Öncelikle herkese selamın aleyküm arkadaşlar iyi forumlar. Benim çektigim bir derdim var :) facebook'a bağlanmak istiyorum bağlanmaya çalışırken sol alt köşede fbstatic-a.akamaihd.net bekleniyor yazıyor ve faceye 10 dk sonra girebiliyorum diğer sitelere anında girerken facebook'a zor giriyorum önerisi veya çözümü olanlar yardım edebilirmi ??
Bazen benimde başıma geliyor ama çözümünü bulamadım
Dns ayarlarına 4.2.2.2 bunu yaz istersen denedim oldu benim 4.2.2.1
Bu verdiğiniz adres Facebook'ta insanların belası oldu. Gerçi eskisi gibi facebook kullanan çok insan da kalmadı sanırım, o yüzden bu soru biraz ilgisiz kalmış olabilir. (En azından birçok arkadaşım "gizlilik ihlali" nedeniyle facebook'unu kapattı)
Yukarıda arkadaşın dediği gibi DNS ayarlarınız otomatik değil, yasaklı sitelere girebilecek şekilde ayarlamanız gerekmektedir. DNS ayarlarınızı otomatikten çıkarırsanız Facebook'a fbstatic-a.akamaihd.net üzerinden bağlanmak gibi bir sorununuz muhtemelen kalmayacak.
Tarayıcıdan uzantıları kaldırmak, tarayıcıyı kaldırıp tekrar yüklemek, virüs taraması yapmak, https yerine http de yazmak çok büyük ihtimal sizi bu sorundan kurtarmayacaktır. Çünkü ben zamanında bunların hepsini denedim ama fbstatic-a.akamaihd.net belasından kurtulamamıştım.
arkadaşlar aynı bela bende var evdeki 1 laptop giriyor diğeri bu sorunu veriyor.. baktım girmeyen laptopta güncellemeler yok güncellemeden diye sevindim fakat yine çözülmedi problem
aynı ağda 1 laptop giriyor 1 laptop bu sorunu veriyor kafayı yiyecem
Arkadaşlar google web store'ye girin oradaki arama kutusuna zenmate yazın ve indirin...bu programa sonra kayıt yaptırın sonra tamam o zenmatenin üzerine tıklayıp hangi IP adresini seçecekseniz seçiyorsunuz. youtubeye ve diğer yasaklı sitelere girebiliyorsunuz... Şukumu isterim...
SORUNUN ÇÖZÜMÜ
Bütün tarayıcıları kapatın (Internet Explorer, Firefox, Chrome gibi).
1- Windows tuşu + R ye basın 2- Açılan pencereye CMD yazıp ENTER tuşuna basın 3- Komut satırında, ipconfig /flushdns yazıp ENTER
Şimdi tarayıcınızı açıp hızlı bir şekilde Facebook'a girebilirsiniz.