Şimdi Ara

Fatih Sultan Mehmet'in Resmi HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belki dikkatinizi çekmiştir,geçen gün de benim dikkatimi çekti. Yanındaki adamlar hep kılıçlı falanken işaretlediğim adamda neden tüfek var? John Titor'un eski versiyonu mu
    Ve o dönemde tüfek var mıydı?

Buda john titor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RΣΛPΣR -- 20 Mart 2014; 10:45:06 >

• o resmi çizen adam kendinide oraya koymuş farklılık olsun diyede tüfek almış eline diye biliyorum
  • Tüfek teknolojisi yeni yeni oturuyor o zaman kardeşim hatta bir ara Macarlar bize karşı bariz bir üstünlük kuruyorlardı tam anımsamıyorum tarih olarak ama bu devirlere yakındı. O zamanların tankı gibi düşün işte üstüne bir adam oturup tüfekle ateş ediyor filan. Bunlar üstten doldurmalıdır muhtemelen ve tek atımlıktır, tekrar kullanman için yine doldurman gerekir yani seri atış yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cruzer*

o resmi çizen adam kendinide oraya koymuş farklılık olsun diyede tüfek almış eline diye biliyorum

Bende bu bilgi doğrudur diye biliyorum
  • ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA

1899′da Türkiye’de bir ressam, kendisini çizdiği tablonun kahramanlarından biri olarak resmeder. Tarih kitaplarının sayfalarında sıkça karşımıza çıkan, çoğunluğun iyi bildiği bu resim Fatih Sultan Mehmed’in Topkapı’dan İstanbul’a girişini betimleyen eserdir. Fatih’in bindiği kıratın hemen yanında, elinde tüfek olan yeniçeri muhafızı ise tabloyu yapan ressam Hasan Rıza’dır (1857-1912). Bu tabloya kendini resmederek gösterdiği espri anlayışı Hasan Rıza’nın son derece renkli kişiliğinin de yansımasıdır. Ressamın yaşamı da bu renkli, esprili kişiliğine paralel olarak pek hareketli geçer. Üsküdar’da doğan Hasan Rıza, anılarında çocukluğundan beri resme olan tutkusundan, kömür parçalarıyla evinin duvarlarına resim çizdiği için ailesini nasıl kızdırdığından söz eder.
  • Fatih Sultan Mehmet'in, İstanbul'un kapılarından girişi. Zonaro bu tabloda kendini Fatih'in hemen solundaki yeniçeri olarak resmetmiştir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson_Crusoe -- 20 Mart 2014; 11:01:55 >
  • John Titor'un babası lan o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vardı tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.