Şimdi Ara

Fatih Terim'in cop transferleri (!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
0
Favori
3.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son gunlerde herkesin agzinda bir "Fatih Terim'in cop transfleri" lafi var. Bu kuyruklu yalan agizdan agiza dolastigi icin gercek sanilma ihtimali var. Bu iddiayi curutecegim.

Iddia: Fatih Terim kadroyu cop oyuncularla doldurdu.

Bakalim Fatih Terim'in ilk sezonunda alinan oyunculara: Elmander ile Terim'den once anlasildigi icin yazmiyorum.

+ Muslera: Nokta transfer. 2 sezon boyunca ilk 11 oyuncusu.
    + Eboue: Nokta transfer. 2 sezon boyunca ilk 11 oyuncusu.
    + Melo: Nokta transfer. 2 sezon boyunca ilk 11 oyuncusu.
    + Selcuk Inan: Nokta transfer. 2 sezon boyunca ilk 11 oyuncusu.
    + Ujfalusi: Sakatlanana kadar ilk 11'in degismez ismi. Sampiyonlugun mimarlarindan.
    + Engin Baytar: Ceza alana kadar ilk 11'in degismez ismi. Sampiyonlugun mimarlarindan.
    + Albert Riera: Gecen sene boyunca ilk 11 oyuncusu. Sampiyonlugun mimarlarindan.
    + Necati Ates: Nokta transfer. Yarim sezonda 10 golluk kritik katki.

- Ceyhun: Bonservissiz alindi. Terim doneminde fazla sans bulamadi.
    - Yigit Gokoglan: 2.5 milyon euro bonservis. Fazla bulamadi.
    - Sercan Yildirim: 3 milyon euro bonservis. Fazla sans bulamadi.
    - Okan Derici: 200bin euro bonservis. Sans bulamadi.

Gelelim ikinci sezona: Sneijder Terim'den bagimsiz alindigi icin saymiyorum.

+ Burak Yilmaz: Nokta transfer. 33 gol, 9 asist. Sampiyonlugun mimarlarindan. Ilk 11 oyuncusu.
    + Umut Bulut: Nokta transfer. 15 gol, 6 asist. Sampiyonlugun mimarlarindan. Ilk 11/rotasyon oyuncusu.
    + Hamit Altintop: Gecen sezon 40 resmi mac. En kritik maclarda katki. Ilk 11 oyuncusu.
    + Dany: Dusuk butceli nokta transfer: Gecen sezon 34 resmi mac. Ilk 11 oyuncusu.
    + Amrabat: Gecen sezon 43 resmi mac. En kritik maclarda 10 asistlik katki. Her mac kullanilan bir oyuncu.
    + Drogba: Bonservissiz nokta transfer. Sampiyonlugun mimarlarindan. Ilk 11 oyuncusu.

- Furkan Ozcal: Bonservissiz alindi. Fazla sans bulamadi.

Sonuc:

1. Alinan 19 futbolcunun 14 tanesi gectigimiz senelerdeki sampiyonluklara ilk 11'de oynayarak direk katki yapmis.
    2. Biz aldiktan sonra futbolculardaki toplam deger artisi 50 milyon euronun uzerinde.
    3. Yaslari 18-22 arasinda degisen 5 genc oyuncudan verim alinamamis. Onlara odenen toplam bonservis ise sadece 5.7 milyon Euro.
    4. Altyapidan cikarilan ve 2 sampiyonlukta pay sahibi olan Semih Kaya ve Emre Colak'in toplam degeri 10 milyon euronun uzerinde.
    5. Terim'e sormadan transfer edilen Sneijder ise en pahali transferimiz. Amrabat kadar bile katki alamamisiz. Ustelik yedek birakamadigimiz icin formsuzlugu butun takimi etkileyen bir oyuncu.

Kimse cikip da Fatih Terim kadroyu coplerle doldurdu diyemez. Adam kendi sistemine gereken oyunculari almis ve neredeyse hepsini en yuksek verimle kullanmis. Bu sekilde 8.likten aldigi takimla 2 sampiyonluk, 2 super kupa kazanmis ve 1 sampiyonlar ligi ceyrek finali oynamis. Ustune bir de altyapidan degerli oyuncular cikarmis.

Bu transfer stratejisi tam bir basari hikayesidir. Bugun o futbolculari oynatamayanlar ve bu sezon basinda inatla transfer yapmayip 20 gunde kadroyu oyuncuyla doldurmaya calisanlar sorunu kendilerinde aramalilar. Fatih Terim bu konuda tertemizdir.

• basit bi suçlama metodu zaten bu.Örneğin Anteple berabere kaldık veya bir sürü takıma boş puan kaybettik.Hangi antep oyuncusu mevkisindeki bizim oyuncumuzdan daha iyiydi veya kaliteliydi ?Bir madrid veya chelsea maglubiyeti için bu bahaneleri söyleyebilirsiniz ama lig için asla.Sorun oyuncu kalitesi veya transferde değil.Kusra bakmayın sorun taktiğiyle veya motive yeteneğiyle ne derseniz deyin bu takıma güzel futbol oynatamayan adamlarda.Bırakın Fatih Terim'i suçlamayı.Şu an için söylüyorum ki hiçkimse Galatasaray'a Terim'den daha uygun değildi ki onu da bir şekilde kaybettik.
  • Yaw hehe yat uyu. Musleradan sonrası okunmaz zaten muslerayi istemiyordu terim başkan zorla aldirdi. Terim'in transferleri felipe pinto muhammed sarr christian riera amrabat chedjou frank de boer chriss umut bulut bruma vs gibi transferler. Faruk suren ne dedi terime transfer yaptirmiyacan terim nerde capsiz adam var gider onu ister. Terime ragmen ilie yi filipescuyu hagiyi popescuyu taffareli aldim dedi. Hakeza Ozhan başkan transferi tamamen terime birakti terim şampiyon kadroyudagitti bide ustune fenerden 6 yedi kaçtı gitti. Gelelim 3.terim donemine eboe muslera drogba sneijder meloyu bizzat başkan istedi ve aldi hatta meloyu bulent tulun getir di terim bakti iyi oynuyor tekrardan kiralandi. Terim şike surecinde ezilmiş fb den bjk ten şampiyonlukları aldı bu sene ise baktı sıkıyi gordu kaçtı milli takima. Şu takima bir sistem oturtamadi anca gazla oyun oynandi ne adam akıllı kanat oyunu nede adam. Akilli def yapmayi öğretti takima. Dany chedjou gibi bidonlarla def yaptık sonradan gordukki cam adam gokhan zan bunlar in ikisini tefe koyacak. Performans ile oynadi. Terimin israrla isteyip heba ettigi yigit gokoglan mehmet Batdal sercan yekta yi saymıyorum bile çocukların futbol hayatini. Bitirdiresmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDodO

basit bi suçlama metodu zaten bu.Örneğin Anteple berabere kaldık veya bir sürü takıma boş puan kaybettik.Hangi antep oyuncusu mevkisindeki bizim oyuncumuzdan daha iyiydi veya kaliteliydi ?Bir madrid veya chelsea maglubiyeti için bu bahaneleri söyleyebilirsiniz ama lig için asla.Sorun oyuncu kalitesi veya transferde değil.Kusra bakmayın sorun taktiğiyle veya motive yeteneğiyle ne derseniz deyin bu takıma güzel futbol oynatamayan adamlarda.Bırakın Fatih Terim'i suçlamayı.Şu an için söylüyorum ki hiçkimse Galatasaray'a Terim'den daha uygun değildi ki onu da bir şekilde kaybettik.
    Terim daha ne yapsın bu takım için anlamadım...Elin yabancısı geliyor...Hayatların ilk kez görüyolar adamı...Adam da haliyle ilk kez bu ülkeyi tanıyor, yaşıyor...Ama taraftar tapıyor bu adama...Ve Terim'e de demediğini bırakmıyor...Ulan Terim ne yapmış bu takıma..Başarıdan başka ne kazandırmış...Dillerine dolamışlar bi Terim'in 2. dönemini...aYnı Fenerlilerin 6-0 ı gibi yıllardır aynı terane...Arkadaş adam son 2 sezon şampiyon yapmış 2 süper kupa kazanmış ve yıllar sonra avrupada çeyrek final oynatmış...Yani bu adamın daha ne yapması lazım sizin gibi egoist tiplere kendini beğendirmesi için...Yazıklar olsun diyorum böyle taraftara böyle zihniyete...Bu takımın başına ne geliyosa hep bu zihniyet yüzünden geliyor...Bu saatten sonrada zor toparlanır bu takım...

• quote:

Orijinalden alıntı: mete_han1453

Terim daha ne yapsın bu takım için anlamadım...Elin yabancısı geliyor...Hayatların ilk kez görüyolar adamı...Adam da haliyle ilk kez bu ülkeyi tanıyor, yaşıyor...Ama taraftar tapıyor bu adama...Ve Terim'e de demediğini bırakmıyor...Ulan Terim ne yapmış bu takıma..Başarıdan başka ne kazandırmış...Dillerine dolamışlar bi Terim'in 2. dönemini...aYnı Fenerlilerin 6-0 ı gibi yıllardır aynı terane...Arkadaş adam son 2 sezon şampiyon yapmış 2 süper kupa kazanmış ve yıllar sonra avrupada çeyrek final oynatmış...Yani bu adamın daha ne yapması lazım sizin gibi egoist tiplere kendini beğendirmesi için...Yazıklar olsun diyorum böyle taraftara böyle zihniyete...Bu takımın başına ne geliyosa hep bu zihniyet yüzünden geliyor...Bu saatten sonrada zor toparlanır bu takım...

Gsyi sattı daha ne yapsın. Hemde Demirören için. Bu arada Mancini de juve gibi bir takimi ekarte edip gruptan çıktı terim efendi ise baştan bakti bu takimdan bir halt olmaz dedi hopp milli takimda soluğu aldı. Manciniyye'de helal olsun terimin TARUMAR halde birakip gittigi takimi uc kulvardada götürüyor. Ligde ikincilik bile direk şampiyonlarligi zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

quote:

Gsyi sattı daha ne yapsın. Hemde Demirören için. Bu arada Mancini de juve gibi bir takimi ekarte edip gruptan çıktı terim efendi ise baştan bakti bu takimdan bir halt olmaz dedi hopp milli takimda soluğu aldı. Manciniyye'de helal olsun terimin TARUMAR halde birakip gittigi takimi uc kulvardada götürüyor. Ligde ikincilik bile direk şampiyonlarligi zaten.

senın zihniyetini öpüyüm...başkada bişey demiyorum gece gece hadi başka yere yapış bana bulaşma...

• quote:

takımı satmak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fatih Terim Artık Çöp
    7 yıl önce açıldı
    Florya'da Fatih Terim Sesleri
    7 yıl önce açıldı
    Mancini: Terim efsane
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

quote:

takımı satmak

Alıntıları Göster
    ''Amrabat kadar bile katki alamamisiz''

Sneijder'in oyunumuzu nasıl pozitif yönde etkilediğini umursamayıp sadece istatistiklere bakarak Amrabat kadar bile katkı alamadığımızı söylemek...

• Terim döneminde yapılan transferlerle Terim'in transferleri arasındaki farkı iyi anlamak gerek.
  • 11 de oynayinca cop olmuyor mu yani?

• quote:

Yaw hehe yat uyu. Musleradan sonrası okunmaz zaten muslerayi istemiyordu terim başkan zorla aldirdi. Terim'in transferleri felipe pinto muhammed sarr christian riera amrabat chedjou frank de boer chriss umut bulut bruma vs gibi transferler. Faruk suren ne dedi terime transfer yaptirmiyacan terim nerde capsiz adam var gider onu ister. Terime ragmen ilie yi filipescuyu hagiyi popescuyu taffareli aldim dedi. Hakeza Ozhan başkan transferi tamamen terime birakti terim şampiyon kadroyudagitti bide ustune fenerden 6 yedi kaçtı gitti. Gelelim 3.terim donemine eboe muslera drogba sneijder meloyu bizzat başkan istedi ve aldi hatta meloyu bulent tulun getir di terim bakti iyi oynuyor tekrardan kiralandi. Terim şike surecinde ezilmiş fb den bjk ten şampiyonlukları aldı bu sene ise baktı sıkıyi gordu kaçtı milli takima. Şu takima bir sistem oturtamadi anca gazla oyun oynandi ne adam akıllı kanat oyunu nede adam. Akilli def yapmayi öğretti takima. Dany chedjou gibi bidonlarla def yaptık sonradan gordukki cam adam gokhan zan bunlar in ikisini tefe koyacak. Performans ile oynadi. Terimin israrla isteyip heba ettigi yigit gokoglan mehmet Batdal sercan yekta yi saymıyorum bile çocukların futbol hayatini. Bitirdiresmen

bruma dışında noktasına kadar katılıyorum.

• quote:

Yaw hehe yat uyu. Musleradan sonrası okunmaz zaten muslerayi istemiyordu terim başkan zorla aldirdi. Terim'in transferleri felipe pinto muhammed sarr christian riera amrabat chedjou frank de boer chriss umut bulut bruma vs gibi transferler. Faruk suren ne dedi terime transfer yaptirmiyacan terim nerde capsiz adam var gider onu ister. Terime ragmen ilie yi filipescuyu hagiyi popescuyu taffareli aldim dedi. Hakeza Ozhan başkan transferi tamamen terime birakti terim şampiyon kadroyudagitti bide ustune fenerden 6 yedi kaçtı gitti. Gelelim 3.terim donemine eboe muslera drogba sneijder meloyu bizzat başkan istedi ve aldi hatta meloyu bulent tulun getir di terim bakti iyi oynuyor tekrardan kiralandi. Terim şike surecinde ezilmiş fb den bjk ten şampiyonlukları aldı bu sene ise baktı sıkıyi gordu kaçtı milli takima. Şu takima bir sistem oturtamadi anca gazla oyun oynandi ne adam akıllı kanat oyunu nede adam. Akilli def yapmayi öğretti takima. Dany chedjou gibi bidonlarla def yaptık sonradan gordukki cam adam gokhan zan bunlar in ikisini tefe koyacak. Performans ile oynadi. Terimin israrla isteyip heba ettigi yigit gokoglan mehmet Batdal sercan yekta yi saymıyorum bile çocukların futbol hayatini. Bitirdiresmen

+1905

• çok iiyi transferler okduğu için mi şuan rakibimiz bizden 10 puan önde?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nepheth

quote:

+1905

Alıntıları Göster
    ceyhun fazla şans bulamamış
    yiğit bulamamış
    sercan bulamamış

he bunlar kötü transfer değil ama şans bulamamışlar öyle mi bundan sonrasını okumadım zaten , kafan iyiymiş arkadaşm

bu arada muslera ve ujfaluji transferlerini terimden önce yönetim başlatmıştı zaten , hatta muslera ile anlaşılmış milli maçları yüzünden imza gecikmişti

hadi git şimdi kumda oyna

• quote:

Orijinalden alıntı: Evapsie

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Fatih Terim Sneijder'i istemedi diye Amrabat daha faydalı demeye getirmişsin e yuh yani. Maddi ve manevi katkıları geçtim Amrabat kim yahu ?

Kendini haklı gösterebilmek için eksik ve yanlış bilgiler vermenin yanında , çoğu şeyi de abartarak yazmışsın. Selçuk İnan'la Adnan Polat daha Terim piyasada yokken anlaşmıştı 500 defa yazsak yine anlamayacaksınız. Yahu şike tapelerinde bile yazıyor bu transfer.

Muslera , Drogba , Ujfalusi bu oyuncuları yönetim aldı , Terim sadece onay verdi , Sneijder'e verdiği gibi. Melo yerine Alper'i istedi , Alper gelseydi şu an takımın en iyi oyuncusu Melo olmayacaktı. Alper olmadı Wellington diye ne idüğü belirsiz birini ısrarla istedi. Taraftar tepki gösterince yönetimin de kararıyla tekrar Melo'ya dönüş yaptı. wellington denen futbolcu takımında şu an kadroya bile giremiyor.

Yiğit , Sercan , Furkan , Engin nerede şu an ? Dany , Amrabat , Riera neden gönderiliyor ? Sabri , Eboue mecburiyetten takımda tutuluyor. Semih işi de tamamen şanstı. Gökhan Zan sakatlandı , Servet bedavadan kırmızı kart yedi. takımda stoper kalmadı yoksa Semih'in şans bulacağı yoktu.

Necati'den kısa dönemde fayda sağladın , 2 yıllık sözleşme uzattıktan haftalar sonra neden gitmesine izin verdin ? Erman Kılıç komedisini de ekleyelim. Adama kimseye söz verme seni alacağım diyorsun , sezon sonu adam geliyor 1 ay sonra sattırıyorsun. Adama gülerler

Yaptırdığı transferlerin bir kısmı önemli katkılar sağladı bunu inkar etmiyoruz ama yarısından çoğu sözleşmesi bitmeden patlamaya başladı. Bunu da siz inkar etmeyin.

• Degeri arttidan sonra okumadim. Amrabati 8 e aldik, 3 milyona zor satariz. Transfermarkt a gore konusma

• quote:

Orijinalden alıntı: mind of a madman

Degeri arttidan sonra okumadim. Amrabati 8 e aldik, 3 milyona zor satariz. Transfermarkt a gore konusma
    bomboş terimsporlu konusu
    sadece şu cümle bile ne kadar boş konu olduğunun ispatı

Albert Riera: Gecen sene boyunca ilk 11 oyuncusu. Sampiyonlugun mimarlarindan.

şampiyonluğa katkı yapan sol bek görmemiş hayatında, hadi hiç futboldan anlamıyorsun aç caner i izle fb de.
    hakan kazmasından sonra pas verebilen bir bek gördüğü için riera yı nimetten sanmış

ayrıca çok yalan yanlış şeylerle haklı çıkmak için uğraşmış, üşenmessem bi ara yazarım madde madde salladıklarını gerçi yukarıda arkadaş gerekli ayarı vermiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Joseph Jackson

çok iiyi transferler okduğu için mi şuan rakibimiz bizden 10 puan önde?

Çöp oldukları için mi iki senedir şampiyon olup gruptan çıkıyoruz?

• Terim GS tarihinin en büyük 3 efsanesinden biridir. 8 sezonda 6 Şampiyonluk ve Uefa kupasi almistir. Transferleri iyidir. Yoksa o takimlar ve kadrolar basarili olamazdi.

Unal Aysal ise siradan ve kompleksli bir baskandir. 10 sene sonra adini kimse hatirlamaz. Mehmet Cansun gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet gencler, bir futbolcu bütün maclara ilk 11 çıkıp 2 sene boyunca şampiyon oluyorsa iyi transferdir. Bu kisiden kisiye değişen bir kavram degil.

Ayrıca "o oyuncuları Terim istemedi, yönetim aldı" iddiası da ayri bir kuyruklu yalan. İlk 2 sezon bütün transferler Terim'in onayiyla yapılmıştır. Bunu hem Ünal Aysal hem de Abdurrahim Albayrak söyledi.

Ne zaman yönetim Terim'den kurtulmayı kafasına koydu, iste o zaman Terim'e sormadan transfer yapılmaya başlandı. Sneijder transferi oncesi Terim'in basın açıklaması, transfer gunü yüzündeki ifade ve yine albayrak'in samimi açıklamaları bunun kanıtıdır.

Söylediklerim belgeli, kaynaklı, tartışmaya açık olmayan bilgiler ve resmi istatistikler. Boş mideden uydurduğu yalanlara kendisi inananlardan değilim. Bu sekilde de karşıma gelmeyin lütfen.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.