Şimdi Ara

Fazla Mesai Yasal Mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

eşim bir bankanın operasyon bölümünde çalışıyor.

normal mesai saati 9-18 fakat son 3 haftadır. sabah 9 akşam 9 hatta sabah 9 akşam 10,30 gibi fazla mesailer yapmaktalar.

canıma tak demişi durumda fena kıl oluyorum bu duruma.

birbirimizi göremiyoruz.

bi işciyi bu şekilde çalıştırmak yasal mı?

bildiğim kadarıyla en az 12 saat dinlenme verilmesi gerekiyor.

bu duruma itiraz edilebilir mi?

• konu dışı özele yazsaydınız daha iyi olurdu
  • Karşındaki kuruluş güçlü ise yapabileceğin birşey yok maalesef.
  • Duyduğum kadarıyla bankalarda standart bu akşam 9da çıkmalar.Eşin ilk defa mı bankada çalışıyor?
  • mesai ücreti almaları gerekiyor yasal olarak veya izin
  • hayır 1 yıldır çalışıyor. bir süre önce bağlı oldukları birim kapandı ve bütün yükü bunlara verdiler.

5,5lira saat başı ücret alıyorlar.

işten çıkmayı düşünüyor artık. 3-4 ay daha bu şekilde olacakmış galiba.
  • şu sıralar fazla dosya vardır onları inceliyorlardır. bir süre sonra azalır
  • ben sabah 8 akşam 5 e şikayet ediyordum önceki konuda fakat sizinki daha betermiş.
  • ona görede para alıyordur. mesai saat başına

kesin banka Yapıkredidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metamfetamin Elması -- 9 Temmuz 2012; 21:08:15 >
  • parası batsın çoluk çocuk rezil oluyoruz ne zamandır. ben vereyim o parayı da çalışmasın. cumartesi günleri bile tam mesai

finansbank.
  • günde 11 saati geçemez diye biliyorum haftada 45 saat (meslek dersimden biliyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickman -- 9 Temmuz 2012; 21:30:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

Merhaba arkadaşlar,

normal mesai saati 9-18 fakat son 3 haftadır. sabah 9 akşam 9 hatta sabah 9 akşam 10,30 gibi fazla mesailer yapmaktalar.

birbirimizi göremiyoruz.

bir işçiye 1 ayda maximum 90 saat mesai yaptırılabilir. Bu işçinin rızası ile gerçekleşir. Eger işçi mesaiye kalmak istemiyorsa zorlama ile mesai yaptırılamaz. Hafta sonları 1 hafta sonu çalıştıysa 2 incisi kendi rızası ile çalışırsa çalışır çalışmaz ise gitmeyeblir.

Tabi kanun bu şekilde olmasına rağmen şirketler bunu uygulamıyor mesaiyi zorunlu hale getırmek ıcın işe girişlerde "fazla mesai muvafakatnamesi" gibi bişey ımzalatıyorlar. İşe girerken peşinen mesai istendiginde kalacagını teyıt edıyorsun.

İş mahkemeye düşerse sözleşme ve muvafaktname gibi evraklar tamamen geçersiz hale geliyor çünkü en üste iş kanunu var ve kanuna ters düşen tüm sözleşme evrak ımza vs gecersız sayılıyor. Kısacası eger isterse mesai yapmaz şirket işten cıkarır çıkardıgında tazmınat ödemek durumundadadır. Eger vermezlerse mahkeme yolu ıle tazmınatınızı alabılırsınız.Dava yaklasık 1,5 yıl sürer.

Edit : Degisiklik olmus yasada fazla mesaı suresını yıllık bazda degıstırmısler..

Fazla çalışma süresinin toplamı bir yılda ikiyüzyetmiş saatten fazla olamaz. 4/1 oranında düşmüş süre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 9 Temmuz 2012; 21:36:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Merhaba arkadaşlar,

birbirimizi göremiyoruz.

bir işçiye maximum 90 saat mesai yaptırılabilir. Bu işçinin rızası ile gerçekleşir. Eger işçi mesaiye kalmak istemiyorsa zorlama ile mesai yaptırılamaz. Hafta sonları 1 hafta sonu çalıştıysa 2 incisi kendi rızası ile çalışırsa çalışır çalışmaz ise gitmeyeblir.

Tabi kanun bu şekilde olmasına rağmen şirketler bunu uygulamıyor mesaiyi zorunlu hale getırmek ıcın işe girişlerde "fazla mesai muvafakatnamesi" gibi bişey ımzalatıyorlar. İşe girerken peşinen mesai istendiginde kalacagını teyıt edıyorsun.

İş mahkemeye düşerse sözleşme ve muvafaktname gibi evraklar tamamen geçersiz hale geliyor çünkü en üste iş kanunu var ve kanuna ters düşen tüm sözleşme evrak ımza vs gecersız sayılıyor. Kısacası eger isterse mesai yapmaz şirket işten cıkarır çıkardıgında tazmınat ödemek durumundadadır. Eger vermezlerse mahkeme yolu ıle tazmınatınızı alabılırsınız.Dava yaklasık 1,5 yıl sürer.

öyle bi muaffakatname yok. hatta sözleşmede mesaiye kalırım gibi bi ibare de yok.

dur bakalım eve bi gelsin yarın doldurup hanımı üstlerine salacağım :D bak şu saat oldu daha çıkmasına 1 saat var. bu ne lan!

• bankacıysa eğer sendikalıda olması lazım banka sendikası BASISEN araştır. mesai ile ilgili şubesinde sendika temsilcisi vardır ona iletsin sorununu çözemezse sendikaya başvursun.
  • quote:

parası batsın çoluk çocuk rezil oluyoruz ne zamandır. ben vereyim o parayı da çalışmasın. cumartesi günleri bile tam mesai

finansbank.

bu konuda haklısın. kadının işi yarım gün olsa aile daha düzenli olur(öğretmenlik vs gibi). sonuna kadar kadınların çalışmasından yanayım ama banka gerçektende sömürüyor . insanın özel yaşamınada iş kadar zaman ayırması lazım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Merhaba arkadaşlar,

birbirimizi göremiyoruz.

bir işçiye maximum 90 saat mesai yaptırılabilir. Bu işçinin rızası ile gerçekleşir. Eger işçi mesaiye kalmak istemiyorsa zorlama ile mesai yaptırılamaz. Hafta sonları 1 hafta sonu çalıştıysa 2 incisi kendi rızası ile çalışırsa çalışır çalışmaz ise gitmeyeblir.

öyle bi muaffakatname yok. hatta sözleşmede mesaiye kalırım gibi bi ibare de yok.

dur bakalım eve bi gelsin yarın doldurup hanımı üstlerine salacağım :D bak şu saat oldu daha çıkmasına 1 saat var. bu ne lan!

Bence hiç kurcalama.Çünkü birçok banka mesai ücretini bile vermiyor.Belki işe girerken o evrağı imzalatmışlardır.

• bankacı değilim ama bende 1.5 yıldır sabah 8 akşam 10 çalışıyorum yaklaşık 13-14 saat mesaideyiz her gün ama yapacak bir şey yok şikayet etsem ucu gene bana dokunacak devlet bize bakmiyir demekten başka bişey gelmiyor elden
  • bankayı ziyaret etmelisin mesai saatlerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapboy3one -- 9 Temmuz 2012; 22:07:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sebepten eşimi isten çıkarttım,ben 6da evdeyim o 10da.bence maddi anlamda zorlanmayacaksan çıksın isten,bünye altüst oluyor.birsure dinlensin sonra başka is baksın ama 3 ay okadar mesai,yazık bence kadına..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.