Şimdi Ara

FarkNet internet... (Konya) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
20.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tamamen bütçe meselesi. superonline 24 ay taahhüle 100 liraya akk'sız 25 mbit internet veriyor. Ama binaya kadar altyapı çekilmesi lazım. Bunlarda çatıya bir wifi anten ile uzak mesafeden sinyal alınabiliyor, tabi hiçbir zaman sabit internet kalitesi veremez.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Aynen bu arkadasin dedigi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar siz farknet demişsiniz ama bişey sorcam.
    pananet filan diyende var ikiside sanırsam aynı sistem ama sizce farknet mi pananet mi?yardım edin kararsızım!

    farknet:
    https://www.farknet.com.tr/

    pananet:
    https://pananet.com.tr/index.html





  • Farknet köylere oluyor mu ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fat304h

    Bakalim bakalim duruma göre okullar acilincada bilgilendirme

    Okullar açıldı.
    Son durum nedir?
    Gündüz ve akşam internetin hızındaki değişiklik? Akşam kaç megabit'e düşüyor hız?
    Film izleme, dosya indirmede sıkıntılar çok mu?

    Konya'da Pananet, Eylülnet ve Farknet var. Bunlardan hangisi daha iyi araştırmaya başladım yakında TTNET'i bırakabilirim.
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    Bi sıkıntı yok kardeşim sadece nedenini bilmiyorum eskiden 13.00 civarinda 15 dk falan gidiyordu simdi o kopma sabah saatlerinde 10 15 fk oluyor sonra sıkıntısız. Pingde ilk baglattigim gune göre dahada dustu 8mbit stabil olarak geliyor.

    Indirmeler kesinlikle sorunsuz 8mbit indiriyor stabil olarak.Film izleme konusunda ilk aldigimda yavasti ama sonradan ne oldu bilmiyorum stabil gayet hizli. Youtubedan 1080P takılmadan izlenebiliyor 720p ye alinca ucuyor zaten. Ama online oyunlarda yabanci serverlarda ping sorunu var. Tabi ben cok oyun oynamadigim icin benim bi sıkıntım yok o konuda

    Konya merkezde degilim etkisi varmi bilemem merkezde nasıldır ama TTnet den kurtulduguma sukurler olsun.

    Diger firmalari duymadim bu arada,bilgim yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fat304h -- 29 Eylül 2016; 16:47:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler.
    Biraz önce Pananet'i aradım. Beş dakika bekledim. Telesekreter ilk sırada siz varsınız birazdan görüşeceksiniz dedi halen görüşemedim kapattım.
    Diğerlerini aramadan foruma bir bakayım dedim..

    Benim ev Karaman Yolu, Uluırmak civarında. Bunların en yakın vericisi ne tarafta acaba? Evin cephesi Kuzey ve Batı, balkondan alabilir miyim yoksa çatıya mı koyacaklar onu da soracağım. (Gerçi son kattayım bacadan da alırım)

    Bende Ubiquiti Pico 2HP var. Ve bir de modem. Bu adamların cihazlarını kullanmadan kendi cihazlarımı kullanıp kullanamayacağımı soracağım.

    Ne kadar ödediniz kurulum için?
    PanaNet 12 aylık 350 TL 8 Megabit, EylülNet de aynı şekilde. Ama FarkNet 12 ay için 420 ediyor. Başka da paketi yok sanırım?
    Tabi burada en önemli konu kullanıcı deneyimleri. Şu anda 1 PanaNet 1 de FarkNet kullanıcısı ile görüşmüş oldum.




  • En iyisi farknet sanırım. 7 8 ay pananet kullandım çok kötüydü akşamları kullanılmıyordu. Son 3 aydır eylül net kullaniyorum oda yavaş yavaş bozmaya başladı. Dünden beri internet yok çözüm bulamazlarsa fark nete geçmeyi dusunuyorum.
    Pananetin anteni ile farknete bağlanilabiliyor mu acaba bilen var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Online oyun oynayanlar için sıkıntılı bir sistem gibi duruyor. Ping problemi yaşatma durumu olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telekom taahhüdümün bitmesine 5 ay kalmış. Biter bitmez SibaNet'e geçeceğim.
  • arkadaşlar,diğer paketleri bilmiyorum ama ben eylülnete geçtim.daha 1 hafta oldu.evim bosnada.kuran elemanın dediğine göre merkezi yakınmış çatıya gelen hız 30 mbit civarıydı.ilk gün sorun yoktu sonra bozmaya başladı.bir ara 0.190 mbit leri gördüm.kuran arkadaşa göndermek için resmini çekmiştim arzu eden olursa yayınlarım.ben şahsen memnun olmadım.iletişim merkezini aradım mesai saatleri dışında yardımcı olmuyorlarmış.yani akşam arızan olursa kimse size yardımcı falan olmuyor.daha 1 haftalıkken bunlar oluyorsa gerisini siz düşünün.en kısa sürede kapattıracağım.türk telekomda hızım 3 mbiti geçmiyordu ama en azından altınada inmiyordu.kişisel tavsiyem uzak durun.ucuzsa vardır illeti pahalıysa vardır hikmeti diye boşuna dememişler.ben 49 tl ödüyordum telekoma.14 tl daha öderim en azından başım ağrımaz.arıza oldumu gecenin yarısı bile adam geliyor hallediyor.ben şimdi bunları nereden bulayım.benim kafam sarmadı.denemek isteyen olursa engel olmam ama tavsiye etmiyorum.asıl bir depozito parası verdim 200 tl onu geriye alabilirmiyim beni en çok orası ilgilendiriyor.




  • Merhabalar 1 ay öncesinde alternatif internetlere bakmaya başladım uydunet vs hiçbirinin alt yapısı yoktu bizim orada merkeze yakın olmasına rağmen (Bu da ayrı bi ironi Merkeze çok yakınım ttnetten başka kimsenin alt yapısı yok).

    Ben de farknet bağlattım, 1 ay kadar kullandım. 220 TL depozito 80 TL modem ücreti aldılar. 8 Mb 35 Tl paketini kullandım. Memnun KALMADIM. Kesinlikle oyun vs oynayacak olanlar uzak dursun. Hava şartlarına göre internet hızı değişiyor bazen 1 Mb in altına düşüyor internet. Düşmese bile sabit 8 MB verdiği zamanlar girdiğimde oyunda pingim 130 140 200 250 300 uçuyor. Tek bir oyunda denemedim her türlü oyunda denedim. Bu sistem bildiğiniz büyük bir ağ. Yani herkese özel birşey yok, başkalarının kullanımına göre değişiyor. Şehirdekilerle ortak internet bağlatıyorsunuz gibi birşey. Bi kere memnun kaldım bi kaç saatliğine (ping 70-80lerdeydi) o da gece 3te kimsenin olmadığı zamanlar

    Normal günlük akşam gelip internette geziyim yeter diyenler için ideal fakat diğerleri KESİNLİKLE UZAK DURSUN.

    1 aylık aldım 80 TL bile etmyecek basit bi modeme para vermiş oldum ve doğru düzgün kullanmadığım internete de 35 TL vermiş oldum yani direk 115 TL boşa gitti sayılır. Cihazı da kendim söküp götürecekmişim 220 TL mi geri vereceklermiş ya da servis göndereceklermiş 25 TL servis ücreti varmış.

    Yani iptal ettirmek için aradığımda da Anteni söküp getirirseniz 220 Tl nizi veririz dediler. Ben mi söküp getireceğim yani dedim. Eğer servis isterseniz gönderebilirim ama 25 TL servis ücreti var dediler. Başta bana böyle bişey söylenmedi dedim, atlamışlar demek ki diyo bi de Başta aradığımda aciliyetimi bildirdiğimde hemen gelip bi kaç saat içinde bağlayıp gitmişlerdi. Ama iptal ettirmek istediğimde farklı oluyo demek ki !!

    Yani araştıranlara bağlatmak isteyenlere tavsiyem uzak dursunlar. Uydunet Vs varsa deneyin bizim burada yok ama bu sisteme boşa depozito modem ücreti vs para veresiye hiç uğraşmayın. İnternet hızı da sabit 8mb falan değil yeri gelir googlea zor girersiniz.

    Ben sadece 1 ay boyunca yaşadıklarımı anlattım arkadaşlar. Gerisi sizin değerlendirip karar vereceğiniz bir durum.
    Sağlıcakla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creseos -- 31 Ocak 2017; 10:40:40 >




  • Arkadaşlar almayin artik bununda b.ku çıktı. Arızaya gelmiyorlar musreri hizmetleri açmıyor. Genede Allah razi plsun 3mbit gelmeyen yerde 8mvit sorunsuz 1 sene kullandim 35tlden aknsiz. Ama artik civitri bunlarda. Pingler 250 300 arasi hep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SibaNet kullanıyorum Konya'da fena değil.
    Ama yağmurlu günlerde sıkıntı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakanizm

    SibaNet kullanıyorum Konya'da fena değil.
    Ama yağmurlu günlerde sıkıntı.

    Hocam anten parasi falan istiyolarmi kurmadan once

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet056


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hakanizm

    SibaNet kullanıyorum Konya'da fena değil.
    Ama yağmurlu günlerde sıkıntı.

    Hocam anten parasi falan istiyolarmi kurmadan once

    Eskiden istiyorlardı. Ama şimdilerde istemiyorlar. 1 kişi bile olsa apartmanda başkaları da daha sonra abone olurlar ihtimali yüzünden çatıdaki antenler kendilerine ait. Evinizde kullanacağınız modemi (satın) alıyorsunuz onlardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 8 Şubat 2018; 16:45:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakanizm


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet056


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hakanizm

    SibaNet kullanıyorum Konya'da fena değil.
    Ama yağmurlu günlerde sıkıntı.

    Hocam anten parasi falan istiyolarmi kurmadan once

    Eskiden istiyorlardı. Ama şimdilerde istemiyorlar. 1 kişi bile olsa apartmanda başkaları da daha sonra abone olurlar ihtimali yüzünden çatıdaki antenler kendilerine ait. Evinizde kullanacağınız modemi (satın) alıyorsunuz onlardan.

    Hocam aradımda istiyolar hangisi firma istemiyor bir fikriniz varmı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet056 A kullanıcısına yanıt
    Direk sibanet i aramayın. Konya Sibanet'in web sitesindeki telefonu arayın. Ben görüştüğümde istiyorlardı fakat minumum sayı vermişlerdi sanırım 3 kişiydi. 3 kişi bağlanırsa modem parasını kendileri karşılayacaklarını söylemişlerdi. Binamdaki herkesin telekom aboneliği olduğu için kimse kayıt olmamıştı. 5-6 ay geçti tekrar aradım dedim böyle böyle. Siz anteni kurun. Zamanla kayıt olanlar çıkacaktır. Tamam dediler. Ve dediğim gibi de oldu. Belki en az 10 kişi vardır kullanan. Siz de bu şekilde söyleyin. Telekom aboneliklerini bahane edin.
  • Bu yerel firmalardan hangisini tavsiye edersiniz hız stabilmi ping değerleri nasıl (şu an benim kullandığımım 8 mb 50 ms ping süresi var gece saat bir gibi kopma oluyor ve yine geliyor aslında memnunum) ama 35 tl olan tarifeye zam geldi ve 49 tl oldu



    Bu yüzden başka yerel firmaya geçmeyi düşünüyorum hepsi aynı altyapıyımı (tuekcellsuperonline) kullanıyorlar aralarında fark olurmu

    Kullandığınız firmaları ve test sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabildiğince uzak durun. Apartman yeni olduğu için altyapı yoktu. Bunların varyasyonları olan Eylülnet'e başvurdum. Çünkü farknet bana bağlantı için 1 ay süre biçti. Çok yoğunlarmışmış, olmazmışmış. Eylülnet 2 gün süre biçti, 2 günde geldi. Taşınmadan önce 100Mbps Uydunet kullanıyordum. AKN geçse bile 24Mbps. Eylülnet'in bana vereceği 8Mbps. Ancak kurulum için gelen teknik eleman bunların 8Mbps'sinin Uydunet'in 100Mbps'sinden daha hızlı olacağını iddia edip durdu.
    Velhasıl kelam, Allah iş yerlerine ateşler salsın, belalarını versin hepsinin. Ortalama %50 paket kaybım vardı. 8Mbps internet ile 360p youtube videosu izleyemedim. Online oyun falan hak getire. Yağmur yağdı mı interneti unutacaksın zaten. Mümkünatı yok çekmiyor. Bir de Konya'da olanlar bilirler. Bu internet Akyokuş'tan dağılıyor Konya'ya. Evim ise şeker mahallesinde. Akyokuş'u net görüyor. Gelen eleman da gösterdiği üzere çekim kalitesi %99 seviyesinde idi. Ona rağmen berbattı. CGN IP'nin limitlerini zorluyorlardı. Tek IP adresini 100 kişiye kadar kullandırıyorlardı sanırım. Sürekli spam'e düşüyordu IP.
    En önemli, en sorunlu kısmına geleyim. İnternetiniz dinlenebiliyor. Birazcık lamer'lığı olan eleman bile, Akyokuş'tan hizmet alan tüm Eylülnet abonelerinin internetlerini dinleyebiliyor, ağlarına erişebiliyor. Aynı durum Farknet, Pananet ve diğer sağlayıcılarda da muhtemelen mevcuttur.

    Allah'tan Türksat altyapıyı baskılar sonucu getirdi de, internetime kavuştum. Evinizde altyapı var ise eğer gidin ADSL bile olsa 8Mbps bile desteklese onu alın.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.