Şimdi Ara

Fan hız kontrol edici...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, benim CPU 50-55 C, ekran kartı boşta iken bile EN DÜŞÜK 60 C, anakartım ise 45 c nin altına çok zor düşüyor.. bu verdiğim değerler boş durumdaki değerler... bi de oyun oynadığım zamanları tahmin edin...

ben de buna bi çözüm arıyorum... acaba bildiğiniz Fan hızlandırıcı ve hız sabitleyici bir program varmı?? ya da ısıyı düşürebilmek için başka ne önerebilirsiniz???

Kasa: ASUS TA 5A1 350W ATX KASA
    ekran kartı: Asus EN7300GS 64-bit ekran kartı
    RAM: 1 GB DDR 533 mhz
    anakart: Intel radio springs D945PLRN
    CPU: Dual Core Intel Pentium D945, 3400 Mhz...

he bi de, termal macunlar ne kadar etkili olur.. nerden bulabilirim nereye sürülür...

yoksa fanı mı değiştirmeliyim..

Şimdiden teşekkürler

Edit: yanlışlıkla Diğer dahili bileşenlere de konuyu açtım, Yönetici arkdaşlar silebilirler..

• Termal macunlar çok etkili.Biostan bak anakartının CPU Enchanced özelliği var mı.Genelde Advanced Integ.. bilmemne bölümünde olur.Şimdi tam adını bilemeyecem.Eğer öyle bir özellik varsa ve disableyse onu enable et.
    Böylece cpu kullanılmadığında anakart cpuya sadece kullanıldığı miktarınca voltaj verir.Böylece fan hızları düşer.Ses düşer.Isı azalır vs....
    Yoksa Intel için fan hızı kontrol edici program bilemeyecem.Gigabyte sorsaydın.
    Intel çok dandik anakartlar üretiyor.Bu yüzden Allah bilir kontrol kabiliyeti yoktur.
    Başka bir fan alabilirsin kontrol panelli.A.C 7 Pro lar güzel.

Termal macun olarak Artric Silver 5 alabilirsin.İşe yarar.
    Ekran kartın içinde birçok fan ve pasif soğutucu mevcut.

www.firebal.net teki ürünlere bir bak derim.

• fan hızlandırma olmaz ama speedfan programı senin istediginin tersine hız azaltır deneyebilirsin bence lazım bir pro degildir

stok fan ise termal macunu yenilemen pek işe yaramaz ama denemeye deger işlemci ile sogutucu plaka arasına çok incebir tabaka halinde sürmelisin
  • bios power bölümüne gel hardware power a gir orda fan deviri falan yazar altında fan q speed gibi bişey olması lazım opsionalperformance gibi sedceneklervar ordan ayarlarsın ne işe yaradıkları yanda yazar opsionalın falan
  • benim bios settings ler karma karışık bişey...

öyle ki; daha fsb ve cpu çarpanı nerde onu bile bulamadım..

bios tan bişey çıkaramadım şimdilik...

bu arada stok fan nedir..
  • Stok fan nedir..Stok fan sen donanınımını aldığında sana gelen fandır örneğin ASUS kasandaki fan stok fandır..Fabrikada takılan fan..Ve sen hiç program falan arama senin sorunun ya fanlarla alakalı yada donanımsal..Programla çözülcek iş değil o ve eğer senin sisteminin özelliği ısı arttıkça fan devrini artırıyorsa zaten 70 derece diyosun artacağı kadar artmıştır sen programla daha ne kadar arttırabilirsinki ?

yada ısınan parçalar için daha profesyonel fanlar kullanabilirsin. bu fanlar verilen parayı hakeder. işlemcini ve diğer parçaarı bayağ bi soğutur.
  • benım de aynı sorunlar ısı cok yuksek ama bılgısayar laptop bıos tan ne kontrol var nede ısı gostergesı yazık nıe o ozellıklerı eklemedıler fazlalık yapar dıyemı
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.