Şimdi Ara

Fatmagül'ün Suçu Ne? | Kanal D (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
2
Favori
67.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

bu sezon fatmagul ve osmani izliyorum ! sadece 2 dizi
    Ey Türk! Dostunu da Düşmanını da bil artık..!
  • Evet tekrar geldim. Öncelikle eksi yönlerden başlayım bu sefer. Jandarmanın oradaki sahne biraz zorlama gibi geldi. Yani tamam yasa değiştiği için evliliğe bir bahane bulmak gerekiyordu bu sefer ama, bu da olmamış bence yeterince inandırıcı. Senaristlere buradan ve hala yavaş giden tempodan dolayı eksi puan veriyorum Şu Yapak Dökümü bir an önce bitse iyi olacak

Şimdi gelelim asıl meselelere.Gene Fatmagül'ün o baştaki ağlayışını gerçekten hissettim, çok etkilendim. Diğer oyuncuların duyguları da geçen bölümler kadar olmasa da gene de inandırıcıydı aynı şekilde. Ha bir de abisi gerçekten bu bölüm Fatmagül'le birlikte en etkileyici roller oldular. Olay hakkında fazla birşey söylemeye gerek yok, gerçekten de mide bulandırıcı, işin kötüsü de gerçek hayatta da buna benzer şeylerin yaşanıyor olması hala.Oyunculuklar da gene çok başarılıydı , özellikle Beren Saat ve abisi rolündeki Bülent Seyran. Beren Saat bölümün başında sürekli ağlıyor olmasına rağmen inanılmaz güzel görünüyordu, ama bölünün sonlarında falan o somurtkan yüz ifadesi hele ki resimdeki o ifade ve verdiği tepkiler gene çok başarılıydı, inandırıcıydı en azından bana göre.Abisini söylemeye gerek yok zaten. Münir de bu bölüm çok aktifti, iş bitirici yönü ön plandaydı gene. Diğer tecavüzcüler bundan sonra daha geri planda olacaklar artık, bu bölümden öyle olmaya da başladı.

Sonuçta dizi gene güzel bir bölümü daha geride bıraktı. Bu bölümün de gene ratinglerde 1. olmasını bekliyorum . Bütün diziler arasından da bana göre Ezel ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki'yle birlikte izlenmeye en çok değer 3 diziden birisi. Özellikle oyunculuklar, duyguları net bir şekilde bir tek bu dizide ve de bir de Öyle Bir Geçer Zaman ki'de hissedebiliyorum. Dolayısıyla artık bütün diziler yavaş yavaş oturduğuna göre bu dizi de bu sezon ki izlenecek diziler kategorisine alınmalı bence insanlar tarafından. Neyse artık hafaya İstanbula gelişlerini görmek istiyorum , bölümü merakla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizlimert -- 8 Ekim 2010; 0:23:08 >
  • Bir de haber getiriyorum. Dilara'nın da dediği gibi bu ara çok aktifim Zaten paper topici olarak da What's the fault of Fatmagül? sorusunu seçmeyi düşünüyorum o derecede yani Şaka bi yana da 2 hafta sonra mt haftası geliyo o ara olmayabilirim belki burda onun dışında dizi bu başarıyla devam ettikçe ben de burdayım.

Gündemde en çok tartışma konusu olan yeni dizilerden 'Fatmagülün Suçu Ne?' ile 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' ilginç bir ortak noktaya sahip. Kanal D'nin iki dizisinde de izleyiciyi çıldırtan iki yenge karakteri var.

Posta gazetesinin TV yazarı Mesut Yar dizilerdeki 'korkunç yenge' furyasını köşesine taşımış:

"Korkunç yenge. 90’lı yıllarda gazete manşetlerinde böyle bir sıfat vardı.

Geçmiş zaman, politikayla ilgili derin bir hanımefendiyi hicvediyordu. Şimdi ismini çıkaramadım... Fakat şimdi iki isim var netlikle bildiğim. İki ayrı dizide insanın kanını tepesine hücum ettiriyorlar. Biri Fatmagül’ün yengesi Mukaddes; kötülükte üstüne yok. Diğeri de “Öyle Bir Geçer Zaman ki” (Kanal D) dizisinde ortaya çıkan Neriman yenge...

Hakikaten fitnenin ve kötülüğün resmi gibiler ekranda. Bir dönem Türk sinemasında kendinden nefret ettirecek kadar etkin olan nur içinde yatsınlar Aliye Rona ve Neriman Köksal gibi tipler bunlar. Öyle gerçekçi oynuyorlar ki, insanın varsa yengesine kalkıp iki tane sallayası geliyor.

Abarttım, elbette şaka yaptım. Ama yine de bu yılın trendinin “korkunç yenge” odaklı olacağını hissediyorum dizilerde. Hadi yine iyiyiz, bulduk iki tane Aliye’nin kayınvalidesi tipli kadın; söver dururuz artık... "

bölümü genelde beğendim ama
    hikayenin nikaha bağlanacağını bilmenin getirdiği bi , izlerken sıkılma durumu hasıl oldu bu akşam
    Kerimin ve yengenin parayı aldığını Fatmagülün gözüne sokarcasın bu kadar ortada yapmaları senaryoya yakışmadı bence
    o sahneler nikah öncesinde başka mekanda verilmeliydi

Selimin Annesi diğerlerine oranla çok tavırlıydı
  • bu bölümü ilk defa baştan sona seyrettim açıkcası hiç bişey değişmemiş,ilk başladığından beri konuşulan mevzular hâlâ devam ediyor.Kaç bölüm daha böyle sürcek.Böyle giderse milleti sıkarlar

• Dizinin temposu yavaş, ben de söylüyorum bunu ama, bir de şöyle birşey var ki;
    bu dizi bir filmden uyarlama ve filmi de izlediyseniz eğer açıkçası zaten öyle bir filmden ancak bu kadar hızda bir senaryo çıkabilir eğer ki bir dizi yapmak isterseniz.
    Ben bu dizide senaryodan veya konudan daha çok oyunculuklara , duygulara odaklanmayı tercih ediyorum ;çünkü bu dizi 'aksiyon'un bol olduğu dizilerden olması biraz zor, en fazla yapabilecekleri işte Gazeteci Ahmet gibi yeni karakterlerin olaya girmesi veya diğer tecavüzcülerin tekrardan yaşamlarına müdahil olması falan olabilir. Yanılmayı tercih ederim ancak şimdilik öyle görünüyor.
    Zaten dizinin en büyük eksisi de aksiyon'un bol olmaması bu konuda da en büyük örnek Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisi olabilir. O dizide kesinlikle çok başarılı ancak insanların ilgisini bu kadar çekmesinin nedeni oyunculuklarından çok(ki oradaki oyunculukların da çoğunu özellikle evin erkek çocuklarını aşırı beğeniyorum bir yanlış anlaşılma olmasın yani) olayların çok hızlı ilerlemesi diğer bir deyişle aksiyonun bol olması. Düşünün 4 bölümde neler oldu o dizide bir de bu dizide ne oldu. Aslında bana çok da ters değil bu durum yani ben sıkılmam izlerken böyle yavaş giden dizilerden ama genel seyirci için terstir, bu dizi tv için biraz fazla sanat filmi gibi kalır bu yavaşlıkla ilerlerse.
    O yüzden dediğim gibi bu dizide senaryodan konudan daha çok oyunculuklara verilmek istenen duygulara falan odaklanmak gerek diye düşünüyorum , zaten hiç kimsenin de bu diziyi izlemeye başlarken konusu nedeniyle izlemeye başladığını zannetmiyorum; çoğu insan dizinin güçlü oyuncu kadrosundan etkilenip de başlamıştır bu diziye.

Orijinalden alıntı: gizlimert

Dizinin temposu yavaş, ben de söylüyorum bunu ama, bir de şöyle birşey var ki;
    bu dizi bir filmden uyarlama ve filmi de izlediyseniz eğer açıkçası zaten öyle bir filmden ancak bu kadar hızda bir senaryo çıkabilir eğer ki bir dizi yapmak isterseniz.
    Ben bu dizide senaryodan veya konudan daha çok oyunculuklara , duygulara odaklanmayı tercih ediyorum ;çünkü bu dizi 'aksiyon'un bol olduğu dizilerden olması biraz zor, en fazla yapabilecekleri işte Gazeteci Ahmet gibi yeni karakterlerin olaya girmesi veya diğer tecavüzcülerin tekrardan yaşamlarına müdahil olması falan olabilir. Yanılmayı tercih ederim ancak şimdilik öyle görünüyor.
    Zaten dizinin en büyük eksisi de aksiyon'un bol olmaması bu konuda da en büyük örnek Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisi olabilir. O dizide kesinlikle çok başarılı ancak insanların ilgisini bu kadar çekmesinin nedeni oyunculuklarından çok(ki oradaki oyunculukların da çoğunu özellikle evin erkek çocuklarını aşırı beğeniyorum bir yanlış anlaşılma olmasın yani) olayların çok hızlı ilerlemesi diğer bir deyişle aksiyonun bol olması. Düşünün 4 bölümde neler oldu o dizide bir de bu dizide ne oldu. Aslında bana çok da ters değil bu durum yani ben sıkılmam izlerken böyle yavaş giden dizilerden ama genel seyirci için terstir, bu dizi tv için biraz fazla sanat filmi gibi kalır bu yavaşlıkla ilerlerse.
    O yüzden dediğim gibi bu dizide senaryodan konudan daha çok oyunculuklara verilmek istenen duygulara falan odaklanmak gerek diye düşünüyorum , zaten hiç kimsenin de bu diziyi izlemeye başlarken konusu nedeniyle izlemeye başladığını zannetmiyorum; çoğu insan dizinin güçlü oyuncu kadrosundan etkilenip de başlamıştır bu diziye.

doğru söylüyosun ama bu bana biraz ucuza kaçmak gibi geliyor ve ay yapım bunu sürekli yapıyor

ay yapımın ezel dışındaki tüm dizileri böyle (belki aşkı memnuyuda kendi içindeki hareketlilikten dolayı bu eleştirinin dışında tutabiliriz)

Özellikle yaprak dökümü bunun en büyük örneği

Milleti ağlatsınlar,oyuncular ağlasın herkes ağlasın senaryoyu sallasınlar falan hep böyle ama bu nereye kadar gider hocam Belli bi süre sonra eğer seviye korunmazsa olay tamamen yaprak dökümü gibi çirkinleşir,evet belki 1000 sezon oynar ama seviyesizleşerek oynar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 8 Ekim 2010; 1:56:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mister No

quote:

Dizinin temposu yavaş, ben de söylüyorum bunu ama, bir de şöyle birşey var ki;

doğru söylüyosun ama bu bana biraz ucuza kaçmak gibi geliyor ve ay yapım bunu sürekli yapıyor

ay yapımın ezel dışındaki tüm dizileri böyle (belki aşkı memnuyuda kendi içindeki hareketlilikten dolayı bu eleştirinin dışında tutabiliriz)

Özellikle yaprak dökümü bunun en büyük örneği

Milleti ağlatsınlar,oyuncular ağlasın herkes ağlasın senaryoyu sallasınlar falan hep böyle ama bu nereye kadar gider hocam Belli bi süre sonra eğer seviye korunmazsa olay tamamen yaprak dökümü gibi çirkinleşir,evet belki 1000 sezon oynar ama seviyesizleşerek oynar.

Zaten bu diziye 2. sezon bile fazla bana göre Yani tek sezonluk olmasını tercih ederim bu dizinin,zaten 2. sezondan fazla da sürmeyeceğine neredeyse eminim çünkü 2 nedeni var bunun;
    Ay Yapım Yaprak Dökümü'nede yaptığı o hatayı bir daha başka hiç bir dizisinde yapmıyor (Aşk-ı Memnu 2. sezonda bitti reytingler zirvedeyken, Ezel'de keza bu sezon bitecek)
    2. olarak da oyuncuların kariyerleri açısından hiçbir oyuncunun özellkle de genç olanlar yani başroldeki Beren Saat Engin Akyürek ve Buğra Gülsoy'un böyle bir durumu isteyecğini ve de kabul edeceğini zannetmem. Zaten bu dizide de Beren Saat istemezse hiçbirşey olmaz ki dizinin yönetmeninden senaristine hepsi onun istediği kişiler oldu
    Ha bu dizi çekilmeli miydi dersen en başından bilmiyorum ya da şöyle diyeyim aynı oyuncu kadrosunu daha heyecan verici bir projede görmek istemez miydim? Tabii ki isterdim, ama burada da gene de izliyorum çünkü dizi senaryonun yavaşlığına rağmen genel olarak bakıldığında kaliteli bana göre. ki kalitesini kaybetmeye başladığı an da zaten reytnigleri düşmeye başlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizlimert -- 8 Ekim 2010; 2:08:52 >

1.House
    2.Modern.Family
    3.The.Big.Bang.Theory
    4.Two.and.a.Half.Men
    5.Fatmagül'ün Suçu Ne?

quote:

Orijinalden alıntı: gizl

çoğu insan dizinin güçlü oyuncu kadrosundan etkilenip de başlamıştır bu diziye.

DH
    Eski Üyelerin Mekanı...
    2003 Üyesi.

KATHREIN UFS 913 TWİN HD PVR
  • quote:

Orijinalden alıntı: suzi dilara

ferhunde de korkulası uzak durulası yenge tiplerinden

bölümü genelde beğendim ama
    hikayenin nikaha bağlanacağını bilmenin getirdiği bi , izlerken sıkılma durumu hasıl oldu bu akşam
    Kerimin ve yengenin parayı aldığını Fatmagülün gözüne sokarcasın bu kadar ortada yapmaları senaryoya yakışmadı bence
    o sahneler nikah öncesinde başka mekanda verilmeliydi

Selimin Annesi diğerlerine oranla çok tavırlıydı

Katılıyorum resmen kız pazarlar gibi oldu, fotoğraflar çekilirken 'Bizde o sırada çay içeriz dedi' herhalde farklı bir yerde verilcek zannettim ancak öyle olması hiç güzel bi tablo oluşturmadı.
    2 KURTLAR VADISI PUSU ATV 12.54 31.98
    3 FATMAGUL'UN SUCU NE (OZET) KAND 9.87 26.3
    4 KURTLAR VADISI PUSU (OZET) ATV 6.44 16.52
    5 TURKAN KAND 6.02 20.69

İLK 100 PROGRAM /HEDEF KITLE : AB ( Tarih : 07/10/2010 )
    Sıra Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
    1 FATMAGUL'UN SUCU NE KAND 16.3 42.02
    2 KURTLAR VADISI PUSU ATV 11.19 30.11
    3 FATMAGUL'UN SUCU NE (OZET) KAND 8.95 25.22
    4 TURKAN KAND 8.18 28.31
    5 KURTLAR VADISI PUSU (OZET) ATV 6.16 16.94

Dizi tahmin ettiğim gibi reytinglerde 1. olmuş. Sanal alemde ise Ezel'den sonra Öyle Bir Geçer Zaman Ki'yle birlikte 2.sırayı paylaşıyor diyebilirim. Artık bu saatten sonra gün 1.liğinin gitmesi için ya senaryo çok feci bir saçmalama moduna girmeli ya da karşısına yeni bir çok güçlü yapım gelmeli, çünkü artık her dizinin izleyici kitlesi yavaş yavaş oturmaya başladı.

Fatmagul : ne soylediyseniz yaptim, yeter artik, hayatta gitmem İstanbula mistanbula....
    Fatmagul: Sen benim dort dusmanımdan birisin..

................devamiiii

Not: Asıl tüyolar yarın gellir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizlimert -- 9 Ekim 2010; 1:51:26 >

5. bölümün tüyolarını getirmeye başlıyorum.. Ama okuyunca heycanınzız kaçabiliyor , izlerken sıkılabiliyorsunuz , o nedenle okuyup okumayacağınıza iyi karar verin derim.

Fatmagul : ne soylediyseniz yaptim, yeter artik, hayatta gitmem İstanbula mistanbula....

Eğer öyle bir şey olursa deli mustafayı durdurmak zor olabilir

Orijinalden alıntı: Noix~

quote:

5. bölümün tüyolarını getirmeye başlıyorum.. Ama okuyunca heycanınzız kaçabiliyor , izlerken sıkılabiliyorsunuz , o nedenle okuyup okumayacağınıza iyi karar verin derim.

Eğer öyle bir şey olursa deli mustafayı durdurmak zor olabilir

Mustafa şimdilik öyle görünüyor ama daha sonra hayat kadınıyla falan beraber olacakmış, yani demek ki durulacak bir şekilde. Ama Mustafa yani bilmiyorum da gerçekten biraz 'karaktersiz ' bir tip gibi geliyor bana. Mustafa'yı bir noktaya kadar anlayabiliyorum da , davranışları çok abartılı, çok gereksiz hal ve tavırlar içinde. Oyunculuk da dizideki en kötüsü olduğu için Mustafa karakteri son derece itici gelmeye başladı bana.
    Bu arada o üstteki yazılan para olayı çok da mantık hatası gibi gelmedi bana. Yani öyle olmaması daha doğru olurdu, ama o şekilde olması da beklenebilir bir durum :Mide bulandırıcı ama zorlama bir durum değildi bana göre. Bana en zorlama gelen sahne dediğim gibi jandarmadaki durumdu orası pek mantıkıı olmamış bana göre. Neyse zaten artık evlendiler de o konu da kapanacak.
    Gazeteciyi kim oynayacak merak ediyorum açıkçası. Çünkü o konuda daha hiç bir bilgi gelmedi daha. Ay yapım Ezel'de yaptığı gibi bir sürpriz yapar mı acaba diye düşünüyorum da boşta olan popüler bir Ay yapım oyuncusu gelmiyor aklıma şu anda (Kıvanç Tatlıtuğ bir kez daha olmaz herhalde). Yani o rolden bence bir şeyler çıkacak gibi, o nedenle popüler birinin oynaması iyi olur.

Dizide artık tansiyonu ilk etapta İstanbul'a taşınmaları yükseltecek. Daha sonra da gazeteci olayı , Mustafa'nın durumu ve de Vural'ın tekrar Fatmagül- Kerim ikilisine sarması dizinin aksiyon açısından önemli kısımları olacak gibi görünüyor. Tabi bu ikili kendi aralarında ne yaşayacaklar falan onlar da asıl olarak merak edilen unsur olacak. Kısacası artık İstanbul'a taşınmalarıyla birlikte umarım senaryo da hızlanır biraz, ki öyle olacağını da umut ediyorum
  • Sinir bozucu bir geceydi. Ülke futbolunda dönen paralara yazık. Madem hedeflerimiz büyük olmayacak o halde futbolda bu kadar büyük paraların dönmesinin anlamı da yok, futbol ekonomisinin küçülmeye girmesi ve altyapıya yönelmesi gerekiyor sıfırdan. Neyse, maçın etkisinden çıktıktan sonra buraya yeni set fotoğrafları getiriyorum

Fatmagül'ün Suçu Ne? | Kanal D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizlimert -- 9 Ekim 2010; 1:56:25 >
  • Dizinin yarın saat 16.30'da tekrarı varmış. Bunun dışında şu sezon meselsiyle ilgili edindiğim bilgiye göre de bu dizi başlarken 1 sezon olarak planlanmış ama 2. sezona uzama ihtimali de varmış yani daha belli değil şu anda. Ama 2 sezonu geçmeyeceğine ben şahsen bizzat kendim eminim.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.