Şimdi Ara

Fanların Kontrol Edilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, öncelikle başlık doğru yerde mi bilmiyorum, bana en doğru yer gibi gözüktüğünden burada açtım.

    Yeni bir kurulumu yapıyorum ve bileşenlerim şunlar:

    - Corsair 500R kasa
    - Giriş fanları: 3 adet 12 cm, 1 adet 14 cm, 1 adet 20 cm
    - Çıkış fanları: 3 adet 14cm
    - İşlemci fanları: Noctua D14
    - Asus Maximus VI Hero anakart

    Şimdi, aslında Corsair 500R 2 adet 12cm ve 1 adet 20 cm fanı konkrol edebiliyor ama o fanları değiştirmeyi düşünüyorum; dolayısıyla kasanın kontrolcusunu kullanmayacağım. Asus anakartın 3 adet fan kontrol pini 2 adet de cpu fanı pini bulunuyor. Noctua D14'ün iki fanı olduğundan 2 adet cpu fan pinini ona ayırmam gerekiyor. Listelediğim kasa fanların hiç biri PWM fan değil; hepsi 3 pinli fan. Prensip olarak fan kontrolcusu kullanmak istemiyorım; hem ekonomik açıdan hem de 5.25" bölümünde yer ayırmak istemiyorum. Bu konularda genel bilgi eksikliğim bulunduğundan bu başlığı açmak istedim.

    Anakartın fan pinlerini çoklayarak 3 pinli fanları kontrol edebilir miyim? Örneğin 3 adet 12cm giriş fanını 1. grup; 1 adet 14 cm ve 1 adet 20 cm giriş fanını 2. grup; 3 adet 14 cm çıkış fanını da 3. grup olarak anakarta bağlayayım diye düşünüyorum.

    Kasa içine konulabilecek fan kontrolcusu var mıdır? Dışarıdan manuel konkrl yapılmaz tabi ama bir program sayesinde otomatik kontrol olabilr örneğin.

    Saygılar







  • Fanlarin cektigi toplam güce ve anakarta bagli. Yani 14lük ve 20lik fan ikisi beraber anakarta fazla yük bindirebilir ama bu konuda tam bilgi sahibi degilim. Bence anakartinizin fanlar icin ne kadar verebilecegini sorun asusa bir mail atarak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.