizcesi olan convertutf.h 'yi include ediyor, yani bir dosya kendi kendini include ediyor. Böyle hatayı ilkokul 5'te kodlama dersi gören cocuk bile yapmaz burada sıfırdan Kernel ve OS geliştirdim diyen kişi yapıyor! Daha fazla yoruma gerek yok. cok vakit harcadım fakat yukardaki asau rumuzlu gibi, medyada forumda gördüğü her "yerli üretim" haberine lapin gibi atlayıp bir de üstüne nutuk ceken tiplere bunları anlatmak gerekiyor. Bu tiplere maalesef mesaimden cok vakit harcadım ve yine harcarım cunku bilmedikleri konuları biliyormuş gibi kasılmaları, hadlerine olmayan yararsız nasihatller vermelerine karşı gerçek bilgi ile yanıtlamak gerekli. Bunu anlamazlar , cunkü işlerine gelmez o ayrı ben yine de yanıtı veririm.


    Ekleme: Uykulu halimden kodlarda göremedim, orada UTFDonusturme.h yi de include ediyor. Kendi kendini hem İng hem Türkçe dahil eden bir header dosyası! bu kod bir de github'ta dünyanın gözü önünde Türk'ü rezil duruma düşürür.
    FegeyaOS - Sıfırdan geliştirilmiş işletim sistemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 27 Aralık 2019; 3:23:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Guest-5993D5759 G kullanıcısına yanıt
    Okey Başka birşey ol o halde. Hasım ol, düşman ol, zalim ol başka herşey ol fakat hayranım olma. Düzgün bir düşmanı yılışık bir hayrana tercih ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım ve kodlamayla yakından uzaktan alakası olmayan ben bile tek başına sıfırdan os yapılamayacağını biliyorum.Tek basima 300 dairelik gökdelen diktim demek gibi bişey olur bu. Konu sahibi arkadaş liseli olabilir yazılıma ilgisi vardır kendini geliştirmek istiyodur konu dikkat çeksin diyede tek başıma sıfırdan os yaziyorum demiştir. Gördüğüm kadariylada amacına ulaşmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android/iOS uygulamalarını destekleyen bir sistem yaparsan iş görür. Mobil oyun tutkunu milyonları çekersin :) Aynı zamanda Huawei gibi firmaların arayış içinde olduğu mobile bir işletim sistemide yaratabilirsin.

    Kernel nasıl derlenir biri bana anlatsa da şu linuxte yaşanan grafik sorunlarını çözsem. Yok. Türkiye de kernel derlemeyi bilen 1 kişi bile yok ki sistem yaratılsın! Çıkmaz bu ülkeden bir teknolojide çığır açmayı öğretecek kimse..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 27 Aralık 2019; 5:28:51 >
  • Gene mi Haiku? :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FHeader dosyasını dahil etmediğim ve bunun sadece bir test amaçlı olduğundan olabilir mi acaba? Ayrıca convertutf.cpp, UTFDonusturme olarak onun kütüphanesi yapıldı.

    İnşa ederken bir hata vermedi nedendir bilmiyorum.

    Ayrıca bu sadece bir test, hazır alınan kaynak kodların olduğunu da belirtiyorum. Sıfırdan geliştirilen parçaları da belirtiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    UTF8-16, UTF16-8 dönüştürme yapmak konusunda bir bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

    Yazılım ve kodlamayla yakından uzaktan alakası olmayan ben bile tek başına sıfırdan os yapılamayacağını biliyorum.Tek basima 300 dairelik gökdelen diktim demek gibi bişey olur bu. Konu sahibi arkadaş liseli olabilir yazılıma ilgisi vardır kendini geliştirmek istiyodur konu dikkat çeksin diyede tek başıma sıfırdan os yaziyorum demiştir. Gördüğüm kadariylada amacına ulaşmış.
    Yapılabilir fakat uğraştırır. Ben mesajlarda bazı hazır kaynak kodların olduğunu da belirtmiştim. Darwin'in bir BSD türevi olduğu düşünülürse bu gayette normaldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • git.gitti'yi de atacağım ayrıca. İşleri çok kolaylaştırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bir Linux dağıtımı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca 15 Yaşındayım. Bu yaşta böyle şeylerle ilgilenmek ve geliştirmek çok iyi bir şey. Bu yaşta Linux dağıtımı bile olsa kâfidir.

    En azından bir "yapabilirim" diyorum. Böyle şeylere cesaret etmek bile çok iyi bir şey. :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfırdan denmesi ne kadar doğru bilmiyorum ama daha lisedeyken böyle şeyler yapmaya çalışmanız güzel. Kolay gelsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Voidlerde return; şeklinde kullanmak doğrusudur. voidlerdede return kullanılır.Fonksiyonu orada durdurmaya yarar. Bir boolean olsaydı false dönmesine neden olurdu. Bu basit birşey, projeyi böyle giriş seviyesi bir bilgi, karalamaya yetmez. Return 0 varmış aaa sahte bu demek, çoluk çocuğun yapacağı bir iştir. Hata vermesi derleyicinin karakteristliğine bağlı. 0'ı görmezdende gelebilir. hata verip derlemeyi kesedebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.