Şimdi Ara

Farklı bir program açıldığında %100 cpu kullanan program tarafından istediği işlemci gücünü vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazdığım programın CPU ve GPU'yu hep %100 kullandığını varsayarsak. Başka bir program açılırsa ne olur ?

Not : Amacım %100 cpu-gpu kullanan program(yazdığım program) başka bir program açıldığında hala zorlamaması ve açılan programın istediği işlemci gücünü kullanması. Yani açılan program %25 cpu kullanıyorsa %100 kullanan program bu yüzden %75'e düşecek.

Bunu nasıl yapabilirim ? Veya bunu windows kendisi otomatik yapıyor mu ?

Kullandığım dil c++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 7 Aralık 2019; 9:55:8 >

• OS düzenler bunu. Ona müdahil edebilmen için buna izin veren OS bulman lazım. Bir tane vardı ama aklıma gelmedi şu an.
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Yani benim programım işlemciyi %100 kullanıyor diyelim başka bir program açılırsa eksilicek değil mi başka program açıldığı için.

Yukarıda söylediğim gibi ise fazladan kod yazmama gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 7 Aralık 2019; 20:39:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

OS düzenler bunu. Ona müdahil edebilmen için buna izin veren OS bulman lazım. Bir tane vardı ama aklıma gelmedi şu an.
    O OS Kali mi acaba?
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Windows dediğim %100 kullanımdayken farklı bir process'in işlem yapma olayını düzenliyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 8 Aralık 2019; 10:46:13 >
  • İşletim sistemi ve thread ile ilgili yazılmış şu makale sanırım sizin işletim sistemi davranışı ile sorduğunuz sorunun cevabını içeriyor.
    Delphi Programming
    Derinlemesine Threading..(1)
    http://www.tugrulhelvaci.com/?p=443
  • İstediğin şey kendi programın çalışırken diğer programların bloke olmaması ise merak etme windows ta linux ta uygun şekilde cpu dağıtımı yapar. Ancak eğer istediğin şey diğer programlardan arta kalan cpu zamanını kullanmak ise programına düşük öncelik ataman gerekir. Bunu, programı kullanan kişi görev yöneticisinden yapabilir ama pek pratik bir yöntem olmaz.

İstediğin öncelik seviyesinde process başlatmak için aşağıdaki win32 fonksiyonlarını buldum. Daha önce kullanmışlığım yok ama bir dene. Teyit etmek için başlattığın programa görev yöneticisinden bakabilirsin.
    docs.microsoft.com
    CreateProcessA function (processthreadsapi.h) - Win32 apps
    https://docs.microsoft.com/en-us/windows/win32/api/processthreadsapi/nf-processthreadsapi-createprocessa

docs.microsoft.com
    SetPriorityClass function (processthreadsapi.h) - Win32 apps
    https://docs.microsoft.com/en-us/windows/win32/api/processthreadsapi/nf-processthreadsapi-setpriorityclass

Şöyle bir ekleme de yapayım. Bu bahsettiğin %100 tek thread ise bu sadece tek çekirdeği bloklar. Günümüz işlemcileri çok çekirdekli olduğu için pek sorun olmaz bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuDev -- 8 Aralık 2019; 13:51:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    İstediğim şey programım %100 olarak çalışmaya başlayacak ve farklı program açıldığında farklı program istediği işlemci gücünü alacak ve otomatikmen programım %70-80 gibi değerlere düşüp çalışmaya başlayacak. Yani program bilgisayarı hiç zorlamayacak.

Bunu düşük öncelik tanıyarak yapabilir miyim ?
  • Microsoft un sitesine git, Win32 Desktop development altinda System Services>Processes and Threads>Scheduling.. oku oralari iste, yeter artik hep sor sor hicbir sey okumuyorsunuz, biktim, sizden bu kafayla bi cacik olmaz birakin gidin bu isleri boyle devam edecekseniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isletim sistemi bunu kontrol eder.
    "Thread Priority" konusunu inceleyebilirsin.
    Her OS'nin scheduling i farklidir. Priority hic bir etki gostermeyebilir ya da ona gore config yapman gerekebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rafet32 kullanıcısına yanıt
    Verdigin link hiçbir işe yaramaz binlerce Türkçe blogdan bir tanesi... adam Mayıs 2009'da 30 tane konu yazmış, Haziran'da 7 tane, sonra fısss... Internet dolu böyle şeylerle, hepsi saman alevi, bir anlık gaza gelip ortalığı bulandırıp sonra çekip giden fasa fiso. Üstelik delphi'den bahsediyor pascal ile kod blokları paylaşıyor, bir de masalcı dede gibi lakırdıya boğmuş iki paragraflık konuyu.
    Makine çevirisi veya Türkçeyle bu işler olmaz. Kasmayın boşa. Tek doğru ve kesin cevabı ben verdim, ötekiler hala "işletim sistemine göre değişir ama" falan diyor, konuyu açan defalarca Windows demiş olmasına rağmen.
    Tepeden tırnağa komedi bakkalı bu forum zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.