Şimdi Ara

Fantastik ve Bilim Kurgu Toplulugu !!! ( Güncel Topluluk ) ( 139 üye ) (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
83
Favori
47.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Mandalorian

    Tek kitaplık bilim kurgu önerisi olan var mı? Türü tarzı farketmez.
    kül dağındaki kütüphane çok güzel ve sürükleyiciydi.

    bende yeni post apokaliptik veya bilimkurgu serisi arıyorum arkadaşlar.
    enginlik serisi yada silo serisi gibi bilindik serilere kadar okudum.mümkünse çok reklamı yapılmamış bir şeyler arıyorum.
  • Amazon Türkiye'de seçili fantastik kitaplarda bir alana bir bedava kampanyası mevcut. Güzel kitaplar var, bakmanızı tavsiye ederim.
  • Temmuzun başında Zaman Çarkı'na başlamıştım, en son 400'lerde bir yerde bıraktım geçen. Dönem dönem bir türe ilgim artıp diğerine azalabiliyor, bu dönemlerde fantastik ve bilimkurguya ilgim azaldı ama tek sorun bu değil tabi.
    Şu an okuduğum kadarıyla olaylar yüzüklerin efendisi ile neredeyse tamamen aynı ve ilerleyişimi baltaladı bu durum. Kitabı açasım gelmedi hep zorlana zorlana okudum okuduğum zamanlarda. İleride değişiyor diyorlar ama be kadat değişebilir ki? Biri aydınlatsın beni iyice soğudum kitaptan. Mesela Tar Valon'a gidiyorlar, Yüzüklerin Efendisinde de Rivendell'e gidiyorlardı. Bu yolculukta ne değişebilir
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Özellikle başlarda karanlık güçlerden kaçış ve oluşturulan ekip konusunda çok benzerlik var ilk kitapta kabul ediyorum. Ancak sonradan işler baya değişiyor. Hafif spoiler Rivendell benzerliği ile ilgili:
    Zaten Tar Valon diye çıksalar da oraya gitmeyecekler başka bir yere yönelecekler.
    Ayrıca olacak olaylar ve karakter gelişimi daha uzun bir dönem anlattığından çok detaylı işleniyor. Bir çok farklı karakter ve olaylar dahil oluyor. Başlardaki benzerlikleri bence dert etme. Bu türe ilgi duyduğun zamanlarda okumaya devam et. Merak ettiğin başka şeyler olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
  • Upluyorum ama HP evreni gibi büyücü kitapları önerir misiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nokky

    Upluyorum ama HP evreni gibi büyücü kitapları önerir misiniz ?

    Hp evreni ile bazı yönlerden yakınlık gösteren beğendiğim bir kaç seriyi yazayım. İnceleyip sana yakın gelene şans verebilirsin.


    Yerdeniz serisi. HP'deki gibi düşünmeden gelişigüzel büyü yapmanın sıkıntılı olduğu ve büyüde isimlerin önemli olduğu bir evren ve ilk kitapta ana karakterimiz yine bir çocuk ve bir de büyücülük okulumuz var. Her fantastik kurgu hayranı bence okumalı.


    Gediksavaşları Efsanesi. Bazı kitaplarının yeni basımı olmasa da netten bir şekilde temin edip okunabilir. Yine ana karakterimiz bir çocuk ve kardeş gibi büyüdüğü bir arkadaşı var. İkisinin çocukça hayaller kurarken (güçlü bir büyücü ve savaşçı olmak) hiç umulmayacak bir durum nedeniyle bir anda kendilerini bir serüvenin içinde buluyorlar. Elfler, cüceler, gizemli güçler ve daha fazlası. Sade bir dili var ve çok özgün diyemeyiz ama ben beğenmiştim. İlk serisi 4 kitap ama aynı evrende hikaye başka karakterlerde devam ediyor sonrasında da.


    Amber Yıllıkları. Bu seri aslında biraz farklı olsa da bazı benzerlikler de var. Günümüzde ya da daha doğrusu kitabın çıktığı yıllarda geçiyor. Hafızasını kaybetmiş ana karakterimizle bir hastane odasında karşılaşıyor ve onun kendisini takip edenlerden kaçması ve kim olduğunu bulmaya çalışması ile biz de yavaş yavaş ne olup bittiğini öğreniyoruz. Yine tabi ki büyü var ama biraz farklı. Ayrıca farklı diyarlar da görüyoruz. Zamanla dünya(lar)ımız hakkında daha fazlasını da öğreniyoruz.


    Zaman Çarkı. Oldukça uzun bir seri ve her kitabı da oldukça kalın. Okuması kolay değil bunu kabul edebilirim ama en azından ilk kitaba başlayıp denenmesini şiddetle öneririm. Özellikle de dizisi bu sene sonunda yayınlanacak iken. Seçilmiş bir kişi ve karanlık bir varlık, farklı ve etkileyici bir büyü sistemi ile buna bağlı oluşmuş farklı bir dünya düzeni. Çok fazla bilgi verip sürpriz bozmak istemem.


    Brandon Sanderson kosmer evreninde geçen kitapları. Aynı evrende geçen ve şimdilik çok fazla etkileşimi olmayan ama seriler devam ettikçe ortak bir sona giden kitap serileri. Yazara dair bilgi edinebilmek için ilk olarak Elantris ile başlayabilirsin. Bu evrende geçen ilk kitabı ve daha hafif diyebiliriz. Sonrasında evrenin başka noktalarında neler oluyor merak edersen; Sissoylu ilk 3'leme, Savaşkıran, Fırtınaışığı Arşivi (toplam 10 kitap olacak ama şimdilik 4 tanesi yazıldı ve 3 tanesi çevrildi), Sissoylu ikinci 4'leme (ilk seriden 340 yıl kadar sonrasında geçiyor ve son kitabı henüz çıkmadı), Sissoylu'ya iki devam 3'lemesi daha gelecek yine zaman atlaması olacak aralarda. Ayrıca Elantris ile Savaşkıran kitaplarına da devam kitapları gelecek. Bunlar dışında Beyaz Kum isimli çizgi roman serisi ile Türkçe2ye çevrilmemiş kısa öyküleri var. Tüm bu kitaplar sonunda büyük bir olaya bağlanacak. Kosmer ismi verilen evrende büyük bazı güçler var ve zamanla bunlar hakkında bilgi de ediniyoruz. Genel yazımı akıcı ve Sissoylu ve Fırtınaışığı için konuşacak olursam sonlarda artan aksiyon ile sonraki kitabı merak ettirerek sonlanan bir yapıda kitaplar. Özellikle her kitaptaki birbirinden farklı ve özgün büyü sistemleri ile oluşturduğu dünyalardaki ortama uygun gelişmiş canlılar ve toplumlar en dikkat çeken yanı yazarın.


    Şimdilik ilk aklıma gelenlerden bunları yazdım umarım yardımcı olmuştur. Bazı kitaplara fiziksel olarak ulaşamaz isen benimle irtibata geçersen e-kitap olarak yardımcı olabilirim. Şu an hem fiyat olarak (Zaman Çarkı gibi uzun ve heybetli bir seri) hem de baskısı olmayan bazı kitapları olan seriler (Gediksavaşları) ya da okurunu çok zor durumlara sokan yayınevleri (Brendon Sanderson haklarını elinde tutan Akılçelen) gibi sorunlarla karşılaşabilirsin.





  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ederim. Büyük emek vermişsin
  • Hobbit ve LOTR sipariş verdim de gelmedi. Bayramda kitapsız kalmak istemiyorum. Seri olmayan bildiğiniz fantastik kitap var mı ?

    Edit: az sayfalı seriler de olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokky -- 19 Temmuz 2021; 12:12:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nokky

    Hobbit ve LOTR sipariş verdim de gelmedi. Bayramda kitapsız kalmak istemiyorum. Seri olmayan bildiğiniz fantastik kitap var mı ?

    Edit: az sayfalı seriler de olabilir.

    Brandon Sanderson benim oldukça saygı duyduğum bir yazar. Arkadaşın da dediği gibi, Elantris hem bu yazarın dünyası için güzel bir başlangıç olur hem de istediğiniz gibi tek kitap.

  • Gölgelerin efendisi serisi çocuk kitabı mı acaba bazı yorumlarda çocuk kitabı felan demişlerde
  • Donanımhaber eskiden böyle değildi şimdi sorduğun 10 sorunun 2 tanesine anca cevap alabiliyorsun. Girdiğim konuların çoğunda son yazılan mesajların üzerinden günler aylar geçmiş. Konu fantastik ve bilim kurgu topluluğu böyle bir konuya atılmış son mesaj nasıl geçen ay olur gerçekten ilginç. Ayrıca hangi konuya girersen gir özellikle teknoloji konularında teknik konulardan çok hep paradan bahsediliyor. Donanımhaber yavş yavaş sahibinden.com olma yolunda ilerliyor
  • crank444 kullanıcısına yanıt

    Hocam donanımhaber gibi birçok forum takip ediyorum. Hepsi aynı. Kitap konularıyla ilgilenen yok. Teknoloji konuları çok hareketli. Tek bu forumda değil. Her forumda öyle. Bunun kaynaklanmasının sebebi de, 10 kişiden 2 sinin kitap okumasından kaynaklanıyor.

  • kaan1840 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız en önemli sebebi bu inşallah artar
  • crank444 kullanıcısına yanıt

    Hocam,sorunuza cevap almadıysanız söyleyeyim.Ben Gölgelerin Efendisi 10 kitabını okudum.13-14 yaşlarında okudum o zamanlar bana hoş ve yeni bir şey gibi gelsede.Zaman Çarkı,Buz ve Ateşin Şarkısı gibi serileri okuyunca inanılmaz basit kalıyor malesef.Ha benim kitap okuma alışkanlığı kazanmamda inanılmaz bir katkıları oldu bu arada bu seri ama dediğim gibi eğer yaşınızı aldıysanız okuyabileceğinizi sanmıyorum.Onun yerine Zaman Çarkı okumadıysanız birinci kitabı alın,okuyun.

  • erhanreo123 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Conan ile lordlar ve varisler kitabını yeni aldım bitirince zaman çarkını alacağım
  • crank444 kullanıcısına yanıt

    Zaman çarkı 5 ten sonra baymaya başlıyor. Ben ilk 3 kitabı sevmiştim, sonrakileri ıkına ıkına okuyup 6 yada 7de bıraktım tam emin değilim. Tamamen tekrara düşüyor, tahmin edilebilir her şey, kahramanlar hep çocuksu. Asla tavsiye etmiyorum bu uzunluktaki bir seri yerine başka seriler okursun bir sürü. Dizisi çıkınca izlersin Zaman Çarkını

  • performer999 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim tavsiyen için
  • performer999 kullanıcısına yanıt

    1. kitaptan sonra iyice ağırlaştığını kabul ediyorum. Yine de bu durum herkesi aynı şekilde etkilemiyor. Benim için ve başka bir çok kişi için sorun olmamıştı ve sıkıntısız devam ettik. 11. kitaptan sonra Brandon Sanderson devralınca tekrar hareketleniyor ve güzel bir şekilde son buluyor. Robert Jordan'ın yazım tarzı ve serinin orta kısmındaki hikaye ilerleyişinin yavaşlaması özellikle kitapların kalınlığı da düşünülünce bir çok kişi için okuması zor hale getirebiliyor ama dizi ne kadar iyi yapılırsa yapılsın kitabın yerini tutamaz ve o nedenle okuyacak kişilerin bir deneyip devam edemeyecekleri hale gelirlerse bırakmaları daha mantıklı olur. Çünkü herkes bir değil ve o kısımları bile çok beğenenler olacaktır mutlaka.


    Kahramanlar zaten ergen gençler. Kitap ilerledikçe karakter gelişimlerini göreceğiz. Bu konu da kitabın en güçlü yanlarından biri. Köylü ve dış dünyayı ilk kez gören gençlerden bir anda nasıl bir duruş bekliyoruz ki?


    Tahmin edilebilirlik kısmına da pek katılamıyorum. Tahminleri boşa çıkaran çok fazla olay var. Zaten Kitabın sonu tamamen tahmin edilemeyecek şekilde. Ama serinin okuduğunuz kısmından sonrası için tahminlerinizi spoiler içinde atarsanız ne kadar doğru çıktığını söyleyebilirim.





  • Fantastik ve Bilim Kurgu Toplulugu !!! ( Güncel Topluluk ) ( 139 üye )

    Yaklaşık 2 aydır okumanın ardından serinin ilk kitabını bitirdim.
    Belki de hayatımda okuduğum en dolu dolu kitap olabilir kendisi. İçinde bilim kurgudan ekoloji bilimine, politikadan sosyolojiye geniş yelpazede temaların başarılı bir şekilde işlendiği, karakter derinliğinin çok başarılı olduğu, bilim kurgu kitabı denip geçilecek bir yapıttan çok daha fazlası olan bir kitap.
    Kitaptaki bilimkurgusal, fantastiğe kayan ögeler öyle bir işlenmiş ki bir an gerçek oldukları hissine kapılıyorsunuz, buna solucanlar dahil :slight_smile:
    Evet, son 150 sayfası hariç kitap akıp gitmedi, evet araya başka kitaplar da sıkıştırdım(kitabın kafamdaki değerini azaltacak çapta değil de ince kitaplar) ama böylesi bir yapıtı 3 günde okuyup geçmek zaten saygısızlık olurdu diye düşünüyorum.
    Filminden sonra serinin devamını da okumayı dört gözle bekliyorum.




  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt

    Filmi izleyip beğenmemiş bazı kişilerin yorumlarından yola çıktığımda çok güzel bir film çıkacak gibi geliyor bana. Uzun zaman önce okumuştum ve filmden önce tekrar okumayı düşünsem de kardeşim sağ olsun bana sormadan alıp götürmüş yanında artık 2. filmden önce okurum tekrar. Her şeyde aksiyon, macera arayanlar belki beğenmez ama çok dolu dolu bir eserdir.

  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.