Şimdi Ara

Farklı kapasitedeki pilleri aynı anda şarj etmek?(resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, size bir sorum olacak. Geçen hafta Canon A630 aldım, içinden çıkan tek kullanımlık lityum pilleri hâla kullanıyorum ama onlar sonuçta bitecek. Benim de elimde farklı marka ve modellerde, kullanılabilir durumda toplam 8 adet pil ve Uniross marka şarj aleti var.

Uniross marka şarj aletini 2 yıl evvel Bimeks'ten almıştım, şu an onunla beraber

2 x Uniross 2100 mAH
    2 x Kodak 2100 mAH
    2 x GP 2700 mAH
    2 x Sanyo 2500 mAH

piller mevcut. Bütçem de pek yok, o yüzden en azından yeni birşeyler almaya bütçem müsait olana kadar eğer mümkünse elimdekileri değerlendirmek istiyorum.

Sorum şu;

mesela farklı marka olan ama aynı kapasitede olan 2100 mAH Kodak ve Uniross pilleri aynı anda şarj etsem bir sorun olur mu?

Ya da 2700 mAH olan ve 2500 mAH olan pilleri aynı anda şarj etsem ve yedekte tutsam, bir sorun olur mu, ya da farklı miliamperler olduğu için performans kaybı olur mu?

Okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Cevap yazanlaraysa çok teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nJOY -- 12 Temmuz 2007; 5:56:55 >

• @nJOY,
    Makinenizi iyi ve hayırlı günlerde kullanın.
    Pillerinizden ziyade şarj aletiniz önemli. Fotografta tam göremedim ama makinenizin üzerinde 2-4 switch'i varsa Pillerinizi yan yana aynı kapasite ve markada koymak şartıyla şarj edebilirsiniz. yani yan yana 2 Uniross+2 kodak veya sanyo 2300 mA- diğer bir grup 2GP 2700 mA+2 Sanyo 2300 mA olarak. Ancak esas sorunu bu pilleri aynı şekilde gruplandırıp fotograf makinenizde kullanırken yaşayacaksınız. Pillerin imalat biçimleri ve kapasiteleri farklı olduğundan 4 pilden biri muhakkak daha erken bitecek ve 250-300 fotograftan sonra tekrar şarj etmek zorunda kalacaksınız. Bu da pillerinizden bazılarının randımanın daha erken düşmesine neden olabileceltir bir süre sonra. BU NEDENLE PİLLERİNİZİN YANINA AYNI MARKADAN VE KAPASİTEDEN OLMAK ŞARTIYLA 2 ŞER ADET DAHA ALMANIZI ÖNERİRİM.
    Bu arada 2500 mA dediğiniz Sanyo markalar fotografta 2300 mA Bence Sanyo-Kodak-veya uniross!ları bir arada kullanabilir, GP'ler için 2 adet daha alın derim.
    quote:

Orjinalden alıntı: nJOY

Selam arkadaşlar, size bir sorum olacak. Geçen hafta Canon A630 aldım, içinden çıkan tek kullanımlık lityum pilleri hâla kullanıyorum ama onlar sonuçta bitecek. Benim de elimde farklı marka ve modellerde, kullanılabilir durumda toplam 8 adet pil ve Uniross marka şarj aleti var.

Uniross marka şarj aletini 2 yıl evvel Bimeks'ten almıştım, şu an onunla beraber

2 x Uniross 2100 mAH
    2 x Kodak 2100 mAH
    2 x GP 2700 mAH
    2 x Sanyo 2500 mAH 2300mA

piller mevcut. Bütçem de pek yok, o yüzden en azından yeni birşeyler almaya bütçem müsait olana kadar eğer mümkünse elimdekileri değerlendirmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Temmuz 2007; 7:47:26 >

• Bipekkana katılıyorum bence 2 şer adet aynı marka model pilleri alın. Artık oldukça ucuzladılar. Şarj aletinde bir sorun çıkarmayacaktır diye tahmin ediyorum. Çünkü butür aletlerde eğer piller aletin kapasite sınırı içindeyse hepsini aynı yolla şarj ediyor zaten. (Eğer rapid tür değillerse) Ancak makineniz için bence pek sağlıklı olmaz.
    Eğer şarj aletiniz 2700 lük pilleri şarj ediyorsa gidin temiz temiz 2 adet GP2700 pil alın.
    ornek micron 4*2100 21-22 saatte dolar benim sarj cihazı ile
    gp 4*2500 25-26 saatte
    2*micron+2*gp takılı ise 22 saatte sarja son veririm.gpler az eksik kalır.micronları bozmaktan iyidir ama degil mi?
  • Abi aslında uzun vadede bozulup bozulmaması çok da sorun değil pillerin. Benim düşüncem, yeni kaliteli piller alana kadar beni idare etmeleri, şimdilik işimi görüp birkaç hafta içinde bozulmamalarını istiyorum işim bitene kadar Ha bir de şarj aletine zarar gelsin de istemiyorum. Aslında merak ettiklerim bunlardı, bir de farklı mAH'de çalışan pilleri yanyana şarja takınca patlar gibi bir duyumum olmuştu. Bunun aslı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nJOY -- 12 Temmuz 2007; 17:46:25 >
  • Lütfen cevabıma bir daha göz atın. Biraz daha açayım. Çoğu moder makineler hatta yarı ve tam akıllı makineler pilleri 2'şer 2' şer şarj eder AT-998 ise tek tek. örneğin bu son markaya ne koyarsan koy hatta Ni-CD leri Ni-Mhd lerle ve arzu edersen 600 mA'ler 2700 mA ile birlikte şar et. farketmez hepsini ayrı ayrı algılayabildiği iççin farklı akımlarda şarj eder. Diğerleri ise 2-4 anahtarı ile donatılmıştır ve 2 adedi veya 4 adedi aynı anda şarj eder. Burada sorun çıkmaz. Sorun bu pilleri bir fotograf veya farklı herhangibir elktrikli yada elektronik cihazda kullanırken çıkar. Pillerden biri veya 2si ki bu teorik olarak anma kapasite değeri düşük olanlardan olacaktır. daha erken biter Pilin bitmesinin bir diğer teknik tarifi İÇ DİRENCİ BÜYÜMÜŞ demektir. Piller de devrede seri bağlı oldukları için diğer pillerin iç direçleri çok küçük olsalar bile araya iç direnci büyük bir boşalmış pil girdiğinden böyle bir enerji kaynağından yeterli akım örneğin xoom motoru için AKIM veya yeterli GÜÇ çekilemez. Büyük direç alım sınırlaması yapacaktır. Diğer bir değişle motor üzerinde düşmesi fereken Voltaj bu büyük direç üzerinde düşecektir. Bunun anlamı Motorun dönebilmesi için gerekli güç temin edilemiyecek ve siz piller boşaldı sanacaksınız ve sık sık pil şar edeceksiniz.
    Not. Gözlerim ekran üzerinde tam görüş sağlayamadığından farklı harfler olabilir yazımda kontrolda edemiyorum. İDARE EDİN bi,y kaç gün....
    quote:

Abi aslında uzun vadede bozulup bozulmaması çok da sorun değil pillerin. Benim düşüncem, yeni kaliteli piller alana kadar beni idare etmeleri, şimdilik işimi görüp birkaç hafta içinde bozulmamalarını istiyorum işim bitene kadar Ha bir de şarj aletine zarar gelsin de istemiyorum. Aslında merak ettiklerim bunlardı, bir de farklı mAH'de çalışan pilleri yanyana şarja takınca patlar gibi bir duyumum olmuştu. Bunun aslı var mıdır?

• cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim, şimdilik 2 adet GP2700 takviye alıp bir set oluşturacağım veya makinadan çıkan lityum piller 12-13 gün daha idare ederse onlarla idare edip güzel bir varta 2700+şarj aleti alacağım.

tekrar çok teşekkür eder saygılarımı sunarım.
    quote:

cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim, şimdilik 2 adet GP2700 takviye alıp bir set oluşturacağım veya makinadan çıkan lityum piller 12-13 gün daha idare ederse onlarla idare edip güzel bir varta 2700+şarj aleti alacağım.

tekrar çok teşekkür eder saygılarımı sunarım.
  • Slm arkadaşlar kullanmakta olduğum cihaz şarjlı kalem pil 2100 mah 2500 mah taksam sakınca olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.