Şimdi Ara

Far Parlatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, 2009 Captiva aracımın ön farlarını parlatmak istiyorum.
    Elimde 1 adet şarjlı matkap ve parlatma için kullanacağım uçlar mevcut fakat krem zımpara olarak ne kullanacağımı tam olarak bilemiyorum.
    1000-1500-2000-3000 zımpara ile sırası ile zımparaladıktan sonra hangi parlatıcı kremi kullanmalıyım ? Bu işlemler bittikten sonra koruyucu olarak cila ve koruma gibi bir işlem yapmak gerekiyor mu ? Daha önce yapan , bilgisi olan var ise yardımcı olursa sevinirim.



  • Meguiars Plastx işinizi görür, üzerine de katı wax kullanarak korumaya alabilirsiniz.
  • Zımparalarsan vernik atmak zorunda kalırsın.. Far cilaları var, hepsiburdadan filan edinebilirsin. Pırıl pırıl yapıyor sararmış farı..
  • VipLife kullanıcısına yanıt
    Baktım ama tam olarak emin olamadım. İmkanınız var ise link verebilir misiniz?
  • Diş macunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukardaki arkadaşın dediği gibi . diş macunu ve diş fırçası ya da macun zımpara yapabilirsiniz ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok berbat değilse hiç ellemeyin. Onun kesin çözümü yok gibi. Aşırı takıntı ederseniz hurdacılardan çıkma alın. Makine ile hele asla yapmayın yakarsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben zimparaladim cila attim daha kotu oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilen, bilmeyen konuşmuş. Biraz elin yatkınsa çok güzel sonuçlar alabilirsin. Eğer farında derin çizik, taş izi vs. yok ise elindeki 1000-1500-2000-3000 sırasıyla sulu zımpara uygula. Güzel sonuçlar almak istiyorsan her numara zımparayla iyice her noktasından farın iyice geçeceksin. Yani en az 5-10 dk her numarayla iyice zımparalama işlemini yapacaksın. Çok detaylı zımpara yapmazsan yine güzel sonuçlar alırsın ama mükemmel olsun diyorsan iyi zımpara şart. Ardından makine ile Orta aşındıcı bi pasta kullanabilirsin. Birçok pasta işini görür. (Örnek scholl concept s3) fakat birçok marketlerde orda burada satılan pastalar işini görecektir. Pasta işleminden sonra da yine makinayla istersen Meguiars Plastx geçebilirsin. Bu çizikleri almaktan ziyade far camına berraklık katıyor. En son olarakta koruma amaçlı fara herhangi bir cila veya wax sürebilirsin. Eğer araban yazları güneşin altında kavrulmuyorsa ve 2-3 ayda bir düzenli farlarını cilalarsan bida solma yaşamazsın.

    Ha birde yakma olayına gelelim.
    Matkabında ne gibi bir devir ayarın var bilmiyorum ama öncelikle en düşük devirde pastayı yedireceksin. Yedirdikten sonra 2000 devir ile bastırmadan her noktadan hızlı hızlı geç ve makinayı aynı noktada asla tutma, ayrıca elinle camı elleyip ısınmış mı diye kontrol et. fazla ısınmamasına özen göster.2000 devirle farın üstünde hızlı hızlı 5-10 tur gezdikten sonra tekrar pasta sür ve düşük devirde yedirip tekrar 2000 bin devirde hızlı hızlı gez. bu işlemi 5-6 kere yaparsan git gide zımparanın bıraktığı çizikler gidecek. farı kolay kolay yakamazsın. far yanarsa da dönüşü mümkün korkma. tekrar o bölgeye zımpara atarak yanmış dış katmanı düzeltebilirsin. ama yakmak öyle kolay değil..

    kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobbdeep -- 8 Nisan 2017; 22:53:45 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.