Şimdi Ara

Farming Simulator 2013 (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.229
Cevap
17
Favori
311.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam valla patates doldurdum römork a dolanıyordum öyle dökecek yer arıyordum şans eseri oraya gittim döktü o görevlerinde sanırım çözümünü buldum. save dosyasını XML editör ile açtım ve yapılan görevlerin oranlarını değiştirdim ufacık hile kullandım yani :) Hcam çok soru soruyorum bağışlayın. O gaz istasyonunda sıvı gaz biriktiğini veya doluluk oranını nereden anlayabiliriz hocam? birde sizin ss lerinize baktığımda aşağıda göstermiş olduğum speedlimiter göstergeleri o yukarı üst kısımdalar onları oraya XML yi editleyip mi aldınız. Ben biraz baktım ama yeri hakkında bir şey bulamadım veya göremedim. Eğer o ise lütfen modu upload edip koyabilir misiniz?

Farming Simulator 2013

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Letsqond -- 5 Mayıs 2013; 13:24:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Letsqond

Hocam valla patates doldurdum römork a dolanıyordum öyle dökecek yer arıyordum şans eseri oraya gittim döktü o görevlerinde sanırım çözümünü buldum. save dosyasını XML editör ile açtım ve yapılan görevlerin oranlarını değiştirdim ufacık hile kullandım yani :) Hcam çok soru soruyorum bağışlayın. O gaz istasyonunda sıvı gaz biriktiğini veya doluluk oranını nereden anlayabiliriz hocam? birde sizin ss lerinize baktığımda aşağıda göstermiş olduğum speedlimiter göstergeleri o yukarı üst kısımdalar onları oraya XML yi editleyip mi aldınız. Ben biraz baktım ama yeri hakkında bir şey bulamadım veya göremedim. Eğer o ise lütfen modu upload edip koyabilir misiniz?

Farming Simulator 2013

hocam sorular sorun degil :) hile yapacaksan görev niye yapıyosun ki git direkt parayı değiştir doluluk oranını tankın yanına geldiginde sol üst köşedeki panelde yazıyor, panel kapalıysa f1'le açabilirsin, speedlimit göstergesi bazı araç modları kendi speedlimit göstergesiyle beraber geliyor, üstte görünen gösterge aracın kendi göstergesi, kendi göstergesi yoksa speedlimiterin göstergesi aşağıda gösteriyor.

• Eyvallah hocam sağolun sayenizde baya bir şey öğrendik hep beraber :), görevleri editlememin sebebi de hocam profili o kadar oynadık ne kadar çok hangi görevi yaparsan o görevden gelir mantığını kullanarak, yerlerini değiştirdim işte kendime iyilik yaptım yoksa resimde de görüldüğü gibi hâla pancarı kiralık araç kullanmayıp emek emek aldığım önce yapraklarını toplayıp sonrada pancarları topladığım araçlarla topluyorum
  • peki seraya gübreyi nasıl hazırlıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drumeer

peki seraya gübreyi nasıl hazırlıyoruz?

Bende yeni başlayan biriyim ama önceki sayfalarda okurken görmüştüm. İneklerden çıkan gübre ile seralarına gübre veriyormuşsun Önceki sayfaları okursan çok bilgi var.

Resimdeki göstergelerin hangi mod ile geldiğini bilen var mı?

Farming Simulator 2013

Birde göstergeyi mphden km/h hangi mod ile çeviriyoruz? ben aradım ama bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Letsqond -- 5 Mayıs 2013; 17:44:59 >

• samanı hangi araçla ineklere verebilirim. birde samanı balya yapmadan nerde saklayabilirim.
  • @Letsqond o gösterge araçla beraber geliyor dedim önceki mesajda, o traktörü bulup kurarsan gelir o gösterge, ama yalnızca o traktörde çalışır. limiterin son versionunu indirirsen göstergenin yerini dedigin yere almışlardı sanırım, öle bişi hatırlıyorum.
    http://www.farming-simulator.com/mod.php?lang=en&mod_id=130

@drumeer samanı Loading Wagons kısmındaki trailer'la toplayıp inek çiftliğinde tarla tarafındaki yemleme yerine dökerek verebilirsin, balya yapmadan saklayamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terranfan

@Letsqond o gösterge araçla beraber geliyor dedim önceki mesajda, o traktörü bulup kurarsan gelir o gösterge, ama yalnızca o traktörde çalışır. limiterin son versionunu indirirsen göstergenin yerini dedigin yere almışlardı sanırım, öle bişi hatırlıyorum.

@drumeer samanı Loading Wagons kısmındaki trailer'la toplayıp inek çiftliğinde tarla tarafındaki yemleme yerine dökerek verebilirsin, balya yapmadan saklayamazsın.

loading wagon a samanı yükledikten sonra söylediğiniz yere yanaşınca hata veriyor. buraya dökemezsiniz gibi.

• quote:

@Letsqond çim görevi random işte geldikçe yapıyorsun 5 dakkada bir gelir, sadece çim gelsin ayarı yok malesef. İnek al 20 30 tane onların bakımıyla ugraşırken zaman geçer hem sütten para gelir. Oraya patates dökmek hiç aklıma gelmemişti nerden aklına geldi patates kabul etmemesi lazım diye biliyorum ama olmaz diye bilgi de olmadıgından yeni bişi buldun veya bug buldun.

Gaz istasyonuna ürün döktügünde para veriyor ve sol taraftaki büyük tankda sıvı gaz birikiyor, bedava alıp kullanabilirsin.

@White Devil şu düzenlenmiş map'te ben de öle bişi yapicam galiba parayı harcicak yer kalmadı heryer rüzgar gülü doldu.

@havazin hocam normal mod gibi belgelerim'den "..\My Games\FarmingSimulator2013\mods" klasörüne atıyorsun oyunu açınca görmesi lazım, map mi araç paketi mi bilmiyorum ama zip dosyanın içine bakıp anlayabilirsin, çözemezsen dosya linkini buraya koy bakıp bilgi verebiliriz. Ot toplama aracı saman doldurmayı lazım nasıl becerdin hocam valla bu gençlik çok fena, olmicak işler başarıyolar, gaz istasyonuna patates, ot makinasına saman onu inek çiftligine götür tarla tarafındaki yemleme bölümüne dök bakalım.

Terranfan üstad,
    saman işini çözdüm, götürdüm inek yerine boşalttım. aslında iyide oldu. doldurucan bi römok hayvanlar acıktıkca vericen azar azar ." fs classics " meselesi de mod ekleme gibi değil, exe dosyası var. çok mod ekledim ama bu olmadı. çok da uğraşmadım açıkcası. evdeki bilgisayarda kaldı eklenti... akşam eklerim buraya, çözebilirseniz çok hoş olur.. eski aletlerin tadı başka..
    birde arıcılıkta acaip para var, sütten falan daha fazla para getiriyo, ben para hilesi yapmadan 20 milyondan fazla kazandım çok kısa sürede...

patates hasadı için o dev makinayı kullanmadan nasıl hasat yapıcaz, klasik usulde nasıl oluyo? ürün tarladan nasıl toplanıyo mesela?

• quote:

samanı hangi araçla ineklere verebilirim. birde samanı balya yapmadan nerde saklayabilirim.

drumer arkadaşım,

samanı loading romörküne yükleyip bekletebilirsin. ben bilmeden tarladan toplayıp baya bi bekletmiştim. sonra ineklere verdim ön taraftaki yem verme yerinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: havazin

quote:

@Letsqond çim görevi random işte geldikçe yapıyorsun 5 dakkada bir gelir, sadece çim gelsin ayarı yok malesef. İnek al 20 30 tane onların bakımıyla ugraşırken zaman geçer hem sütten para gelir. Oraya patates dökmek hiç aklıma gelmemişti nerden aklına geldi patates kabul etmemesi lazım diye biliyorum ama olmaz diye bilgi de olmadıgından yeni bişi buldun veya bug buldun.

Gaz istasyonuna ürün döktügünde para veriyor ve sol taraftaki büyük tankda sıvı gaz birikiyor, bedava alıp kullanabilirsin.

@White Devil şu düzenlenmiş map'te ben de öle bişi yapicam galiba parayı harcicak yer kalmadı heryer rüzgar gülü doldu.

@havazin hocam normal mod gibi belgelerim'den "..\My Games\FarmingSimulator2013\mods" klasörüne atıyorsun oyunu açınca görmesi lazım, map mi araç paketi mi bilmiyorum ama zip dosyanın içine bakıp anlayabilirsin, çözemezsen dosya linkini buraya koy bakıp bilgi verebiliriz. Ot toplama aracı saman doldurmayı lazım nasıl becerdin hocam valla bu gençlik çok fena, olmicak işler başarıyolar, gaz istasyonuna patates, ot makinasına saman onu inek çiftligine götür tarla tarafındaki yemleme bölümüne dök bakalım.

Terranfan üstad,
    saman işini çözdüm, götürdüm inek yerine boşalttım. aslında iyide oldu. doldurucan bi römok hayvanlar acıktıkca vericen azar azar ." fs classics " meselesi de mod ekleme gibi değil, exe dosyası var. çok mod ekledim ama bu olmadı. çok da uğraşmadım açıkcası. evdeki bilgisayarda kaldı eklenti... akşam eklerim buraya, çözebilirseniz çok hoş olur.. eski aletlerin tadı başka..
    birde arıcılıkta acaip para var, sütten falan daha fazla para getiriyo, ben para hilesi yapmadan 20 milyondan fazla kazandım çok kısa sürede...

patates hasadı için o dev makinayı kullanmadan nasıl hasat yapıcaz, klasik usulde nasıl oluyo? ürün tarladan nasıl toplanıyo mesela?

Alıntıları Göster
    quote:

Terranfan üstad,

Hocam öncelikle, o exeyi kuracaksınız o zaten otomatik olarak mod klasörüne kurar sonra gelen uyarıya tamam deyin bu kadar. Oyuna girdiğinizde aktif olur mods adı altında bakabilirsiniz.

Patates hasatı içinde o dev makineye paranız yoksa öncelikle yapraklarını toplayıp sonrada patatesleri toplamanız lazım. Aşağıdaki resimdeki 2 aletde lazım. Yalnız şunu söyleyeyim yapraklarını topladıktan sonra patatesleri toplamaya geçince o alet 1 sıra halinde topluyor yani baya bir uzun sürer. Bu yüzden ben şeker pancarına giriştim çünkü o 6 sıra topluyor (Aynı 2 Makine şeklinde).

Farming Simulator 2013

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Letsqond -- 6 Mayıs 2013; 16:47:00 >

• quote:

quote:

@Letsqond o gösterge araçla beraber geliyor dedim önceki mesajda, o traktörü bulup kurarsan gelir o gösterge, ama yalnızca o traktörde çalışır. limiterin son versionunu indirirsen göstergenin yerini dedigin yere almışlardı sanırım, öle bişi hatırlıyorum.

loading wagon a samanı yükledikten sonra söylediğiniz yere yanaşınca hata veriyor. buraya dökemezsiniz gibi.

hata veriyo önce, burası saman boşaltma yeri değil diyo ama ısrar edince aldı bende azar azar boşalttım. valla romörk peşimde gitmediğim yer kalmadı kaç gündür.

• Standart haritadaki binaların yerlerini değiştirmeyi sağlayan bir mod var mı? Mesela ineklerin çiftliğini 15 nolu tarlaya kurabilir miyiz? Giant editor ile map yapılıyor ama çok zor görünüyor onunla yapmak. Ya da o silage sattığımız fabrikanın yerini de değiştirmek istiyorum. Bir de tarlaların sürülmeye hazır olduğunu bildiren bir mod var mı? Ya da minimap'de tarlanın üzerinde şu kadar zaman kaldı gibi bir mod da işimi görür.
    Bir de hani tab ile araç değiştiriyoruz ya. Tab ile sadece o an benim işlem yapmamı bekleyen araca geçen bir mod lazım. Yani kullanmak istemediğim araçları seçmek yerine o an boşaltılmayı bekleyen harvester'ı seçsin yani.
    Internetten araştırdığıma göre bu oyun almanlar arasında çok ilerlemiş görünüyor. Çoğu site almanca. Oyunu da zaten almanlar yapmış anladığım kadarıyla. Almancası olup bu gördüğüm eksiklikleri giderecek mod bilen varsa sevinirim.
    Giant editör ile şu an oynadığım harita olan savegame2'nin mapini değiştirmeyi bilen var mı?
    Oyunda bazen hire worker ile çalışan araçlar tarlanın bitimindeki ağaçlara takılıyor. O ağaçları kesme gibi bir şansım var mı? Çünkü sitelerde gördüğüm kadarıyla tomruk çekilebiliyor. Tomruğu çekebilen araçlar varsa bunları kesecek araçlar da olmalı diye düşündüm ama nasıl yapılıyor anlamadım.
    Çok fazla mod yükledim yaklaşık 3,5 gb tutuyor ama çoğu da bozuk, fiyatları yada kategorileri iyi ayarlanmamış araçlar olmuş. Bu bozuk modları p ile açıp silmek gerekiyor. Çünkü o modu adı ile mod klasöründe bulamıyorum.
    Oyun oynadıkça anladım ki gerçekten de potansiyeli çok yüksek bir oyun. Yani simcity gibi şehir kurmaya bile gidecek yetenekleri var ama sanırım o kadar ilerletmeleri için bir 3-4 yıl daha gerekiyor.
    Hile yapmadan oynuyorum bu arada ama hard gerçekten çok zor olmuş. Yani bir araç almak falan çok çok uzun zamanlar gerektirecek gibi görünüyor. Hatta işçiye falan yaptırırsan işleri para kazanmama zarar etme riski bile var anladığım kadarıyla.
    Oyunla ilgili bir kaç ss gönderiyorum belki hoşunuza gider.
     Farming Simulator 2013 Farming Simulator 2013 Farming Simulator 2013 Farming Simulator 2013 Farming Simulator 2013

• quote:

Orijinalden alıntı: msicak

...
    Bir de hani tab ile araç değiştiriyoruz ya. Tab ile sadece o an benim işlem yapmamı bekleyen araca geçen bir mod lazım. Yani kullanmak istemediğim araçları seçmek yerine o an boşaltılmayı bekleyen harvester'ı seçsin yani.
    ...

bu mod sayesinde boş olan aracı değil ama kendinizin gruplandırdığı araçları daha çabuk seçebilirsiniz.

http://www.ls2011-mods.com/2012/11/22/veg-s-vehiclegroups-switcher-v0-92/

bu site bana biraz daha güvenili geliyor :http://fs-uk.com/mods/view/28515

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ernesta -- 6 Mayıs 2013; 22:36:46 >

• @havazin hocam almamasının sebebi kapasitesinin full olmasındandır, inek sayısına göre 6 günlük yem miktarı kadar alıyor, inek sayısını artırırırsan daha fazla alır. exe dosyalar da dosyaları mod klasörüne otomatik kopyalıyor aynı yani :) Arıcılık olayında bug var, kazanç rakamlarına baktıgında en az kazandıran gibi görünüyor ama hatalı, çok veriyor. Patates harvesteri kullanmadan 2 aşamada toplanıyor çok ugraştırır, geniş bıçaklı harvester modu kulanarak işi hızlandırabilirsin.http://ls2013.info/category/combines/other-combines/page/3/
  • Her şey tamam da sırf gaz istasyonuna satmak için silaj yaptım. her seferinde kepçeylemi dökmek zorundayım? Herhangi bir römorka dolduramıyormuyuz? Gaz istasyonunda yaptığımız silaj ı o zaman inek yerine nasıl götürüyoruz
  • quote:

Her şey tamam da sırf gaz istasyonuna satmak için silaj yaptım. her seferinde kepçeylemi dökmek zorundayım? Herhangi bir römorka dolduramıyormuyuz? Gaz istasyonunda yaptığımız silaj ı o zaman inek yerine nasıl götürüyoruz

Mixerle de dökebilirsin ama para vermiyor bug var römorka dolmuyor, götürmek istersen kepçeyle götürüyosun, orası gaz istasyonu yani silage yapıp istasyona dökmek için sıvı gübre üretiyorsun, inek çiftliginin kendi silage deposu var. Ama kepçenin kapasitesiyle oynarsan hani römorka gerek kalmıyo, anladın sen onu

• quote:

@havazin hocam almamasının sebebi kapasitesinin full olmasındandır, inek sayısına göre 6 günlük yem miktarı kadar alıyor, inek sayısını artırırırsan daha fazla alır. exe dosyalar da dosyaları mod klasörüne otomatik kopyalıyor aynı yani :) Arıcılık olayında bug var, kazanç rakamlarına baktıgında en az kazandıran gibi görünüyor ama hatalı, çok veriyor. Patates harvesteri kullanmadan 2 aşamada toplanıyor çok ugraştırır, geniş bıçaklı harvester modu kulanarak işi hızlandırabilirsin.http://ls2013.info/category/combines/other-combines/page/3/

Terranfan üstad,
    ben oyun CD sini Daemon Tolls a yüklediğim için exe. dosyasını kuramıyor olabilir miiyim? mod bölününe kaydettim tekrar başlattım olmadı. acaba CD ye yükleyerek yada komple kaldırıp tekrar mı kursak?

• Bu arada kuru gübre nasıl oluşuyo, sıvısı bol miktarda var, tarlalara döküyorum ama kuru yok.. silaj yapım yerinin yanındaki yer değilmi kuru gübrelik?
  • quote:

quote:

Terranfan üstad,

Hocam öncelikle, o exeyi kuracaksınız o zaten otomatik olarak mod klasörüne kurar sonra gelen uyarıya tamam deyin bu kadar. Oyuna girdiğinizde aktif olur mods adı altında bakabilirsiniz.

Patates hasatı içinde o dev makineye paranız yoksa öncelikle yapraklarını toplayıp sonrada patatesleri toplamanız lazım. Aşağıdaki resimdeki 2 aletde lazım. Yalnız şunu söyleyeyim yapraklarını topladıktan sonra patatesleri toplamaya geçince o alet 1 sıra halinde topluyor yani baya bir uzun sürer. Bu yüzden ben şeker pancarına giriştim çünkü o 6 sıra topluyor (Aynı 2 Makine şeklinde).

Farming Simulator 2013

ben biraz eski usul çalışmak istiyorum aslında. onun için classics mod yüklemek istiyorum. bizim köyde bir sürü tarla var hepsi boş, eken biçen yok. ve inanılmaz verimli. bu oyundan sonra bende ekip biçesim geldi. bu yaz inşallah gidip bi etüd yapıcam tarlaları. ne eker ne biçerim diye. onun için alabileceğim makine ekipmanları görmek istiyorum yani eskileri

patateside mütevazi yontemle hasat etmek isterim. fazla arazi ekmek istemiyorum, az olsun öz olsun. öğrenelim en azından

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.