Fenerbahçe Beşiktaştan bir kaç oyuncu sakatlamak için çıktığı maçtan 1 puanı zar zor aldı. Öncelikle Emrenin suratına bir rövaşata yapıldı, dışarıda tedavisi yapılırken onun boşalttığı kanattan akın yaparak golü attı. Daha sonra Tuncay Cordoba'nın ayağını kırmaya çalıştı. Kırmakta başarılı olamadı ama Cordoba hala sekerken golü buldu. Luciano A.Hassan'a bir vole denemesi yaptı ama tutturamadı. Neyse ki karambolde Sergen'in alt dişlerini kırarak biraz rahatladı. Sergen'in 2. serbest vuruşunda da vuruş anında baraj 9 metredeydi. Vuruş anında bir adım daha attılar. Eh Sergen'in güzel vuruşu da boşuna gitti. Baraj yerinde olsaydı büyük ihtimalle gol olacaktı...
Neyse, Feneri tebrik eder gözlerinden öperim...
bunlara gerek yok,güzel ve zevkli bi maçtı bence,sert oynadılar ama bence oyun içerisindeki sertlik ti abartı olan vardı zaten ama hakemde gereklı cezayı yaptı..
Recep yaktı feneri ya ben bile o barajda nerde duracaamı bılıorm bu adam nıe bılmıor,kim ne derse desin bence bjk paçayı kurtardı gene.
gerçekten güzel bi maç oldu ama Beşiktaş daha iyi olmasına rağmen neredeyse yaptığı o hatalarla(birini kendi kendimize attık) maçı kaybediyordu. oyunda fener in de üstün olduğu dakikalar vardı. tabi bu onlar için ölüm kalım maçıydı, Beşiktaş içinse normal bir lig maçıydı. neyse iki taraf da beraberliğe razı oldu ama kazançlı çıkan Beşiktaş oldu...
Maçın geneline baktığımızda Fenerbahçe daha üstün gibiydi ancak BJK oynadığı zamanlarda da baya iyiydi,özellikle FB futbolcularını ceza sahası yakınında faule zorladı,birkaç salak da onları kıramadı.Bir ara BJK resmen rezaletti ama sağolsun FB'li arkadaşlarımız hiç gereği olmadığı halde ceza sahası önünde fauller yaptı ve panter kalecimiz Recep'in de mükemmel oyunuyla BJK iki duran toptan iki gol attı.
Bu arada BJK'li arkadaşlar,bu kadar yüksekten uçmayın,GS'lilerin yaptığı gibi maçtan sonra maçla ilgili tek laf etmeyip lafı yine hakeme,kararlara getirmeyin...
bu hakeme ragmen 1 puan iyidir ****** hakem aligunesi,tuncayi,lucianoyu,auroleio(nasil yazildigini bilmiyorum) atamadi . bakin atmadi degil atamadi
dostlar erkek oyunu bu.böyle gerilim yüksek maçlarda bu tür hareketler olur.fenerbahçe baskın oynadı.bjk de iyidi.fenerbahçe böyle oynasın ipi göğüsleriz
bu maçta hakem iyiydi. çünkü hem lucescu hemde h.bilal kutlualp hakemden yakındı.
Hakem kesinlikle taraflıydı fenerden 3 oyuncu atılmalıydı , oynadığımız gs ve fb maçlarında hakemler biraz tarafsız olsa şu an 12 puan farkla liderdik. Ama biz ne büyük takımızki her maç hakemi de yeniyoruz.
maçın adamı kesin fener kalecisi recep olmalı 2 tane yenmeyecek gol yedi beşiktaş maçını yoksa
alacaklardı ayrıca hakem kartlarda cimrilik yapmasaydı en az 3 fenerli topçu kırmızı kartı yemişti
fenerli futbolcular maça motive olmuş ama olmayan tek kişi recep sergene gelince klasına yakışır güzel bir gol attı lucescu ahmet hassanı ilk 11 de başlatsaydı maç ilk yarı biterdi
Maşallah herkes Fenerli futbolculara verilmeyen kırmızı kartlardan yakınıyor.Peki ya Fenerlilere verilen haksız sarı kartlar?BJK'lilerin hakemlerden yakınması,her maçta hakemi de yeniyoruz demesi anlaşılır gibi değil.
Şimdi pozisyonları bir sayalım.1. pozisyon Tuncay-Cordoba.Tuncay'ın hareketi topa karşı ama dengesiz giriyor,direk rakibe yönelik bir hareket değil,sarı kartlık pozisyon.Ama herkes tekme dalmış gibi konuşuyor.Eğer Cordoba yerde 5 dakika yatmasaydı hakem sarı kart verirdi.Kolombiyalı değil mi,iyi rol kesiyor.2. pozisyon Luciano'nun salladığı tekme.Hangi salak futbolcu direk rakibe karşı böyle bir faul yapar?Aslında topu uzaklaşırmak için ayak salladı ama ıskaladı,zaten rakibe de gelmedi,sıyırıp geçti.Rakibe gelseydi kırmızı kartlık olabilirdi.Bu da tehlikeli hareket,endirek vuruş verilir.Şimdi bütün BJK'liler bu pozisyon sonrası kırmızı kart bekliyor,insaf diyorum.3. pozisyon kimindi hatırlamıyorum,biri bir röveşata çekti.Buna da kırmızı isteniyor,buna da yuh diyorum.Siz hiç röveşata çekerken kırmızı kart gören futbolcu gördünüz mü?Top zaten kendisinde,şut çekiyor.Sadece rakip yakınında olduğu için tehlikeli hareketten endirek vuruş verilir,zaten öyle de oldu.Ben başka pozisyon hatırlamıyorum,hatırlayanlar yazsınlar tartışalım..
Ali Güneş'in 2. sarı karından neden bahsetmiyorsun? İbrahim'e yaptığı sarı kartlıktı resmen, 2.sarıdan kırmızıyı yiyecekti. Luciano'nun hareketi topa mopa değil; direk rakibe tekme! Kurallar kırmızı der buna. Tuncay'ın Cordobaya yaptığına sarı kart diyelim. Korner vurulurken giden topa ellerini kaldırıp smaç vurması nedir? Sarı karttır. Oldu mu sana 2 sarıdan kırmızı?
Etti mi sana 3 tane kırmızı kart?
arkadaşlar fazla uzatmanın bir faydası yok maç oynandı ve bitti [frndsp]
güzel mactı fener sert oynadı bjk yi orta sahada durdurmuş olabilirler ama kac kırmızı kart verilmedi farkındamısınız?
maç bitti beyler anlamsız tartişiorsunuz
sertlik vardı ama fenerbahce 1 puanı zar zor almadı cozb® kardes:))) bilmem farkında mısın:)))
Ali Güneş'in ilk sarı kartı manasızdı,onun için buna kırmızı kart demeyelim.Luciano'nun hareketi rakibe gelseydi topa olsa da olmasa da o zaman kırmızıyı yerdi ama rakibe ciddi bir müdahale yok.Ha ben olsam sarı verirdim,gerçi o zaman da ikinci sarı olurdu ya.Ama Fenerlilere gösterilen birkaç sarı kart çok haksızdı.Belki de hakem bunları dengelemek için diğerlerini es geçti.Belki hakem gereksiz kart verip oyuncuları sinirlendirmeseydi bu hareketler de olmazdı.Tuncay'ın pozisyonunda dediğim gibi Cordoba 5 dakika yatmasaydı Tuncay belki kart görürdü ama Cordoba yatınca hakem rol kestiği için özellikle kart göstermedi.Bir yerde de müstehaktı yani..
Ben daha önce Serdar Tatlı'yı iyi tanımıyordum,bu maçta pek de beğenmedim,özellikle de ota b.ka kart göstermesini ve aşırı suratsız olmasını.Zaten bu tartışılan pozisyonlarda da ilk gereksiz kartları dengelemek için kart kullanmadı..
beşiktaşlılara bakıyorumda oyunlarından deil hakemlerden bahsediyorlar kendi yarı sahasından çıkmamalarını hakeme kesiyorlar ama kasten atılan tekme olmadığı halde kırmızı karttan bahsediyorlar kontrrolsüz hareket sarı kart arkadaşlar bunu herkes bilio . oda bitek tuncay ın hareketine verirsin vermezsin sana kalmış ama beşiktaşlılar haklı çünkü hakemlerle yürümeye ii alıştılar. aslında onlarını bunu alıştıranları suçlamak lazım [:(!]
fenerliler bakıyorumda hakemi koruyolar şu an zamanım yok akşam hakemin ve fenerlilerin yaptıklarını tek tek yazarım
fener in Beşiktaş karşısında tek şansı vardı o da etkili Beşiktaş orta sahasını sert oynayarak, hakem de izin verirse sindirmekti. hakem Serdar Tatlı ilk başta buna izin vermedi ve oyunun başlarında kartlarına başvurdu ama bunu 90 dk. ya yayamadı. younda sadece Ronaldo ile Serhat a gösterdiği kartlar ağırdı ama ya vermedikleri? Tuncay, Luciano, Aurelio ve daha ilk yarıda Ali Güneş kırmızı görecekti. hakemin maçı ısrarla 11 e 11 tamamlama isteğine karşın fener liler de inadına kartlık hareketlere devam ettiler. aslında Beşiktaşlı oyunculara dua etsinler çünkü sahada gerçekten "top oynamak isteyen" bir Beşiktaş olmasaydı fener kesinlikle maçı 11 kişi tamamlayamazdı. hareketi yiyen hemen oyuna dönüp ortamın gerginleşmesini engelliyordu. zaten bu yüzden de son yılların en zevkli ve olaysız derbilerinden biri oldu bu maç. ama yine de kartlar doğru çıksaydı ne olurdu acaba? ama boşverin önemli olan lige zevk gelmesi değil mi? bu maçta formaları değiştirin bakalım o zaman Beşiktaş için neler söylenirdi? ama Beşiktaş ın kaderi bu. hem tokadı yer hem de günah keçisi olur...
ha bir de bütün manşetlere Recep i koyup, sanki Beşiktaş maçın genelinde daha kaliteli olduğunu ispatlamamış gibi oynanan futbolu yok saymak nasıl bir zihniyettir acaba? aynı Recep ilk yarıda Sergen in altıpastan vuruşunu çizgide tutup fener in daha ilk yarıda çökmesini engellemedi mi?
Beşiktaş ın yediği ilk golde, Emre nin sakatlanıp dışarıda olduğu anda maç boyunca birebir oynadığı Hooijdonk boşta kalıp golü bulmuştu. ikinci golde de Cordoba nın hatası yok muydu? Beşiktaş savunması asla yapmayacağı tahmin edilen hatalarla golleri yemedi mi? hatta siz fenerliler kendinize sorun: golü yediğinizde etrafımdaki diğer fenerliler gibi "maç gitti. şimdi bu takıma nasıl 2 gol atıcaz?" demediniz mi? hatta öyle bir gol attınız ki-tekrarını izlerseniz göreceksiniz- Hooijdonk ilk golü atarken top kale çizgisini geçene kadar "seyirci" sus pusken bir anda "goool" diye bağırdı. onlar bile beklemiyordu.neyse...
sonuçta fener sezonun en iyi futbolunu bir süre oynadı ve berabere kaldı. ancak bu futbolu ve mücadeleyi diğer maçlarda göstermesi zor. her zaman öyle olmuyor mu? bir de şu var: bu maç görüldüğü gibi Beşiktaş için normal bir lig maçıydı. Luce bunu oyuncuların kafasına çok güzel yerleştirmiş. oyuncular artık bazı şeyleri aşmışlar. bu takım 3 gün önce yine dış sahada Lazio yu elinden kaçırdı. zaten UEFA nın sitesinde Beşiktaş için:"rakip sahadan etkilenmeyen Avrupa nın ender takımlarından biri" diye bahsedilmiş. bu çok gurur verici.