Şimdi Ara

Faturalarına ''Otomatik Ödeme Talimatı'' verenler dikkat!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda kampanya veya çekiliş başlığı altında çeşitli bankalar otomatik ödeme talimatı vermenizi teşvik ediyorlar. Ancaaak; bu talimatlar neticesi önceki yıllara nazaran şikayetler artacak gibi gözüküyor. Zira küçük hesapların peşinde olan bu bankalar ciddi karlar elde ediyorlar. Hizmet kaliteli ise ne ala ama öyle olmuyor. Mutlaka tüm maddeleri okuyun ona göre bu hizmeti talep edin!

Malum birkaç banka çeşitli vaatlerle bu talimatı verenlerden fatura bedeli 100 tl ye kadar 1 tl komisyon kesmeye başladı bile. Hatta 100 tl yi aşınca fatura bedelinin %1.25 ini faturanıza yansıtma hakkını kendinde bulabiliyor. Bu oranı ve bu bedeli alma hakkını nasıl bizlere kabul ettirebiliyorlar hayret. Zaten bankada hesabınızın olması bile onlar için nimet sayılmaz mı? Kaldı ki kendi adıma kredi kartı aidatı denen soygunu bile ben kabul etmedim ve ödemiyorum da. (Umarım sizlerde ödemiyorsunuzdur)Yasal düzenleme nasıl işliyor bilemem ama sırtlarını kanunlara dayanan bu yasal tefeciler bizlerin önemsemediği bu rakkamlarla köşe oluyorlar. 10'a yakın veya daha fazla fatura ödeyenler hesaplarını bir daha gözden geçirsinler.

Parasının hesabını yapmak sitemeyenler bu yazıyı dikkate almayabilir.

Kaynak: Halis muhlis ben.

Saygılarımla...

• Akbank zaten hali hazırda kesmekte idi. 2 tane otomatik ödeme faturam var 50şer kuruş kesiyor.
  • Yahu deli olmamak elde değil az öncede faturaları kontrol edeyim dedim. Allahın sarhaoş elektrik idaresi görevli memuru benim saati meseken yerine şantiye olarak kaydetmiş. Bende 1 senedir niye fatura çok geliyor diyorum. Bugün gidip başlarını ağrıtacağım. Ayrı konu açmak yerine buraya yazayım dedim. Abone tarife kısmında Mesken olarak değil Şantiye gözüküyor. Nerede cenabet memur varsa beni mi buluyor kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: someone74

Son zamanlarda kampanya veya çekiliş başlığı altında çeşitli bankalar otomatik ödeme talimatı vermenizi teşvik ediyorlar. Ancaaak; bu talimatlar neticesi önceki yıllara nazaran şikayetler artacak gibi gözüküyor. Zira küçük hesapların peşinde olan bu bankalar ciddi karlar elde ediyorlar. Hizmet kaliteli ise ne ala ama öyle olmuyor. Mutlaka tüm maddeleri okuyun ona göre bu hizmeti talep edin!

Malum birkaç banka çeşitli vaatlerle bu talimatı verenlerden fatura bedeli 100 tl ye kadar 1 tl komisyon kesmeye başladı bile. Hatta 100 tl yi aşınca fatura bedelinin %1.25 ini faturanıza yansıtma hakkını kendinde bulabiliyor. Bu oranı ve bu bedeli alma hakkını nasıl bizlere kabul ettirebiliyorlar hayret. Zaten bankada hesabınızın olması bile onlar için nimet sayılmaz mı? Kaldı ki kendi adıma kredi kartı aidatı denen soygunu bile ben kabul etmedim ve ödemiyorum da. (Umarım sizlerde ödemiyorsunuzdur)Yasal düzenleme nasıl işliyor bilemem ama sırtlarını kanunlara dayanan bu yasal tefeciler bizlerin önemsemediği bu rakkamlarla köşe oluyorlar. 10'a yakın veya daha fazla fatura ödeyenler hesaplarını bir daha gözden geçirsinler.

Saygılarımla...

Aynı işi ttnet banada yaptı

• Jinnet0z @ ttnet senden nasıl bir komisyon aldı ki? Zaten faturaları (limitli ise) şişirme yöntemini biliyoruz bunun dışında taahhüt sözü verdiysen kapattırma esnasında toplu tahsilatta yapabiliyor. TTnet neyapsa şaşırmam zaten
  • İyide banka sana bir hizmet veriyorsa bunun karşılığını alacak tabiki. 1 lira da fazla değil bu hizmet için. O faturayı yatırmak için kendin gitsen kat kat fazlasını yol parası olarak ödersin.
  • quote:

Son zamanlarda kampanya veya çekiliş başlığı altında çeşitli bankalar otomatik ödeme talimatı vermenizi teşvik ediyorlar. Ancaaak; bu talimatlar neticesi önceki yıllara nazaran şikayetler artacak gibi gözüküyor. Zira küçük hesapların peşinde olan bu bankalar ciddi karlar elde ediyorlar. Hizmet kaliteli ise ne ala ama öyle olmuyor. Mutlaka tüm maddeleri okuyun ona göre bu hizmeti talep edin!

Saygılarımla...
    Kaldı ki kendi adıma kredi kartı aidatı denen soygunu bile ben kabul etmedim ve ödemiyorum da. (Umarım sizlerde ödemiyorsunuzdur)

Bu cümleyi biriniz açabilirmisiniz? Senelerdir öğrenci kredi kartı kullanıyorum onda senelik ücret yok zaten de normal kredi kartlarında da mı yok artık yıllık kullanım ücreti? Yada isteğe göre galiba cümleden o anlamı çıkardım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz abartmışsın gibi. Tamam ödemesek daha iyi ama 50 krş-1 TL ile sen batmazsın, banka kazanır ama fokunu çıkartmaya gerek yok. Fatura ödeme noktalarına gitsen daha fazla para alıyor, kendi sitesinden ödersen ücret alınmıyor ama bazılarının internetten ödeme bölümü yok. Mecbur online işlemleri veya vezneleri kullanacaksın. Yani 5 farklı alternatif yöntem varsa bunların 4'ü ücret alıyor. Kalan 1 tanesi ise eziyet.
    Ücret almayan bankalarda var. Bu tip küçük hesapları yapanlar o bankaları tercih eder, ediyor zaten.
    Elektrik faturasının dökümüne bakarsan bu 1 TL'lerden çok daha önemli bedeller var.
    3 ay önce gelen fatura; 92 TL elektrik kullanım bedeli, gelen fatura 178 TL. Ayrıntıya girmeye gerek yok. Demek istediğimi anlamışsındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 11 Ocak 2012; 3:12:23 >
  • Evet evet ödemeyelim o 50 krş'ları 1 TL'leri..Zengin olabiliriz belki de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 11 Ocak 2012; 3:57:01 >
  • garanti internet subesinden otomatik degılde manuel olarak oduyorum hicbir kesinti yok.
  • Turuncu Sakal @ işte o sebeple internetten ödeme yapınca zaten masraf alınmıyor. Sorun 1 tl de değil. Asıl sorun fatura sayısı ve ödenen miktar artınca meblanın yükseliyor olması.

MajestiC @ hesabınızda bir paranız varsa veya yıllık belli bir harcama teminatı verirseniz (benden 750 tl demişlerdi) o zaman kredi kartı ücreti alınmıyor.

Nétwork @ Tek bir fatura için haklısın ama hesabını bilmek gerek. Ben 10a yakın fatura ödüyorum ve fiyatla orantılı her ay en az 10 tl masraf demek. Yılda al sana kapı gibi 120 tl. O da 100 tl yi aşmayan fatura bedelleri için bu mebla geçerli. Senin hesabına göre kimse kredi kartı aidatlarına serzenişte bulunmasın ama hesaba göre o aidatı 2.5 kat aşan bir miktar ortada. Haaa ''bankadır yeri gelir azar azar geçirir, bizim millet zamanla alışır'' dersen o başka.

Bora_T @ zengin olmaktan ziyade aptal yerine konmamak daha önemli. Harcama ve hesap detaylarını yıl sonunda inceleyince insanın tepesi atıveriyor.

Hyperchondriac @ bende genelde elektrik hariç internet şubesinden ödüyorum. Ancak bu sayede hesabı takip etmek mümkün.

• quote:

Nétwork @ Tek bir fatura için haklısın ama hesabını bilmek gerek. Ben 10a yakın fatura ödüyorum ve fiyatla orantılı her ay en az 10 tl masraf demek. Yılda al sana kapı gibi 120 tl. O da 100 tl yi aşmayan fatura bedelleri için bu mebla geçerli. Senin hesabına göre kimse kredi kartı aidatlarına serzenişte bulunmasın ama hesaba göre o aidatı 2.5 kat aşan bir miktar ortada. Haaa ''bankadır yeri gelir azar azar geçirir, bizim millet zamanla alışır'' dersen o başka.

Banka aidatları konusunda birşey söylemedim. Bizde de Akbank Axess, Garanti Bonus, Teb World ve Halkbank Advantage kartları var Halkbank almıyor sanırım, diğerleri alıyor. Akbank'a telefon açınca hemen iade ediyor. Garanti ise nuh iyor peygamber demiyor derler ya aynen öyle. Blöf bile yapsan yemiyor. Keza TEB'de öyle. Şansına göre veriyor. Şimdi itiraz etsem verir, 6 ay sonra itiraz etsem iade etmeyecek.
    Faturalar konusunda bir düşüncen var mı ? Özellikle elektrik faturası.

• iş bankası işte üniversiteli kredi kartına verdim cep telefonum için hiç faiz ödemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

quote:

Banka aidatları konusunda birşey söylemedim. Bizde de Akbank Axess, Garanti Bonus, Teb World ve Halkbank Advantage kartları var Halkbank almıyor sanırım, diğerleri alıyor. Akbank'a telefon açınca hemen iade ediyor. Garanti ise nuh iyor peygamber demiyor derler ya aynen öyle. Blöf bile yapsan yemiyor. Keza TEB'de öyle. Şansına göre veriyor. Şimdi itiraz etsem verir, 6 ay sonra itiraz etsem iade etmeyecek.
    Faturalar konusunda bir düşüncen var mı ? Özellikle elektrik faturası.

Haklısın hangi banka avantajlı ise onu seçmek gerekecek.
    Elektrik faturasını ise malesef online ödeme sisteme geçmedi diye eleştirenler var. Sanırım İgdaş yada iski gibi net altyapısını tam oluşturamadı ama ben ayda bir bankaya uğradığımda onu beraberinde yatırıyorum. O da olmazsa 2 sokak yanımda (masrafsız) elektrik ödeme merkezi var. Online olana kadar biraz sabredeceğiz.

Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim bugün itibariyle Şantiye gözüken abone durumunu mesken olarak değiştirdim. Haliyle geriye dönük ödediğim 123 Tl yi Bedaş bana iade etti. Aman faturalara dikkat, gözden kaçabiliyor.

• Cardfinans varsa arkadaşlar fatura ödeme talimatınızı verin tüm faturalar ücretsiz ödenir...(fix kart hariç)
  • ING, üste ödeme yapıyor %1'i kadar.
  • quote:

Bora_T @ zengin olmaktan ziyade aptal yerine konmamak daha önemli. Harcama ve hesap detaylarını yıl sonunda inceleyince insanın tepesi atıveriyor.

Anladım ama acaba elektrik faturanızdaki kayıp-kaçak bedelini öderken de sesiniz çıkıyor mu bu şekilde,üstelik kendi kullanımınız da değil,elalem kaçak kullanmış size bana giydiriyorlar ? Yani bankadan bir hizmet alıyorsunuz ve bunun için elbetteki bir bedel ödeyeceksiniz-ödeyeceğim ha bu bedeli öderim ama şimdiki çok fazla düşürsünler hizmet bedelini derseniz o ayrı..Kart ücretine herkes itiraz eder ama yılda 12 tane basılı ekstre ve bunun posta masrafını kimse düşünmez,bankanın faaliyet gideri ve kârı farklı şeylerdir..Banka bir işyerine pos cihazı verir ve cirosu üzerinden komisyon alır yani bir şekilde o işten para kazanır..Sizin fatura ödemelerinizden doğan maliyeti pos cihazından veya kredi kartı faizinden elde ettiği kârla karşılamak zorunda değil her hizmet için o hizmete has bir masraf belirlenir.."Ee canım banka zaten dünya para kazanıyor bunu da almasın" diyorsak o zaman dolmuşa binip "sen zaten günde dünya para kazanıyorsun benden de almayıver" demeyi deneyelim bakalım ne cevap alıyoruz

Herkes bir şeyden şikayet ediyorsa o gerçekten yanlıştır düşüncesinden kurtulmak gerek..Bazen neden-niye diye sormakta yararlı

• quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

quote:

Anladım ama acaba elektrik faturanızdaki kayıp-kaçak bedelini öderken de sesiniz çıkıyor mu bu şekilde,üstelik kendi kullanımınız da değil,elalem kaçak kullanmış size bana giydiriyorlar ? Yani bankadan bir hizmet alıyorsunuz ve bunun için elbetteki bir bedel ödeyeceksiniz-ödeyeceğim ha bu bedeli öderim ama şimdiki çok fazla düşürsünler hizmet bedelini derseniz o ayrı..Kart ücretine herkes itiraz eder ama yılda 12 tane basılı ekstre ve bunun posta masrafını kimse düşünmez,bankanın faaliyet gideri ve kârı farklı şeylerdir..Banka bir işyerine pos cihazı verir ve cirosu üzerinden komisyon alır yani bir şekilde o işten para kazanır..Sizin fatura ödemelerinizden doğan maliyeti pos cihazından veya kredi kartı faizinden elde ettiği kârla karşılamak zorunda değil her hizmet için o hizmete has bir masraf belirlenir.."Ee canım banka zaten dünya para kazanıyor bunu da almasın" diyorsak o zaman dolmuşa binip "sen zaten günde dünya para kazanıyorsun benden de almayıver" demeyi deneyelim bakalım ne cevap alıyoruz

Herkes bir şeyden şikayet ediyorsa o gerçekten yanlıştır düşüncesinden kurtulmak gerek..Bazen neden-niye diye sormakta yararlı

Elektrik kaçağı konusunda size katılıyorum ve kaçak kullanan kim varsa vatandaşlık görevi gereği şikayetimide yapıyorum. Kaçak kullanım bedelleri için sessiz kalmayıp birkaç yere yazdım. Keşke herkes sessiz kalmayıp hakkını arasa. Söylenmeyip söylemek lazım.

Bana hiç yılda 12 tane basılı ektre gelmedi zira bunu ben netten izliyorum zaten. Bu mantıkta bu açıdan bana borçlular. Bankanın bana verdiği tek hizmet cebimde nakit taşımadan kartla onu (taksit bile yapmadan) ödemek. Ne havale, ne pos cihazı, ne kredi ne de bir gülücük yada öpücük. İşimi çoğunlukla netten hallettiğim için ödeme yapmalar dışında banka veznesine bile gitmem. Hatta durup duruken canları sıkılmış olacak ki geçen yıl 2-3 kalem sigorta ve adını unuttuğum ve asla talep etmediğim giderler ortaya çıktı.
    Dolmuşa binersem parasını veririm ama bankayı özelliklede kriz dönemlerinde olmadık kalemlerle sırtıma almam. Bazı arkadaşlar ücretsiz otomatik ödemeden faydalanabiliyormuş. Ne güzel işte. Demekki bu hizmetlerde ücret alma standardı yok. Paylaşım da zaten bu yüzden önemli.

• quote:

Elektrik kaçağı konusunda size katılıyorum ve kaçak kullanan kim varsa vatandaşlık görevi gereği şikayetimide yapıyorum. Kaçak kullanım bedelleri için sessiz kalmayıp birkaç yere yazdım. Keşke herkes sessiz kalmayıp hakkını arasa. Söylenmeyip söylemek lazım.

Bana hiç yılda 12 tane basılı ektre gelmedi zira bunu ben netten izliyorum zaten. Bu mantıkta bu açıdan bana borçlular. Bankanın bana verdiği tek hizmet cebimde nakit taşımadan kartla onu (taksit bile yapmadan) ödemek. Ne havale, ne pos cihazı, ne kredi ne de bir gülücük yada öpücük. İşimi çoğunlukla netten hallettiğim için ödeme yapmalar dışında banka veznesine bile gitmem. Hatta durup duruken canları sıkılmış olacak ki geçen yıl 2-3 kalem sigorta ve adını unuttuğum ve asla talep etmediğim giderler ortaya çıktı.
    Dolmuşa binersem parasını veririm ama bankayı özelliklede kriz dönemlerinde olmadık kalemlerle sırtıma almam. Bazı arkadaşlar ücretsiz otomatik ödemeden faydalanabiliyormuş. Ne güzel işte. Demekki bu hizmetlerde ücret alma standardı yok. Paylaşım da zaten bu yüzden önemli.

Benim tek takıldığım nokta ilk paragraf. Çünkü ortada bir pollyanna durumu var. Sizin, bizim 3-5 kişiyi şikayet etmemiz bunu değiştirmiyor. Hala tüm faturalarda KK adı altında ücret alınıyor. Yetmezmiş gibi bu sene tasarruf ve kullanıcının kafasını karıştırmamak için (!) faturalar sadeleştirilecek. Haber kaynaklarından okuduğum bu.
    'Devlet' senelerdir önlem veya yaptırım yapmıyorsa bu saatten sonra kimse uğraşmaz. Bir sürü dava açıyorlar kazananda var, kaybedende, sonuçlanmayanda. Ama bildiğim kadarıyla hala emsal gösterecek bir dava yok. Davalar, şikayetler daha üst birimlere gitmeden başvurduğun yerlerde caydırılıyor. Forumda bunu doğrular şeklinde dile getirenlerde var. İddialı olanlar bu sözleri önemsemiyor zaten. "Bu dava sonuçlanmaz", "benzer davalar var daha sonuçlanmadı", "birşey çıkmaz boşuna uğraşıyorsun", "dava sürecinde daha fazla para harcarsın" gibi laflarla çoğu kişi vaz geçiyor.
    Siyasi bir konuya dönüşmesini istemiyorum ama bu konunun ilerisi oraya doğru kayacak gibi. En çok kaçak kullanan, vergi ödemeyen vb. istatistikler haber sitelerinde mevcut. Ben kimsenin parasını ödemek zorunda değilim. Yan komşumun bile. Hangi kökene mensup olduğu farketmez.
    Başka bir konuda da yazmıştım en ufak detayına kadar fatura dökümünü yazıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Bu ay gelen elektrik faturasında yazan ücretleri yazıyorum. Siz benim yerime söversiniz.

Tüketim Tutarı : 98.39 TL
    KK Bedeli : 17.61 TL
    Per.sat.hiz.bd. : 2.18 TL
    PSH(say.oku.) bd. : 0.62 TL
    İle.sis.kul.bd : 4.36 TL
    Dağıtım Bedeli : 19.72 TL
    Enerji Fonu : 1.01 TL
    TRT Payı : 2.01 TL
    Elektrik Tük. Vergisi : 5.03 TL
    K.D.V. : 27.17 TL

Toplam Fatura : 178.10 TL

İlgili konu burada :http://forum.donanimhaber.com/m_55218459/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 13 Ocak 2012; 4:41:10 >

• Bazı bankalarda sektöre göre herhangi bir ücret talep etmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.