Arkadaşlar kırmızı siyaha takacağıma sarı siyaha takmışım kablosunu acaba ondan mı yandı? sonuçta biri 5 diğeri 12 v veriyor... Ayrıca kendi yaptığım fan kontrolden de bir sorun olabilir mi? Devre elemanlarından biri yanmış olabilir mi? Fan yandıktan sonra tekrar değiştirdim kablosunu , pc yi açınca kısadevre oldu galiba pc açılmadı! Kafam karıştı anlamadım yardım pls...
baglama normal.. sen fanı direk sarı siyaha taktın o zaman fan kontrolu nereye taktın ben anlamadım fan kontrolu sarı sıyaha taktın fanı fan kontrole taktın ve sonuç alamadın durum buysa fan kontrol devrende yanlişlık var pc harıcınde bır +12 voltta dene sonra pc ne tak bence
ya şimdi fan kontrolden 4 kablo çıkar 2 si güç kablosuna 2 si fana... ben güç kablosuna gidenleri 12 volt olarak bağlamışım... ondan yandı mı diye soruyorum buraya? Çünkü devreler yandı galiba fan kontroldeki... ondan fan kablosu cayır cayır eridi diye tahmin ediyorum... DOĞRUUU MU__????
eger dogru bagladıysan çalişir ama sen çıkış ı galiba giriş yapmıssın yani ters baglamışsın muhtemelen bundan yanmiştır yada devrende kısa devre vardır yada fan da kısa devre vardır sen devrenın çaliştıgından emın ol ondan sonra pc ne tak yazık olur pc ne psu anakart durduk yerde 5kuruşluk iş için
HAYIR HERŞEY DOĞRU İDİ ... ZATEN PSU DEĞİŞTİRİYORDUM DEĞİŞTİRDİKTEN SONRA OLDU FAZA GİDEN KABLO ZATEN BİRLEŞİK... KABLOLAR KARIŞMADI SADECE 5V BAĞLAYACAĞIMA 12 VOLT BAĞLADIM HERALDE ONDAN OLDU... GALİBA...
quote:
Orjinalden alıntı: devilucifer85
HAYIR HERŞEY DOĞRU İDİ ... ZATEN PSU DEĞİŞTİRİYORDUM DEĞİŞTİRDİKTEN SONRA OLDU FAZA GİDEN KABLO ZATEN BİRLEŞİK... KABLOLAR KARIŞMADI SADECE 5V BAĞLAYACAĞIMA 12 VOLT BAĞLADIM HERALDE ONDAN OLDU... GALİBA...
kardeş niye ıddıalı konusuyorsun zaten 5 volta baglarsan çalişmazki o fan kontrol devresi hangi voltajı düşürecek ?? +12 voltta çalişir devresi geregi sen önce fanı bagla fankontrolsuz olarak çalişiyorsa devren hatalı işte ötesi yok
iyi de 5 dk önce çalışıyordu zaten normal bi şekilde sadece kablo toparlaması yaparken kasa içinde çıkardım güç kablosunu tekrar bağladım. 2.bağladığımda yanlış yaptım bişiyi ama neyi ben de bilmiyorum neyse ...
seni fanın burdaki üç fan biri mihttp://www.thermaltake.com/2005/dcfans/led/thunderblade80.htm fanlar zaten 12v bağlanır bağlaman doğru kendi yaptığım fan kontrolden olabilir mi yazmışsın bununla neyi kastediyorsun fanını 9v pil ve zil telleri kullanarak test edebilirsin bilgisayarı riske atma
evet thunder olan fandan var... dı!
6v ten 12 volt arası çalışıyor diyor sitede ... mmm ozaman farketmez buradn yola çıkarak fan kontrol mekanizmasında bir saçmalık olduğunu düşünüyorum... Olabilir mi acaba?
bugun birisine sordum heralde - yi + ya taktın dedi... Olabilir :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme